Kecaci Zima 2020 :)

Fóra Ostatní Kecaci Zima 2020 :)

• Toto téma obsahuje celkem 2,831 odpovědí. Do diskuze (10 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 4 roky.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,361. až 1,380. (celkem z 2,832)
  • Autor
    Maya

cernejcaj
      no proste budes jako vetsina lidi nosit jednorazovy respirator furt
      PetraK
      vosum kyblu??? to tam mate saunu ne? ted protopim max 2 kyble, no jak mrzlo v noci tak jsem protopila tedy 3

PetraK

Petrs01
        Při tom, kolik práce už sis s ní dala?
        klíďo 😀

Maya
        vosum kyblu???

narvala jsem zásobník po střechu, nešlo to zavřít skoro a těch osm kýblů je od neděle. Je to od neděle moc? Když nemrzlo, tak to byly tři. Od neděle do středy.

• Odpověď byla upravena před 4 roky a 1 měsícem uživatelem PetraK.
        Denny

Brý tro,
          respirátory, hmmm ať jdou do řitě!
          Takže jsme zjistili, že látkové roušky jsou k hounu nebo co?!
          MHD nejezdím, ale to teda asi nebudu smět nakoupit, no dobře no.

Já teda doufám, že Angela nezavře továrny, páč to jsme jako fabrika
          teda část fabriky dost f p….i velebnosti.

PetraK
          to pomalu rozsvěcí!
          že jo, že jo!
          Taky jsem si všmla v pindělí, že jsem venku v 16:30 a světlo!

PetraK

Dennyky
            Takže jsme zjistili, že látkové roušky jsou k hounu nebo co?!

voni asi zapomněli co už říkaj, nejdřív že roušky jo, pak roušky ne, ty jsou k ničemu, hlavně respirátory, potom, že respirátory jsou taky špatně, musí přes to bejt rouška…………teď zase tohle? aaaaaať jdou fakt do hajzlu. Je to jen o kšeftu, protože hadr za pár korun a na vyprání to je špatnej artikl, musí se vytěžit prachy.

Taky jsem si všmla v pindělí, že jsem venku v 16:30 a světlo!

jo kráása, je vidět už dlooouho. I po pátý hodině chvilku

Denny

hadr za pár korun a na vyprání to je špatnej artikl, musí se vytěžit prachy.
              přesně, ekonomika f prdeli tak hurá na to.
              Tak ať mi pošlou na respirátory prachy. Košťata.
              Pravdou teda ale je, že to zavádějí i němci.

Maya

tak jiste, na jare vsichni objednali respiratory v Cina a ted jim to lezi ve skladech, u nas prej 16 milionu a holt nejak se to spotrebovat musi ze
                a druhej duvod je promorovani, kazdymu je jasny, ze normalní clovek nema na to kupovat 1-2 respiratory na den, takze vsichni budou nosit furt jeden, ten uz bude nefunkci, takze jako by na tom ksichte nebylo nic
                zrusit rousky neni politicky pruchodne, tak holt tohle, protoze uz je jasny, ze ockovani nas nespasi
                PetraK
                jo tak, ja to pochopila, ze jste to spalili za ten den jak jste tam byli, to by bylo fakt na saunu,, od nedele to je samo OK, mi nedoslo, ze tam vlastne mate ten zasobnik
                nevim jaky tam mate ty kyble, ale vyznamne ulehcuje noseni kyblu navliknuty tluste hadice na ucho

• Odpověď byla upravena před 4 roky a 1 měsícem uživatelem Maya.
                PetraK

Maya
                  vnímám to s těma rouškama stejně, k čemu teda respirátor je, když přes něj stejně musí být rouška? Jo chrání mě, nechrání okolí vlastně. Ach bože, tohle je na mě poprvé fakt už moc.

Běžně tam dáváme těch kýblů sedm, co se spotřebuje za ty tři dny z toho zásobníku, aby to bylo furt plný. Včera jsem tam nacpala přes sílu i osmej 😀 . Je to tak necelý dva kýble na den, takže to vychází dobře, řekla bych. Kýble máme klasika ty železný. nenosím to nijak daleko, jen to zvednu, otočím se a nasypu. Beru to jako posilku 🙂

Denny

Němci to vysvětlují takhle:

Novým opatřením se staly povinné chirurgické roušky nebo respirátory třídy FFP v obchodech a v prostředcích hromadné dopravy. Důvodem prodloužení uzávěry a zpřísnění podmínek jsou obavy z nových mutací koronaviru, především z takzvané britské varianty.

PetraK

tvleeeeeeeeeeee!! česká pošta!!
                      Naše pobočka zrušena na dva roky. přesunuta do jiný čtvrti, to už jsem tu psala. Já nebudu jako kretýno objíždět Prahu, nebudu. Nebudu. V kastlíku lístek o obyč.zásilce. Tak tam TŘETÍ DEN!!!!!!!!!!!!!!!! volám. Dovolat se těm jelitům poštovním je naprosto nemožný, nikde a nikdy!! – předem se omlouvám těm pošťákům, co jelitama nejsou,vím, že i tací jsou. – No, tak teď teda po usilovným úsilí se mi to podařilo a když už jsem měla ucho červený jak Mach, tak to zvedla nějaká paní.Řekla jsem jí, že jí bohužel nemůžu říct číslo zásilky, protože na papírku uvedený není. „No jooooooooooooooo, to sou vobyčejný zásilky.“ Aha, dobře, zatím vždycky to nějaký číslo mělo poslední dobou, to nevadí, no prostě potřebuju to poslat na jinou adresu. „CožeeEEE?“ ozvalo se velmi otráveně. „Ano, prostě na jinou adresu, nemáme to možnost vyzvednou, nejsme od vás. Ale z jiné čtvrtě, u nás poštu zrušili“ Začala mi vysvětlovat, že jsou tady do dlouho, že jsou tady i v sobotu a že si pro to máme přijít. PROČ KUWA NEUDĚLÁ, CO JÍ ČLOVĚK ŘÍKÁ? MÍSTO TOHO MUSÍM POSLOUCHAT, FURT DO KOLA, AŤ SI PRO TO PŘIJDEM?? odpoveď je jasná, musela něco udělat, aby se adresa změnila. Tyyy vado!! Já na tohle nemám kapacity už nějak. Jsem hergot jejich platící klient?? Tak co mě vnucuje něco co nechci a připravuje mě o čas, když jsem už přišla o spoustu času jen proto, že NEZVEDÁ TELEFON!!!!!!

Fakt nesnášim českou poštu.

PetraK

Dennyky
                        ale jo já jsem to četla, ale zatímco jiný opatření jsme si jeli vždycky po svým, i když oni měli rozumnější, tak po tomhle se skočí, aby se pěkně vyčerpaly zásoby. Proto mě to séře.

MirkaD

tak 5 dní za mnou-juchů
                          včera jsme teda asi všecko stihly,pak večer už jsme jen všichni 4 co jsme tam byly tak přecenovali-taky úletr roznosit tak milion cenovek
                          vedoucí mě večer vzal dom autem
                          tak Martin nemusel
                          akorát je srandovní,jak mě je blbý se ho ptát-bydlí jako všichni na druhou stranu,vozit mě nemusí,a přece jen,je to víc nadřízený než zástupkyně,a je tam chvílu
                          tak,jako,že bych třeba došla a udělala-hha,haha-tak mám směnu navíc od vás,tak mě za to vezmete dom,ne?hahaha-což bych třeba udělala u někoho kinýho…
                          tak si netroufnu,a on mi to říká tak ke konci k večeru-jako,že mě vezme…
                          ale tak se Martin vyspal
                          dnes volno
                          tak ráno s čoklíkama ven-žádná dlouhá vycházka-protože mě upadnou záda
                          a protože kombinace-čistý led na cestě a okolo bláto tak nervuje,že bvych z vycházky byla vystreslá-tak žádný do lesa a tak,nic
                          hezky kousek k lípě-tam je sad jakýsi mezi polsma,tak tam k lavečce-a chodila jsem psům schovávat činku-takže pohyb jsem měla:d
                          pak Žeryk trochu obíhaček a Dafi nošení/hledání činky,vodítka a pak hodinek
                          u ní je fakt srandovní jak není aportovací/hrací-a jak nejradši nosí ty lidský a důležitý věci-jak na to má pořadí
                          činku nosila-vrtěla ocáskem,že zábava,i když ne rychle
                          vodítko nosila rychlejš+vvětší vrtulka ocásku-když jej našla,ale ke konci jsem jí schovala hodinky!a to bylo radosti,když je našla-to jí mohl ocásek upanout-vyliženě chybělo aby řekla-tý jo,hele cos tady nechala
                          no takže pejsci měli pohyb,i zabavenou hlavu-a zpět z placu travnatýho do ledovky a bláta dom
                          jako vycházku měli hodně pracovní-k placu dojít-pak půl hodky makat a jít dom-tak unavený to bude
                          v noci Dafi blinkala,tak sem nechtěla at se honí,nic,ale chidla si proto kron sun krok,a bylo vidět,že ji to baví,mezi tím pozorovala z lavečky Žeryka-je teplo
                          RESPIRÁTORY-NEMÁM,NEVÍM,JESTLI NAFASUJEM,ALE PŮLKA ZÁKAZNÍKŮ ROŠKY POD NOSAMA A RESPIRÁTORY TAK NOSÍ TAKY
                          VČERA SEM ŘEKLA CHLAPOVI AT SI TU ROUŠKU NASADÍ POŘÁDNĚ A ON,ŽE SE MU VN Í BLBĚ DEJCHÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JÁ TY LIDI ZABIJU BRZO-TAK JSEM MU ŘEKLA,ŽE MĚ SE V TOM 10-11 HODIN DEJCHÁ SKVĚLE-NA TO MI LUDI ŘÍKAJÍ-TO BYCH NEVYDRŽELA,NEVYDRŽEL…
                          TAK JAKO MĚ Z TOHO POCELÝM DNI BOLÍ HLAVA,OČI,NOS,DUTINY,
                          UMLUVENÁ SU JAK MUSÍM MLUVIT NAHLAS,ALE V KLIDU RESPIRÁTORY TAKY NOSÍ ZÁKAZNÍCI POD NOSEM-TAKŽED OPATŘENÍ NA NIC….
                          no nic…

Maya

MirkaD
                            a v respiratorech se dejcha jeste hur a jsoou od nich odreniny kdo to ma celej den, fakt i kvuli vam doufam ze to neschvalej, ale obavam se, ze marne doufani
                            PetraK
                            no vsak prave ty plechovy kyble maj uzoucky ty ucha, kus hadice za par korun vyznamne zvedne komfort i pri jen prikladani
                            nejde ta adresa u ty posty zmenit online, ze by ses nemusela rozcilovat do tlf?
                            ja si na postu nemuzu stezovat, ale ve meste je to asi jiny

MirkaD

Maya-já to vím!
                              a tak i proto-lidi to U NÁS-jinde třeba ne-tak z půly ojebávají-půlka pod nosem,já fakt upozornuju jen ty co to mají pod bradou,knírkem,rtama…jako,že ani tu pusu to nezakrývá…
                              no a taky-já su fakt svina,potvora,mrcha-nebo jak to nazvat
                              já to fakt beru tak-že já-to musím mít 10 hodin furt-tak ty to tu chvílu v obchodě budeš mít taky-ostatní v tom obchodě můžou být fakt chvílu-mi na výběr nemáme,kdyby jim to TAK VADILO,NEBUDOU TAM CHODIT NĚKTEŘÍ XKRÁT,VYKECÁVAT SE,POSTÁVAT V ULIČKÁCH A XKRÁT ZA DEN…

Maya
                                PetraK

Maya
                                  komfort i pri jen prikladani

ty jo já zatím nic nezaznamenala, jako že by mě to dřelo nebo tak. Se soustředím, abych při nakládání do kýble a pak při nasýpání co nejmíň nasvinila a naprášila, takže nějak nic jinýho, já tupo, nevnímám 😀

A stejně je to super, že tak dva-tři kyblíky za den vytopěj celej dům, co?

nejde ta adresa u ty posty zmenit online,
                                  no to jde v případku, že máš číslo zásilky, v případku že to lemra nějaká na ten papír nenapíše- když už používá ty starý, tak máš smolikof a musíš jako idiooooot volat a dohadovat se a přijít o nervy při tom vytáčení, kdy 100x vypadneš, než to konečně někdo vezme. Myslím, že pošta vezme obecně tak 3 telefony za den na celou republiku. Stejná zkušenost z naší pobočky, tam se dovolat prostě nelze.

PetraK

tak já nevím, tenhle pán vakcinolog říkal koncem listospádu, že ani on sám jako neví o vakcíně natolik, aby se hned nechal očkovat, že si počká a tetkon najednou jásá, po měsící a půl, jak vono je to výborný 😮

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/prekvapeni-nad-vakcinou-zprvu-funguje-malo-pak-ochrana-rapidne-roste-138589#seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=498510&dop_req_id=oewxK5p89At-202101211014&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

voni si ty lidi nepamatujou, co říkali? a za měsíc a půl se to šécko najednou změní? 😮 nebo jak jako?

Maya

PetraK
                                      a tak to vcelku chapu, ze kdyz jsou ted s tim ockovanim realny zkusenosti, ze nekdo zmeni nazor, predtim to byly jen dohady
                                      co ale vubec nechapu, ze i takovyhle odbornik doporucuje porusit doporuceni vyrobce ohledne terminu druhe davky, takze vyrobce je podle vsech debil a vsichni si to muzou udelat jak chctej a je to OK, fakt saskarna
                                      jinak co koluje od lidi ze zdravotnictvi, kteri uz byli docela casto ockovany podruhy, po prvni davce vetsina lidi OK, po druhe davce cca 60% na dva dny odpadne, takze se musej v nemocnicich ockovat na stridacku, aby jim nelehlo cely oddeleni

PetraK

Maya
                                        po měsíci a půl? to mi nepřijde jako moc zkušeností právě 😮 navíc očkování běží jen měsíc ne?

po druhe davce cca 60% na dva dny odpadne,
                                        taky výborný 🙁

edit – mě tohle provolávávání čehokoliv v tisku s nadpisem věhlasný, známý, vodbornik a já nevim co, už nějak prostě vadí, buď děsej lidi, nebo to bagatelizujou, nebo jednou říkaj tohle a pak najednou támdleto. Škoda, že se v médiích člověk nedozvídá stručný a reálný fakta a nemůže se spolehnout, že informace je skutečně informací.

Denny

jinak co koluje od lidi ze zdravotnictvi, kteri uz byli docela casto ockovany podruhy, po prvni davce vetsina lidi OK, po druhe davce cca 60% na dva dny odpadne, takze se musej v nemocnicich ockovat na stridacku, aby jim nelehlo cely oddeleni

tak tomuhle se mi nějak nechce věřit to mi připomíná píseň od Tří sester
                                          „Už koluje fáma“

• Odpověď byla upravena před 4 roky a 1 měsícem uživatelem Denny.
                                          Maya

PetraK
                                            no jo, jenze problem je, ze ty fakta v tomhle pripade nikdo nezna, takze zbejvaj jen ty dohady a osobni nazory
                                            kdyz obvykle ty nezadouci ucinky vakcin a leku vyplavou az po nekolika leteh, kdy uz je tech pripadu tolik, ze to nejde prehlidnout
                                            zas na druhou stranu umiraj lidi i po vakcine na chripu nebo herpesviry a nikdo to neresi, tak si asi vetsina rika, proc resit tohle
                                            kazdopadne jsem rada, ze na me se hned tak nedostane a to buhvi jestli vůbec nekdy

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,361. až 1,380. (celkem z 2,832)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.