Kecací nový rok 2024

Fóra Ostatní Kecací nový rok 2024

• Toto téma obsahuje celkem 1,731 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 221. až 240. (celkem z 1,732)
  • Autor
    PetraK

RRRÁÁÁ
      RRRÁÁÁ
      RRRÁÁÁ
      RRRÁÁÁ
      RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
      RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
      RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
      RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
      RRRÁÁÁ
      RRRÁÁÁ
      RRRÁÁÁ
      RRRÁÁÁ
      MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Gůtn tág majne líbe Kindr.

Supr ledofčička. Jsme se málem nedostali od nás z údolí nahoru na státofku! To bylo! A hlavně proto, že dneska má přijet maso a já se kvůli tomu musela vrátit. takže Brtnik zastavil, že to zcouváme a už jsme bruslili. Výborný to bylo. Vyjeli jsme dřív a dojeli pozdějš 😀 . Tomu říkám výhoda 😀 . Ale hlavně, že jsme dorazili v pořádku, ostatní je fučik.

Ten chudínek rýžbejk v Táboře – já bych ty lidi opravdu mlátila do bezvědomí. Takovejhle hnus, chudák malej. snad to zvládne.

Kachna, černej čaj
      s těma popelnicema
      jenže vy mluvíte o popelnici, kterou si platí člověk sám, já mluvím o člověku, jako je Kuskus, který žije v paneláku.

Kuskus

Zlatce dík za info o Kláře Santini a jejich kočkách, sice nejsu na fejsu, ale já ji někde dohledám

jestli dohledáš, tak mi, prosím, dej vědít, já bych taky ráda provětrala bránici 😀 Na fejsu taky nejsu.

e třeba fotka rozhozené Černé slečny jak neví a neví…
      ta je naprosto boží! A koukala jsem, že Thielli už holkám vystavěla „Pudlí kotec“ se tam musim kouknout.

Fifijová, noooo koukám, že Pepino bude pěknej elementál, nudit se nebudeš asi.

smat, vybral si dobrej titul a jestli to bude fakt 15 let tohodle…
      😀 😀 😀 promiň, promiň, se omlouvám.
      A S TÁTOU DRŽÍM MOC PALCE, jako je to fajn, a má tak jako obdiv, ale………. ty jo, pro vás ostatní, nic moc.

černej čaj
      Volal mi muj bejvalej sef a udelal mi deeeesnou radost, ze z toho asi neusnu
      ten asi nebé z Avasta, co? Chtěj tě zpátky, dali vynikající podmínnky??

Thielli
      Byla jsem na Ukrajině i v Číně, resp. v Tibetu
      no panečku!! To jsi šikovná děfčica. A ešče šikovnější budeš, když vyrazíš v tom pyjamas! 😀 😀 😀

Raději bych do Skotska,
      já taky! Skotsko je můj druhej domov, vím to.
      Dokonce jsem ke kulatým narozeninám dostala od Brtnika jako dárek obří sumu, že tam pojedeme, ale – já se bojím lítat a taky se bojím nechat své psy opuštěné, takže to nende. ten čas, kdy jsem tam mohla jet už minul, tak někdy v příštím životě.

kde vůbec je Mirka
      v šichtě.

jinak mě spíš těší ti čokli na dvorcích
      u nás na dvorku:

bude to sice asi u článku, ale to asi neva a jdu se kouknout do kotce 😀 Moc se těším, protože to zase baví hrozně mě.

Zlatka
      Přišlo to vodítko,včera jsme ho s pečovatelkou prohlížely a je super.
      tak to jsem ráda, že bude vyhovovat, přišlo to hodně rychle teda

,jak se je povede odchytit,vezu na kastraci.T
      děkuju za ně Zlatko, děkuju

Maya

Koukam z Pepina se klube peknej drson, jeste ze se dostal k Fifi, od mnoha jinych uz by asi supajdil zpatky
        a Thielli se bude rekreovat na Cejlonu, na ty liduprazdny plaze bych moc nespolehala, ono je to ted docela vyhledavana destinace, par znamejch uz tam bylo a prej kdyz se dobre vybere a moc nevylejza z resortu, tak to jde 😀
        pak se jeste hodne jezdi do Vietnamu
        holt Thajsko uz je asi moc provareny

Thielli

čajík

při svém cestování jsem toho až tolik neviděla, dokumenty z dronů ti dnes ukážou mnohem víc. Přesto to byl velký dar za to všechno moci utratit třeba několikaměsíční úspory, protože člověk získá větší pokoru a má méně sklon frflat nad počasím a nadávat na poměry. Na to je cestování dokonalým lékem.
          Třeba když v Norsku celé tři týdny v červenci převážně střídavě pršelo, sněžilo a pršelo se sněhem a jediný nepodmáčený plácek na postavení stanu byl na placatém kameni. Ráno nás pak probudilo pleskání plachty stanu do tváře ve větru.
          Na Ukrajině také pršelo celou dobu. A 27 kilo těžký batoh mi ve svahu s blátivou pěšinou přibil obličej do země, když mi to podklouzlo. A šly jsme po kotníky v bahně jeden celý půlden, nebylo kam uhnout. A v noci nás zastavili dva chlapi, mířili na nás puškama a chtěli naše pasy. Kámoška tělocvikářka je seřvala jak sedmáky na nástupu a odvlekla mě pryč.
          V Rumunsku jsem viděla ještě orat ručně s kravami a vyrábět boty ze starých pneumatik, bylo vedro a sucho, že vyschla voda ve všech studních v několika vesnicích. Na jednu vesnici nebylo žádné auto, jen jedno kolo pro všechny.
          V Číně když je díra v silnici, strčí se do ní pračka. V Tibetu se bydlí v kamenných chlívkách a voda se ohřívá spojenými paprsky na něčem, co je podobné satelitu.

No a pak se člověk vrátí dom a slyší vzteklouny, že je otevřená jen jedna kasa. Nebo, že nám nepřivezli zásilku až domů, viď Petro? No, nejsi v tom sama, taky jsem prskala, taky, taky… je nejvyšší čas si čichnout k Asii.

Asteris

Taky si myslím, že má Pepino velké štěstí, že je u Fifi, která si s ním umí poradit a zvládnout ho. A teším se až nám bude Thielli referovat, jak bylo na Ceyloně. Dovolenou bez psa jsem strašně dlouho neměla, ale letos mě kamarádky přemluvily na Madeiru. Kývla jsem na to, ale už teď mám obavy, Emmu bude hlídat syn a já jsem vystresovaná už teď (letíme v červnu)…
            Držím palce všem!

PetraK

Maya
              par znamejch uz tam bylo a prej kdyz se dobre vybere a moc nevylejza z resortu, tak to jde

😮
              a k čemu je taková dovolená?

Thielli
              ám nepřivezli zásilku až domů, viď Petro?
              jo! To máš čistou pravdu. A souhlasím
              Enemže na druhou stranu – já nemám ráda, když někdo něco vočůrává. když se něco rozbije, je to jiný, když něco nefunguje, protože se to pokazilo, je to jiný, ale když někdo flinká to, co dělat má, tak to fakt nemám ráda. To nejni o pohodlí, to je o principu. My už tam měli tím směrem rozjetý auto a já to pak stopla, protože mi došlo, že to ten šmejd kurýrskej vočůral a že takhle ne, takže jsem si dala tu práci a opruz a dosáhla jsem svýho. Chlapce si vzali na pohovor a zásilku jsem dostala tam, kde měla být. Z principu. Měla bych to stejně i kdyby mi v Tibetu blbě vopravili pluh.

Petrs01

viď Petro

Když budu v Tibetu, budu očekávat služby dle tamních zvyků. Tady čekám službu, kterou deklarují. Když si vyberu doručení někam a oni to odvezou někam jinam, tak to prostě není služba, kterou jsem si zaplatila. Já taky neúčtuju jen na jednu stranu s tím, ať si klient dodělá zbytek sám.

Thielli

Petra and Petra
                  …no jó. Ale tu jsme v Čechách a v Čechách je vyčůranost už skoro dědičná, taky tu pořád ještě nejsou ty zdravé pracovní návyky, zato tu kvetou návyky naváté směrem od Ruska… po těch dole se šlape a těm nahoře se podlézá… Pořád jsme se ještě nepročistili po bolševikovi a po všem, co se za něj urodilo.
                  Takže i kvalita služeb tomu odpovídá.
                  A esli mě to neštve? Štve. Stejně jako vás. O nic méně. Ale už mi to nebere tolik energie. Jsem rezignovanější. Je to špatně, vím, protože rezignace tu úroveň neposune, ale já už jsem se v životě nabojovala dost a dnes už jsem veteránka na odpočinku. 🙄

Petrs01

k čemu je taková dovolená?

No a vo tom to je. Buď se zavřeš do resortu a v tom případě ani nevíš jestli seš na Cejlonu, v Egyptě, nebo kdekoliv jinde. Nebo se tam nezavřeš a vidíš… všechno…
                    Brácha si vždycky půjčí motorku a tu zemi si projede. Mě stačí když to pak poslouchám. Fotky nám cenzuruje. Jo, Thajsko apod. = vybíráš si z mnoha motorek, když na nějaké něco nefunguje, dostaneš okamžitě jinou. Cejlon = dostaneš motorku. Možná bude i trochu brzdit. Když z ní něco upadne… tak si ji oprav… Máš-li ty půjčenou motorku, celá jejich vesnice chodí pěšky. Doteď se o ni totiž dělili.

Thielli

My budeme v resortu bydlet, to je jasné. Důchodci už nemohou cestovat na divoko. Ale jezdit budeme. V autobuse je prý zvonek nad řidičem a k němu vedou provázky. Autobus někdy jede, jindy nejede. To si pak hodně užiješ tu prázdnou pláž, když jdeš pěšky domů.
                      Tátovu partnerku tam předloni pokousal toulavý pes. Jeli přes dvě hodiny tuc-tucem do špitálu v Colombu. Tam se čekalo na ošetření na zemi nebo na stojáka…
                      Do bazénu nepolezu, nikdy jsem do hotelových bazénů nelezla. Když to půjde, tak do oceánu. Nejde to prý vždy kvůli velkým vlnám. Zase máš zadara ORL proplach až do mozku, říkal táta…

PetraK

Thielli
                        Ale už mi to nebere tolik energie.

no to bych taky ráda. ale zatím se mi to nedaří. jako já vím, že nespasím svět, ale dokáže mě to vytočit doběla. Já si vždycky říkám, jak by se takovej šmejd divil, kdyby ho ošetřoval lékař se stejným přístupem, jako má on. źe by mu třeba řekl, že se k té cévě nemohl dostat, takže prostě ať si zajede do vedlejší nemocnice, že tam mu to vodoperujou.
                        a co jsem starší, tím to snáším hůř a hůř.
                        Já nemám problém s tím, se uskrovnit v požadavcích – že třeba po přesunu na vesnici nemám poštu dostupnou každý den, že sámoška zavírá dřív než přijedu – protože prostě to je vesnice, uskromním se ve svých požadavcích. Ale ve svým nároku na odvedeno práci to rozhodně neudělám. Protože já se tak taky nechovám.
                        Takže v Tibetu v ubytování někde v domečku z kamení nebudu očekávat nic, ale ubytovávám -li se v hotelu, čekám, že to jako hotel vypadat prostě bude, jinak můžu klidně bydlet v tom domečku a nebudu s tím mít problém. nebo jinak – vezmu to u nás – když se ubytuju v chatkách, počítám s tím, že bydlím v chatce, ale když mi v hotelu nepoteče teplá voda a bude mi vrzat postel a nepůjde zavřít okno (jako se nám stalo kdysi na Šumáku), tak s tím problém teda mám, protože to je HOTEL a nemá vypadat jako chatka, když jsem to jako hotel zaplatila.

PetraK

Thielli
                          . Autobus někdy jede, jindy nejede.

vida, to je jak u Mayai, sem nevěděla, že bydlí na Cejlonu. Jen tu pláž nemá, má asfaltku. Možná??? Máš už Mayao Asfaltku? 😀

Maya

Thielli
                            zvonek je luxus, v Turecku nebylo ani to a to ve meste, tam se muselo hulakat, ale zas ty dormuse jsou maly, neni to velky jak bus, tak to slo 😀
                            PetraK
                            tak tisice lidi jezdi takhle jen do resortu do Egypta, takze evidentne to spoustu lidi takto bavi
                            Asteris
                            na Madeire byla kolegyne, videla jsem fotky, tam je to nadhera, jen na koupiani v oceanu to asi moc neni

Maya

PetraK
                              samozrejme mam asfaltku, dokonce i s patnikama a bilejma carama, ktery jsou videt i ve tme, uplne vymozenost
                              akorat ty patniky dali proti sobe a jak je silnice uzka, myslim, ze je sejme prvni traktor s privesem nebo kombajn, na to dat je cikcak by uz nekdo musel moc premejslet 😀

Thielli

PetraK

ale já s tebou souhlasím a podepisuji v plném rozsahu.
                                Jenže – tvůj mozek vychází z tvého přístupu ke světu. Ale ten svět tvoří i jiné mozky. Přesně ty, které ti odfláknou práci a prodají zadní hovězí za cenu svíčkové. No a já jsem spadla už do rovnice, že kromě toho, že mě ten člověk/systém odřel/okradl/přelstil… tak mi tím mým hněvem ještě navíc vezme kus mé energie/života. Tak se snažím tou rezignací zachránit alespoň tu energii… Protože proti lemplům jsem vždycky v mínusu.
                                (jako ale nenechám si všechno líbit, kde to jde, dožaduji se svého nároku, to zase ano…:-)

PetraK

Maya
                                  tak tisice lidi jezdi takhle jen do resortu do Egypta, takze evidentne to spoustu lidi takto bavi
                                  no jasný, ale ……….když jsou jen tam, tak jsou to vyhozený peníze dost teda. To mohli zvostat doma a ráchat se v bazénu, kterej si nutně napořídí každej a pak není voda.

PetraK

Maya
                                    samozrejme mam asfaltku,
                                    neneéé! Si bohatá pani. S patnikama si čék může říct – vem je čert, resp. zemědělec. Doslova 😀 Nicméně patnik je pro mě velmi důležitá věc, když si hraju na Élišku, bezpatnikatá silnice je pro mě velkozlo. Já už dokonce vím, že proč svítí z jedný strany tak a z druhý onak.

Thielli
                                    Protože proti lemplům jsem vždycky v mínusu.

jo, to máš pravdu. Mohli by mít aspoň na čele nálepku Jsem lempl. Aby se vědělo.

Petrs01

zvostat doma a ráchat se v bazénu

no ale to by se nemohli chlubit tím, kde byli! Ale voni to teda dělaj proto, že tam nic nemusej. Nevařej, neperou, neuklízej. Tak TO je dovolená, to jaksi musíme uznat i my.
                                      Každý není stavěný jako já, že po dovolené by byla potřeba ještě dovolená na zotavenou 😀

PetraK

Petrs01
                                        Jo, tomu teda rozumím, že jako nic nechtěj, to já taky, to jo. Ale to nemusím letět letadlem a můžu si válet šunky u bazénu na Orliku. Pravda, nebudu moct vyprávět, že jsem byla v Egyptě, kterej jsem neviděla. 😀 to nechápu, když už tam jsem, tak to chci vidět a ne si smažit prdel na lehátku.

Petrs01

bazénu na Orliku

drobný problémy:
                                          1) v Egyptě to smaží jinak. Hlavně teda víc. (Tfuj.)
                                          2) ten Egypt tě bohužel může vyjít levněji než kemp na Orlíku. Což je dost smutnej fakt.
                                          3) potápění v Egyptě a na Orlíku je dóóóst rozdílné (co znám, tak tam dost jezdí právě kvůli potápění)

PetraK

Petrs01
                                            no dobrý, potápění ještě beru, ale jen tak prostě být celou dobu tam zavřená…. to by mi mohli, víš co vi´d? Ale možná je jednou vyvezou k pýrámídám?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 221. až 240. (celkem z 1,732)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.