Kecaci Zima 2020 :)

Fóra Ostatní Kecaci Zima 2020 :)

• Toto téma obsahuje celkem 2,831 odpovědí. Do diskuze (10 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 301. až 320. (celkem z 2,832)
  • Autor
    Maya

PetraK
      a tak sobici nejsou jen vanocni, to se plechovka uzije i jindy
      diky i synovcovi ze je ochoten to skladovat, myslim ze vic nez jar oceni neco chutnejsiho 😀
      snad si na jare vzpomenu, musim si to nekam napsat a nezapomenout kam 😀
      no nakupy jakoze pondeli az streda prace do 4 a kdyz pak vyrazim na nakup, budu tam pred patou a v 5 vsude zaviraj, takze uz nekoupim ani kapra, ani pecivo ani cerstve uzeniny, maximalne neco v supermarketu a to zas az tak nutne nepotrebuju, takze kdyby bylo na stedrej den zavreny vsechno, tak jsem ponekud v loji, jedine to pecivo asi dotahne svagrova o den driv

PetraK

Mirka D.

-vlkej knírač bude v kotci-na zahradě!!!!
        a jo táák no tak to je pak v poho! 😀

na nepovlečeným polštářku hajat nebude a šup hlavu na sametáček
        😀 by teď u nás v Domečku asi dost trpěla. Ono teda nestačí že ohaři s námi nejsou v posteli – a to ani doma, a že mají k dispozici „jen“ ty obří křesla, ale pelechy mají horší, než bezďáci a ten polštář pro Mousese taky není povlečenej a je humusnej. Já doufám, že se tam přes vánočky dostaneme s pračkou a pak jim to aspoň vyperu.

Nedovedu si představit že by se takhle dalo jet na lišku v podstatě najisto.
        možná to není ani u nás.myslím v ČR Na tý volný ploše na ni narazíš spíš, než v lese. . Já teď letos viděla nejen lišku, ale i liščata, jejich mámu několikrát. A teď u Domečku hnedle 2x na silnici.

PetraK

Maya
          on se hošíček nabídnul, že by to i k Tobě dovezl, ale to jsem zamítla, že v současný době není dobrej nápad, ani pro jednu stranu, že to počká, pokud to má kde ubytovat. Hned v úvodu jsem mu řekla, že počítám s tím, že třeba řekne ne, že to nebudou mít kam dát /domeček mají malinkej/, ale nemá problém.

a v 5 vsude zaviraj

v pět???? 😮 jako i pekařství a řezník? 😮

Maya

https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/psi-nerozumi-tomu-co-rikate-ale-poslouchaji-vas-a-nesmysly-poznaji-40345636#dop_ab_variant=0&dop_req_id=cr4Eue3SvBe-202012181037&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

zajimavy, ja uz vysledovala, ze Loki ma asi problem rozumet L a K, protoze mu trvalo fakt dlouho naucit se svoje jmeno, holt blbe vybrany, kdo to mel tusit, ale ted uz ho umi, protoze nam nefungovalo Ke mne, zatimco Pocem funguje normalne a protoze doted blbe funguje Lehni kdyz si cilene dam ruce za zada, ale staci trosku naznacit rukou a uz vi, akorat nevim, cim ten povel nahradit, urcite na jiny povel by to umel perfektne, on to umi, jen kdyz reknu Lehni, tak je evidentni, ze nevi co po nem chci
            takze se nedivim ze podle clanku se psum pletou podobny slova

PetraK

Maya

…. nejsou už schopny rozlišit malé rozdíly mezi různými slovy – například „sedni“ a „setni“……

Proto používám sed! a lééhni. Protože sedni, lehni je velmi podobný, podle mě psi reagují na prodlouženou intonaci. lepší u nás funguje Keemněěě, než ke mně!
              Nemám levá/pravá,ale levá a doprava, aby to bylo jiný slovo.
              Když bude zajíček a oslíček, bude to poznávat těžko, když bude zajíček a osel, je to jiný.

Zkus mu to Lehni protáhnout na Lééhni a když nic, tak hoď ten blbej Daun.

Maya

PetraK
                to je hodnej hosicek, dobres udelala a navic tady je furt k nam od Bn ta objizdka, takze nic moc, ono je fakt, ze to bude lepsi az se situace trochu uklidni
                no v 5 zavira vsecko krome supermarketu a vietnamcu a rossmanna a mozna nejaky trafiky, obchodak kde meli do 9 uz zrusili
                a to chleba normalne uz nekoupis ani ve 4, maj sice otevreno, ale vyprodano, pred svatkama tusim, ze budou mmit vyprodano uz ve 2 😀
                normalni malomesto no 😀

Maya

PetraK
                  to daun se mi prave moc nechce, mi to vubec nejde z pusy
                  zkusim to protazeny lehni
                  sedni a lehni se mu asi neplete, to by jinak na lehni sedal a neseda

PetraK

Maya
                    normalni malomesto no

se mám na co těšit, ešče, že chleba peče Brtnik. Nedalo by se to objednat? u nás třebas jde objednat veky. Přesto, že vedle pekařství je Lidl.

Petr je hodnej hošíček. 🙂 Snad si někdo z nás dvou vzpomene, že se to má vyzvednout. Ta krabice!!ta se Ti bude lííbit!

PetraK

Maya
                      daun taky nemám ráda :-), takže chápu. Zkus K zemi 😀 😀 anebo to protažení. Já mám pohyb ruky pomalu zleva do prava a Lééhni. Učím oboje tak nějak mimoděk současně a pak prostřídávám, že buď poveluju hubou, nebo rukama. On si třeba není jistej, tak nedělá radši nic dle hesla, kdo nic nedělá, nic nezkazí. On je taky takovej trochu profesor ne?

Petrs01

levá/pravá

nad tímhle jsem tehdy dlouho dumala – levá+pravá zní podobně. Left+right taky. Levá/doprava, levá/right… neprošlo pře to, že si nejsem schopná zapamatovat JAK jsem to vlastně vymyslela. Takže u nás musherské dží/hó. Jednoznačné, nemotám se v tom já ani psi.

PetraK

No hele, mně vadí mnou vymyšlené Fuss, což značí, že se má pes přiřadit k pravý noze a pochodovat u ní. A dží a hou bych si připadala sama před sebou krapítek divně, se přiznám. Jasně, jsou to jen slova, ale prostě by mi to nešlo. Já si pamatuju na jednu nejmenovanou výcvikářku taky poblíž, která měla přivolání na germánský Khomhýýýr a mně to prostě evokovalo Cufíršalír z Mrazíka a přišlo mi to směšný.. Nenene, když to jde zůtávám v tuzemsku. U toho k noze mi bohužel nic jinýho vymyslet nešlo, aby to bylo krátký a naprosto odlišný.

Maya

PetraK
                            no ja obvykle u povelu taky delam gesta, takze psi to pak umej na oboje, akorat u Lokina kdyz zkusim jen hlas, tak fakt to lehni nedava, ano on nevi co, tak nedela nic, stoji a kouka na me zkoumave co to jako chci, rukou staci hejbnout na centimetr a uz vi a lehne, kdyz nehejbnu a trva uz to dyl a fakt nevi, tak si sedne, ale kdyby se mu to pletlo se sedni, tak sedne hned
                            ale neni z tech psu, ktery zkousej vsechno mozny, on cvici rad a kdyz vi co, radostne to splni
                            u pravy nohy teda chodit neumi, to bych ho taky mohla naucit, k noze umi, ale ted kdyz nad tim premejslim, tak ja se vzdycky placnu do stehna, takze ani nevim jestli to umi jen na hlas
                            taky mame povel domecek 😀 kterej jsem nekde vycetla, me obejde, zezadu projde mezi nohama, ja dam nohy k sobe a on zaprosi oprenej o me

Petrs01

domecek

Barouše takhle bavil „twist“ – pes stojí před tebou čelem k tobě a na povel se otočí a „zacouvá do boxu“ mezi nohy :-D.

K noze už moc nedělám, ale oba současné psy mám naučené na to, že kterou ruku mám odtaženou od těla, na té straně mají jít. Takže když míjíme cizího psa, tak já mám prostě jen vystrčenou vzdálenější ruku a psi jdou tak nějak pod ní. Vaška tam právě občas navádím stranovým povelem, Spratečka musím nějak domávat (cehož rád využije Vašek, takže je to občas pěkněj cirkus i s rozcvičkou). Pro Vaška tam ještě dávám povel „spolu“.

PetraK

Maya
                                no a kdybys z lehni vynechala le a nechala jen hni? 😀 hrozný vim. zkus nejdřív to protažení. Tali třeba na sedni taky reaguje blbě, na „sed“ je to lepší. Ona teda obecně nerada sedá, preferuje naopak zase lehni. chůze u pravý nohy je výborná praktická věcička,nejen na zabavení (můžeš střídat k noze, fuss a pes mění pozici. ale hlavně, když máš míjet čokla co je našponovanej na vodítku či bez je pro psa bezpečnější, když se míjíte takhle, protože jsi mezi ním a tím psem. jsou lidi – jako teď ve středu v Unhošti – co mají problém psa udržet i na vodítku – maliňák si s majitelem dělal co chce, pak je lepší být mezi těma psama, jako clona.Taky plácám cvičákovsky a myslivecky do stehna 😀 U rumíčka ne, ale s Tali jsem musela začít.
                                Já mám jako domeček to, že pes proběhne mezi nohama, za mnou se otočí, vrátí se a mezi mohama usedne a kouká na mě. Dám-li se do pohybu, jde v tý pozici taky.

PetraK

povel “spolu”.
                                  my máme se mnou, tedy že pes jde prostě v mojí blízkosti a nemusí být nalepenej na nohu

Denny

Omlouvám se, s tou liškou, ehm mně to následný zabití taky vadí, většinou
                                    je to tak, že orlice chytne a zabije sama. U toho jsem byla, i u zabití srnce.

Petrs01 ne žádná naháňka, to on nedělá. Prostě celý den jezdíš tam kde zvěř je a buď se zadaří nebo ne.

Petrs01

celý den jezdíš

ať žije ekologie 🙁

Denny

Njn však vy taky jezdíte na výlety x desítek km nebo ne?

PetraK

čuste mažu domůůů. Krásnovej adventní víkend. přijede mi hošíček. Sice jen na otočku, ale tradice bude dodržena. Vaječňák a prosecco připravený, tak si s Mončou dáme do nosa kokosa.

Páčko

Petrs01

Hodinu jedu, celej den šlapu, hodinu jedu zpátky. Na vzdálenější místa jezdíme jako vícedenní.
                                            Celej den jezdit po polích (kde je ta vyzdvihovaná přirozenost a férovost?), abych lišku místo kulkou srazil ptákem. Hmm.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 301. až 320. (celkem z 2,832)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.