Kecací Vánoce 2023

Fóra Ostatní Kecací Vánoce 2023

• Toto téma obsahuje celkem 1,573 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,301. až 1,320. (celkem z 1,574)
  • Autor
    Thielli

MirkaD

Mirko, já bych takové lidi neposlala do pihele, ale už si nejsem jistá, zda bych po čase třeba neřekla – „heleďte, já vás tady mám deset minut, já vás přežiju, ale vy jste se sebou celý den, to máte můj obdiv, že se sebou vůbec vydržíte, to musí být hotové peklo“.

Jednou mi někdo vymluvil, abych tomu pánovi, co vylezl z obřího černého auta, aby nahlas vyslovil nějaké své názory, opravdu neříkala: „víte, ale já opravdu nemohu za to, že máte malý penis“.

Kimi
      to je dobře, že tě někdo do něčeho ukecává, protože to je to nejlepší pro člověka společenského – zájem druhých o tebe, o tvou účast, o tvou přítomnost. Nemá každý takové štěstí, že ho druzí chtějí…

PetraK

Thielli
        “víte, ale já opravdu nemohu za to, že máte malý penis”.

😀 😀
        a stejně malej mozek k tomu 😀 😀

Mirko D. máte tam fakt divný lidi, bába patří mezi choromyslný.

MirkaD

Thielli-jsi ftipná,moudrá žena:-)
          no ftipní jsme tady všichni-to ja fakt dobrý,že tady všichni máme smysl pro humor!
          to su fakt ráda!
          a někteří jsou zde chytří-já se hlásím do k tomu,že nejsem nejostřejší tužka v penále…
          často su úplně tupáááááááááááá
          nic du dělat hajinkity,za pár hodin vstávám…..

kachna

Se nam ti podivni tvorove maji priplest do zivota, dycky to prinese neco obohacujiciho asik

Pes nebo kamarád?

že se komplikovaná dostala do rukou začátečníka, tak si raději nechám vynadat,

Hele nemůže člověk dělat vše v zenovém klidu, to by pak nebyl žádnej život. Zrovna na vánoce děti vzpomínaly na to, že mě vloni tak vytočily, že jsem vyhodila vánoční stromeček (máme plastovej, tak to bylo vratný). Myslím, že se vzrušená debata týkala opakovaného neúklidu.
            Ale nejsem-li já v nepohodě, tak taky vrčícího psa neřeším nijak drsně.

doufám, že ocení návrat ke kořenům – tedy na čézet, kde jsem kdysi hodila fotos těch plyšákovejch zelenejch kondomáčů.

Pche, neoslníš, zrovna dneska jsem ho viděla v knížce 😀
            A tak kondom je lepší než to, co napadlo mě teda…

Petrs01

Thielli, taky jsem spíš startovací, ale po zkušenostech s Vaškem, z kterého to vrčení vymlátili – NEVRČEL… tak to prostě vidím jinak (neříkám, že líp, ostatně Hnědou neznám). Ale… jednala bys stejně, kdyby to byl rotvík?
              Ty jsi po ní něco chtěla, ona zavrčela – nevím, nechci, je mi to nepříjemné. A ty jsi tu od toho, abys tu situaci vyřešila. Když to bude na veterině, pokusíme se zvolnit, nechat psa vydechnout, uklidnit a v případě potřeby ho klidně a sebejistě prostě přeperu. Ale upřímně, fakt je lepší, pokud to jen trochu jde, psa aspoň trochu zdobrovolnit. Protože dokáže zatuhnout tak, že mu třeba nenabereš krev. A i když ho musíš brát násilím, tak v okamžiku dosažení potřebného chválím. Je jedno, že ho u toho drží 3 lidi a že kdyby neměl náhubek, tak už se vzájemně šijou, prostě pes je tak jak potřebuju a příště to třeba bude lepší.
              V tvém případě – pokud s tím má problém, nekupuju. Pokud to byla výjimka, byl tam asi nějaký důvod – Černá nebo prostě nějaký osobní pocit Hnědé. Takže 1) nádech, výdech. 2) „Copak? Co je, pupíku, ona ti sem leze?…“ navaž komunikaci, nech rozdýchat i psa. 3) odešli v klidu druhého psa pryč. 4) jednoduchej povel, kterej víš, že udělá, netlačit, pochválit. Klidně i jen za snahu. Pravděpodobně v tuto chvíli uvidíš, jak si pes odechne, že se TO vyřešilo (ať už to bylo cokoliv). Podpoř klidně větší pochvalou, pak normálně přivolej, odeber, pochval, odměň… Posiluj v psovi komunikaci… ale ta komunikace musí fungovat obousměrně. Když se se psem nebavíš ty, jak se má on bavit s tebou?

PetraK

Petrs01
                no ale tam nešlo o to zavrčení, ne? Aspoň já to tak pochopila. Zavrčení se počítalo. To mi taky neva, ale aby si pes po mě vytáhnul zoubky to už se mi nelíbí se přiznám. Byla by to u mě stejně rychlá reakce, jako když pes vyjančeně chňapne po ruce s pamslkem, prostě jedna rychlá automatická reakce. Stejně, jako by to udělal třeba Rumouš, kdyby na tohle došlo.

kachna

rychlá automatická reakc

S automatickou reakcí nic neuděláš, to je často fakt. Jen asi Petrs s Vaškem by pak měla co desinfikovat na své ruce. Takže chápu, že má ten pohled posunutý ještě dál.
                  Add. zuby, nevím, nepřestává mě udivovat, jak ostré reakce jsou ještě furt jen komunikace a často komunikace nepochopená. U dětí i psů a možná vlastně i u dospělých (teda u lidí v nějaké lidské variantě).
                  Považuju za důležitý, nestresovat se kvůlivá tomu, že člověk vyvede něco, co by nemusel, páč i taková reakce k životu patří.

• Odpověď byla upravena před 1 rokem a 2 měsíci uživatelem kachna.
                  cernej caj

Jen ve zkratce ke stranam 64 a cast 65 a zbytek nekdy az se vratim 😀

MirkaD
                    nahodou, dost sem se nasmala hlavne jak u toho pozujes, ste s martinem to pojali dost vtipne, svijel se u toho taky smichy? popdrpu mas fakt moc peknou od plavek 🙂 a jak pozujes s hafikama, je to super, fakt sem se zasmala nad tvou kreativitou a ze nezkazis srandu 🙂 a vypadas normalne, vis kolik bab v tvym veku by za takovou postavu vrazdilo? nektery i o pulku mladsi 🙂

Jinak jo, Petrs dala jen ruku, nepoznat jeji plavky, muze to byt jakakoli ruka, kdybychom ji neznali 😀

EvaC
                    ja bych nevlezla do zadne vody ledove a rikal mi na fyziu, ze pokud mam jak ostnacem kdyyb me nekdo bodal v krku kdyz jen prsticek namocim, ze v mym pripade doporucuje treba ledovou jen si otrit treba ruce, urcite ne stridani vody tepla/studena, ze proste i lidi maji ruzny urovne odolnosti v tomto a nekdo skoci po saune do studenyho jezirka, ja z toho mivam regulerne skoro zastavu srdce, tak to nedelam, tak me rikal, ze proste nekdo fakt musi zacit tak, ze si napred myje v ledove ruce, pak si oplachne treba predlokti… ze kazdej nemuze hned stridat vodu ve sprse nebo hupsnout do studenyho bazenu… takze mozna jit na to vyrazne pomaleji tak cestu najdes

Fifi
                    no to mel za to, ze ti neveril, ted snad bude a uz nos mit ukousnuty nebude 😀

PetraK
                    to je proste vzdycky riziko a cim je clovek starsi, tim vetsi… vem si, ze moje mama zemrela nekdy v 57 letech, cca 10 let pote, co si tu hypoteku na 20 let vzali… akorat jediny stesti, ze mela plat jak 3 lidi tak ji tahla v pohode sama a kdyz zemrela, tak to segra s tatinkem nejak zvladali, nez prodali chalupu, co dostali, ze ktere se urcite cast dosplacela taky, i kdyz proste to nebylo asi snadny ji prodat, i kdyz tam nikdo 10 let od koupe domu nemel cas jezdit

Zlata

Mirko
                      Jo někteří lidi fakt jsou nevyzpytatelní.
                      U nás jeden čas začal pracovat jako skladník tatínek jedné z vedoucích,my odtahali plný bedny a on si akorát přišel posbírat prázdný . Když jsem si mu dovolila říct, že on má ty plný tahat,tak byl oheň na střeše.Pak mi onemocněly rodiče a protože jsem za nimi potřebovala zajíždět,tak jsem chtěla to místo skladníka(bylo volný), pracovní doba do 2,neděle volná,no nešlo to.Já byla utahaná,urvaná, když jsem něco řekla,dozvěděla jsem se že jsem nepříjemná.Naposledy jsem se s vedoucí chytla, když mi po x měsících vycházely 3dny volna za sebou.Nejdřív mi škrtla 1den,pak 2den.To už jsem nevydržela a šla rovnou na pohotovost a pak marodit.
                      PetraK
                      Trixa včera už nekulhala,co se dělo fakt nevím.Kdyby ji vzali aspoň občas na cvičák,aby získala nějakou disciplínu.Andymu se řeklo sedni,lehni,podej,nebo stačilo ukázat prstem a poslechl .
                      Thieli
                      Držím palce.

Petrs01

Takže na můj návrh zavrčela, čímž mě vytočila, takže jsem zavrčela já na ní a pro kost jsem šla

Což bylo evidentně špatně, protože potom vyjela a potom dostala. To už je pak bludnej kruh. Kdyby po tom zavrčení místo nátlaku přišlo uklidnění, tak by nevyjela. Mimochodem stres u žrádla způsobuje hltání, případně i zhltnutí nemožného, například půlky skeletu. Jasně že to pak pes vybleje. To nechceš. Nebo s tím může před tebou zdrhat (asi neměla kam?), což taky nechceš aby pes uváděl do praxe.
                        Jinak Pixle by mě u nějaké odebíračky ocenila zákusem. Bez vrčení. Zkusila to i u blbé papírové roličky z utěrek. Šla na místo. Ostře, aby věděla, že to nebylo dobře, ale aby to zároveň mohla vzít jako navod jak se zachovat správně. Když nevíš, zaparkuj do pelechu. A pes na pelechu je „hájený“. Takže jestli byla navíc Hnědá na pelechu…

Thielli

Petrs01

moc děkuju za rozbor i za popsání dobrého postupu.
                          Ještě dokreslím hnědou a její vrčení. Ona ho docela používá a já se snažím rozlišovat vrčení a vrčení.

Vrčí na jiné psy, co jí chtějí jít k zadku – tam už jednoznačně ty psy zastavuju, odstrkuju, hnědou jim odvádím – prostě dávám najevo, že do revíru mi nikdo nepoleze. Klidně i dotěru chytnu za obojek a držím na distanc, dokud si ho majitel neodtáhne.

Vrčí na černou (a černá na hnědou), když si lezou do osobního prostoru. Třeba jedna zaujme strategické místo u postele a druhá se do něj plíží
                          taky. To neřeším, protože obě si to čtou a řídí se tím. Výjimka je, když jedna ucpe cestu někam, druhá chce projít a ta ležící zavrčí. To pak udělám policajta na křižovatce, v klidu všichni projedou kam chtějí, stačí tam třeba jen dát ruku.

Občas dříve zavrčela, když se nad ní někdo naklonil. Tam byla vidět i nejistota v řeči těla, prostě se bála. (zbitá nikdy nebyla, ani rukou ani vodítkem ani po ní nic neletělo, co by ji zasáhlo).. v takovém případě bylo zavrčení respektováno, člověk se odklonil, přišel k ní z druhé strany, mluvil něžně a hladil. Vždycky jsem po té nejistotě to chtěla ukončit příjemným kontaktem.

Ještě jsem si to celé promítala v hlavě. Předevčírem hnědá ležela se svou kostí pode mnou na zemi u gauče, černá s tou svou kus dál. Ani jedna nebyla na pelechu.
                          Já jsem asi (asi určitě 🙄) neprovedla ten úkon odebrání jako obvykle… Kdy vstanu, PRVNĚ to vezmu černé se slovy „tak teď na chvilku stačí, jo?“ a pak jdu k hnědé a udělám to samé. Takhle jim klidně kdykoli mohu odebírat cokoli…doma, na zahradě na chatě. Další den se mnou klušou ke spíži, aby pokračovaly. Jenže teď jsem se prvně natáhla pod sebe, řekla sice tu formuli, ale že to člověk (já) pochopil jako rituál, neznamenalo zjevně, že hnědý pes to vidí stejně. Takže zavrčela – já ní ní – cože? A se slovy „no tak to né“ jsem šla po kosti. Vycenila tesáky a pak jsem si na bebí přiložila kapesníček. Nezakousla mě, drbla mě zubem. Tak jak ležela, dřepla jsem si k ní, chytla za kůži na krku a ječela… no nebylo to ani těch 30 vteřin, ale ječela jsem. Pak jsem ještě houkla, ať zmizí (na kterýkoli z pelechů – nemají každá svůj, střídají si je).

To bylo ale po dlouhé době – asi po více než třech letech – kdy jsem na ní šla „po zlém“. Jinak opravdu jedeme tou pozitivní cestou. Rozbít stres, odvést…
                          To je dokola to mé VELIKÉ NEVÍM – poznat spolehlivě, kdy jde o její rozjívenost/zlozvyk/pokus o anarchii a kdy jde o situaci, kde naopak ona potřebuje tu pomoc ode mě v podobě správného navedení.
                          ACH JO.

cernej caj

PetraK
                            az prave po uzpozorneni kachny sem sla premyslet, co by z toho mohlo byt za slovo a po dlouhem premysleni sem na to prisla, proto sem vam sem dala ten vtip.

tohle me teda nenaapdlo 😀

kachna
                            zas kdybys na to neupozornila, vzivote bych na to cilene nerpisla, ale je pravda, ze ty dve pismenka sou nebezpecne blizko a to si telefon pohazet asi muze 😀

PetraK
                            no podle letaku na penny bere prodavacka tolik co ja, tak to neni tak zly, ne? se rika, jak sou ajtaci ve vate, tak prodavacka s platem ajtaka 😀

MirkaD
                            tak kdyz se ji to nelibi, ma jit nakupovat nekam jinam… kolik inteligence potrebuju na to, ze kdyz mam jeden salam reznikuv talir a vsechny penny uzeniny jsou reznikuv talir si spojit salam r.t s reznikovym talirem, jezisi…

dneska sem videla lednacka 2x, napred proletal a pak zadecek mezi vetvema, ale asi sem ho vylekala a uletel.

Thielli

Já jsem na tyhle zákazníky fakt vysazená. Před Vánoci jsem takhle spérovala jednu babu, co pérovala prodavačku – úplně zbytečně samozřejmě… no a ta pak přišla za mnou poděkovat a měla slzy v očích.
                              Podle mě právě v takovém supermarketu se pozná kultura národa. Zda si váží toho, že je někdo obsluhuje nebo zda si na někom, kdo se ze svého postavení prostě nemůže bránit, protože, co zákazník, to „pán“ honí triko. Taková nějaká zapšklá baba, která třeba nikdy nic sama moc nedokázala, konečně má někoho, kdo jí musí „poslouchat“, tak si taky konečně lízne smetany nadřazenosti.
                              Přijde mi, že hodně starších lidí také pořád jede v módu, že žena za pultem bývala kdysi kyselá, pod pultem to měla jen pro známý a byla neochotná, až to bolelo… že ti lidé zapomněli, že dneska je doba úplně opačná, že lidé, co dělají v obchodech, lítají jak čečetky, každému jdou ukázat, co potřebuje, že moc dobře vědí, že jsou nad nimi kamery, kteří vidí nejen zákazníky a že vůbec neexistuje aby na někoho odfrkli.

Kimi

Přes noc napadlo trochu sněhu, tak jsem obula nejbezpečnější boty, vzala hůl a vyrazila venčit. Šli jsme pomaloučku, Goli si užíval čuchando grando. Dala jsem obvyklou trasu, koupila noviny a pomalu domů. Venčení trvalo dost déle než dřív, ale povedlo se.😊🐾
                                Máme u domu parkoviště s číslovanými místy, každé má v katastru své číslo pozemku a patří k určitému bytu. Když jsem večer po schůzi přijela, zjistila jsem, že to moje zabral nějaký návštěvnický jouda. Naštěstí bylo místo na části parkoviště určené právě pro návštěvy a kde stávají s druhým autem ti, co mají v rodině dvě.😡🤢
                                Dopoledne chumelilo, teď je klid. Koukla jsem na webkamery, na Sucháku chumelí, v Říčkách si lyžaři užívají na všech sjezdovkách.⛷

cernej caj

Kimi
                                  to je skvela sprava, ze jsi i pres snih zvladla s goliaskem obvyklou trasu! jsi sikulka a na jaro uz budes v kondici 🙂

Thielli
                                  proc musi clovek neco dokazat, aby si na nekoho mohl vyskakovat? nemela by byt slusnost mezi lidma bez toho, aby ten kro nic nedokazal si nemel vyskakovat?

a jak se vubec pozna, ze nekdo neco dokazal? to se meri na penize nebo pocet deti, nebo na rozjetou firmu?

Thielli

Čajíku – neeeee, tak to vubec nebylo mysleno. Ted se vracim z lesa, pak jeste napisu. Ja jsem se evidentne spatne vyjadrila. 🙈

cernej caj

Thielli
                                      no a nebo su standartne jedina, kdo potrebuje dovysvetlit nevysvetlitelne, vsak taky jak mi uz parkrat psala treba denyky, ze me to vysvetlovat nema smysl 😀 takze nechavam na tobe 😀

jinak dneska sem si konecne uz i odpocala trochu psychicky, na rybniky se mi moc nechtelo, ale su rada, ze sem sla.

nutrie a labut, kterym to klouzalo, nutrie ve sve roztomilosti ze predu.

cernej caj

a volavka bila a volavka popelava a jeden mlynarik

Attachments:
                                        Thielli

Čajíku – kdepak, byla chyba na vysílači.
                                          Nejdřív ale posílám obdiv k těm dalším krásným fotkám. Dělala jsem u nich ÓCH a ÁCH.

No a teď k tomu, co kdo „dokázal“.
                                          Já moc nerespektuji obecná lidská měřítka úspěšnosti, nebývají vždy fér vzhledem k odlišným startovním čárám. Jak jsi psala: počet dětí, firma a tak… pro mě člověk, který nic nedokázal, je takový, kdo si například nějak odkroutí směnu, aby se nepředřel, doma se svalí na gauč, nechá se obskakovat svou polovičkou a jen frflá, jak je všechno na hovno. Nebo madam, která se přišpendlila na kravatu nějakého movitého pána, špulí retíky a prdelku a myslí si, že je někdo… je tedy úplně jedno, z jaké je ten člověk příjmové skupiny, jakého je pohlaví a věku. Je to prostě někdo, kdo je z podstaty líný, a má nataženou prázdnou ruku.
                                          Opak je pro mě ten, kdo něco dokázal ve smyslu cokoli komukoli nebo kamkoli dát. A to bez toho, zda se tím proslavil nebo ne, zda něco vydělal nebo ne. Protože, kdo umí opravdu dávat a vynakládat úsilí, ten většinou nepotřebuje dmout hruď na druhého člověka, který je zaměstnaný v jakýchkoli službách. Z mé zkušenosti jsou to lidé nespokojení sami se sebou, se svým životem, kteří dokáží plivat nejvíce zla. A nebývají to ti, kteří se někam přinoží, aby stvořili cokoli dobrého, byť malého. Ti bývají pokornější, moudřejší, protože to pinožení, to úsilí (bez ohledu na výsledek) tě něco učí. Na gauči prostě moudrost nevysedíš.
                                          Tak snad jsem to teď popsala lépe, omlouvám se za předchozí zkratku.

• Odpověď byla upravena před 1 rokem a 1 měsícem uživatelem Thielli.
                                          cernej caj

Thielli
                                            tak to su cela ja, furt nespokojena a koukam, kdy bude 15:00 a ani o minutu dyl 😀 a doma se jen svalim k PC a pak u nej lezim… nekdy cely dny… kdyby mi muz treba neprinesl caj, ani se nenapiju 😀

to su rada, ze se fotky libily, bylo to prijemny si pochodit rano mezi zamrzlyma rybnikama, i kdyz teda mraz neskutecnej.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,301. až 1,320. (celkem z 1,574)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.