Kecací Vánoce 2023

Fóra Ostatní Kecací Vánoce 2023

• Toto téma obsahuje celkem 1,573 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 10 měsíci a 3 týdny.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,321. až 1,340. (celkem z 1,574)
  • Autor
    Thielli

tak to su cela ja

Kdybychom se znaly líp a mě na vodítku nedržela přirozená úcta, napsala bych ti: Don’t ser me! 😆
      Kecko! Ty FAKT do týhle skupiny nepatříš. Protože tvoje natažená dlaň není prázdná, naopak… vždy na ní něco je pro druhého, co jsem si tak za tu chvilku všimla.

cernej caj

Thielli
        kazdej mame svoji realitu a jedna vec pro 10 lidi vypada 10 jinak. Ja si pripadam hrozne lakoma a ze si porad stezuju na penize… chci se to nejak odnaucit, ale ackoli makam od 16 let, tak sem se porad jeste nenaucila tak nejak porad neresit penize a moc nevim, jak na to.

cernej caj

sem dneska zjistila, ze moje mene oblibeny, ale snesitelny sluchatka, jdou dat pod tlumice hluku 😀 tak sem si objednala jeste dvoje, nez je prestanou vyrabet a je to uplna haluz, protoze se mi rozbily sluchatka 2 roky zpet cestou na vandr a tyhle byli nejlevnejsi, co meli na vaclaku, kde se to dalo stihnout zabehnout mezi prestupama 😀 hrajou tak na 70% tech mych, stoji 3x tolik, ale maji nejakou pro me sikovnejsi konstrukci 😀

takze odted s sebou vozim dve mp3ky 😀 jednu s normalnima sluchatkama a druhou s temahle, aspon minimalizuju sanci, ze se mi vybije :D:D pak su hodne ztracena, kdyz nemam co poslouchat.

Jeste bych mohla ty sluchatka porad predelavat, ale prijde mi snazsi si vyndat zrovna tu mp3ku, kterou chci 😀

(a ono to pomaha zivotnosti baterky je vic stridat 🙂

Petrs01

Dneska s Pikslou víc jak 7 hodin venku (včetně cestování). Nažrala se a padla!!! Spouštím stopky 😀
            Mawe, ledňáček ti nemohl pózovat – musel totiž konečně pózovat i nám!

Attachments:
            Petrs01

Páníček začal s přípravou večeře. Stopky zastavuji 😀
              Na dožití!

MirkaD

Petrs01-ale nenaštvi se joo?
                ve sluchátku-zástupkyně-Miríííí,je bígl blbej pes?
                tak začala má přednáška na téma-kamarádka-ty jako-měla bígli,má bígličku,vycvičený,naučený,chodí na volno,blbej není
                měli jsme na cvičáku fenku,měla dobrou poslušnost,cvičila i vyhraný zábody,ale popravdě nevím jetli mohla chodit v lese na volno….
                řekla jsem jí,že blbý nejsou,ale že je kumšt u nich naučit odvolání od stopy,zvěře…
                a že to asi hoodně lidí neumí
                a že já třeba mám zkušenosti ze psama,ale do bígla bych nešla,kvůli loveckýmu pudu a přivolání
                ale že třeba rodiče mají psi celý jejich psí život na flexinách a nevadí jim to…rodičům
                mě to vadí psi na vodítku furt-ale nejsou to mí psi a nelajsnu si přijít dom s tím,že někde Bettynu,/Mxe zastřelil myslivec,nebo s tím,že prohnali srnu a ta někde chudera umřela,takže psy rodičů pouštím občas a někde-cyklostezka a tak-prostě trošku v civilizaci,v lese ne…
                a ona,že chce psa,kterýho nebude muset česat-že at si oni nemyslímm nic špatnýho,že je líná nebo tak,ale nechce trávit hodiny česáním trimováním,stříháním..
                to jsem jí řekla,že si o ní nic špatnýho nemyslím,mě taky úprava srsti psa sere,bere mě čas a zdraví-zápěstí ,záda..
                ona,že měli v rodině leonbergra,i štěnata a otec její nevlastní měl barvářku,byl myslivec,ted že se s ní chodí na tůry a spí v posteli….
                tak ode mě púopis bígla-není blbej,ale prostě ten loveckej pud je oříšek….

pak kolegyně-Mirečko-co čivava je blbá?
                ne není,ty uštěkaný mrnavce z nich dělají paničky,odkázala jsem ji na videa Vandy Gregorové,co s nimi dělá tanec,dala přednášku,
                a radila k jejich sedmiletýmu kříženci fence-startuje po psech,bojí se chlapů a tak,nalezenc týranej…
                tak jsem dávala přednášku a rady-u toho jsem s ní vybalovala a chodila na kasu…
                měla jsem mezisměnu od 9-půl šesté
                naštěstííí-MLÉKO VYPRODÁNO!!!
                nemusela jsem co 3 minuty tahat 12 litrů mlíka po páse!! juchůůů sem měla radost jak svina!!!
                večer jsem šla na dest minut ze psama,dala prát pračku-vestu jsem si v práci pokydala kečupem…prase su,
                ráno jsem byla chvilku ze psama po dědině,a pak jsme si hrály na dvoře-Dafi hledala a nosila uzlík a hopala v mezičase na domácí pařez a já odměnovala:-D
                a Žeryk se tahal o plyšáka a blbnul se mnou,no a pak šup do práce,
                odpo byly chvilku s Martinem
                v práci sice mě chyběly peníze,přes stovku
                ale Naprosto ŠPICOVNÍ SMĚNA!!!KASA+VYBALOVÁNÍ,S KOLEGAMA I ZÁSTUPKYNÍ NA POHODU,ANI ZÁKAZNÍCI NEPRUDILY-HOLKY TO BYLO TÁÁÁÁÁÁK BOŽÍÍÍ,JÁ BYLA TAK ŠČASTNÁ,PŘESČASTNÁ!!
                to se zase dlouho opakovat nebudde!!

Fifi

Bryvecir vespolek,
                  tu bylo dopoledne bilo na chvilku, to bylo pekny.
                  Cernej caj
                  Krasny fotos, proste umis. 🙂 Ta MP3 ode me funga?

Thielli
                  Jak dopadla lesni prochajda?
                  Já jsem asi (asi určitě 🙄) neprovedla ten úkon odebrání jako obvykle…
                  No, vidis, a mas to vyreseny. Priste staci dodrzovat nauceny ritualy a je to. :)Nemusis achjojovat, dyk se nic hroznyho nestalo. Ja nekdy nevim, jestli je dobry psat nevyzadany rady, nebo jen cloveka vyposlechnout, politovat…
                  Jenže teď jsem se prvně natáhla pod sebe, řekla sice tu formuli, ale že to člověk (já) pochopil jako rituál, neznamenalo zjevně, že hnědý pes to vidí stejně.
                  Krasne sis to sama rozklicovala a uz vis, proc doslo k drobnymu konfliktu. Ja jsem taky startovaci, jen prave s vekem a zkusenostma se dovedu brzdit a premejslet. Ty mas prvni psiska a jde ti to s nima fajne, labil jako slecna Hneda by dal zabrat kazdymu.

Kimi
                  Parada, paninka se prosla s Golim, podrbani obema posilam. 🙂

Petrs
                  Si fakt umis vybrat pejsky na doziti. 😀

MirkaD

Čajíku-děkuji,jsi byla v minulým životě moje ségra!!fakt!!
                    prostě jsem byla nadřená,vycuclá z práce,a s těma fotkama říkám,nic bude prča-a fakt jsem se u toho mega bavila-měla jsem na sobě vlastně skro olavky-k tomu tlustá ponožky:-d a fakt jsem to brala jakože-bude prča:-D
                    jinak lakonmá nejsiiii-mám ti připomenout,co vše jsem od tebe kdy dostala?
                    jo mám ti vracet to malý tričko…černý…jsem si nemohla vzpomennout,co jsem chtěla,když jste ke mě jeli-no už to vím,vrátit tričko…

Petrs01

není blbej

Mirko, řekla jsi to dobře. Není blbej. A to je pro většinu majitelů problém. On totiž „není blbej“ na opravdu jiném levelu 😀

Thielli

Foto 1
                        Tak to jsem já a moje startovní čára.

Foto 2
                        Vycházíme, Koudy před náma a já pnu kšandy, co to jde, jdu jak lovec po stopě, panimáma si musí dát vodítko za sebe, nemůže mě udržet… proč do háje furt zastavujeme?!!!!

Foto 3
                        Hele, má něco v ruce – pamlsky kachní s rybou! Chci!

Attachments:
                        MirkaD

Thielli-s rad co dostáváš ty od Petrs01 se poučuju i já…furt mám u Žeryka mezery…
                          a máš bezvadnou definici,kterou jsi psala Čjdě..
                          jo ruka už je zahojená….
                          du věšet..
                          tvl-Žakynka-andulka má rozbitej bubínek,vypadává jí palička,takže shodí paličku,čučí,eže spadla na zem,paličku donese Dafina…
                          mohli by si takhle holky hrát-Žaky shodí paličku,Dadi dones,Martin zavěsí zpět,Žaky shodí paličku,Dafi donese,Martin zavěsí…
                          myslím že Martin by to hrát nechtěl..:-)
                          bože musíme sehnat Žakynce bubínek a nikde neníí,drama toto..jinou hračku rozmazlenec náš nehce…

Fifi

Thielli
                            Pekna startovni cara, takze po nem sla i v lese, v klidnym prostredi? Broucek utulkovej i na fotce vypada jako hodnej strejdanek. Fotoseros vypada nadejne! 🙂

Thielli

Foto 4
                              Co nevidim a necejtim, to neřešim. A von je za náma a po větru.

Foto 5
                              OK, tak já zkusím jít i za tím proklatým psem… Cože? Mám jít na prověšeném vodítku…? no tak na vteřinku to zkusím, nebo zas budeme furt zastavovat…

Foto 6
                              Jakože mám jít vedle něj? No tak ale jen chvilku, teď je ze mě nervózní on, má ocas až pod bradou…

Attachments:
                              Thielli

Foto 7
                                Jako proč tady mám ležet na tý pasece?

Foto 8
                                Konečně ten pes vypad někam po žlutý značce a pustili mě. Tak jsme si pohrály…

Foto 9
                                Panimáma prej z toho byla utahaná, a co chudák já. Dyk jsem tahala jak Burlaci na Volze…

• Odpověď byla upravena před 10 měsíci a 3 týdny uživatelem Thielli.
                                Attachments:
                                Thielli

Foto 10
                                  TO JE VON, NETVOR NEBEZPEČNEJ !

…(ale kdybys tak nekecala, ty naše trdlo hnědý…)

Attachments:
                                  Fifi

Hezky pekne! 🙂 Super, ze majitele nebezpecnyho netvora souhlasili a podnikli jste to. Jak to vnima utahana panicka? 🙂
                                    Konečně ten pes vypad někam po žlutý značce a pustili mě. Tak jsme si pohrály…
                                    A nebrala caru za nim, tadaaa.

MirkaD

Petrs01-a zástupkyně-počky,chceš říct,že já su blbá???
                                      no to nechu,jen prostě u toho psa musí být člověk xxx krát chytřejší,mám zkušenosti ze psama,ale prostě bych si na něj netroufla…
                                      tak to ju uklidnilo:-)
                                      ono prostě v té práci není tolik času to vysvětlit,tohle byl dnes zázrak,že jsme se VŮBEC CHVILKU BAVILY!!!!

Thielli

Holky, já vám musím něco říct – představte si, že když se se psem pracuje, nese to ovoce!
                                        To byste neřekly, co?
                                        No, tak proto jsem vám to sem musela napsat. 😂🤪

Tak a teď vážně. Začátek byl krušný – táhla za ním jak zběsilá, nevnímala, ignorovala povely. Nečůrala, nečichala, táhla jak ti burlaci. Kvičela, vyla, štěkala. Pak jsme vyměnili pořadí, hnědá vpředu, Koudy za námi. Ohlížela se, ale čím dál méně, zároveň už si občas i čichla k zemi. Asi třikrát nebo čtyřikrát jsme zastavili a cvičili vedle sebe, pokaždé o kousek blíž. Nakonec byla nejblíž asi pět metrů a soustředila se na cviky. Ve druhé půlce vycházky už byla schopná jít za ním, sice „spěchala“, ale už to bylo výrazně klidnější… pár kroků šla i na prověšeném vodítku, za mocné pochvaly samozřejmě.

Takže po hodině a půl udělala obrovský kus cesty, což mi tedy udělalo velikou radost. Holky od Koudyho slíbily, že zase někdy půjdeme. Bohužel nejsme tak natěsno, že bychom cvičili teď třeba několik týdnů po sobě, což by byla značka ideál, ale jsem vděčná i za tuto vstřícnost.

EDIT – no a omlouvám se za ty zamazané obličeje, do mailu vám klidně pošlu originál, ale nechci se vystavovat na veřejném místě 🙂

• Odpověď byla upravena před 10 měsíci a 3 týdny uživatelem Thielli.
                                        MirkaD

Thielli-ale to je pěknej dokument!!!
                                          uděluji to řád velešikovné paničky!!
                                          a žádám tímto PetruK at ho nakreslí!
                                          já kreslit v počítači neumím,jinak bych ho nakreslila!!
                                          líbí se mi jak holky sebou nesou společně klacek,a pejsek středáček se mi taky moc líbí!
                                          Thielli-jsi šikovná!

MirkaD

Zklatko-u té Trixy-já si myslím,že tam pár cvičáků nepomůže..
                                            že by to chtělo pravidelnou soustavnou práci,aby se prostě zaměstnala…
                                            nemyslím denně-i když ono denně cvičení nějaké poslušnosti-sedni/lehni,vstan,packy-na střídačku,může dávat pravou/levou,pak několikrát pravou,několikrát levou,obě packy-ono dávání packy vypadá jako blbost,ale když se to strídá..pes už musí myslet-jestli teda levou,nebo prvou?učit se dávat packy na nohy v sedě,dávat packy ve stoje-že Trixa stojí a podává je ze stoje-to už je těší než ze sedu-a furt je to dávání pacek…ale prostě víc variant,střídání,chůze u nohy,obraty…zůstan v sedě,v leže,ve stoje…
                                            ono zase dest minut denně-klidně na dvoře je lepší než hodina týdně,
                                            pochopitelně cvičák by byl fajn,ale pár cvičáků to nevyřeší…
                                            jakože 3-4krát a pak už nikdy
                                            já třeba ze svý,a psama cvičím a nechodím na cvičák
                                            a cvičím často-ne denně-ale několkrát týdně
                                            +doma dávám hlavolamy
                                            jo a nějaký čmuchání pro ni pamlsků v trávě,ve zmačkaným ručníku a tak by taky nebylo marný-prostě něco,co jí zaměstná mozek,nejen házení hraček a lítná po dvoře a vycházky….
                                            dest minut se dá většinou najít několikrát týdně-a Andy mohl bát taky klidnější a jiná povaha,Trixa mě z vyprávění přijde hoodně akční….
                                            ale třeba holky budou mít jinej názor..
                                            ale prostě furt je to ovčák,kterej podle mě potřebuje zaměstnat i jinak než pohybem a hlídáním..
                                            a ono to cvičení psa časem i zklidní sio myslím+ukázní…
                                            jo s tím obchodem jak si psala-tý jo,pěknou mrchu vedoucí jste tam teda měli…brrr:-((((škatuli jakoujsi nesympatickou….

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,321. až 1,340. (celkem z 1,574)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.