Podzimní fórum :-)

Fóra Ostatní Podzimní fórum :-)

• Toto téma obsahuje celkem 2,166 odpovědí. Do diskuze (11 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Gerda a poslední změna proběhla před 1 rokem a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 621. až 640. (celkem z 2,167)
  • Autor
    Maya

Petrs01
      tak je jasny, ze ve finale to budem platit my vsichmi, ale porad mi pripada lepsi platit tem lidem ted s tim, ze se ta firma udrzi a pak zmatori a lidi budou mit praci, nez to samy pak platit lidem na pracaku s daleko mensi sanci na praci

Maya

jinak Prymula ted v telce apeloval na firmy, at daji komu to jde HO

Maya
          PetraK

a todle je ofšem komický

Ministr zdravotnictví Roman Prymula pak apeloval na lidi, aby, pokud se nakazili, si to nenechávali pro sebe, zavolali lékaři a nechali se testovat, aby bylo možné nákazu zastavit.
            Reagoval tak zřejmě na stále častější případy, kdy lidé onemocní a prostě zůstanou doma jako s každou jinou nemocí, aniž by šli k lékaři a posléze na testy.

v souvislosti s tím, že hygiena nestíhá a testuje se ten člověk se značným zpožděním a obvolávání zaostává – tak kde je rozdíl?

edit navíc co si poamatuju – pořád říkají – jste nemocný zůstaňte doma a svému lékaři jen zavolejte… Najednou je to jinak???

• Odpověď byla upravena před 4 roky a 5 měsíci uživatelem PetraK.
            PetraK

Maya

zatim definitivne neschvaleno a kdyz pisou ze do listopadu se to nestihne, realne to nebude do konce roku

aha, no takže vlastně nic překvapivýho, vidím to stejně jako ty, bylo by lepší, kdyby na to došlo, je to aspoň nějaká malá šance, že se bude ekomonicky kulhat.

Petrs01

Nebudou lockdowny Prahy ani jiných měst, řekl také ve středu Prymula.

Pokud bude počet infikovaných růst další týden, vláda opatření podle Prymuly opět zostří. V lockdownu počítá s omezením vycházení z domu mimo práci.

A takhle je to se vším, co ten *** vypustí z … roušky. Ostaně jak je to dlouho co tvrdili, že smysl měnit opatření má vždy až po 14cti dnech, protože až pak se projeví opatření předchozí? Takže teď něco zavedem a když to do týdne nepomůže, tak určitě to lidi nedodržují a je potřeba přitvrdit. Plivněte to na něj někdo, ať zmizí do karantény!

cernej caj

Petrak
                  Sedim stejne jak predtim:D ale tesi me ze muj napad vyhral spis z principu 😀

Akorat ti ted je vic nesikovne zbytek ale co uz.

Ja nic nekomentuju a jedu se nakazit do orahy

PetraK

černej čaj

😀 😀 😀 tak si to tu užij, já z prahy jedu do řiti 😀

Petrs01
                    řekl také ve středu Prymula.

v tomhle je to celý magorský, něco řeknou, o pár hodin pozdějš to změní…. nechápu, proč to nemůžeme jet nějak normálně.

Maya

cernejcaj
                      jed do Prahy dokud muzes 😀
                      jo uz resi vzdalenost na kterou se bude moct z bydliste krome prace, obvykle v zahranici to bylo neco do pul km, tak tak nejak to muzeme za tyden ocekavat
                      PetraK
                      ono to neni jinak, kdyz mas priznaky, mas zavolat doktorovi, ten ti da zadanku na tesy a karantenu a jelikoz lidi karantenu nechtej, tak kdyz jim neni jo blbe a maj prilezitost jako volno, dovolenou nebo HO, tak nikam nevolaj a jen to doma vylezej, ty zodpovedny teda 10 dni nevylezou, zbytek to neresi a tim padem na zadny testy nejdou, tak to je apel na ne bo je toho plnej fb
                      vono taky se neda divit kdyz v karantene cekas tejden na testy a pak mas tech 10 dni, takze z desetidenni karanteny jsou realne 3 tejdy, ze se do toho moc lidem nechce kdyz nemusi
                      v Praze je to prej jinak, tam uz kapacity na testy jdou, ale cekacka mimo Prahu je fakt ten tejden a to je des

cernej caj

Vzdalenost do pul.km.nesplnuje ani obchod…

Fifi

Krasnej vikend preju.
                          Cajdo
                          Tobe zejmena, uzij si maticku stovezatou. 🙂

Esusova
                          Aha, takhle si to susi pro cokle delala, to zni dobre. Az budu mit mixera, nekdy spacham. 🙂

Jsem pomahala resit hadanky pro deti. Schvalne, uhodnete, co to je? 😀
                          Táta dlouhý,
                          máma krátká,
                          děti jako pimprlátka?

A druha, tam jsem mela jinej tip, taky bych neuhodla. 😀
                          Jedna hlavička, jedna nožička.
                          Hlavička když zčervená, konec nožky znamená.

Maya

Fifi
                            Hadanky teda nevim, u druhy me napada houba
                            Cernejcaj
                            Jinde tusim meli jednou tydne povoleny nakup jidla v nejblizsim obchode

Kdyby nekdo chtel fusky s vlastni fotkou https://www.pejskonozky.cz/kategorie/ponozky/

Fifi

Maya
                              Taky jsem tipovala muchomurku, coz by mohla byt spravna odpoved. Ale ta nejspravnejsi je sirka. 😀

500 m od domu je lockdown v Izraeli. Na to tady nedojde, to si nedovolej. (Doufam.)

kachna

u druhy me napada houba

mě sirka
                                tu první jsem slyšela, ale nepamatuju si.

MirkaD

hrábě to jsou-ta první hádanka

Maya

Fifi
                                    hrábě ani sirka by mě teda nenapadly 😀
                                    no už o tom omezení vycházení mluvěj a zatím o čem mluvili, to nastalo
                                    na jaře to omezení vzdálenosti mělo víc států, v Itálii, co říkali kolegové z centra epidemie, se nesmělo vycházet skoro vůbec

Fifi

Sikovna Mirka, tadaaa, a tos znala jako mala? Ja bych nevedela, az na guglu nasla. U ty prvni me napadala fura veci, jen ne na urovni ditete. 😀

MirkaD

Fifi-jo,jako malá,u nás doma se to říkalo furt
                                        v práci další neschopenka…
                                        dnes jsme byly od 6 hodin od večera ve dvou na kase+třetí zástupkyně-asi mě uúadne zápěstí
                                        jinak,mám mít teoreticky za týden dovču,tak se modlím aby jakýkoliv zákaz vycházení atd…platil aaž po ní…:-()

cernej caj

ten kdo dovoli nakoupit v nejblizsim obchode zrejme netrpi potravinovejma alergiema a nezije na vesnici… ale jasny, zrat mesic jen brambory je v pohode, ze jo… jako neumres 😀

jinak basnicky sou divny, nenapadlo me nic, sirka aspon dava smysl, ale ty hrabe teda at se divam jak se divam, tak vubec nechapu, jak je to mysleny 😀

Ja doufam, ze na zakaz vychazeni jak na jare nedojde, protoze uz to pro me bylo fakt hodne tezky a druhy kolo ted, kdyz po 10 mesicih (a ten zakaz vychazeni mi to hodne zhorsil) zacina byt v pohode ten sval, tak proste nechci se hodit zpatky do stavu pred pul rokem…

vcera vylet destivej celej den, ludrenka nicmene ma noveho majitele 🙂 takze mam radost, ze bude dal slouzit a Ludrenku druhou budu muset asi nejak prejmenovat ale jeste nevim jak 😀

sem ani jednou nebyla v mhd v praze a i jidlo sme si objednali ze zadna restaurace nic, dneska vlak do brna skoro prazdnej, v kupe se mnou dalsi 3 lidi…

kachna

Ja doufam, ze na zakaz vychazeni jak na jare nedojde

čajdo, já jsem teda na jaře žádnej zákaz vycházení nepostřehla. Neměli jsme se pouze srocovat.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 621. až 640. (celkem z 2,167)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.