- Toto téma obsahuje celkem 1,573 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 9 měsíci a 2 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
10.1.2024 v 10:39 #164251MirkaD
k figurce-hele,je mi to fuk
jsem se o tom bavila u strýce a tety-kamarádka,jejíž manžel si před lety koupil šííííleně drahý kolo-protože dřív jezdil závodně-jako,ne že by to bylo jeho zaměstnání,ale prostě občas nějakej závod jel,
že to kolo bylo stejně drahý jak levnější auto-nebo tak nějak….
a jednak-si to můžu zjistit kolik stojí
a jednak-pokud má někdo nějakýho koníčka-ten manžel její doted rád jezdí na kole,má na to ty oblečky a tak-tak šmarja v pohodě!
dyt každej pokud dělá nějakej koníček tak do toho vráží….
mám kamarádk a i ten manžel té kamarádky nakonec taky,kteří dělají turistiku+jejich dovolený jsou prostě hory,kolo,
tak mají hoodně dražších věcí na hory/turistiku-bundy,gatě,boty,batohy
jedna z těch kamarádek mi ukazovala spešl věci typu-jakjsi tenonkej savej lehkej ruční,lehkoá,tepá mikina,nákrčníky-a jedn drahej-protože jsou tam hory její oblíben:-)))
někdo bude cúát peníze do fotáků
někdo do alb a papírovejch fotek-hmmm já…
no dřív jsem kupovala Duxovi-měl na malýho psa dost slílu,hračky a míčky na šnůře ve zverimexu,každou chvíli míček bez šnůrky…já zkracovala,zkracovala,cpala snůrku zpět…
až mi na závodech ve Zlíně holka řekla,at si koupím míčky od GAPAY-že jsou ty míčky tvrdý,a ta šnůrka tam tak přidělaná,že když ju nepřekouše,tak z míčku ji nevyrve…
tak já starej skrblík jsem se hecla,koupila 2 míčky na šnůře….
a kdybych je po smrti Duxe s ním nepřbila,tak je mám doted…..
-dřív jsem ke psům nosila starý zimní bundy,věci co mě kdo dal-na -vyhazuju věci,nechceš to ke psůM????+ěci se sekáče…
takhle věci ze sekáče si kupuju doted a nic proti nim nemám!!
a klidně je nosím na slušno….
ale co mi před osmi lety pořídil Martin soupravu ke psům -bundu/gatě/vestu+kšiltovku-tak jsem naznala,že dobrý psí oblečení není marný
a třeba bez psí sukně a podzimní bundy si to už neumím představit:-)))
no a na dřívější otázku-vyhazuju věci nechceš to ke psům??
jsem dostala časem alergii-protože to byly často věci fakt do té popelnice…
a ono člověk potkává venku lidi,na cvičáku lidi-a nééé že by marnivost byla má kamarádka…ale teda nemusím vypadat jak z roku raz dva…což některý ty věci fakt už byly-škaredý,vytahaný,vybledlý….
ono je něco jinýho,když mi kamarádka z BK dala hezký věci,že jsou jí malý,když mě věnuje něco Čajík-že malý,teplý,něco prostě
a něco jinýho když vám dá člověk s prominutím sto let starý vybledlý vytahaný starý hadry….
takže nééé cena figurky by mě nešokovala:-))
každej kdo má nějakej koníček a zálibu tak to něco složí….
u mě i knížky,který pak roznáším po knihovničkách,protože na ně není místo…
a stohy časopiosů o psech,který jdou časem do sběru-a jen si udělám knížky z oblíbených článků a seriálů na pkračování…..10.1.2024 v 10:42 #164252KimiZlato a ostatní údajné otylky – na mě teda nemáte.😜 Kila nabraná při odleženém těhotenství, na doporučení lékaře úplná hladovka 6 týdnů, pak několik týdenních udržovacích, v roce 1991 se o jojo efektu nevědělo nebo se neřešil. 🤢 Hladovkou jsem 14 kilo zhubla, jojo efektem 40 nabrala, se psy jsem denně napochodovala kilometry, hafo poradců a kúr – k ničemu, klouby, játra, ledviny v pr…, odepřít si sladké – marná snaha.😟 Usoudila jsem, že nejdůležitější je moc se nestresovat. Teď mi do toho trochu hodila vidle ta zlomená ruka, ale pomalu se chci vrátit ke starým způsobům – min 2x denně něco napochodovat s Golim.🐾
10.1.2024 v 10:54 #164253PetraKZlatka
asi jenom na uchu,to vidět nebylo.
😀 😀 😀 mocinky moc velikánská stračena 😀 😀Včera přijeli kluci na rampu,oni to objížděli,tak snad to bude v pořádku.
takže už dobrý??Kimi – držím palce, ať se daří najet na plánovanej rozvrh. Mě teď zlobí ta haxna jak jsem spadla s kolečkem pozadu do džuzny a nějak se to horší. Se mi nikam nechce jít tak to musím rozchodit 😀
10.1.2024 v 10:56 #164255KimiKateřiny Brožové je mi teda líto. Ti hlídači jsou joudové.🤦♀️ Myslím, že pes bude hledat cestu domů. Zažila jsem to několikrát, když jsem psa svěřila na hlídání a hlídač ho při venčení pustil na volno. Já byla pracovně daleko a telefon od známých, že pes (psi) sedí před vchodem. Takže po těch zkušenostech, i když jsou hlídači s mým psem kamarádi, říkám, nikdy nepouštět z vodítka. Kateřině moc přeju, aby se pes našel.👊
10.1.2024 v 11:03 #164256KimiPetro, myslím, že to rozchodíš snadněji než já za vydatné pomoci ohaříků. Já s Golim musím pomalé procházky kvůli jeho nemocnému srdíčku.
10.1.2024 v 13:18 #164267ThielliMirkaD
Mirko, ono se to má s figurkami u mě tak, že jsem spojila příjemné s užitečným. Vyjma toho, že se mi líbí, roste jejich cena. Takže já do nich opravdu po troškách ukládám peníze. Vše jsou to figurky ručně opracované a malované, jsou to omezené série, každá má číslo a certifikát pravosti: Už se nedají koupit jinak než v aukcích nebo na ebay. Ta, co stála před dvanácti lety v Bruselu 300 EUR, se dnes draží za dvojnásobek. Takže zatímco většina věcí stárne a ztrácí hodnotu, tohle by mělo hodnotu udržet, dokud se civilizace nezhroutí. Až mě strčí do pece, někdo to zdědí a snad z toho bude mít víc peněz, než kdybych mu spořila.
Boje s váhou
K tomu jen dodám, že když vidím třeba v práci někoho, jak se láduje čokoládou, řeknu: “jestli to okamžitě nepustíš z ruky, svlíknu se tady před tebou do spoďárů, ať víš, do čeho jdeš.”Petrs01/Fifi/PetraK/Mirka/Kimi…atd prostě všichni pesoznalci –
poslední dny venčím holky v luxusních kabátcích Hurtta, které doufám, že budou mít hlavně na stáří, protože teď je vyndáme vždy tak pět dní v roce… No a holkám je jak v pokojíčku, ale venku chladno, takže jsou plné života… a už druhý den se mydlily vostopět, honí se, skáčou po sobě jako za mlada… jako je radost je vidět takhle zase, ale hnědá má po operaci toho prdlého vazu loni v květnu, v noze železo, druhá noha také prý není úplně OK… trochu se bojím, že tyhle skoky v mrazu nejsou pro ty nohy úplně to pravé… jsem hysterická? nebo co si o tom myslíte, prosím?10.1.2024 v 13:33 #164268PetraKThielli
já ohaříky mám – pokud nejsou nemocní, po operaci, nebo staří – holoprtky, pořád se hejbou, hlemejždí, tak je neoblíkám, aby byli otužilí. Samo-kdybych viděla, že jsou nespokojení, budu řešit. Ale zatím doposud v pohodě i teď v těch silnějších mrazech. I tuhle na zahradě, kde jsme byli celé odpoledne a je to přeci jen jiný, než když jsou na procházce ve větším pohybu, tak nic neřešili. Jen Bubrdlíny, jako staré dámy měly/mají výsadu oblečků, protože ta termoregulace je tam už jiná.
trochu se bojím, že tyhle skoky v mrazu nejsou pro ty nohy úplně to pravé…
já asi úplně neporadím, nemám tucha, jaké omezení a tak- co se zeptat Veta? Jen tedy – že třeba by mohlo pomoci mít oblíknutí s nohavicema? aby to železo neprochládalo?10.1.2024 v 13:39 #164269Petrs01aby to železo neprochládalo?
Za mne opravdu otázka na veta, jen k tomuto – plave s námi jedna značně sešroubovaná paní a ledová voda jí na železo dělá dobře. Může to být individuální, ale zas ten pes neleze do vody. Spíš bych měla obavu o ten druhý načnutý vaz, ale to zas není o mrazu, ale o blbým pohybu, to se může klidně chroustnout i v létě.
10.1.2024 v 13:48 #164270ThielliPetraK
no jo, aby byli otužilí… to mi dává smysl u psů, kteří jsou u domu a mají třeba volnost být venku, uvnitř, pomalu se připravují na zimu přesrstěním… ale bytový pudlík krátce střižený? V obýváku 25 a venku -10… třicet pět stupňů rozdíl z minuty na minutu… a ony navíc nevystřelí hned do pohybu… ve městě nejdřív musíme někam dojít a nejpomalejší článek skupiny jsem já.
Ale je fakt, že když tu teď někoho vidím s hladkostrstým psem bez kabátu, bos, nutká mě to nacpat si toho nebohého psa pod svůj kabát 😁
…takže my se stavíme až v létě, nevím, zda bych všechny tři tvé ohaře dostala pod bundu.Petrs01/PetraK
OK, zavolám ortopedovi. 🙂- Odpověď byla upravena před 9 měsíci a 3 týdny uživatelem Thielli.
10.1.2024 v 14:10 #164272Petrs01Jinak oblíkání – pokud je pes mladej, zdravej a v pohybu, tak by neměl mít problém. Pokud cokoliv z toho, nebo je prostě zmrzlej, tak oblíkám. Třískala bych lidi, co se jim chudák pes klepe jak ratlík a oni to neřešej. Stejně jako ty, co oblíkaj nevhodně.
Ale zas když se to zbytečně řeší moc, tak si zaděláváš na problém – když budeš oblíkat do nuly a bezvětří, co uděláš když bude -10 a foukat?10.1.2024 v 14:15 #164274PetraKThielli
…takže my se stavíme až v létě, nevím, zda bych všechny tři tvé ohaře dostala pod bundubez obav, voni se vlezou! 🙂 , když budou vědět, že můžou 😀 , jsou to hrozný ftěrky.
Když já jsem v tomhle hajtra, no. Chodili tak i když byli bytový. My teda nemáme kdoví jak vytápěno, to je fakt. neměli jsme nikdy nějak přetopíno, bydlíkovali v předsíni a Peťa vždy říkala, že jsou supr hustě nasrstění proti jejím. Tož to je jasně, každého věc, jak to cítí a vnímá. Jak Rumíček, tak Ešátor milovali lehnout si do sněhu na bok a sjíždět tak svahy 😀 RUmouš je někde dokonce i natočenej v Krkonoších 😀
10.1.2024 v 14:24 #164275cernej cajTak hlavme pokud kdokolinpusti ciziho psa z voditka tak si o nem myslim svoje a to ze je znamej proste neni omluva, jediny pokud je dohodnuto a pes toho cloveka fakt posloucha…
Tohle si lajznout veterina navic je dost pruser i kdyz pes se mohl vysmeknout. Snad se najde…
Petrs01
Zacni teda fotkou v plavkach ty:D je na tebe akorat voda ne? 😀10.1.2024 v 14:26 #164276ThielliPetrs01
tak veterina potvrdila, že železo může klidně do zimy 🙂a oblíkání – kolem nuly neoblékám, jen když už je mráz a také podle toho, kolik mají srsti. Když jsou čerstvě střižené, hodím jim na záda deku, když jsou zarostlé před střihem, tak nic. Tyhle zateplené přehozy mají fakt jen na tyhle mrazy… a pak až do důchodu je dostanou.
O co si vyloženě řekly, je pláštěnka. Neumí ze sebe vyklepat vodu a i v létě při dešti je jim zima, hnědá se kolikrát rozklepala i po plavbě v Berounce, když už na zahradě nebylo slunce a ona schla pomalu.
No a letos jsem prvně koupila musherské botky (zatím je neměly) pro případ déletrvající prosolené břečky spolu s kamínky po chodníkách. Tam si o to také řekla černá, nechtěla do té soli jít, jak teď napadlo před svátky… Když už musela, tak přes to přeskákala jak nejrychleji to šlo, ve sněhu se pak brodila v pohodě…10.1.2024 v 14:39 #164277Petrs01Sůl je špatně a taky je průšvih když se na sněhu udělá tenká krusta a při prošlápnutí řeže.
Pláštěnka je vynikající věc (i proto, že pak neřešíš mokré psy, ale jen pověsíš pláštěnky do sprcháče) a na zbytek psa a bahno a po plavání není nic lepšího než “mokrý ručník”. Případně zkusit tu variantu z Evy.10.1.2024 v 14:42 #164278Thiellitu variantu z Evy
Eh?
co? Koho zkusit? 🙄EDIT:
jo a černá ti vzkazuje, že pláštěnky jsou fakt bezva. Když honí černou po lese v dešti, chytá jí za šosy… 😤 takže já vždy slyším jen zvuk trhající se látky.- Odpověď byla upravena před 9 měsíci a 3 týdny uživatelem Thielli.
10.1.2024 v 14:51 #164280Petrs01Koho zkusit?
probíralo se nedávno, odkaz je v odkazech, šoupnu zas i sem. Ale ještě jsme to nezkoušeli, bo máme ty staré (Rako, MushGo,…)
odkaz ručník
Udržuje se ve vlhkém stavu, hodí se i v autě a různě jinde, vysaje to móře vody. Po koupání psa vysuším tímhle a jen přeleštím ručníkem. Žádnej koš ručníků jako kdysi.10.1.2024 v 15:01 #164281ThielliJooo tahle Eva – díky! No, za vyzkoušení nic nedáme. Tedy skoro nic 🙂
10.1.2024 v 15:36 #164282ZlataKimi
Fakt držím palce ať se ti to rozcházení povede.
Já vážila dlouho 48, prakticky od 15,pak mě začlo všecko zlobit a začla jsem přibírat .A nejvíc jsem přibrala když jsem se vrátila u nemocnice.Když xměsíců jíš nosem, občas jogurt,kaši nebo čistou polívku,si pak pochutnáš na skoro všem.🤣🤣🤣Čokoládu ,sušenky , brambůrky ale fakt nemusím.
Jela jsem drbat,cesta je místy jak sklo.Ještě že řídím jen vozík🤓10.1.2024 v 15:55 #164283cernej cajThielli
Jakou operaci mela?Feri po operaci pretrzenych kolennich vazu metodou tta ma v noze titan a je videt ze zima ji na tu operovanou nohu vadi vic, ale tak – 15 tenkrat bylo, kdyz sme sli na vylet, tak sme ho zkratili, ale 30 minut venku je pro ni OK v tomto…
10.1.2024 v 16:02 #164284cernej cajZlatka
Jakoze ti tonuz opravili ebo jen koukli at vi, co je ceka priste?Kimi
Tak hlavne ze uz se to lepsi a uz muzete spolu ven. Jak jsou u vas chodniky? Da se to? Nebo je to o hubu a bojis se?Thielli
To je taky z tintinovych dobrodrzustvi, ze? Kolik to tak stoji? (Zvedavost, nemam tucha). U tehle veci je blby, ze se muze stat, ze je nikdo chtit nebude… proc si lidi kupuji takovy figurky za nekrestansky prachy? A proc pametni minnce? Cajpu ze si nekdo koipi pametni kinci z alitr treba k arozeni ditete ale nechapu, ze ma nekdo za 20 let zajem si tu kinci za 5000 koupit pro sebe 😀V tomhl3 mi prijde zvalstni investicji zlayo a stribro.. schovame to doma do obyvaku a budeme si prat, aby to za 40 let nekdo odkpupil… cenu zlata to asi nejakou mit bude porad, ale co ta hodnota “pametni mince” jak to muze pro nekoho kdo se treba narodi za 40 let nejakou hodnotu? Treba 3x vetsi … to mi unika.
Moje fotaky urcite budou za 15 let uz neprodejny:D
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.