- Toto téma obsahuje celkem 1,573 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 1 měsícem.
-
AutorPříspěvky
-
15.1.2024 v 20:51 #164691
MirkaD
Thielli,Asteris-mám dnes volno,takže to co by někdo dělal o víkendu v sobotu dopo,tak já dnes dopo,
jinak teda průběžně tak 3 krát týdně peru-protože prostě věci z práce+věci na dom,a věci na cestu do práce,tak to bych musela mít sušičku,abych měla od praní pokoj a zmákla to za den…
no a tím,že mě dost všechno bolí,tak třeba utírání prachu na serepatičkách a policích dělám tak pomalu,meditativně,v klidu-takový protahovací cvičení s hadrem v ruce:-)
svým způsobem mě to uklidnuje…,vezmu do ruky oslíky,sloníky,sovičky,vzpomenu si kdy a od koho jsem je dostala…taková klidná činnost pomalá
a to dělám tak jednou týdně,někdy prostě….
jo a většina z vás dělá v kanclu,tak jsem si řekla,že si to udělán tak jak to mají úředníci na přepážkách-a dala jsem si propisky ke kalendářům na špagátkách-ne,že by je tady někdo krom Dafiny kradl:-D
ale propisky jsou furt jinde než kalendáře:-)
a jinak po vycházce a vaně bylo válení v posteli,spaní,a pohádky,kafe,večeře a čtení….15.1.2024 v 21:11 #164692Petrs01
utírání prachu na serepatičkách
v mém případě jsou jen dvě možnosti:
– ignorovat prach. Dlouho. Hodně dlouho 😀
– všechno to posbírat a zavřít do krabice. Nebo rovnou do koše.
Takže… držím se prvního bodu a vždycky se stydím když tě čtu. Ručičky mě nebolej, ale čas a trpělivost jaksi…15.1.2024 v 21:12 #164693Petrs01
co by někdo dělal o víkendu v sobotu dopo
Takže sis byla zaplavat? 🤣 To je lepší než uklízení! 😁
15.1.2024 v 21:37 #164694MirkaD
Petrs01-dyt nemám ty plavky,jen ten vršek:-)
ale když už se s tebou bavím o plavkách,
prosím tě,jaký by jsi mě doporučila plavky?
jde o to,že od té doby,co jsem měla zánět pdhrudnice-což je třeba 6 let-prostě dlouho-bylo to v lednu,přišla jsem spocená do práce a v té mokré pdprdě jsem dělala chladák a cítila jak to studí a druhý den už choroba..
no a pak mě týden půl roku bolely strašně prsa,jsem byla i na ultrazvuku-prý ze zimy a stahání těžkých věcí,
od té doby se v práci převlíkám celá,krom kalhotek a ponožek…
a dotaz na tebe-nesnesu od té doby mokrý/studený na sobě..
jakou máš radu na plavky?
Když jsem před pár lety byla v Letovicích,ve vodě,tak jsem vylezla z vody,pod osuškou se vyslíkla,byla nahá v osušce velké,pak si navlíkla palvky,vlezla ještě jednou do vody,pak osušit,oblíct a pá..
jaký by jsi mě doporučila plavky?
jsou nějaký tenký,co rychle schnou?-ne teda nějak drahý-prostě styl plavek….15.1.2024 v 21:38 #164695Kimi
Thielli, čas uprostřed byl pro mě docela náročný. Nemusela jsem obracet každou korunu, ale sháněla jsem si bydlení, potřebovala jsem auto. Matkou jsem se stala v pětatřiceti. Byla jsem samoživitelka, opravdu samo – chtěla jsem to tak. Na sídlišti jsme měli bezvadnou partu s dětmi přibližně stejně starými, jezdili jsme na hory, k vodě. Nemusíme být vepři – souhlasím s Tebou.🙂
15.1.2024 v 22:09 #164696Petrs01
jaký by jsi mě doporučila plavky?
Nejlepší plavky jsou podle mne žádný, ale to teda ne všude tolerují 😀
Jinak i ty nejmenší plavky zakrývají přesně to, čemu mokré plavky vadí. Takže za mne – dlouho plavat (dobrá, nemusíš tam být 4 hodiny jako já 😁) a pak hned převlíknout. Na převlíkání jsme hromadně vykoupili tohle – až tak, že ho mám podepsaný, protože se nám jich scházelo u řeky víc. Rychleschnoucí plavky jsou, ale ty co znám rozhodně nejsou v našich cenových relacích (závodní, v mnohotisících). Pokud se hodláš válet celý den u vody a průběžně namáčet, tak spíš doporučím mít dvoje (troje,…), hned se převlíct do suchých a mokré strčit na slunce, ať oschnou aspoň trochu. Možná spíš – i když je to opruz – mít jedny opalovací a jedny koupací. No, prostě tohle je jeden z důvodů, proč se u vody neválím ani ve vedrech.16.1.2024 v 5:29 #164697cernej caj
MirkaD
Tak muzes chodit mrzbnout na rybniky, k tomu plavky nepotrebujes:DTy by sis mela spis vydelavat jako uklizecka m, bybti lidi platili za myti oken a poflah a odprasovani:D fyt snad vic uklizis, nez spis:D
Taky me napada mit spis dvoje plavky.
Kimi
a jak sikovny syn ti vyrostl a dnes v nem mas oporu:)Ja mam problem se sladkym ve dvou fazich – mam hlad a su neschopna si neco udelaat a hlad se stupnuje, nebo malo jim na vylete, myslim si ze dost a pak prijdu domu s polozimnici a silenou chuti na sladky. Mela bych toho asi pred den snist vic ale me to vzdy staci, nez vecer padnu…
Thielli
Sama sem si tu knizku prala, jinak co me neba se taky snazim nedocitat a neresit16.1.2024 v 6:44 #164698Denny
Morgen,
krásně u nás naježilo, 10cm asik 🙂
Co se týče přestavby, ano, samozřejmě pošlu výsledek a opruzovat
možná budu i kvůli nápadům…
No Roman většinou s mým nápadem nesouhlasí, ale sám žádný nemá, takže sranda 🙂
Tohle je třeba návrh kuchyně (rozpočet je omezený a prostory také, paní to předělávala asi 10x 🙂
Vrchní skříňky nechceme, jen tu jednu a místo toho budou na zdi police v barvě prac. desky. Za linku jsem chtěla imitaci cihel, to se jako nelíbí 😀
Tak bud ho zpracuju na bílý obdélníkový obklad s tmavýma spárama, nebo si vymyslím prostě nějaký kontrast.
Světla mám taky vymyšlená, černé lampičky svítící na linku. Černý granitový dřez…podlaha v dekoru dřeva.čajdo krásnou termosku budeš mít 🙂
Snazim se ani nepouzivat cernej caj
to by byl kanibalismus 😀Thielli
ak já prostě nepůjdu a neodsedím si to z povinné vděčnosti.
přesně moc hezky si to napsala, tak to cítím i já.Jinak moc děkuju, jsem ráda, že se fotka líbí.
16.1.2024 v 6:53 #164700Denny
čajíku símtě, já si tady zmenšila nechtěně text…jak ho mám zvětšit?
16.1.2024 v 7:44 #164701PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
taky máme leeehoulince nasněžíno. Fčéra bylo krásně celej den, tak jsem se těšila, jak vyrazíme za sluníčkem a ledva jsme dojeli dom, tak se zatáhlo. tak mi ani nevadilo, že jsem si vzpomněla, že musím na počtu a s ohařema šel Brtnik. Bubrdle mi dělá radost, zimu už neřeší a lítá furt jako ta Šííípka. A já jsem včéra šla na návštěvu za babičkou – můžu tak paní sousedce říkat. Nesla jsem jí čerstvý škvarky a sádlo, co jsme škvařili v neděli. Měla takovou radost! A já jasně pak s ní. Kecali jsme tam s ní s Olinkou a bylo to moc prima. Je hezký vidět, že se raduje. Říkala jsem jí, jak se těším , až si dáme všicí kafe zase venku, na sluníčku. Bylo to moc fajn.
Huž sem si naplánovala, že když letos nebudu mít záhonek, budu rajčata, papriky a vokurky pěstovat v pytlích. a taky dýni. Mám už plán, kolik čeho. Budu velkopěstitelka v pytli 😀 😀 . Mám pocit, že to bude i pohodlnější, než ty záhony.
Thielli
hubeny slachovitypaninka je ftííípná, co? A nebo ironická? 😀 😀 Za naši rodinu jedinej hubenej a šlachovitej jedině Brtnik. Co von shodí, to já seberu 😀 😀
Petrs01 – to je dobrej vohoz, chodíš s tim i do prasé? 😀
Kimi – jo to napsala hezky černej čaj, jakýho máš dneska šikovnýho synátora. Moje kdysi nej kamarádka z dětství se taky takhle rozhodla. Má dceru plánovitě sama. I to chápu, protože já nepotkat Brtnika, tak jsem sama, páč bych si domů hned tak někoho nevzala. Jako návštěvou jo, ale natrvalo, to by musela být kvalitka a tý moc není. A já buď šécko nebo nic.
Dennyky
krásná linka. A co má jako Roman proti cihlám? Že se nezdůvěřil 😀 😀 . A je to praktický, velmi praktický, u sporáku dost praktický.černej čaj
Ty by sis mela spis vydelavat jako uklizecka msouhlasím! A možná by se tak nenadřela jkao f Penny
- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 1 měsícem uživatelem PetraK.
16.1.2024 v 7:51 #164703Thielli
Denny
přeji, ať dílo dobře dopadne. Kuchyň na obrázku máš moc hezky uklizenou, 😁 ale co vím z doslechu (pracovala jsem 6 let ve studiu s nábytkem), architekti se vždy zpěčovali dát sporák do rohu. Člověk stojící u sporáku v rohu sobě (i ostatním) zablokuje víc místa – na otevření dvířek po obou stranách musíš odtančit stranou. Zdá se to jako blbost, ale když se pak pronásobí kroky za ty roky v kuchyni, nasčítá se to. A i samotný přístup k plotýnkám vzadu (vaří-li se současně vpředu) je lepší mít otevřenější. Tolik důvody proti.
A ještě druhá věc – obecně – černé věci/obklady/povrchy v kuchyni/koupelně = majitel (nemá-li hospodyni), nechť se připraví na intenzivní drhnutí. Kapky na černém jsou vidět o poznání dříve a více než na všech jiných barvách.
Tolik dvě nevyžádané rady, ale jen jsem je hodila na stůl a nechť jsou zase klidně smeteny 😄16.1.2024 v 7:52 #164704Petrs01
chodíš s tim i do prasé?
no já bych to dala, ale vedení by to asi nerozdýchalo 😀
Nesla jsem jí čerstvý škvarky a sádlo
Mohla bych se k vám přistěhovat? 😛
16.1.2024 v 7:54 #164705MirkaD
Čajíku-uklid jako práce je fakt dřina-dělala jsem uklízečku….
je to to stejný jak celý den stříhat/trimovat psy-taky bych to něchtěla v životě dělat-zohlý záda,ruce,na nohách…..
mě když někdo viděl z návštěv česat psy tak-jéééé,tebe by bavilo česat psy,nebo dělat v útulku,že?
myšleno návštěvy v BK,když jsem byla malá/mladá-ne nikdy jsem nechtěla dělat v útulku,ani se živit jako střihačka psů,a ani ve zverimxu-debilní dotazy lidí by mě vytáčely a prodávat zvířata nechci…..
to je jako vidět Martina vařit a říct-tebe to baví,bys mohl jít na kuchaře..
rok jsem dělala v kuchyni-brambory,cibuli,nádobí,umytí kotle na polívku,na konci úklid
absolutní nestíhačka….ale mega moc-z okýnka mě padaly talíře,který jsem nestíhala umývat,protože do toho jsem krájela brambory,cibuli,a 10kyblů cibule čas zabere….
chodila jsem do kuchyně od 5-od půl 5 od rána a končila v půl 3 a 4 měsice jsem končila ve 4-dom přijela po 12 hodinách z domu-s 5 minutovou přestávkou na jídlo,čapla psy-Gera,Bettynu,Maxe-to jsem s nima chodila denně tenkrát ze 3,šla s něma ven-a doma jsem odpadla,nebyla jsem schopná dojít si ani na záchod,do vany,z vany…
5 dní v týdnu,4 měsíce…Martin mě tahal do vany,z vany,a na čurání dával kýbl…
strašná dřina…
na nohách,v jedné ruce držíš kastrol,v druhé drátěnku,kastrol obří a drhneš…skončila jsem na operaci z rukou…
doted když vidím pořady ANO.ŠÉFE-z restaurací-tak je mě blbě-dívá se na to Martin,doted,když jdu kolem té hospody,je na rrohu vedle zverimexu-tak su ráda,že tam nedělám!!!
ona práce v kuchyni je mega dřina…..
a to v téhle se vaří od pondělí do ptku jen obědy na rozvoz a menu…
jinak mají kuchaři mega směnya tak….
-Čajíku-pochopitelně-třeba v neděli na Arkádě jak jsme byly spolu,se nepředřou,že:-)))),ale tam stejně moc nikdo nechodí….,kromě meníček asi…
-ono prostě uklidt doma-je něco jinýho než se tím živit
uvařit doma je něco jinýho,než se tím živit..
hele-zametení mě zabere 10 minut-i s vyčesáváním rohožek a koberečku tou rukavicí,vytření 10 minut-jen to dlouho schne..
prach-podle toho jak se s tím cicmám 🙂
koupekka+wc-10minut
vysátí celýho baráku-20 minut..
nejvíc času mě asi zabere nádobí….
máme to malý….
a když doma uklíím a nehoní mě čas-odbíhám k PC,odbíhám si seddnout,občas si odběhnu i lehnout:-D
vůbec se u toho tak roztžitě pihybuju od ničeho nukam,že se divím,že se mi to povede-doted nemám sklizená ozdoby z těch větví..
na sedačce na vršku je nesklizenej obojek…
já ti po sobě nechávám stopy jak Vinnetů-velký náčelník Apačů:-D
Martin nadává,že je po mě furt bordel!!
tam časopis,tam knížka,na křesle v rožku kapesník-jak nemám kapsy,….,
já sice uklízím,ale nechávám po sobě stopy….
a Martin má rád prázdný plochy-stůl-kde j jen tv program a ovladač k telce-jak je tam něco jinýho tak je to bordel..
obojek taky nepatří na sedačku….
stravenková karta na poličce ze sovičkama taky nebydlí…:-)
Petrs01-pončo je špica!!si pořídím!!
děkuju za rady!!!16.1.2024 v 8:03 #164706PetraK
Thielli
Kuchyň na obrázku máš moc hezky uklizenou,
😀 😀 😀 😀Petrs01
ale vedení by to asi nerozdýchalo
slaboši 🙂Mohla bych se k vám přistěhovat
že bys mi dělala babičku? 😮 na tos mladá! 🙂Přijeď na chleba se škvarkama. A nebo si klíííďo přijeďte vyškvařit – v garáži není problém, nikde to nesmrdí, máme obří hrnec.
16.1.2024 v 8:05 #164707Denny
PetraK
mít fajn sousedy, je výhra 🙂cihličky prý jsou neútulný…
(budu muset použít ženský zbraně, páč by to vypadalo fákt hezky
viz fotoThielli
ano chápu tvoje nevyžádané rady, v pohodě… jsme dva, takže
jestli vařím ve třech hrncích najednou to se stane párkrát za rok.
Ano s tím místem souhlasím, nicméně, buď vařím já, nebo Roman, dohromady to nejde 😀 NESNÁŠÍM KDYŽ MI DO TOHO NĚKDO KECÁ.
Jednu pracovní desku ještě plánujeme naproti pod oknem. Uvidíme, takhle to má 225x270cm.
A co se týče granitového černého dřezu nebojím, mám ho vyzkoušený. Nemusí být úplně černý, asi v něm budou světlé tečky.
Udržuje se líp než nerez, toť recenze od lidí, kteří ho mají již pár let.16.1.2024 v 8:10 #164709Petrs01
že bys mi dělala babičku?
Za dobrý jídlo budu klidně dělat i dědečka.
Hmm, když tak nad tím přemýšlím, bígl je pro mne evidentně jasná volba! 😀16.1.2024 v 8:12 #164710cernej caj
Denny
Linka je nadherna! To bude paraficka, uz de urcite moc tesis:)Text bohuzel az z pc, na mobilu to vidim nornalne… ale jestli muzes editovat tak je nekde schovamy panel s tema upravama a mozna tam? Kdyz se nemuzu podivat, jak to nanoc vypada, tak nedokazu pokoct:(
16.1.2024 v 8:15 #164711Thielli
Denny
cihličky jsou neútulný? A to je co toto za názor? 🤣😂 tak ať před to dá tyčku se záclonkou s potiskem zvířátek a když bude vařit muž, tak si cihličky zatáhne, no.
Světlé tečky na na granitu ve dřezu – ANO! to jsou právě ty detaily, které fungují. Rozbití jednolité barvy. 😊
Držíme palce ženským zbraním! 💪
16.1.2024 v 8:23 #164712cernej caj
Dennyky
Melas stejne dporak v rohu doted a to hyl asi jeste hur pristupnej, protoze uz clovek spis opiroal onzed a ted budes mit zas vic mista na manipulaci, nacic jako levak to budes mit takhle sikovnejsi:)Ono obecne asi ma thielli pravdu, ale zas kdyz clovek nevidi, jak to bylo predtim tak se nekdy blbenodhaduje, zda to je posun k lepsimu nebo ne a ty mas malinkou kuchyn a moc noznosti nemas a tohle vupada fakt hezky ze budes mit prostor konecne z obou stran.
Sporak v rohu sem mela v blansku a taky zas v pravym rohu a pro pravaka mega peklo. A ty dost varis, takze konecne pohodlne:)
Thielli
Vidis a ja bych spis brala zas vetsi odskok od drezu, at mam vetsi prac plochu:DKazdej mame ty priority jinde a je super, kdyz se nad tim priapdne clovek zamysli a pocita s negativama ale i vidi zlepseni
MirkaD
Nojo, ty mas rada zas tu ruznorodost v praci a delat s lidma, i dkyz myslim vic kolegy nez zakazniky.PetraK
Tak to sis dala fajn navstevicku:)16.1.2024 v 8:25 #164713PetraK
Dennyky
cihličky prý jsou neútulný…
takze jemu se u nás nelíbí, jo? 😀 cihličky jsou teplý a útulný. A navíc praktický, proto vhodný tam, kde je čokl a kde se něco dělá.Petrs01
Za dobrý jídlo budu klidně dělat i dědečka.
😀 😀 tak přijeďte dědo, můžete si to tam krásně vyškvařit, je to fakt rychlý, obří hrnec, topí se, pije se kafe – pivo ne teda, pili jsme birel, ale vy můžete pívo…bígl je pro mne evidentně jasná volba!
jo, jakej pán takovej pes, se řiká. Já teda tomu trochu odporuju se svejma ohařema hubenejma 😀 -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.