Kecací jaro 2024

Fóra Ostatní Kecací jaro 2024

• Toto téma obsahuje celkem 1,972 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 9 měsíci a 4 týdny.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,361. až 1,380. (celkem z 1,973)
  • Autor
    Maya

Petrs01
      nezapadlo ti to nekde v praci kolem stolu? kdyz to vypada, ze po prichodu do prace jsi to mela a pri odchodu uz ne, tak bych asi prolezla po kolenou okoli kde to mivas
      a pripadne se podivat do lednice, lednice to vzdycky jisti 😀

Petrs01

musí to logicky něco žrát

V autě máš řídící jednotku, ta žere elektřinu, furt, trošku. Tempomatem jí jenom řekneš „dávkuj si to sama“ a ona místo aby přenesla do čerpadla pokyn z pedálu, tak si to spočítá sama. Auto funguje a jede furt stejně, nekrmí nic navíc.
        Zatímco klima na to aby jela, tak musí nakrmit ten mrazák, ve kterým vyrábí to chladno. Uvádí se, že dokáže sežrat až litr navíc.

Edit: zapátrala jsem a zjevně nerozumně používaný tempomat a zejména adaptivní tempomat, dokážou taky sežrat hodně. Tam už pak záleží na víc faktorech, od výkonu auta přes jízdní profil až po výkon řidiče.

• Odpověď byla upravena před 10 měsíci a 4 týdny uživatelem Petrs01.
        Petrs01

v praci kolem stolu?

tel zvoní, ale ne tady. Zatím doufám, že zapadnul nějak hlouběji do včerejšího batohu. Jako všechno je to nahraditelné, jenom se to musí vyběhat. A sehnat novou nokii. A telefonní čísla 🙁

PetraK

Petrs01
            Tam už pak záleží na víc faktorech, od výkonu auta přes jízdní profil až po výkon řidiče.
            no právě! prostě to prý ale tu spotřebu zvýší. Asi ne nějak bláznivě, ale zvýší. jasně, když jedeš do Španělska je to mnohem lepší, než cihla ne pedálu 😀 , ale jinak je to podle mě na úvahu, no. Já si tím i cvičím citlivost nohy, abych sešlapovala ten pedál citlivě, nechci aby za mě něco pracovalo, a já lenivěla a ztrácela schopnosti.

hele držím fakt palčáky, ať se žirafa najde.

Petrs01

cvičím citlivost nohy

Zkus si dát Plzeň-Kroměříž a budeš tempomat platiti zlatem.
              Já ho ráda zapínám i ve vesnicích – dáš si tam 50 a můžeš koukat kdo ti skáče pod kola a né jestli náhodou nejedeš o dva chlupy víc.
              Ale chce to k tomu tempomatu používat i mozek, nenechat slabé auto zbytečně se rvát do kopce a pak dolů brzdit motorem, vypnout manuálně na poklidné dojetí místo zbytečného brždění,… A ano, nemám (a nechci) adaptivní, ten opravdu žere víc, protože je nastavený na ideální a tudíž nereálné podmínky.

edit: u volvína je ještě jedna výhoda – to si tak totiž jedeš v poklidu po dálnici, nohu jen lehce položenou, auto si spokojeně přede… a máš tam 160. To jako úplně nepotřebuju. Takže namáčknu cca 130 a jsem f klidu.

Maya

ted jsem se schvalne divala a pisou ze moderni klimoska zere v prumeru 0,3 l na 100, takze asi 10 Kč na 100 km, to mi prijde adekvatni cena za ten komfort
                tempomat ani nevim jestli mam

PetraK

Petrs

Zkus si dát Plzeň-Kroměříž

no dyk jo, Španělsko bylo jen extrém příklad. Na dlouhý tratě to smysla dává, ale přejezd od nás do New Bubu ne, nebo teda mně ne. Zpočátku jsem taky právě ve vesnici dávala tempomat na padedé, ale řekla jsem si, že bych nebyla tolikatě trénovaná 🙂

Maya
                  když oni lidi tu klimošku používají prostě furt. jasně, že když narvu čokle do auta a jedu na chalupu z Prahé, v pět odpoledne, kdy pere sluníčko od západu do plnejch tak ji zapnu, nebo když jsou tepla/vedra. Od toho ji mám, ale pak přijde moment, vjedu u nás do lesů a je tam krásně, líp než v autě, je tam vzduch, nechci klimu, klidně si ji vypnu – a když to chci udělat, abych pomalu zastavila, protože nečumím na cestu. Takže to nastavení blbý a prostě něco navíc to žere a když nemusím, tak elogicky nepoužiju. Vypínáme dřív i proto, že to ještě dobíhá a dovysuší se to tak – to mám taky nastudováno 🙂

Thielli

Petrs01

I já ti přeji, ať věci najdeš.
                    Kolegyně z práce kdysi položila telefon na střechu auta. Pak ho „ztratila“ a už ho obrečela, když si všimla, že s ním ty dva dny jezdí, byl zaseknutý o vodící lištu pod příčkou střešního nosiče.

Maya

Thielli
                      Tak mi mobilove moderni mame funkci hledani mobilu, ale se obavam, ze to u staromilne nokie nefunguje 😀
                      PetraK
                      to jsou videt ty rozdilny pozadavky, ja klimu nikdy nevypinam, okynka neotviram 😀
                      ja ji mam teda na cudl, kterym jde kroutit i za jizdy, ale zrovna tohle by mi na obrazovce nevadilo
                      zas mi vadi ze radio se sice zapina cudlem ale stanice se voli na displeji

Petrs01

funkci hledani mobilu

kde máš tu funkci??? Jako android? Takže máš trvale zapnutou polohu a data??? Nene, my fakt nepotřebujem čipy, my se necháváme dobrovolně a furt sledovat sami.

PetraK

Maya
                          ja klimu nikdy nevypinam, okynka neotviram

no já ten vzduch ceděnej přes cokoliv prostě nemám ráda 🙂 a naopak u rádia je přece jednoduchý – to jsem kupodivu už zvládla si nastavit stanice oblíbený a tu svou si zmáčknout, když vyjíždím, pak už to neměním. Tady nevidím důvod do toho hrabat na rozdíl od toho ofukování předního skla, který je nutný pro začátek a po krátký době se to prostě vypne a nechá se jen foukání na lidi, kde si to můžeš seřídit už manuálně těma lamelama a čudlíkem na stupně. Jo ještě intenzita foukání je taky debilně v tý obražovce. a to taky je jiný, když člověk vyjede a když jede delší dobu.

Maya

Petrs01
                            obecne tlf jen zapne, odesle a vypne polohu jen kdyz je skoro vybita baterie, takze na vyhledani si staci pockat, lepsi telefony bez prihlaseni nenabijes
                            neni to tak ze by to sledovalo furt a muselas to mit zapnuty
                            a samsung a tusim i apple maji i vyhledavani tlf offline
                            takze zalezi co mas zapnuto a jakej mas telefon
                            kazdopadne se pak nestane, ze nevis kde ho mas a pripadne ho muzes i na dalku smazat

Thielli

já ten vzduch ceděnej přes cokoliv prostě nemám ráda

u nás to určují čokle… pokud kapou jejich sliny na zátylky = zapněte to už konečně…

PetraK
                                Petrs01

jen zapne, odesle a vypne polohu

tak to máš něco lepšího, co jsem se dívala na androida, tak právě pro vyhledání musí být v tlf zapnutá poloha a data, takže to logicky musíš mít zapnutý furt, což je prostě na hlavu. Jo a přímo gůgl píše, že si z toho občas nějaký data vezme, ale jenom trošku, vůůůbec se nebojte! 😁

Hmm, taky zajímavé: „ lokalizace iPhonu funguje do jisté míry i v případě, že telefon nemá mobilní signál nebo nefunguje GPS. Díky technologii podobné jako AirDrop se dokáže připojit k jakémukoliv zařízení Apple v dosahu a podat zprávu o své poloze přes něj, aniž by to majitel cizího zařízení Apple věděl.
                                  Tak hlavně, že všichni víme, co naše chytré telefony zrovna dělají… a z logiky věci tohle musí dělat tak nějak furt, protože bez signálu ten foun přece neví že je hledanej – takže aby to fungovalo, tak to musí dělat kdykoliv když nemá data. BOMBA. To rozhodně chci. 🤢

Maya

Petrs01
                                    tak mozna jiny telefony maj to vyhledavani pres google, ta to asi tak je
                                    samsung ma svy vlastni, apple taky
                                    ja mam treba zapnuto offline vyhledavani bez pripojeni k netu, ale zrvona net ja mam zapnutej porad, tak je to takovy asi zbytecny 😀

Maya

Petrs01
                                      a co navigaci mas? pouzivas? a kde myslis ze se v tech navigacich berou data o doprave? 😀
                                      a treba u gmailu je to automaticky zapnuto, kdo si to nevypne, tak to ma
                                      a s ti apple to tak nemusi bejt, samsung ma vyhledavani podle posledni polohy a proste ten telefon staci kdyz je na wifine nebo mobilnim signalu a posle to jen tu jednu polohu
                                      nebo si ho na dalku odemknes a prislusny funkce si na nem teprve zapnes
                                      jsou ruzny moznosti, zalezi jen co si kdo vybere, jinak samo mit vsechno zapnuty a nic neresit je nejjednodussi

Petrs01

Samsung to má stejně jako apple – využívá jiná zařízení. No když ti nevadí, že přes tvůj telefon takhle vesele proudí data…
                                        Když chci navigaci, zapnu polohu a data. Jinak polohu vypínám, data podle potřeby. Nainstalovaných aplikací minimum a s velmi omezeným přístupem.
                                        Jinak tablety mám bez odemykání, PIN 1234… ale taky tam nemám naprosto nic, co by někdo mohl nabourat či vykrást. Tím telefonem taky nikdo nic nezíská. Kombinace s kartou už je nepříjemná, ale furt se tak nikdo nikam nenabourá. Můžou mi utratit z karty 10t, jak na potvoru jsem ten limit nedávno zvedla, protože je týdenní a bere dohromady platby online i fyzicky – já tam měla 5t, platila dálniční známku, nějakou běžnou útratu a najednou mi to nepustilo platbu za batoh. Takže jako blbec na prodejně navyšovat limit – ještě že jsem sebou měla tablet, jinak bych sháněla bankomat.

Maya

Petrs01
                                          ja mam data zapnuty porad a nedelam si iluze ze pres spoustu apek toho proudi tolik, ze nejaky jiny data uz mi jsou fuk
                                          kdyz mas zapnutou navigaci, tak se taky hned hlasi, to bys ji nesmela ani zapnout
                                          taky navigace odposlouchavaji a podobny veci
                                          ja jsem sice paranoidni, ale zase ne az tolik, abych zila jak v jeskyni
                                          tablet mam jen doma, tam taky nemam zamek
                                          stejne tak ani pc doma nemam na heslo
                                          kartu kdyz jsi blokla, tak i kdyby neco zmizelo, mela by ti to banka vratit

Petrs01

mela by ti to banka vratit

předpokládám, že to platí od okamžiku zavolání, takže co případně někdo zvládnul přes noc = moje chyba

Navigace = mapy.cz v tabletu. V tu chvíli někdo (seznam a google) může přes ten tablet něco sosat. Moc nemá co 😉

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,361. až 1,380. (celkem z 1,973)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.