Kecací léto 2021

Fóra Ostatní Kecací léto 2021

• Toto téma obsahuje celkem 5,631 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 4,081. až 4,100. (celkem z 5,632)
  • Autor
    Denny

PetraK
      MŮJ PES MÁ TAKY TEUÁTKO 😀

otevřený venkovní basén. S prdlinkatou kópelí.
      achá to ó, ten má novej pláštík a uvnitř keramický barevný kytí, které vyráběl Honza Král, ke kterému chodí Romča na keramiku 🙂

Maya

Denny
        kalendar pekny, kdo tam bydli to urcite oceni
        firmy co davaji stolni zamestnancum by to mohly u vas nakoupit

Milena z Prahy

PetroK,
          když dáš hlas malý straničce, která se do sněmovny nedostane, tak si to pak mezi sebou rozdělí ty strany, který se dostanou.

A je signifikantní, že se u nás nedaří Straně zelených, co?

Na telátko a pesa se podívám moc ráda, ale pozdějc 🙂 Pamatujete se na přátelství kocourka a sovy, bylo to, myslím, na Zvířetníku?

Denny

Maya
            tak ono to platí město, já jich pár dostanu za fotky a za to, že jsem se tomu od A do Z věnovala, František do Trenčína jezdí, takže i doprava bude grátis
            A je v nákladu 200ks, takže myslím, že to není moc, co už s tím město udělá je na nich.
            A tu žlutozelenou barvu jsem tam chtěla, on je žlutozelený náš fotbalový klub, mají i dresy ve stejných barvách, i sportovní hala je ve stejném duchu, tak myslím, že docela dobrý…ikdyž s fotkama tak úplně spokojená nejsem, ale příští rok to bude určo lepší 🙂

PetraK

Míla
              když dáš hlas malý straničce, která se do sněmovny nedostane, tak si to pak mezi sebou rozdělí ty strany, který se dostanou.

aha, no to právě nechci sakra, já myslela, že jim ten hlas zůstane, nechci aby si to rozhodovali beze mně a dostali to všichni. jenže sakra já nemám co volit, ach jo.

No právě, kdyby existovala dobrá zelená volba, která by byla opravdu dobrá a normální, bylo by to přímo pro mě. Chtěla bych, aby ve vládě bylo zastoupení těch, který budou hlídat životní prostředí. Jenže….. nic.

Denny
                Milena z Prahy

PetroK,
                  taky bych volila normální Zelený, i jsem je volila, když tam byl Bursík, ale pak se zdiskreditovali s tou Zubovou/Zubovovou a bylo po pr…li 🙁
                  Já teda volím hlavně proti Babišovi, to i leccos spolknu, no.

PetraK

dennyky

neznáme! Hálky neznáme! Resp. známe ale nevíme, že se daj používat -jdu studovat, díkec

Míla
                    to i leccos spolknu, no.

když to mi právě nejde, a vůbec, vůbec nevím co mám dělat.

Milena z Prahy

Příští rok v létě se máme ujmout předsednictví EU, panebože, s Babišem by to byla taková vostuda 🙁

Maya

Zelenou stafetu prevzali pirati
                        Bohuzel green dealem se to stalo nevolitelny
                        No prave mam eko vyhled, nase vesnicka priroda je cim dal voprsklejsi a jdou klidne uz mezi baraky k silnici

Maya

halky teda jsem asi nikdy nevidela, takze neznam
                          sipkovy vino jsme kdysi zkouseli 😀

Maya

no plnej FB lidi, kteri si pred tejdnama zazadali o volicsky prukaz, aby mohli volit jinde a nic jim neprislo, takze nemuzou volit vubec
                            z toho bude jeste nejaka sranda

PetraK

Maya
                              helejte paninko:

https://www.euronova-shop.cz/cz/obdelnikovy-ubrus-140×180-cm-zelena-532896

halky teda jsem asi nikdy nevidela
                              určitě viděla, občas to na keřích bývá. Jen si nevšimla. vzácnost to úplně není.

Míla – já vím a taky to nechci, ale nevím do čeho teda jít.

PetraK

přeju krásnovej víkend – za chvilinku budu bez počítadla. tak až večír .

Maya

PetraK
                                  se mi na to odkazu nic neukazuje

Fifi

Peknej vikend vsem,
                                    byla jsem u urny a splnila obcanskou povinnost. To jsem na to zvedava…

Dennyky
                                    Moc peknej kalendar. 🙂

Esusova
                                    vůbec nevím co mám dělat.
                                    To ti neporadim. Ale nejit vubec – to bych za soucasny situace nezvladla ja.

Fifi

Zjova, to je velezajimavy. Znama vyrobila pro bratra rodokmen nasi rodiny, takze ted uz jsem asi s PP. 😀 Po muzsky linii z obou stran, az nekde do roku 1700. Whau, hrabu se v tom a cumim.
                                      Pochazim z rodu chalupníků, výměnkářů a sedláků z jedný strany, z druhy tam mame pololáníky, (to jsem si musela najit, co je: „Člověk držící jeden lán byl řádný gruntovník, sedlák, láník, či osedlý. Existovaly ovšem i menší grunty, nevím přesně, zda od počátku, nebo zda vznikly drobením či jinak. Podle jejich rozlohy pak mluvíme o polosedláku, pololáníku, čtvrtsedláku, čtvrtláníku, půlníku, čtvrtníku, nebo o násobku osedlých), vejminkáře, chalupníky, voráče, mistry zedniky a dokonce muj praprapra? deda byl knizeci schwarzenbersky stavitel v Hluboke n. V. 🙂
                                      Sileny je cist, kolik deti predci meli a jak to umiralo. Napr. z 9 deti 5 nestovice (1764 a vyse), jinde z 10 deti prezili dva kluci, ostatni coby miminka spala, zaskrt, osypky, psotnik (1878 a vyse)…
                                      Bezte se ockovat! 🙂

• Odpověď byla upravena před 3 roky a 5 měsíci uživatelem Fifi.
                                      Milena z Prahy

Fifi
                                        Robert se dal taky na genealogii, koupil si vo tom knížky a naučil se číst zápisy kurentem. Hodně matrik je dneska na internetu, tak to jde. Až takhle daleko jako tvá známá se nedostal, ale předky nám oběma v devatenáctým století dohledal. U mě to byli ti nejchudší, nádeníci, podruhyně, většina z Podblanicka. Po ženský linii tam mám ještě svobodníky, to je asi zajímavý.
                                        Občas na ně myslím, hlavně na ty ženy, musely mít přetěžkej život.
                                        Jedna psycholožka-šamanka mi řekla, že si svoji rodovou linii můžu představit tak, že mám za sebou, za jedním ramenem matku, za druhým otce. S partnerem se držím za ruce a náš syn stojí před námi uprostřed. Tak si někdy představuju ten zástup předků za sebou a hlavně s ženama i v duchu mluvím.

Fifi

Milo,
                                          jo, zensky to mely tehda straslive tezky. Ja si pamatuju babicku svou milovanou, se kterou jsem vyrustala, narozenou 1911, 5 deti a dozila se temer 107 let. Ja deti nemajic, uprostred stoji decka od bratra do budoucna. Pekne to samanka popsala. 🙂

Maya

Fifi
                                            taky mám takovej rodokmen, my měli mlejn 😀
                                            s těma ženskýma mě to zase celkem překvapilo, že většina se vdávala ve věku 25 a víc a když jí bylo třeba 22, tak je tam napsáno, že musela mít jako nezletilá dovolení, takže netuším kdy byla ta zletilost, ale rozhodně pozdějc než dneska a myslím, že obecná představa je, že se vdávaly mladý holky, ale ono ne

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 4,081. až 4,100. (celkem z 5,632)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.