Kecaci Zima 2020 :)

Fóra Ostatní Kecaci Zima 2020 :)

• Toto téma obsahuje celkem 2,831 odpovědí. Do diskuze (10 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 4 roky.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 321. až 340. (celkem z 2,832)
  • Autor
    Maya

Petrs01
      ale no tak ideal by samo byla jizda na koni s orlem na rameni, ale nevim no 😀
      je to blby, ale zas myslim, ze i ten ptak potrebuje trenink, aby byl schopnej to delat, prirozenost a ferovost neni ani s tou puskou na posedu, navic co vim od myslivcu lisku proste nestrelis z posedu jako jelena nebo kance

Petrs01

To je reakce na debatu že takhle je to přirozenější, zvíře má větší šanci atd. Podle mne není. Už to, že se tam proháníš autem je podraz, na fotkách pak s orlem spolupracuje pes, což asi taky není zrovna přirozené. Takže jestli místo toho šlapu po lese s flintou a jezefčíkem – té lišce je to asi dost jedno, šanci že něco nevyjde má v obou případech asi dost podobnou. Možná u té flinty větší.

Maya

Petrs01
          tak prirozeny neni asi nic v cem ma prsty clovek, leda ze by tu lisku stopoval pesky s holejma rukama
          prirozenejsi jsem pochopila tak, ze ve finale je to zvire proti zvireti, ne zvire proti pusce

cernej caj

Myslim, zelisky sou opravdu koc moc plachy a ja ji zahlidla v zivote asi 3x… a pak spis asi nad ramem.a.vecer… slysela.sem.ji teda parkrta stekat v noci.

Ono co je dneska ale prirozwnyho,.nic… ale pro toho ptaka to prirozeny urcite je a musi to vypadat krasne a ta smrt tam.blby ale proste tak to stejne je… prirozena soucast kolobehu…

cernej caj

Potrebuju poradit. Pokud chci nekoho najmout na nejakou vyjimecnou praci, staci i
              Ustni dohoda nebo nejaky rukou psany papir?

Petrs01

vyjimecnou praci

jako pracovní dohoda (vždy písemně) nebo smlouva o dílo (nemusí být písemná)?

Maya

cernej caj
                  nasla jsem toto, krome dohody je tam i nejaka jednorazova prace
                  https://www.fler.cz/magazin/jak-zaplatit-pomocnika-2733

Petrs01

Čajdo, pokud je ten dotaz myšlen jako že skutečně ty chceš někoho na práci, tak připadá v úvahu jen ta smlouva o dílo nebo jednorázová výpomoc. Pochybuji, že se chceš registrovat jako zaměstnavatel.
                    V každém případě co nemáš na papíře, to je právně nevymahatelné (oboustranně).

cernej caj

Petrs01
                      technicky vzato se chci nechat zamestnat na napsani rezence 😀 do 6t by to melo byt bez daneni a nejaky nutnosti to priznavat v dani z prijmu pokud to bude vyjimecna cinnost

Fifi

Zdravicko vespolek. 🙂
                        Predne musim rict, ze Esusova je NESKUTECNY JELITO!!! 😀 😀 Posnidala nejak extra vtipnou kasi dneska, paninka, coz? 😀

Dennyky
                        Diky za video. Orli zpusob lovu je sam o sobe fascinujici. Taky jsem ale uz moc nedala zasah cloveka, tohle nemusim.

Peknej vikend vsem preju a krasnou dovolenou vsem, kdo ji pak maji. (Ja, ja! 🙂 )
                        Pepina pry dneska ukradla svicku na hrbitov, neparfemovanou, takovou tu sirokou. A tak tretinu z ni i s knotem vyzrala, neskutecny cune. Jsem rikala, ze se pekne poblije nebo posere – treba vykadi recyklovanou svicku… 😀

cernej caj

Fifi
                          ja cetla vykadila 😀 tak sem si to musela precist dvakrat… fuj to je teda prase, u nas to okusujou mysi… tak snad nebude mit doma horlavy vypary 😀

krasnou dovcu vsem!

MirkaD

já se musela v poledne smát…
                            došel mě balíček,od kamošky ze cvičáku,s Blanska,vídáme se tak jednou za rok,
                            x let měla rotvíky,pak půjčovanou jezevčici
                            no tak od té mě došel balíček a v něm Vánoční a jinak-sáčky na hovínka,piškoty pro psy,a troje pamlsky pro psy…:Dvelmi praktický dárek pro kynologa:D:D:D-jinak celá její rodina-rodiče+ségra s mužem měli virus-naštěstí dobrý-tuk,tuk
                            ona s rodinou teda nic…
                            mám dotaz-jsem se jí ptala,jestli si půjčuje nějakýho psa,a ona,že od kamošky
                            která nám kdysi cvičila Duxe-od jeho 4 měsíců do jeho deseti měsíců-já v té době denně v práci s dojížděním 10hodin 14tiletýho Kima,půjčovanou Killynu přes půl města a půjčovanýho knírače,takže na štěně,co si moje mamka nechala,nebyl čas,ani chut-páneček byl tatka,a cvičila kamoška
                            no tak od té kamošky si půjčuje krátkosrstou kolii,bere si ji na vycházky+výlety a celodenně na zahradu-vyhovuje to oběma
                            nekritizuju,jen
                            dokážu si představit že bych půjčovala psa na vycházky-v době kdy su v práci mě s něma chodí stejně Martin,dřív rodiče,občas tatka,
                            ale představa,že půjčím psa na celý den,to teda ne
                            ani do Blanska nejezdím bez psa
                            dokážete si představit,že by jste takhle půjčovali psa/psy?opakuju,že kamošky nekritizuju-pomáhá to oběma-spokojený obě
                            jen-já su prostě moc žárlivá a zívislá-závidím lidem,co to mají jinak….
                            vBučovich líp a teplej než tu v dědině,bez syroviny…
                            odpo jsem šla ven s Pavlou a basendžíkem-hezky ke křížku,dolů,lesem navrch,od lípy dolů a krom mega bláta,tak od lípy mlha jak čert brrrrr
                            už nevylezu z domu a jdu odpočívat….
                            -co se týká povelů
                            u levé nohy mám k noze-a všichni mí psi umí chodit u levé nohy-jako i psi rodičů-psi rodičů,polohy,odložení za pochodu v leže,lehni na dálku všichni+taneční věci-kreoky,otočky,skákání,packy,obíhání noh,kolem čřela,
                            z levé strany na obíhání-mám žek-jako kroužek-z právé okolo
                            u levé nohy k noze,u pravé pravá
                            pac/tap
                            panáček je UP.domeček-mám jdi
                            obíhání nohy-je noha-levá,pravá je pod
                            a u silnice používám když jede auto-na bok-to znamená-že mají jít na bok-a jít u silnice,nemusí jít u nohy
                            -když chci aby mě ujhli z cesty mají ustup-povely se jim nepletou
                            ale odlišuju jména-nebo jinak-máme na dvoře 4 psy-tak jsem se nažila aby se každý pes jmenoval jinak a ne podobně-aby nebyla BETTY,KETTY,MAX,BAX-třeba
                            takže jména mě vyšli,doma to bylo srandovní-kocour KID,pes KIM-tak to se pletlo..

MirkaD

Denny mě video nedošlo…

Fifi

Cajdo
                                Treba fakt vykadi svicku, jak kdysi Kremyl pidisalamky po sezrani sisky Vysociny. 😀

Mirko
                                dokážete si představit,že by jste takhle půjčovali psa/psy?
                                Svy bych nikomu nepujcila. Ale coby kynologickej poter jsem si takhle psy pujcovala ja a bylo to super,vyhodny pro obe strany. Kolikrat jsem mela cizi psy i na tabore tyden, na dovoleny a tak. Na jednu stranu je hodne fajn, kdyz psiska umej spolupracovat s nekym jinym, muze se to hodit – viz treba ubohy Dennyky s cernym kaslem a Konefka, ktera nemela problem s pobytem u pani hlidacky. To ta moje dvojka by to psychicky tezko nesla.

Mirko
                                Video od Dennyky ti preposlu. Ale radsi bych to uz vic nerozebirala… 🙂

• Odpověď byla upravena před 4 roky a 2 měsíci uživatelem Fifi.
                                MirkaD

Fifi-jo,já si taky půjčovala psi-na vycházky,pak na výcvik,Killy teda byla v podtatě moje-brala mě jako paničku,i u mě+ bývala na Vánoce,v létě…atd,
                                  odrodila u nás štěnata,nechali jsme si jejího Duxe-štěně po ní,byla u nás 3 měsíce-ale ona byla fakt má-panička ji už jen financovala jídlo,veterinu,i by mě ji nechala
                                  no nic
                                  Killča byla prostě fakt moje…
                                  ale ostatní psi byly půjčovaný,-nebyly psychicky mí-že bych skončila na neschopence,jak když umřela Killy-taky k psovi,kterýho mám párkrát v týdnu,a ne doma takovej vztah nemám
                                  ale já to spíš ,yslela na vás-jestli vy by jste takhle půjčovali psi
                                  to,že to má takhle Denyky-že jako její modelína zmákne vycházky s kamoškou,být v hotelu a tak je super-popravdě-tohle u mě vždycky suplovali rodiče-a mí nebo Martinovi+Martin
                                  aje super,když jsou psi zvyklí na někoho jinýho než na pánečka/paničku-protože nemoc,dovča a tak,že jo
                                  já to jen čistě myslela tak,že jako Martin mě třeba vyčítá,že su na psech závislá-což su a vím to…
                                  a že bych třeba do Blanska měla jet někdy sama,at si odvykám a tak…
                                  a já si zas říkám-psi jsou sami doma,když jsme chodily do práce a měli jsme oba ranní-pak taky člověk jde i někam bez nich-knihovna,kamoška a tak+nakoupit,
                                  tak proč někam sama jako na odvykačku?
                                  -tak jsem to myslela v tomhle smyslu-jako-hele klidně si půjč na den mýho psa a já si zatím…půjdu s malým na výlet,se synovci na koupák a tak…nevím…

Petrs01

se chci nechat zamestnat

Jako nejlepší bych viděla smlouvu o dílo, určitě písemně (co, rozsah, za kolik, do kdy). Ale bude záležet na protistraně – můžou to valit přes DPP a s ničím jiným se crcat nebudou.

PetraK

Fifi
                                      Predne musim rict, ze Esusova je NESKUTECNY JELITO!!!

Copak copak? Klakson a Hemerojd nelibi snad panince???😁😁😁😁

• Odpověď byla upravena před 4 roky a 2 měsíci uživatelem PetraK.
                                      Fifi

a že bych třeba do Blanska měla jet někdy sama,at si odvykám a tak…
                                        😀 Asi jako on a hospody? Nevim, me by nenapadlo si odvykat na vlastni psy. Co je mam, tak jsem je opustila jednou, kdyz jsem byla na vylete ve Skotsku, hlidala je kamoska u me doma a mne se po coklech i pres kanal strasne stejskalo. Mam je proto, ze je mam rada a chci s nima travit cas. A mam na ne cas. Jestli nekdo casu moc nema, tak je rad, kdyz si jeho psa pujci nekdo jinej.

cernej caj

Petrs01
                                          diky za radu 🙂

MirkaD
                                          ja v tom asi takhle striktni nejsu, ciziho psa bych si klidne asi pujcovala na venceni treba, ale asi bych ho nevzala na vandr nebo tak, spis treba na hodinku ven nebo byti doma. nechci byt zodpovedna za cizi zvire… naopak ja bych mozna pujcovala psa, u kteryho bych musela mit 100% jistotu, ze vse bude OK.
                                          treba pujcit feri bych si nelajzla, protoze je reaktivni hysterka, ale timicek byl fakt takovy zlaticko pes, tam kdyby ho nekdo chtel vencit a ja bych ho znala… tak bych s tim v principu problem asi nemela.

jet do blanska bez psa by vic nez odvykani pro tebe mohlo byt uzitecny pro toho psa, ze by treba zjistil, ze se to obcas muze stat, ze nejses dva dny doma a nebral to jako hruzu, kdyby si napr. kvuli snehove vanici nemohla z prace domu… jakoze i pro psa je dost stresujici, kdyz nema veci jak je zvyklej, takze nekdy je dobry, kdyz v tom neni uplna rutina, protoze pak ta nahodilost snizuje tu hladinu stresu

PetraK

Čokle bych taky nepůjčila , neverim nikomu, jak sobě🙂,a taky bez nich nechci být, chci s nima jit ven, hrat si a nechci, aby to delal nekdo jinej, ale naopak nemám problém hlídat cizí.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 321. až 340. (celkem z 2,832)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.