- Toto téma obsahuje celkem 1,304 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Maya a poslední změna proběhla před 1 rokem a 2 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
10.11.2023 v 20:26 #161063
Kimi
Čajíku, máme před domem chodník z dlaždic íček. Přes chodník je mřížka na odvodnění a vlevo od chodníku rabátko s betonovým obrubníkem. Šla jsem po tom chodníku ke kontejnerům, před tou mřížkou jedna dlaždice níž a mně vyšel krok levou nohou tak, že jsem o tu mřížku zakopla, spadla na kolena a na levou stranu, takže to vyšlo levým ramenem na ten obrubník. Úrazové pojištění mám, už jsem to nahlásila.
10.11.2023 v 23:39 #161064Fifi
Milo, drubezi jatra na jablkach nejsou vyzirani se, tim je dnesni povedenej segedynek, zbyde i na nedeli. 🙂 Robovi preju pekne mastnou bradu a at vam chutna.
Coby brkna v mysodirach preju vsem pevny krok na stabilnim podlozi bez nebezpecnych vychlipenin. Dobrou noc-
11.11.2023 v 6:21 #161065cernej caj
Kimi
to je dobre, ze jsi to nahlasila.Milena
tak si uzijte kachnu. ja bych si teda kachnu i docela dala 🙂ja se vykrmuju prubezne, malo jim pres den a dohanim to prasarnama vecer. mam uz pres stehna +4cm od cervence, takze doufam, ze jeste nejak navliknu y oblibeny kalhoty, co jsou dobry ale az na chladno 😀
fifi
hm, segedinek bych si taky dala 🙂11.11.2023 v 13:08 #161066MirkaD
tak včera odpolední-hl.kasa,byly tam nějaký 2 lidi,takoví víc nadřízení,celej den s náma a chlap se ptal prý zástupkyně,co mám na sobě,když je fakt zima…tak jsem to vyjmenovala do sluchátka…viděl mě v té sukni rybářsko myslivecké-tímto bokem,zadem,předem mnohokráte děkuji milé Odettě!!,že jsem si ji díky ní koupila,fakt používám celoročně,v létě na ni sedním….
dom mě hodil kolega,pséky jsem pustila jen tak před vrata vyčurat a zalezla jsem dom-zítra mě čeká náročná ranní mám z toho nervy od čtvrtka…no nic no,snad to přežiju nějak….náročná ohledně ranního pečiva,pečení…k oblečení-když dávám maso do chladáku,případně mražený-jsou to věci na delší dobu,tak bych se převlíkala fakt xxx krát,
a to nemám ani tolik oblečení doma-j mám sice hooodně oblečení ve smyslu-jak říkala býý valá kolegyně-nadvlečky,podvlečky-takže mám různý termotrika,termo elastáky,normoš trika,elastáky,tílka,-prostě mám mám víc oblečení ve smyslu-pod gatě dlší elastáky,pak ttlustší gatě,mám různý podvrstvy,ale oblečení jako takovýjo mám málo-helenky s dl.třeba sedm?trika s kr.-taky tak třeba 8,-prostě mám hromádky,na slušno,na doma,a to je pár kusů,jsem oblíkací minmalista,přitáhnu dom svetrošaty na doma ze sekáču,dělám pořídek ve skříni a už jde jedna věc co málo nosím pryč-jakmile koupím,dostanu novou věc,tak jde jedna z domu,takže xxx krát se převlíkat tak nemám po 3 dnech v čem chodit….
takže varianta Petrs01-v mrařáku to fakt bez bundy nejde….:-(,ale snažím se hlídat at tam nejdu spocená….a jinak ve funkčních věcech máš pravdu,já bych nejradši měla doma aspon příklad-6 fukčních trik,protože se potím i na vycházkách,zatím mám 3 s dl.rukácem,co nosím do práce-jedna je v práci,druhá čistá,třetí bv koši na prádlo,měním po 2 dnech…tak bych potřebovala ještě pár vrstev na vycházky,zvlášt když to jedno je mi fakt malý,jinak se průběžně u vybalování vyslíkám,někdy i na kase,vyslíkám,oblíkám…
PetraK-s tím ručníčkem to není marný!!!!
to jsem jednou i udělala-měla jsem jít na kasu po ranním pečivu,pečení,spocená,mokrá a na převlíkání fakt nebyl čas,ani vteřina,tak jsem pod podprdu vrazila pidi ručníček na ruce,aby mě nestudila ta mokrá podprda-takže mít 2-3 meší ručníčky,rychle se otřít a vrazít to pod triko je dobrá varianta,nnež budu mít nějaký vymakaný triko,souhlasím,dobrý nápad!
Čajíku-ráda bych si aspon to jedno triko koupila,kdyby se povedlo v Brně vyzkoušet byla by to špica!
jinak dnes od šesti vzhůru,tak po snídani jsme jely k VYŠKOVU,tam jsme si daly vycházky mezi polama kousek dolů a doleva a zpět,takové elko,byla tam jedna lavička a mlha,co se zvadala,klesala,tak já na sobě měla-elastáky,šustáky softwellový-teda nejsou to šustáky,že,prostě tyhle tenký gatě,na sobě termotriko s kr.rukávem,triko s dl. na doma,svetr,mikinu,vestu softwelovou a podzimní psí bundu-chladno,vlhko,mlha,větrno,ale šli jsme rychle,pak do kopce,vedro,já spocená,tak v autě vyslíct-kousek od silnice :-),sundat 2 spodní vrstvy,oblíct,dojet do Vyškova,obejít ze psama náměstí,Dafi ukázala pár laviček na vodítku a jelo se dom,
možná jsem těch vrstev mohla mít mín,ale byly tenký,abych se případně mohla vyslíct…Fifi-dobře,že kolínko moc nezlobí a játra na jabkách neznám teda:-()
11.11.2023 v 18:43 #161067Milena z Prahy
Fifi, Černej čaj
Segedýnek je super duper skvělej 🤩! Ať už se smetanou, nebo bez.Akorát jsem si povzdechla nad disproporcí mezi podzimním příjmem kalorií a ztíženou možností jejich výdeje, když je zima a brzo tma. Protože to máte: svatomartinský hody, narozeninová oslava, německý adventní trhy, lákající vánoční slaďárny v každým supermarketu. A pak hned Vánoce a Silvestr 😟.
11.11.2023 v 18:51 #161068cernej caj
Milena
To dozenes na jare:DSwgedin se smetajou teda neznam
MirkaD
Tak at to zitra zvladnes!Ja ted dorazila dom po 18km pryc presne 12h na to ze cira chuze byla tak 4-5h:D
12.11.2023 v 7:00 #161069Zlata
Milena
Taky jsem dávala smetanu do segedínu.Ted teda většinou varí snacha,měli jsme ho v pondělí a ta smetanu nedává.Tak na naše žaludky je to lepší.
Husu nepečem,měli jsme kačenu.
Jináč vymyslet jídelníček tak aby se to brzo neopakovalo a všichni to jedli je fakt na žinfárkt🤣🤣🤣
Kachna
Psali v rakouskejch novinách že začal řádit králičí mor.Zatím myslím jen Korutany.12.11.2023 v 7:51 #161070cernej caj
ja teda klido budu jist denne to samy 😀
tak fakt nikdo nechcete bundicku? velikost L
https://www.decathlon.cz/p/damska-turisticka-nepromokava-ultra-lehka-bunda-fh-500/_/R-p-325234na bazaru na fcb mi z nejakyho duvodu uz mesic schvaluji inzerat 🙁
12.11.2023 v 9:31 #161071Zlata
Černej čaj
Já to tam ráno četla.12.11.2023 v 11:13 #161072cernej caj
Zlata
na mym profilu si to videla ale na bazaru ji nemam, tam porad visi ke schvaleni12.11.2023 v 12:52 #161073Zlata
Černej čaj
Aha,no to je teda doba.A zkusila jsi třeba Marketplatz?Tam mi přístup dali do druhého dne a inzerát taky.12.11.2023 v 15:38 #161074MirkaD
no včerejšek byl fajn-dopo ta vycházka/výletíček se psama v mlze,a odpo válení,ležení,večer půlhodka ze psama po dědině,a pak jsme se s Martinem dívaly na Star dance a ještě na kus Metráčka,-takže fajn sobota-byl výletíček,byl odpočinek-jasně večer jsem ždibec uklidila,vyprala,učesala Dafču,-ale jinak odpo válení,spaní a SPOLEČNÝ VEČER U TV!!!!!tak spokojenost,
spát jsme šli v 11 v noci,za noc xx krát vzhůru-mokrá,spocená,ve 4 ráno vstávat,v práci napéct+naházet donuty,pečivo naházela chladařk,pak hl.kasa,a v půl druhé nakoupit a čekat na Martina,ten dojel ze psama a jely jsme k Nevojicím hájence do lesa fotit podzim,psi se proběhli,vyvenčily my něco byt jen na mobil vyfotily,foták Martin zapoměl..
v práci se to asi bude spřísnovat,rychlost u vybalování na kase pečení a u všeho…se mignu….jinak Martin rve do všeho smetanu,-do gulášu,špenátu…omáčky…
to my v BK nedělali,
v pátek jsem pekla kuře a dělala kousek toho úklidu,včera bylo juře s bramborama a polívka zeleninová s houbama,dnes teda roštěnky a kaše…12.11.2023 v 17:35 #161075cernej caj
MirkaD
rostenky neznam ale kasi miluju a mela bych na to chut, zni to jak nejaky cevabcici 😀tak aspon ten mobil, ze je v kapse, kdyz fotak je doma, ale fakt blby, ze nekdo da prednost sleve pred uzitecnosti, to je na tom asi to nejhorsi, ze jak je velkej tak to ani nemuzes mit porad v batuzku pripraveny…
ja sem dneska chvili delala fotky z arboreta v patek a ze vcerejsiho vyletu, udelala polivku, uklidila asi tunu pradla (mam fakt desne moc obleceni, kdyz to mam ve skrinich vsechno :D), povesila dve pracky, prevlikla postele, panicek nas vzal ven a ted si jdu asi cist detektivku a spat. Rada bych dneska zvladla klidne 9,5h spanku:D
12.11.2023 v 17:50 #161076MirkaD
vidíš jak si šikovná,kolik si toho stihla
jo s tím fotáčkem,ten malej šedej jsem jednoduše hodila i do kapsy…
já kdybych spala 9 a půl hodky,tak su rozlámaná,i když 4 hodiny jak dnes jsou taky málo,ale tak 7 a půl je akorát pro mě…,taky jste měly pěkně na vycházku?12.11.2023 v 17:55 #161077cernej caj
MirkaD
no dneska uplne nadherne, i kdyz na nase vencici misto je zakaz vjezdu, delaji tam novej asfalt 😀 tak sme vzpominali na mayu…vcera celej den zatazeno a mlha, ale zase sme nezmokli, takze dobry a vpatek teda trochu dest, ale tak to sme byli venku jen chvili s destnikama a pak sme sli do skleniku, v patek nastesti nebylo moc lidi.
Ja mam tak 8.5-9h jako ideal a ted mam pocit, ze su fakt nedospana (a nepomaha tomu ani ta detektivka, co mam rozectenou a chodim posledni tyden spat skoro kazdej den o neco pozdeji, nez si npalanuju a pak mam tak tech 8 s tim, ze za noc 2x vstavam poustet psi ven…
kvetlo ted orchideji vic, nez minule, tak to bylo fajn.
12.11.2023 v 17:56 #161081cernej caj
a ze vcera
12.11.2023 v 18:21 #161083Milena z Prahy
Černej čaj
Pěkný fotky orchidejí 😊. To byla nějaká výstava nebo botanická zahrada?Mirko,
v pátek mi moje kadeřnice říkala, že bere nějaký hormony na menopauzu a že po nich má nezvladatelný chutě na jídlo. Tak tudy cesta asi nevede 😟.My jsme byli dneska hned po snídani na výstavě v CAMPu (Centrum architektury a městskýho plánování) na výstavě o nových projektech kolem Vltavy. Bylo to pěkný, úplně nízkoprahový (na metru a zadara) a člověk se souhrnně dozvěděl, co se plánuje, ale nemusí se uskutečnit, pokud na to nebudou peníze 😁.
Pak jsme šli velkej kus pěšky prohlídnout si další část města, kde jsme ještě pěšmo nebyli (Albertov a park Folimanka pod Nuselským mostem). A doma po druhý půlce kachny s bramborovým knedlíkem a zelím jsme se flákali. Tím míním trochu práce na počítači a trochu sledování známých na IG a mých oblíbených blogů. Postele jsem převlíkala v pátek 😎.13.11.2023 v 5:52 #161085cernej caj
Milena
Tak jste se vypravili alespon po praze:)Ja vcera nesla spat 19:30 ale az 20:10 ale tech 30 stran ze 300 uz nemelo smysl nechavat na dnes:D
Smrt prichazi na prohlidku – docela dobra detektivka
13.11.2023 v 6:17 #161086cernej caj
Jo a byla „vystava“ orchideji ve sklenicich arboreta, jak jsme tam byli v zari, tak jsme si vsimli ze maji byt ty orchideje a ackoli i v zari ve skleniku neco kvetlo ted to kvetlo mnohem vic
13.11.2023 v 8:28 #161088PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Dneska se vaří? Roštěnky a br. kaše? Taky bych si dala! Já jsem vařila tak jako zednicky. Páč jsem o víkendu házela maltu zase. Blíží se nám termit toho betonování- ve čtvrtek, tak snad, snad to šécko klapne. Tentokrát ovšem nikam radši nepojedeme, protože toho betonování je hodně a potřebuje se ta vlhkost větrat ven. Takže smolikof, budeme se válet doma a lézt domů oknem, to bude ještě zajímavý. Ale lepší ještě jeden den agility, než pak mít doma plíseň, takže jsem navrhla, že prostě to vydržíme a budeme větrat. A za Efe a Mordánětem Knedlíčkem halt pojedeme sólo i bez betonování.
A vy ve středu prosím moc a moc držte palce mojí kamarádce milený. Jde pod kudlu.černej čaj
Smrt prichazi na prohlidku – docela dobra detektivkatjo už název zní strašidelně 🙂
Osm hodin spánku – to je můj víkendovej sen 🙂 a poslední dobou ani už ne víkendovej. No ale jestli šécko klapne a nic se nepotento, tak se budem po tom betonování asi o víkendu dost flákat.
Ta fotka stromu je boží.Míla
e po nich má nezvladatelný chutě na jídlo. Tak tudy cesta asi nevede 😟.
ani nemusím brát prášky 😀 😀
jste měli takovej pěkně poklidnej svatomartinskej program.Mirka
a dělala kousek toho úklidu
tohle asi nečtu ráda. Už sto let se přemlouvám k tomu, že vlítnu na skříně a začnu to uklízet…budou ty Vánočky, jindy touhle dobou mám šécko hotovo. teď mám prt. Ale zase mám zaházenou zeď maltou, že jo 😀Fifijovááá depak si?
- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 4 měsíci uživatelem PetraK.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.