Podzimní fórum :-)

Fóra Ostatní Podzimní fórum :-)

• Toto téma obsahuje celkem 2,166 odpovědí. Do diskuze (11 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Gerda a poslední změna proběhla před 1 rokem a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 601. až 620. (celkem z 2,167)
  • Autor
    Fifi

Esusova
      Já nejlepší jídlo vyrábím, když je to ve fofru.
      Ale tohle je velka pravda. Kdyz zacnes nad necim spekulovat, dumat, trebas i nad zabehlym jidlem, vetsinou to neni ono. Jak ta zelnacka moje posledni, se s ni nikdy neprdim, sup, sup a je to vynikajici. Tentokrat chtel kamos extra varku pro sebe, no a nebylo to vono. 🙂
      A Ešče sem stihla umlít srdéčko a jazyk a udělat čoklidům sůši.
      Sve si asi nemlela. Zaujalo me to, muzes hodit postup, jak to delas? Nameles na hrubo a jen hodis/rozdrobis na plech do trouby?
      Ešivá je kovidí, sem v řiti.
      Snad nebude. Ale ono toho je tolik, vsak sme zase jednicky… To potkas uz kdekoliv. Hromadny testovani je nesmysl, uz ted se nestiha vubec nic. Pakarna proste. Prdele, at to zavrou vsechno, co jde, klidne i lockdown, at se zplacatime krivkove a nezkolabuje nam zdravotnictvi kvuli nedostatku personalu. V breznu/dubnu bububu kvuli pripadnym 9000 nakazenych, no a kde jsme ted?

Petrs
      Víkendové sportovní soutěže smí proběhnout. Ale bazény se musej zavřít od zítřka. Ministerstvo NEVÍ co z toho má větší váhu. Rozhodnou zítra v poledne. Podle toho se závody od sobotního rána buď uskuteční nebo ne. Geniální.
      Jestli jde o uzavrenej prostor, meli by to zrusit. Jako zavody. Neco jinyho je asi plavani v ledovy vode reky, kde si lidi na brehu daj rozestupy, neprevlikaj se ve spolecnych satnach atd.

Nebo ja nevim, jsem z jinyho sveta? Jsme coby ČR v prdeli s kovidem, je treba opravdu hrabnout a zavest velky restrikce. Ze je to zase chaoticky a neco se nahle vyhlasi a nikdo nevi, jak to presne je – to je uz asi standard ceskej, bohuzel.

Petrs01

jsem z jinyho sveta?

asi jo. Při počtech testovaných jsou čísla naprosto nesmyslná. Tři týdny čekání na test když zavoláš doktorovi, že máš jasné příznaky? V jiném případě se rovnou dozvěděl ať si vezme brufen a dá si 14 dní karanténu, že testy nejsou. A vůbec jít se otestovat = vystavit se velkému riziku, že jestli jsem to neměla doposud, tak tam to chytnu určitě.

Jenomže my nechcípnem na kovida. Chcípnem hlady, protože tyhle šPrýmy potopí ekonomiku. Půlka lidí sedí doma podělaná strachy, druhá půlka třikrát obrací každou korunu, protože už teď řešej jestli jíst nebo bydlet – na obojí nemají. Tak pro jistotu připravíme o práci i ty co ji ještě doteď měli. Koncerty nemuseli zakazovat – tam kde dřív bylo vyprodáno, před zákazem se krčil jen hlouček skalních fandů.

Není lepší čínský model “tady to už vůůůbec není”? Ono to stejně nezmizí na plukovníkův rozkaz.

meli by to zrusit

Myslíš, že ta pravděpodobnost v přechlorovaném prostředí je vyšší, než v hospodách??? Kupodivu pořadatelé, závodníci ani rozhodčí si to nemyslí.

v ledovy vode reky

Zimní plavání je o tom, že si závodníci po doplavání vzájemně pomáhají, narvaní u slabých topidel ve společných šatnách. A ač je velká část závodníků v pokročilejších věkových kategoriích, tak kdyby nás nezařízli (sobota proběhne, příští týden už ne), tak jedem dál a problém s nízkým počtem závodníků rozhodně nehrozí.

Problém je v tom, že Prymula jako sport vnímá maximálně hokej a fotbal. Ne statisíce dětí, které místo tréninku sednou k pytlíku chipsů s telefonem v ruce. Obezita a nízká imunita je přesně to, co teď potřebujem, že jo!

Maya

Jen kdyby to někoho zajímalo, teď jsem našla, že ve Středočeském kraji se můžou senioři 65+ nechat otestovat zdarma rychlotestem

Fifi

Při počtech testovaných jsou čísla naprosto nesmyslná.
            Protoze jsme jednicky? Nevim, co sledujes za zdroje, ale na milion obyvatel jsme “nejlepsi” v Evrope, kam se hrabe Italie ci Spanelsko.
            Nesmyslna jsou ta cisla proto, ze Cesi na vsechno prdi. Roste to tu neumerne a silene. Nebo myslis, ze nekdo zkresluje statistiky?
            Nehodlam se zde hadat.
            Kdyby a kdyby. Kdyby pres leto bylo posileny trasovani hygieny, kdyby byly pres leto narizeny porad rousky v budovach a rozestupy a preventivni opatreni jako v okolnich zemich, nebyly bysme ted jednicky. Nemusel by se Vojta ponizovat s odvolanim toho, co naridil.
            Cinskej model? Netestujem, chcipnete – diky, nechci.
            Myslíš, že ta pravděpodobnost v přechlorovaném prostředí je vyšší, než v hospodách???
            Jak moc jsou chlorovany satny, sprchy, spolecny mistnosti? Twe, navic ja neporovnavala plavbu v bazenu s hospodou, ale s venkovnim plavanim, tak mi nic nepodsouvej. Hospody? Zavrela bych je komplet.
            Problém je v tom, že Prymula jako sport vnímá maximálně hokej a fotbal. Ne statisíce dětí, které místo tréninku sednou k pytlíku chipsů s telefonem v ruce. Obezita a nízká imunita je přesně to, co teď potřebujem, že jo!
            😀 Problem je, ze coby CR jsme Covid nejvic produktivni a muzem na to dojet. Zdravotne driv nez ekonomicky (jasne, i ekonomika je v riti, to mi nemusis rikat, ziju si v tom). Treba na kovida chcipnu, treba pujdu pod most. Ale doprdele, jako krivky jsou jasny, kdyz je vic jak 20 % z testu pozitivnich, tak se asi musi neco udelat, ne??? Dle tebe tedy detem misto treninku nejsou rodice schopni zaridit jinou aktivitu typu – jedeme ven na vylet, jdeme se projit? A radsi riskovat, ze deti neco dotahnou do rodiny ke starsim lidem?
            Ne, neshodneme se. Promin, jsem nabrousena dneska uz z ty veteriny a cekani dlouhyho. A to je vlastne dobrej primer s tim koronacem a opatrenima.
            Kdyz ma pes jednu blechu, tu nahodou chytnes a zasmrtis, rikas si, ok. A vono ne, ona dalsi, a dalsi? Tak co udelas? Nechas je bejt nebo das psovi nakej chemickej nastrik/bobuli a vykillujes prostredi?

Maya

no hlavně to plošný testování by asi velmi rychle odrovnalo ty obvoďáky, kteří by lehli s kovidem
              a navíc by už na nic jiného neměli čas, tak by pomřeli lidi na něco jiného
              to je fakt nápad za všechny prachy
              jako dost lidí se chodí testovat za prachy dobrovlně a i jen tak, co tak čtu
              a na jaře budou všem nutit to nevyzkoušený očkování pod pohrůžkou roušek a dalších omezení pro neočkované, fakt debilové
              a ano, když už něco, taky jsem pro izraelský model, totální lockdown na pár týdnů a pak vše zpět, rozhodně lepší než tohle plácání odnikud nikam

Maya

Fifi
                tak u nás je problém že nefunguje testování ani trasování, to je alfa a omega podle toho, jak to maj jinde, a to lidi neovlivní
                a pak taky co vidím z okolí, ono je dost lidí, kteří by třeba rádi byli zalezlí doma, ale firmy jim nechtěj povolit HO ani tam kde to jde a to je pak těžký, zvlášť když do práce musí jezdit veřejnou dopravou
                jsou to prostě většinou věci, který normální člověk neovlivní, co nás žene na první příčku

Denny

Hááá máte taky pátečééék?
                  U nás teda trochen pošmourno, ale nevadý.
                  Nad ránem jsem zase pracovala v Mexický, s tou lůdrou šéfovou ségrou.
                  Bleble a ještě jednou ble. Nechápu proč mi zrovna tahle čůza leze do snu.

Maya
                  asi si ho plete s veverkou, na ty jsou lapiny cviceny,
                  Koněf nesnáší veverky, Bukís je také nesnášel a veverky nesnáší je.
                  Vydávají takové srandovní prskací zvuky, když na ně čumí ze stromu 😀
                  Zrovna předevčírem jsme u bytovky potkaly ježka, kupodivu Koněf se o něj nějak nezajímala, jen čmuchla a šla pryč.

Co se týče opatření, jsem ráda, že jsme tadyk na konci světa, v této době, čék si připadá tak nějak docela jakoby “bezpečněji”
                  Dál to asi nebudu rozebírat každý si brání zrovna to, co mu je milý.

Petrs01

jsme “nejlepsi”

ne, jsme ještě lepší, ty čísla jsou jen špička ledovce. Ve skutečnosti je nakažených mnohonásobně víc.

neshodneme se

Neshodneme. Zavři se a – zůstaň zavřená, protože to nepřejde, nezmizí, neodpochoduje na rozkaz plukovníka. Tak jako nevymýtíš chřipku. Jak dlouho se budeme schovávat? Když chceš příměr k blechám, tak je to jako bys zakázala chodit psům do lesa, protože tam jsou blechy. Jsou a budou, nedokážeš udělat planetu či republiku blechoprostou, nezmizí když tam půl roku nepůjdeš. Takže ano, buď neber psa do lesa, nebo občas chytí blechy. Buď vůbec nevycházej, nebo se smiř s tím, že tady něco je a bude a můžeš to chytit. Dělej rozumné maximum abys to nebezpečí zmírnila, ale žij.
                    Do obchodů budem chodit po dvojicích, ale v open-space nás může být klidně 40. Zastavíme půlku služeb, ale velké montovny musí jet dál. Jsou povoleny mezinárodní zápasy, ale nesmíš na ně trénovat.

Spousta dětí se po tomhle roce na sport vykašle. Protože závody jsou motivace. Protože měsíc tvrdě trénovat a měsíc “běhejte sami někde doma”… už se k tomu nevrátí. Noví v téhle době nepřijdou. A u těch pár zbývajících na to rodiče nebudou mít prachy. Jenže to položí trenéry, kluby, nebudou výsledky, nebudou sponzoři, celej sport půjde do kytek. Zespoda, takže se to projeví až po pár letech, kdy už sice budou olympiády, ale nebude kdo by tam jel.

Maya

Petrs01
                      nejen sport, tyhle děti to odnesou i na vzdelani, vicemene rok a mozna i vic vypadek, to se na tom podepise
                      ty lidi co delaji v zabavnim prumyslu a kulture lituju, byl na to hezky clanek na tema, ze to neni jen o hercich a zpevacich, ale xxx dalsich navazanych lidi od satnarek po zvukare atd., vlastne taky takova pasova vyroba, akorat holt Prymula to tak nevidi a ma to za zbytnou polozku na rozdil od montoven aut apod.

Maya

nekdy uz fakt zacinam vahat nad konspiracnimi teoriemi typu Greta byla cukr a vir je bič, kdyz clovek vidi, co se deje, tak by tomu snad i veril

Petrs01

xxx dalsich navazanych lidi

nejen o nich, ono to má všechno dopady na obrovskou spoustu lidí. To nejsou restaurace, hotely, kultura a sport. To jsou všechny ty prádelny, taxikáři, průvodci, doprava jako celek od letišť až po závozy hospod. Zvukaři i uklízečky, jakož i prodejci párků v rohlíku, všechno. A sekundární dopady – dost lidí je bez práce, v ošetřovném atd. Nemají prachy = utrácejí jen za nezbytnosti, takže klesají tržby i tam, kde se toho přímá nařízení nedotkly. Což způsobuje, že těch peněz chybí čím dál víc a náš stát, který dokázal jen vyhodit miliardy za nic, ten to nezachrání. Přestávají se točit kolečka a to je v současném nastavení průůůů…švih. VELKEJ.

MirkaD

tak včera večer po dlouhé době v knihovně v Č.s kamarádkou knihovnicí,jinak mívám furt odpo,nebo,když už tam jdu tak tam ona není…
                            dnes jsem dal s pejskama rychlou vycházku-rychlou-že jsem šla hodně rychke-aby se proběhli-takže k lípě,od lípy k hájence-kousek v lese-at si Dafi užije pařezů a probhne se,pak od hájenky kus k vysílači-to šli zespodu rodiče ze psy-tak já směrem k vysílači,tak jsem dala psům 2 krát čekej a ke mě a zpět to stejný,chudera Betty se cpala za mnou,jak slyšela ke mě…
                            no nic,pak jsme to vzali od hájenky dolů a dom
                            Dafi trochu trimování,vytřít baráček,Martin dělá guláš-a já mám pondělí…
                            no a odpo…

k opatřením-jen tolik-u nás v obchodě jsem se na jaře rozčilovala na lidi,že mají mít roušky,a to se to dodržovalo víc než ted,no a ted?půlka jich roušky nemá-pod brdou,na bradě,roušku si dají před ostrahou,po metru sundají,olíznou prsty,osahají všše okolo…dojdou do fronty vytřepou roušku a na vtrřinu nasadí nebo vůbec-jedné paní sem řekla-byla v tom obchodě podruhý,roušku pod bradou,že tu roušku nemusí mít vůbec,když si ji nenasadí-a ona si ji nasdila a šla z obchodu-p….
                            ale to sem chytla nerva,jinak neříkám nikomu nic,protože to prý po těch lidech nemůžem vyžadovat-my ty roušky máme celou směnu-9-10hodin,na kase je dřina,taháte težký věci-granulke,všecky ty balíky mlík pití,mluvit přes to musíte víc nahlas,blbě se v tom slyší,ale to není nic proti vybalovámí džusů a težkých věcí v obchodě-za 10minut mokrá rouška na ksichtě-ale v pohodě-my jsme zvyklý,nám to nevadí,že my jsme si nad lidi,ale ostatním to vadí v buse,v obchodšě jim se v tom mlží brýle,blbě dýchá-jako fakt pokud ty lidi budou všecky opatření tak dodržovat-hahahaha-2 metry rozestupy!!!!????
                            oni by se u těch kas vozíkama přejeli,jen aby byly dřív na řadě…
                            takže ono si může vyhlašovat kdo hce co chce,ale oni nejsou páky na to to dodržovat,jak mi ted na podzim zákaznice vysvětlila,že ty roušky stejně nejsou v obchodě nějak postihnutelný,musel by na to být nějaký zákon který není,takže na dveřích máme nápis,že musí být roušky,furt to hlásí rádio,na zemi samolepky,jako rozestupy,ale to se vůbec nedodržuje…
                            x lidí si tam chodí za den pro jednu dvě věci xkrát protože nuda…
                            a tak,jako,jen,když vidím v tom obchodě jak na to ty lidi s..
                            tak pokud se teda všcko na pár týdnu nezavře,nezpřísní tak se to asi moc nezmírní…

MirkaD

jinak ještě-ta kamarádka knihovnice-vzteklá jak čert-jden syn na prvním stupni-musí do školy,syn na druhýmstupni-do školy nemůže-doma hádky mezi dětmi.její přítel-doma bude 2 měsíce-práce z domu,ona chodí do práce,chodila i na jaře,práce mají čím dál mín,protože se za těma zákazníkama nejezdí osobně a už je to prý vidět na zakázkách a tak,dělá v kanclu ve výrobně nějakých válců
                              jí by nevadilo být v domácnosti,ona teda nesnáší chození do práce,
                              neví proč být mezi lidmi,ona by teda nejradši jen doma,ale to je jiná kapitola
                              mladší syn,se učí znovu násobky,ketý už měl umět,protože hodně dětí učivo z jara neumí,tak se to jede znova…
                              takže pohled někoho kdo má 2 děti a každýho na jiným stupni školy-mamí já musím do školy a on nééé….
                              jeden chodí do práce,druhý dělá z domu-takže šance,že to někdo dom dotáhne stejně je,že…

cernej caj

Dneska desnej fofr stehovani po kanclech… mame novyho kolegu a nemame.na nej misto takze se trovhu miselo stehovat s nabytkem ale.je to podle.myho napadu:)

Fifi
                                Lity lity s veterinou…

Petrs01
                                To je vyborny ze ani nevi co ma.vetsi vahu…

Petrak
                                Ses skvela.a.sikovna, zes ponohla a kdyz ti dychal.za krk to jeste de… a umyt ruce po jeho mysi

Mirkad
                                Super zes stihla khihovmu a pokecat.

Nam.zase zavreli vswchjy provozovny. Nevim, jestli prijdeme.o praci… uz pevni vlna dost firmw ublizila a vyplaty na 60% procent i ti co byli v praci…

PetraK

RRRÁÁÁ
                                  RRRÁÁÁ
                                  RRRÁÁÁ
                                  RRRÁÁÁ
                                  RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                                  RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                                  RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                                  RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                                  RRRÁÁÁ
                                  RRRÁÁÁ
                                  RRRÁÁÁ
                                  RRRÁÁÁ
                                  MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Gůtn tág majne líbe Kindr.

já tu jezdim jak ten Rumouš s plyšákem! A čas letííí a letíí a venku lítá listí a je tam docela hezky, škoda, že to nevydrží přes celej víkend. Aspoň zejtra by mohlo. Těším se, jak dneska okouknu práci pánů topenářů. Dneska by měly být přípravy hotový – možná i jeden radiátůrek bude? Ale to nevím, ešivá sem dobře pochápla a za 14 dní to v tý nový části bude komplet. To už bude mít Brtnik hotový s technologickejma přestávkama ty okenní rámy vč. betonování parapetůch, takže se bude topiti. Asi teda. A tím pádem se bude už i zdíti. Juchajdá.
                                  Taliprdová má vojenskej režim a je zaražená jak dvacet prdů najednou. ale šlape. Každopádně je to teda vopruzový velmi. I proto jsem tak ráda, že jsme měli s Rumouškem včerejšek pro sebe a mohnuli jsme volně volnými býti 😀

Ad opatření – je jasný, že opatření být musí,jinak se zdravotnictví opravdu zahltí, to jako by asi mělo být jasný každýmu, já se toho nezříkám ani náhodou, ale přijde mi švihlej jednak ten přístup – viz to jak zmiňovala kachna- něco vám zakážeme, ale ešče vám neřekneme co, jen naznačíme! Tak to je snad úplně zbytečný a pak ten výmysl s tím, že se bude testovat celá republika a nažeme všechny k praktickýmu lékaři, to je ale taková hovadina, že to nemá obdoby.Páč kdo to do tý doby neměl, tak si to tam pořídí a jako prvního vyřadíme ze hry samotnýho praktickýho lékaře!!! Výbornej nápad!! Tohle mě zvedlo ze židle jako moc, moc, stejně jako to-kdo bude mít očkování- nemusí mít roušku, páč kurva jako jehehééé, jak to chtějí dokazovat? Nějakou židovskou hvězdou na klopě???? 😮 to je směšný tohleto a naprosto to sundavá nějakou ještě zbytkovou víru lidí v to, co se musí.

Petrs01
                                  nebo se smiř s tím, že tady něco je a bude a můžeš to chytit.

ale o tohle přece nejde – to každej ví, že to chytit může, jde o to udržet v běhu přece zdravotnictví, páč kdyby mělo zdravotnictví neomezenou kapacitu, tak nikdo žádný opatření dělat nebude.
                                  že to je v řiti pro spoustu lidí už teď a bude i pro nás, kterých se to jakoby momentálně netýká, to je jasný.
                                  ale já sama za sebe nechci, a to ani v případě, že bych měla tak ohromnou imunitu, že by se mě to netýkalo – aby bylo zdravotnictví v situaci, kdy už to bude v hajzlu, protože nechci aby nikdo z mých blízkých byl pak ten, na koho to nevyjde.

PetraK

černej čaj
                                    .je to podle.myho napadu:)
                                    to je ideální řešení!! Takže tentokrát tě nemohli vyšachovat a nemáš to po stěhování blbý??

Taky tu dneska lítám 🙂

Ses skvela.a.sikovna, zes ponohla
                                    ono je to o programu, kterej dobře znám, hodně jsem s ním dělala na to předchozím oddělení a lítala v tom denně pravidelně jak myš v rouře, takže znám a vím, on to neumí vůbec.

a kdyz ti dychal.za krk to jeste de… a umyt ruce po jeho mysi
                                    já to nemám ráda, někoho takhle natěsnačku aby mi dejchal za krk, blebleble. A na roušku jsem co? nevzdechla, že jo, ale jasně, potom jsem ruce myla, já jsem medvídek mýval v tomhletom už od pradávna.

Maya

cernejcaj
                                      on by dost pomohl temhle firmam jao vase ten kurzarbait nebo jak se to jmenuje, ale to by vlada musela zacit konat smysluplne a konecne to schvalit, coz asi moc nehrozi

PetraK

Maya
                                        by vlada musela zacit konat smysluplne a konecne to schvalit, coz asi moc nehrozi
                                        já měla z ato, že v rádiu říkal, že to je schválený?

Petrs01

kurzarbait

a z čeho by to naše slavná vláda platila? I takhle budem v daleko větším mínusu než se oficiálně hovoří, protože mimo to, co už zvládli rozházet, nás čeká obrovský propad v příjmu do státní kasy. Protože firmy i lidi na tom budou bídně a daně se platí z příjmů, ne ze ztrát a z podpory.

PetraK

Fifi
                                            Jak ta zelnacka moje posledni, se s ni nikdy neprdim, sup, sup a je to vynikajici. Tentokrat chtel kamos extra varku pro sebe, no a nebylo to vono.

viď? Když se s tím člověk necrcá a mrská do do kaseróla, tak to vyjde dobře. Hmm zelňačka, taky budu muset udělat!

Sve si asi nemlela. Zaujalo me to, muzes hodit postup, jak to delas? Nameles na hrubo a jen hodis/rozdrobis na plech do trouby?

Ne moje by bylo takový asi houževnatý 😀 tohle bylo měkký 😀
                                            Nakrájela jsem to na menší kousky – srdce i jazyk a frkla do robota posekat a pomlít. Ty větší kusy – jak je třeba to pevný bílý na srdci, to nože nevzaly, ale vzal si to rád pan kontrolor kvality Ing.Rumenige 😀 . Pak jsem k tomu pleskla jedno vejce, přilila trochu zákysu a dosypala žitnou pernerkou – tak nějak. Pak jsem to rozpatlala po pečícím papíru a frkla do trouby, ať se to snaží. Čoklidi ešče nechutnali, páč jsem na to do rána zapomněla 😀 😀

To potkas uz kdekoliv.
                                            však jo, zvlášť ve městě. Jde jen o to, že když to bude letmo, bude to mít třebas lehčí průběh, než když mi půl hodiny někdo funí za krk a do gezichtu. Ale to je moje chyba, jsem si to neuvědomila,že jsme takhle natěsnačku, tak uvidíme. Třeba jsem tak dokonalá jako Klauzík mladší heroistický 😀 (ne heroinistický 😀 )

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 601. až 620. (celkem z 2,167)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.