Kecací jaro 2024

Fóra Ostatní Kecací jaro 2024

• Toto téma obsahuje celkem 1,972 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 2 roky.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 41. až 60. (celkem z 1,973)
  • Autor
    cernej caj

MirkaD
      Jo ja taky myslela dochazeji sestry domu, my meli hospic svate anezky myslim, nekde u milosrdnyvh bratri to je ale nevi kam.az jezdi ale vsichni moc hodji, profesionalni pristup, doktorka i mohla psat opiaty

Zlatka
      To je tezky kdyz ses ty v situaci, ze uz je to doma slozity.

Kazdej chce byt doma co nejdyl, na druhou stranu pokud se lidi o sebe nedokazou postarat, je to slozity, kdyz uz pak nestaci ani nejaky mensi dozor, a v tech zarizenich ma clovek porad po ruce sestru a pomoc.

Ja su rada, ze si dedu vzala teta, co bych s nim delala ja netusim, ale rozhodne vim, ze nejsu ochotna spat treba 10 let v kuchyni na podlaze abych zajistila dustojny pokoj dedovi anebo s nim byt doma za 3000 od socialky, coz nepokryje ani inkaso, a okusovaly bysme zdi…

Petrs01

do důchodaku

Pokud jste z velké části soběstační, nikoho neohrožujete a pryč nechcete, je to dost jiný případ. Jestli je veškerá péče, že tě jednou za týden odvezou na nákup, kam stejně jedou… jestli nehrozí, že postavíš rychlovarnou konvici na sporák nebo jiným podobným způsobem nepodpálíš dům… pokud nemusí každý týden řešit, žes podepsala „úplně úžasnou a nejvýhodnější“ smlouvu na cokoliv, nejlépe zahrnující prodej střechy nad hlavou (real stories)… S tvým mužem už to asi úplně jednoduché není. Nakolik to zatěžuje tebe a nakolik mladé, to musíš posoudit ty. Je rozdíl rozumně se postarat nebo se každý den bát přijít domů co tam zase bude. Zkus si představit váš život, kdyby se mladí odstěhovali na druhý konec republiky, nebo třeba do Ameriky, šlo by to?

Petrs01

A pro odlehčení – při venčení na dobrou noc nám přeběhnul zajíc prakticky pod nosem. Piksle ho asi zase neviděla, ale na stopu narazila a pokusila se o stopování. No, kdyby ho měla ulovit, umře milej zajíc buď stářím, nebo smíchy ?
          Tvl, ona fakt neumí stopovat!!! Petr v sobotu pojal podezření, že je kreslená. Asi ji odhalil ?

Zlata

Petrs
            U nás je situace taková, že mladý nezajištují vůbec nic, bohužel jsme jim barák dali a máme jen schránku.Nesmí za námi návštěvy,děláme bordel, pracně jsem si vybojovala klíč od vrátek,jináč jsme seděli venku na cestě a čekali až nás s nadávkama pustí dovnitř,vzít si něco z lednice i když jsem nakoupila pro všechny byl horor,do vánoc jsme měli kuchyň společnou,takže já už tam radši ani nešla, protože bych udělala bordel,jedno jídlo,který mladá uvařila jsme jedli 3dni,páč je ho škoda vyhodit,oni si udělají něco jinýho(z masa který jsem koupila), protože přece nebudou jíst 2dni za sebou to samý,mám pokračovat?
            Radši zaplatím charitě,kterou sem pustit musí(schválnost s puštěným psem se sice opakuje),obědy a péči máme zajištěný ,byla jsem v poradně a můžu požadovat všecko zpátky.A možná to udělám.

Petrs01

je situace taková

Hmm, tak to je jiná varianta. Tu znám bohužel velmi blízce a nemůžu s tím NIC. Zpětvzetí daru lze, nezapomeň mít v ruce jasné důkazy. Počítej s tím, že rozpoutáš peklo. Ale pokud do toho jdeš, udělej to dokud je tvůj muž naživu a schopný právních úkonů (předpokládám, že dárci jste vy 2), jak do toho vstoupí dědictví… to nechceš. Právo užívání ve smlouvě máte? Zapsané v katastru? Jestli ne, tak taky po dobu soudu můžete skončit na ulici – lze řešit tzv. předběžným opatřením.
              Pokud to nechceš hnát tak daleko, nedala by se zařídit vlastní kuchyňka, byť by to byla jen lednice, rychklovarka a dvouplotýnkáč? Maximálně se oddělit, minimalizovat spory.
              Peklo bohužel dokážou dělat obě strany a zvenku bývá těžké posuzovat 🙁

Zlata

Petrs
                Neboj,bez právní porady ani ránu,zdokumentovaný mám vše co lze,a ano,věcné břemeno máme zaevidované.
                Já dlouho byla zticha, všechno jsem platila ,pak najednou přestala téct teplá voda,což se mi při měsíční platbě 10000,-synovi nelíbilo,muž se přece jen po nehodě musí třeba 3×osprchovat.A kuchyň si museli udělat znova nahoře, protože už jsem to nevydržela.Oběd nám vozí,muž si z lednice bere co chce,na co má chuť, docela pookřál.Nádobí co mi vyházeli postupně doplňuju,taky ho moc nepotřebuju.Jednoduchý jídla o víkendu si uděláme a nikdo mi nenadává když mi něco upadne.

Maya

Zlata
                  a dum s pecovatelskou sluzbou jste nezvazovali? to neni duchodak, ale vlastni byt a v baraku je doktor a muzes si zaplatit sluzby jako uklid, donasku jidel a tak
                  mamy dve znamy tak bydli a maji to super, i byty s balkonama, kousek od centra mesta, takze vsude kousek
                  nez takovyhle nervy, tak bych asi do toho sla

Zlata

Maya
                    Péči máme zajištěnou stejně jako v tom pečovatelským domě.A přihlášku tam mám doma už chvíli,nevyplněnou teda, hlavně kvůli mužovi jsem chtěla, aby mohl pokecat s lidma.Jenže on chce být doma.

cernej caj

Zlatka
                      Tak to je dost hrozny, co popisujes, ja prave myslela, ze s mladyma ste OK… ze prave pomuzou, kdyz uvari a tak…

Jak rika muze tata, barak si postavili tak, aby decka museli odejit a oni nemuseli nic resit.
                      Ted napsal zavet a v zaveti navzajem dedi ciste manzel/manzelka. Aby se nejakyma tlakama nedostal ten pozustalej do problemu.

Pro me tezky si to predstavit, kdyz casto dejcham i za jiny lidi, ale lidj sou fakt proste lidi a treba i psychicka nemoc muze obetaveho cloveka zmenit k nepoznani

PetrS
                      Prave mi pani Petra S. poslala fakturu dost me to rozesmalo:D

Petrs01

poslala fakturu

já to nebyl! 😀

navzajem dedi

Pozor na nepominutelné dědice! Pokud mají děti, je závěť napadnutelná a není-li zákonný důvod k vydědění, bude závěť neplatná!
                        A jo, taky už jsem čučela jak se lidi dokážou pohádat o dědictví 🙁

Zlata

Petrs
                          No já čučim od jistý doby furt ?

Maya

jo jak jde o majetek, vetsina lidi nezna bratra
                            a baraky a podobny veci, to jsou dneska pro mnoho lidi jinak nedosazitelny miliony
                            cernejcaj
                            jak pise Petrs01, deti vzdycky dostanou zakonnej oodil, nelze je jen tak vydedit a nic jim nedat
                            dokonce driv to bylo, ze manzel/manzelka dedili pulku a druhou pulku si delily deti a dneska je to tak, ze vsichni dedi rovnym dilem, takze cim vic deti, tim min na manzelku zbyde 😀

Maya

jsem se zas napalila a v drogerce u rossmanna po dlouhy dobe neco koupila, jakoze arganovy olej na vlasy, vceera jsem si to prvne kydla na vlasy a rikam nejaky divny, tak konecne kouknu a hlavni slozka

Cyclopentasiloxane

PetraK

RRRÁÁÁ
                                RRRÁÁÁ
                                RRRÁÁÁ
                                RRRÁÁÁ
                                RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                                RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                                RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                                RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                                RRRÁÁÁ
                                RRRÁÁÁ
                                RRRÁÁÁ
                                RRRÁÁÁ
                                MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Gůtn tág majne líbe Kindr.

DOBRÝ DEN, CELÝ DEN, UŽ NELEZU KOMÍNEM. V pátek mi přijela léčitelka a zcela mne vyléčila, v sobotu mě tudíž bolela hlava a neměla jsem prostor na nějakou chandru 😀 , tak radši šla. ta chandra. Léčitelka zvostala do fčéra a bylo to moc fajn.
                                Snad jste se tu nebály.

cernej caj

Maya
                                  Ja presne nevim jak to je, ja proste souhlaisla s minimem a nebudu se s nikim hadat, at si to schlamstne ten kdo ma pocit ze je nejvetsi chudak, ja vzdy nejak vyjdu

Jojo spozeni cist uz v obchode. Argajovej olej muzes koupit cistej. Ja mam doma cistej mandlovej a je to 100% mandlogy olej a nic neresim.

Petrs01
                                  Hm to je blby pac obi to udelali prave aby se vyhli problemum ale pokud to jikdo nenapadne hned, tak asi to pak je OK

Ja jedu zas za 14 dni k dedovi jak nemuzu chodit do domecku na spani, vypsala sem brigadu jak ho ryvhle stehovali, ze mu uklidime, umejeme a zdesi fikujem skrinky a tak, a segra hned „a proc tam budes spat“ 😀 no protoze muzu proc asi

PetraK
                                  To je moooc dobre! Ze ste sit o uzili 🙂

Maya

cernejcaj
                                    ja mela cistej arganovej olej a nez jsem ho vypotrebovala, tak mi zluknul, tak jsem si rikala z drogerky vic vydrzi, nejaky konzervanty by mi tam nevadily, ale ty wogo jako silikony?? jsem myslela, ze po ty afere s nima pred par lety uz to v pripravcich na vlasy nikdo nepouziva a vono teda zrejme jo, uz jim asi otrnulo
                                    dedictvi no az dojde na to, tak to notar rozdeli podle zakona a ptat se te jestli to chces a nebo ne se te asi moc nebude 😀

Maya

cernejcaj
                                      ale objednavala jsem si ted nabiooo sampon a kondicioner, tak jsem si od firmy co beru kondicioner vzala rakytnikovy olej na vlasy, tak uvidim
                                      tenhle z rossmanna si asi necham na Lokiho, to pujdou zacuchany mista rozcesavat jedna basen a az mi dojde sprej, bude se to hodit 😀

Maya

PetraK
                                        co ti bylo? Lecitelka dovezla lecive prosecco? 😀

Petrs01

vsichni dedi rovnym dilem

Pozor, pokud mají SJM (prostě společný majetek), tak z toho nejdřív půlku „ukrojí“ tomu druhému. Zbytek jde do dědictví, kde už to jde v 1. třídě rovným dílem. Pokud je něco výlučným majetkem, jde to rovnou do dědictví. V praxi tak dostaneš nadpoloviční většinu společného bytu, ale chatu, kterou tetička darovala výlučně manželovi, si rozdělíte všichni stejně. Pozor ale, v SJM jde do dědictví půlka CELÉHO majetku, ne že tohle auto bylo přece „moje“. Výjimky jsou právě to přímé darování, podnikání apod.

V závěti můžeš dospělým nepominutelným dědicům „nedat“ 3/4 jejich podílu, který by dostali bez závěti. Ale tu čtvrtinu podílu (tedy třeba 1/4 ze zákonné 1/3) dát musíš, pokud je nevydědíš. Rozhodně pokud jde o nějaký větší majetek, tak to chce závěť konzultovat s právníkem, bo pokud jdou fakt jeden na druhého, přestože mají děti, tak bude závěť neplatná.

Maya

Petrs01
                                            jo prave vim, ze nejaka cast se vydedit neda, resila to znama, syn v kriminale a dcera vdana v Anglii, ktera zadny majetek u ns nechce, tak ji bylo myslim receno, ze syna vydedit muze, ale dceru ne nebo tak nejak

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 41. až 60. (celkem z 1,973)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.