Kecací Vánoce 2023

Fóra Ostatní Kecací Vánoce 2023

• Toto téma obsahuje celkem 1,573 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,101. až 1,120. (celkem z 1,574)
  • Autor
    MirkaD

noČajíku-taky to moc nechápu,
      takže se zeptám Thielli-dá se to s těma figurkama přirovnat třeba k náákupu starožitností???
      že třeba starožitnosti jsou drahý a tohle jednou taky tak bude?
      nebo spíš k něčemu typu kytara Elvise Presllyho?rukavice Majkla Jaksona…
      k něčemu jako kostýmy po slavných lidech?

dala jsem si vycházku při západu slunka-ke křížku,vychází za hájenkou,zapadá u křížku-teda od křížku je krásně vidět,zapadá směr vodárka….
      takže když bych denně šla směr lípa-hájenka-viděla bych východ,a večer směr křížek tak bych viděla krásnej západ:-))
      no takže ted jsme to vzaly ke křížku a kus dozadu polama ještě a zpět,
      nefučelo,tak to bylo dobrý,
      ono vůbec v jedn den se jít projít při západu a východu slnka je luxus-když je slunečnou,ráno jsme šli trošku za tmy:-)

Zlatko-a ty se nebojíš na vozíku po ledu?
      po ledu,po ledu,kam jááá na něm dojeduuuuuu….

cernej caj

Tak posunutej 1 a 2 obratel, docela „vzacnost“ takze moje omdlivaji ma pricinu a i reseni:)

MirkaD

ty si byla u MUDr.,nebo na fyziu?

cernej caj

MirkaD
            U lamace kosti. A fyzio to nepoznala, i dkyz zlehka ulevila bolesti, ale zacalo se to zhorsovat a vcera sem zase mela naval cestou na vlak na omdleji ale pouzila sem ten mayi trik na sednuti si a predklon.

Mudr by me po mesici poslal na rtg, kde by me poslali na obstriky od bolesti a poslali zadarmo k fyzio na pojistovnu co by mi davala elektrosoky a nic by to nevyresilo, jen omezilo bolest.

Doktor zasadne az v posledni mozne variante…

Fifi

Zdarek drasalicky otylky! 🙂
              Esusova
              Diky za obrazek, vystizny. Dneska me spratek hrozne vytocil, kdyz jsem se oblikala, serval z parapetu vanocni kaktus. Prekrasnej, letitej, kvetouci, obrovskej vanocni kaktus. Zbyly z nej ohlozky olamany, snad se vzpamatuje. 🙁 Hajzlik jeden.

Cernej caj
              Vida, tak krcni pater. Stejnou zkusenost jsem ti psala, taky mi to delavala. Co se patere tyka, dodrzuju zcela stejnej postup jako ty, v tomhle pripadu na lekarskou vedu moc neverim. Toz at ti to pomuze. 🙂

Thielli
              To je krasna figurka, to je keramika? Peknej sberatelskej kousek. K hnatkam slecny Hnedy – ja mela rtw cubu po 4 ortopedickych operacich, radsi jsem se prestala stresovat, kdyz se rozpumprdlikovala a blbla se smeckou. Neco neovlivnis, staci kolikrat jen blby slapnuti v kroku a je prusvih.
              Psiska jsem zacala v zime oblikat. Pruhy jsou este maly s blbou termoregulaci, takze se housenkuje. Ruzice chytne v chladu/mlze/desti mrtvej ocas driv nez reknes boruvkovej kolac, to samy v lete v tropech po koupani. Foukne ji do vlhky srsti a ma ho tam. Takze na zdejsi rady jsem konecne vloni zakoupila ten „mokrej“ rucnik a nemuzu si ho vynachvalit.

Thielli

černej čaj

Přeji, ať se s tím popereš co nejdříve a nejlépe… chtělo by to naklonovat MUDr. P. Koláře. Myslím, že kdyby jich bylo sto, pořád by měli všichni plno…

čajík/MirkaD

Cenu věci určuje zájem v úměře s dostupností. Tintin byl přeložený do více než 110 jazyků, zatímco Bécassine se pořádně nepodařilo přelézt hranice Francie, takže ostrouhala asi jako český čtyřlístek. A od toho se odvíjí cena těch figurek. Tintinovy figurky se draží o poznání výše, přestože je pod nimi podepsané to samé designérské studio a jde o podobně velké série. Ta Bécassine se motá kolem 100 EUR, zatímco třeba Nestorova figurka (to je ten sluha z té stránky, co jsem tu nedávno vložila – viz fotka teď, ta má hodnotu kolem 1000 EUR).
                Ale – dražba je vždy věc nejistá. Hezky o tom mluvil host – licitátor – kterého měl Marek Eben ve svém pořadu Na Plovárně. Záleží, kdo se na aukci sejde. Nejspokojenější je prodávající, když se například sejdou v síni dva bohaté manželské páry a OBĚ ŽENY tu věc moc chtějí. Ženy pak vrhají významné pohledy na své muže a muži se pak předhání jako kohouti na smetišti a cena letí nahoru… O týden později se totožná věc vydraží za desetinu, páč se tam taková konkurence zrovna nesešla.

• Odpověď byla upravena před 1 rokem a 2 měsíci uživatelem Thielli.
                Maya

Tem figurkam asi musi clovek rozumet jako starozitnostem, jinak dneska koupi tak akorat neco vytisteneho

Zlata

Mirko
                    Bála jsem se,ale ven musím nebo zcvoknu🤓
                    Černej čaj
                    Vyměnili ovladač,seštelovali,namazali,takže už se nejlépe,neobjevuje se na displeji Error1.Teď akorát čekám faktůr🫣u
                    A pomohla ti ta fyzioterapie?

• Odpověď byla upravena před 1 rokem a 2 měsíci uživatelem Zlata.
                    Maya

Prave jsem zjistila ze openai ma apku, tak uz tam nemusim lozit pres webovky. Prave vedeme debatu o koncovkach ve finstine, nechala jsem si napsat text s prikladama, jako je to fakt super.

Thielli

Fifi

A už je ti lépe? záda povolila? budu moc ráda, pokud ti jednou budu moci podat ruku a poděkovat za vtažení sem. Myslím, že se ti povedlo víc, než leckterému z mých psychoterapeutů.
                        Ty figurky jsou z nějaké směsi pryskyřice. Základ je drátěná kostra a na ní ta směs, co jsem viděla ty popraskané nebo rozbité. Prostě až si to koupíš, neházej s tím o zem. ☝️
                        Přikládám ještě fotku své nejmilejší. V Bruselu mi za ní bylo líto dát 350 EUR, tak jsem si jí teď vydražila za 600, já husa pitomá… 🙄🤣

Fifi

Thielli
                          Myslím, že se ti povedlo víc, než leckterému z mých psychoterapeutů.
                          To ne mne, to nam vsem a hlavne tobe, ze ses pridala. 🙂 Aha, tak pryskyrice, vidis to. Zada me uz pekne sejri, sice mi to uz nestrili az do kolene, ale v noci se furt moc nevyspim. Zooombiiie. 😀
                          Nejspokojenější je prodávající, když se například sejdou v síni dva bohaté manželské páry a OBĚ ŽENY tu věc moc chtějí.
                          Si mi pripomnela muj oblibenej film a tu aukci tam. 😀

Zlatko
                          A to mas rampu k autu nebo kde? Snad to opravili dukladne a bude fungat bez erroru.

cernej caj

Thielli
                            jenze sis v bruselu za 300 nekoupila neco, co jsi asi tak moc nechtela a ted te stala 2x tolik, ale tesila ses na ni a urcite jsi ji chtela mnohem vic, udelala vetsi radost 😉 proste nemusi znamenat, ze kdyz prosvihnes tu nej cenu, ze je to spatne, mozna proste to tak jen nemelo byt:)

Zlatka
                            jo, ten mesic bolavej krk a nervy sou citlivy porad, ale to by se mohlo do 3 dnu uklidnit, jak uz to nebude dal drazdeny. mozna, ze i ten tlak v krku trochu polevil, ale jak pisu, ono mesic rozdrazdeny nervy se neuklidni hned.

tak super, ze to byla takova rychlovka, snad to nebude ani moc drahy 🙂

Fifi
                            to je blbecek… snad se kaktus vzpamatuje.

Zlata

Fifi
                              To je rampa do baráku,máme 7schodů.
                              Pepinožolík ti rozmnožuje kytky.Asi usoudil že kaktus potřebuje přesadit.Ještě že nejni jedovatej a nebo s píchlakama.
                              Černej čaj
                              Co zkusit na zklidnění nějakej obklad.Hlavně že to pomohlo.

Fifi

to je blbecek… snad se kaktus vzpamatuje.
                                Mno, zmasakroval ho slusne, vetve olamany. Dala jsem neco zakorenit, na jare chude kaktusovy presadim. Hlavne jak ten zmetek pruhatej roste, dosahne za noc snad o centak vejs, vcera tam este nedochmutnul. Je to umanutej smejdik, neco mu zakazes, prevedes jeho pozornost jinam, odmenis za zadouci chovani… Pic, za 5 vterin je u puvodni cinnosti zase. Neni to jednoduchy stenatko, vlastne tak nejak „nejhorsi“ exemplar, co jsem mela.
                                Zlatko
                                S kaktusem to bylo par vterin, slysela jsem bum a vyletela. Dilo zkazy behem chvilicky dokonano bylo.

kachna

snad se vzpamatuje. 🙁 Hajzlik jeden.

pes???
                                  Ale kaktusíku je mi líto.
                                  Mimochodem, při zimování kaktusů mi jeden kaktus spadl na ruku a nejdřív úplně OK, druhý den šílený, třetí – čtvrtý – pátý nepříjemhý, bolavý, pak jsem dovyňoumala ostny a až kolem vánoc mi ty jizvičky zmizely. Překvapilo mě to.

Fifi

Kaktus. Vanocni, ktery trny nema. 🙂 Kaktusy klasicky jsem driv mela, ale prave kvuli obcasnymu popichani jsem pichlaky zrusila, auvajs pekny z toho bejvaji, zeano. Hajzlik je okavidne vzpamatovanej velerychle, je to splachovaci netvor, on me vlastne moc nepotrebuje. Jen kdyz chce chrnet pod perinou nebo zrat. Zjevne nejaka vtiskavaci faze na cloveka v utlym veku neprobehla.

Kimi

Tady jsou holomrazy, sníh se trochu udržel v trávě, proužky zmrzlé vody po ulici se dají překročit. Goliáškovi oblékám vestičku, hlavně aby měl teplo na záda. Dnes jsem ho naštvala – ostříhala jsem mu už poněkolikáté chlupy na tlapkách a polštářky jsem mu namazala speciální mastičkou a vrchol, na dvě hodiny jsem musela odejít a nechat ho jeho separační úzkosti.🐾 Botičky pro něj mám taky, ale on je vyloženě nesnáší, když mu je vnutím, chodí tak, že by se mohl zapojit do švihlé chůze.👣🦿😁

Thielli

Fifi

tyjo, přeju ať je netvor tvorem… 😳
                                        u nás v domě si jedna rodina pořídila australačku a těšili se, jak psa umazlí, co to půjde a fenka je prý úplně nemazlivá. Je skvěle vychovaná, absolutně bezvodítková, hravá… ale pohlazení spíše prý jen přetrpí…

Černá byla jako štěně také nemazlivá. Uhýbala kontaktu, jen nosila hračku… a vzít si jí na klín – strpěla to vteřinu a hned, jak mohla, seskočila. Brala nás jako svoje, chodila se schovávat pod nohy, když přiběhl jiný pes, držela se blízko, ale žádné muckání…
                                        Dnes už mazel je. Přijde a opře si hlavu jako koník a chce hladit, na klíně se rozvalí, už si to užívá…
                                        Hnědka je tak kontaktní, že by mohla od minuty vzít šichty u eskort servisu.

Přeji ti, aby se to u vás také zlomilo.

Thielli

Kimi

Kimi, já jsem v botách pro psa byla úplně tabula rasa, tak jsem se radila na Chovu, protože botičky, co jsme měli doma pro případ poraněné tlapky, jim padaly z nohou a také s tím chodily jen velmi neochotně. A poradili mi musherské „boty“, ony to vlastně nejsou boty, ale jen látkový pytlík s pružným suchým zipem. Psům to tak nevadí na nošení, protože jim v tom hezky pracuje tlapka s prsty a zůstává cit.
                                          Boty s pevnou nebo i jen zesílenou podrážkou prý nejsou vhodné, pokud na ně pes není zvykán jako je tomu třeba u služebních plemen, co hledají v sutinách. Když se prý takové boty dají na psa jen občas v zimě, chodí právě švihle a může si tím způsobit nějaký jiný problém, stejně jako když člověka bolí noha, tak si ulevuje, až ho z toho chytnou záda…
                                          Vše výše popsané mám tedy z druhé ruky, ale smysl mi to dává… zatím mám jen jednu testovací krátkou vycházku s těmi „pytlíky“, hnědá je vůbec neřešila.

Maya

Koukam pruhatec naznal, ze kdyz je po vanocich, vanocniho kaktusu netreba, je to chytrej pejsek 😀

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,101. až 1,120. (celkem z 1,574)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.