Kecací Vánoce 2023

Fóra Ostatní Kecací Vánoce 2023

• Toto téma obsahuje celkem 1,573 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,461. až 1,480. (celkem z 1,574)
  • Autor
    MirkaD

tak dnešní vycházka
      slunko,rochu sněhu-co se tady drží dlouho,jakže v lese zem blílá,jemný občas sněžení..
      takže se teda hecnu a po dlouhýýý době půjdu do lesa
      moc tam nechodím,protože kopec,že a když je volno-tak jedem kousek autem,
      nebo chodím ty vycházky ke křížku,kousek k lípě+cvičení,nebo běhací cviky ted v zimě,nebo po dědině
      ale
      tak bylo tak krásně…
      a tak jsme šli k lípě-tam se Dafi táhla a u lípy ukázala s Žerykem lavičku,já šla dopředu,že 2 metry a zatočím k lesu-otočím hlavu přes rameno a Dafíí frnk a trysky od lípy dom….
      tak mocným hlasem zařvu K…a!Dafino kam deš?Zpět!!
      zbývalo,aby se ta šedá mrcha otočila a zařvala-dom vole,kam bych šla a neřvi tady jak na lesy!!
      no nic…doběhla,šly jsme do lesa..
      došli jsme k obrázku sv.Huberta,já se pomodlila,udělali jsme naše kolečko-v lese třpytivý sníh,slunko,…
      tže nepůjdem ještě hned k hájence a dom,ale že pudu dolů po cestičce a zpět navrch a pak navážu na cestičku k hájence…
      tak odvolám Dafinku od cesty směr hájenka-je to takový okruh od lípy kolečko po lese relativně po rovině kolem toho obrázku,k hájence a dolů,
      tak ju odvolám od cestičky směr hájenka-se slvy-pod budou tam pařezy!!
      du dolů,Dafi zahučí do dutýho pařezu,zůstane v něm viset,já se smíchem kácím k zemi…
      pak najde pár pařezů,vyfasuje pamlsky,já rozpražený ruce navrch a nahlas říkám:
      já su tak ščastná!
      já,pesjsci,les,nikde nikdo,slunko,sníh se třpytí..já su tááák ščastná…
      no dojásám a jdu navrch,šedá mrška nabere trysky-tak se párkrát schovám za strom,poobjímám pár stromů,
      a jdem k hájence a dolů,kolem hájenky pár metrů na vodítku-nechtělo se mě sledovat kluzko pod nohama a hlídat pséky,kolem hájenky jezdí auta…
      jdem od hájenky dolů-nápad roku-hlubší sníh střídá uklouzaný od aut…
      Dafi několikrát přivolám zpět narch,kolem zahrad jde na vodítku a Žeryk u nohy a jsme domáá
      a spejsci spinkají….
      proběhlí,pěkný to bylo,až na tu mou šedou tryskomyš cestou zpět…
      normálně jde vždy kus vrepředu,zastaví se a ohlíží po 20-30metrech,ale ted jak jsem koukala pod nohy tak byla dost už daleko,to nechcu,budu se jí muset na vycházkách v lese schovávat,at si mě víc hlídá…

MirkaD

Čajíku-no,máš pravdu,mám podobně velkou kuchyn jak Petrs01
        bych to mohla někdy vyfotit….

MirkaD

do řečí kolem zařizování se nepouštím,su v tomhle mega analfabet….

cernej caj

Denny
            V kazdym pripade me ty shrnovaci dvere vyhovujou moc, az na tu malou diru na prostup, ale to cloveka nemusi.hned napadnout…

Hlavji je ahy se to libilo zene a ochrankyni krbu, chlapovi je to vetsinou stejne jedno, jen ze chapu romana:D

Thielli
            My sme se taky domluvili. Mama zavet nenapsala, ono v 57 s tim moc nepocitas, ale kdyz me po roce v prace prisla vyhodit z domu s tim, ze se mam.odstehovat prootze moje segrs se chce vdavat a mit rodinu, tak aby horni 3+1 bylo segry a ja sem tam laskave neoxidovala.. a tatinek vymyslel ze jako kompenzaci za to ze segrs musi doplacet uver (asi na 1,5 mega) dostane segra chalupu v cene 1,5 a ja jako kompenzaci dostala zahradu co ma hodnotu asi 200 000 ale pres tu zahradu je jedinej pristup dedovi domu… takze jako jo, dostala sem pulku zahrady a segra dvoupatrovej zrekonstruovanej barak v brne… ja si za 1,5 koupila spelunku s kadidudkou a bez vody a topeni:D

No a ja se s ni hadat nebudu, ze jo… celej zivot rodice davali segre a ja si prece vydelam, ja to prece nepotrebuju, ja to lrece pochopim… takze segre koupili auto a zaplatili ridicak, ja si na nej gydelam na brigade. Segre jpupili pohorky na vylety se skaurem a me tenisky od vietnamce protoze me to staci. Segre platili obedy a slainkartu a ja si prece vydelam na brigade…

Tak asi me to vnitrne mrzi ale nejsu clovek co by kvuli tomu delal zle v rodine. Jo, mrzi me to fakt hodne ale segrs me za to vzdycky pozve na vanoce 🙂

cernej caj

Jako ja mam sice kuchyn luxusne velkou, asi o 30% vetsi nez obytnej pokoj, ale stejne tam bydli jen muze kramy:D jist muzu leda u pc na zidli:D

Thielli

čajíku, to je hodně smutný příběh, z toho je jednomu fakt ouzko.
                U nás doma byla vždy rovnost. A pak jsem byla strašně překvapená, že je to někde jinak… nespravedlivě. 😔

• Odpověď byla upravena před 1 rokem a 1 měsícem uživatelem Thielli.
                Petrs01

tam bydli jen muze kramy

A ve dveřích se musíš ohnout aby sis neotloukla svatozář, bo já už bych ho dávno zavraždila.

PetraK

černej čaj
                    Thielli

čajíku, to je hodně smutný příběh, z toho je jednomu fakt ouzko.
                    U nás doma byla vždy rovnos

ano souhlasím, nečte se mi to nikdy, když se na to narazí, ani trochu dobře. U nás to bylo taky tak, rovnost ve všem. A moc mě mrzí to, jak to u černýho čaje bylo a v podstatě je, že třeba ségru nenapadne to nějak narovnat. My se sice se ségrou v době máminy nemoci a jejího odchodu rozešly, ale v rámci dědictví vše proběhlo v klidu a spravedlivě, všechno napůl. No a tak mě mrzí taky to, že to so si černej čaj sama vydobila, tak jaksi její druhá půle svým přístupem komplikuje. má štěstí, že je černej čaj taková jaká je, protože já bych s ním, stejně jako Petrs vymetla podlahu a krámy by vylítaly vzduchem. Nemám ráda, když se hřeší na něčí dobrotu.
                    a mlčim už, mlčim, protože je mi jasný, že to černýmu čaji ani nepomůže a jen přidá.

• Odpověď byla upravena před 1 rokem a 1 měsícem uživatelem PetraK.
                    Petrs01

jo, Mawe, nevím jestli znáš – http://damodara.cz/ – nejsou závratně drazí, zato závratně dobří. To jsme takhle jednou potkali stánek a ač se nám to ani trošku nehodilo, tak jsme ho půlku vykoupili 😀

cernej caj

Petrs01
                        Nastesti do kuchyne dvere nemame:D

Thielli
                        U nas rovnost byla vzdy ze segra neco udelala, hodila to na me, ja se branila a dostala sem 2x, pridavkem za to ze to hazu na maldsi sestru.

Kdyz sem sla na gympl a mela jednu trojku na vizo, byla sem linej flakac co se neuci, kdyz o tok pozdeji za mnou sla segra a na vizu samy 3 tak gymp je tezkwj, to se srovna… proste u nas ta rovnost byla nastavena takhle
                        Moje mama co pamatuju chodila a rikala, ze nevi co komu udelala ze musela mit me… hloupa (nemam vs), nehezka (neoblikam se draze, nemaluju, nekaderim), neuspesna (malo vydelavam).

Segra ma vs, hodne dba na to jak vypada a jak se obleka a maluje a cese, ma deti, ma asi lip placenou praci nez ja..

Tohle byl nas vztah.

A mozna si maminka myslela, ze me tim motivuje a nemyslela to zle. Nevim. Ale asi je to ve me zazrany hodne hluboko.

Takze bych rekla takovy nornalni detstvi, jinak se se mnou ucila, obcas vzala psy misto me ven, jidlo doma bylo, jakk detem nam cetla a hrala na mytaru a zpivala, tak nas asi mela rada.

No nic. Proste hloupy nehezky a neuspesmy dite nepotrebuje tolik pece, lasky a penez jako to nadejny, ono taky kdo by hazel perly svinim, ze jo…

MirkaD

Čajíku,Čajíku-mě se chce brečet a dupat a zuřit,když tohle čtu…
                          fakt mě neskutečně sere přístup vašich-vše ségře a tobě nic,protože si vyděláš na brigádě…
                          a to,že tě ségra pozve jednou za rok na Vánoce to jako fakt strašně vylepší,narovná,jako fakt hahaha-ironie….
                          nikdy,nikdy,nikdy jsem tohe u vašich nepochopila….
                          kdyby jsi třeba byla nějakej zlobivej spratek,co chlastá,hulí,fláká se někde,dělá průsery….
                          no nic no….
                          proč jako si ségra nemohla vydělat na brigádě…
                          no nic,už mlčím….
                          jen,je mi tě v tomhle celoživotně líto-mega nespravedlivý to je vůči tobě….

PetraK

černej čaj

Moje mama co pamatuju chodila a rikala, ze nevi co komu udelala ze musela mit me… hloupa (nemam vs), nehezka (neoblikam se draze, nemaluju, nekaderim), neuspesna (malo vydelavam).

Tvoje máma měla štěstí, že měla jako dceru zrovna tebe. Kdyby fásla jako dítě mě, nikdy ji nic z toho, co udělala , řekla, neudělala – neodupustím, tak jako jsi to udělala Ty. Máš můj velký obdiv. Ne tak Tvoje máma.
                            Sem se zase vytočila, hodně mocinky moc. prdon.

Proste hloupy nehezky a neuspesmy dite nepotrebuje tolik pece, lasky a penez
                            a tohle, tohle plus to co je psáno výše, bych jí nechala vytesat na náhrobek, prdon, jsem fakt vytočená. vím, že se mě to netýká, vím, že to byla tvoje máma, ale nemůžu si pomoct, nemůžu.

Zlata

Černej čaj
                              Tak jsem včera zkoušela s Trixou povely,dokud jsme byli v kotci,poslechla na slovo.Na dvoře vůbec.Tak to budu zkoušet.
                              V kuchyni jsem měla léta sporák v rohu,pak malej plac,pak dřez,vlevo přídavný stolek a malý pult. Mladý mi to předělali.Na květen mám domluvenýho řemeslníka a hodlám to nechat předělat zpátky.A už si do toho nenechám kecat.
                              V koupelně jsme měli sprcháč původně vyzděný, teď máme sklo v drážce.Když jsem upozorňovala že je to malý,nebrali zřetel.V létě se to taky musí zvětšit, protože muž je na tom čím dál hůř a za chvíli bude potřeba gramofon.
                              A Denny sedátko se dá koupit a přišroubovat na zeď.

• Odpověď byla upravena před 1 rokem a 1 měsícem uživatelem Zlata.
                              MirkaD

TY VOLE-JAK JAKO KDO BY HÁZEL PERLY SVINÍM?????
                                SEŠ JAKO NORMÁLNÍ??
                                JAKO JAK NEÚSPĚŠNÝ,NEHEZKÝ DÍTĚ??????
                                BOŽE MŮJ,BOŽE MŮŮŮJ
                                NE TO JAKO NENÍ MOŽNÝ TOHLE,FAKT NENÍ…….
                                a to že maminka vzala občas ven místo tebe??
                                si děláš prdel?
                                dyt to nebyly všichni TVÍ PSI,BYLY TO RODINNÍ PSI,ELIŠKA BYLA TŘEBA MAMINKY CO SI PAMAZTUJU A POKUD VÍM,CHODILA JSI ZE PSAMA I VEN I NEMOCNÁ A PAK NEMOCNÁ DOŠKOLY,PROTOŽE,KDYŽ MŮŽEŠ VEN ZE PSAMA TAK MŮŽEŠ I DO ŠKOLY A NIC TI NENÍ-JAK SI PÁRKRT PSALA…..
                                BOŽE MŮJ,VYKAŠLI SE NA HLEDÁNÍ LEDNÁČKŮ,LABUTÍ A VŮBEC A BĚŽ NMAJÍT SVOJE SEBEVĚDOMÍ!!
                                JEŠTĚ JEDNOU NAPÍŠEŠ,ŽE JE TO JAK HÁZET PERLY SVINÍM A ŽE SEŠ NEHEZKÁ A NEUSPĚŠNÁ-TAK SE NEUDRŽÍM A ŘEKNU TI CO SI MYSLÍM O …A TO NECHEŠ SLYŠET….O KOM…..
                                BOŽE MŮJ-TO NENÍ MOŽNÝÝÝÝ:-()

Thielli

čaji,
                                  můžu to napsat tak, jak mi to letí hlavou?

TÝVOLE ! (ale jinak nesnáším mluvit sprostě)

Teď to tu nebudu za běhu matlat, není to téma jen tak na úterní dopoledne, ale ví tvoje máma, jak moc to podělala?
                                  Nemusí se to na ní křičet, ale asi by bylo fajn, kdyby to věděla.
                                  Navrhuji to teď zaklapnout a pracovat, ale mail na mě máš. Můžeme si přes něj alespoň někdy trochu povídat, třeba nějaké zkušenosti z druhé strany (obousměrně) mohou být užitečné…

a už ti odeslali termosku, teď mi přišel mail.😘

MirkaD

Čajík je nejhodnější člověk na světě a ve vesmíru milá Thielli-protože umí ODPOUŠTĚT!!
                                    TO JÁ ODPOUŠTĚT NEUMÍM…..
                                    bohužel umět odpouštet tak,že si myslím,že -dyt to mysleli/la dobře-kdokoliv není asi úplně dobře….

Petrs01

ví tvoje máma

Jí už to bohužel nikdo neřekne.
                                      A dál se nebudu vyjadřovat, bo mě to vždycky strašně nas*re. Aneb jak je všechno relativní – jsme vlastně měli všichni ostatní krásné a pohodové dětství, což?

bych jí nechala vytesat na náhrobek

JO.

BĚŽ NMAJÍT SVOJE SEBEVĚDOMÍ!!

To se jaksi dělá dost složitě, když ti MÁMA odmalička vtlouká do hlavy, že jsi ošklivá, k ničemu a nemělas tu být a … tvl, tohle by mělo být trestný.

cernej caj

Thielli
                                        Kdyz mi k tomu budes mit chut neco napsat do mailu, tak klidne napis… ja bycvh asi jic jinyho do mailu nenapsala ..

Kdyz umirala, tak sem ji to ale odpustila, ze to proste neumela jinak a.delala co si myslela ze je pro nas nejlepsi. Nic jinyho, nez ji to odpustit ji dat nemuzu, ale porad to neumim odpustit sobe.

MirkaD
                                        Nojo, vidis, tak ale s tim komplikvanym zapalem plic sem do skoly nemusela a hrala sme hodiny a hoduny na pc 😀

Vsak se nerozcilujte, minulost vratit nejde a pritomnost je tady i pro nas ostatni, kterou si muzeme delat podle sebe.

Denny

PetraK
                                          JO SHRNOVACÍ DVEŘE. CO JSME ZKOUŠELI na prodejně tak jak píšu, přišly mi hodně „vachrlatý“ ale asi je to o tom, že je potřeba koupit kvalitnější.
                                          Takovou desku plánuju i pod umyvadlo od truhláře…nicméně moc místa tam nezbyde, cca 150cm x 140 cm.
                                          Co se týče řebříku, jsem na vážkách, v bytovkové koupelně topit netřeba. Je tam teplo i díky těm trubkám…a na sušení ručníků mi to příjde zbytečné.

čajdo co na to říct…zve tě na Vánoce, to je hodná no 🙁
                                          Moje ségra taky měla byt po tátovi a pak se přestěhovala…ale jelikož má děti atd….já to rozebírat ani nebudu.
                                          Řekla jsem si, že nic od nikoho nechci.
                                          Často přemýšlím, komu vlastně odkázat to, co po mně zbyde.

Zlatko
                                          jj vím, ale nelíbí se mi to kupované.

Denny

Petrs01
                                            jsme vlastně měli všichni ostatní krásné a pohodové dětství, což?
                                            úžasné, proto jsem ráda, že jsem dospělá a nikdo mě neomezuje.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,461. až 1,480. (celkem z 1,574)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.