- Toto téma obsahuje celkem 2,166 odpovědí. Do diskuze (11 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Gerda a poslední změna proběhla před 1 rokem a 7 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
14.9.2020 v 10:00 #89744
PetraK
Tak holky, zde je na vaše přání nová, funglová podzimní fóra:
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
ÚÚÚÚÚÚŽASSNÁ SVARBA to byla, ale opravdu úúúžasná. Fšécko šecičko klapalo, bylo to moc příjemný a přesně takový, jaký to na hezký svatbě má bejt. Pohodička, příjemná nálada, nikdo nedělal problémky, fšicí se bavili, ščastná nevěsta, pyšnej ženich…… krása! I jsme měli s nejstarším synovcem hovor na téma, že by rád, aby se všechno mezi námi vrátilo do starejch kolejí, ale musela jsem mu bohužel říct, že to u mě prostě nejde, i když mě to samotnou i mrzí. Nestihnul spravit to, co udělal-respektive to co neudělal, a spravit už to nejde, protože Babina už není a já prostě některý věci v sobě neumím odmávnout i když říká, že ho to zpětně mrzí. Jenže to jsou jen slova a ty se nepočítaj, počítaj se činy. Neumím to a nebylo by to ode mne upřímný, bylo by to falešný a hraný a takový věci já nedělám, vnitřně mi nejdou. Ale je dobře, že jsme si to řekli. A pak jsem to šla vyřádit na parket s nevěstou 😀 😀 dopadlo to tak, že jsem si namohnula úhylovu patu 😀 ale stálo to za to, páč na Štajny se přece musí jet do plnejch, ne? Bylo to bombovýýýýý a já si to děsně užila, dojíždí to ve mě ještě teď. 🙂
14.9.2020 v 10:52 #89749PetraK
Proč proboha nemůžou fšicí psát takhle rozumě a s odstupem?
14.9.2020 v 12:11 #89755Maya
PetraK
clanek pekny, u nas urcite nastane varianta D, kterou nezminuje a to podle posledních zprav – nebudeme testovat a trasovat a tim vir zmizi sam 😀14.9.2020 v 13:04 #89756PetraK
Maya
tim vir zmizi sam ?
ano co nevidím, neexistujetohle je podle mě asi to nejlepší co se u nás ke kurvaviru napsalo. Stručně jasně bez emocí.
Právě jsem v rámci obědový přestávky šla vrátit oblek a rovnou se stavila v řeznictví. Trošek jsem se rozjela, což je výborný v souvislosti s tím, že platba karty zamítnuta 😮 a to i když jsme snížili částku na polovinu, co jsem měla hotovost. To jsem zvědavá, proč jako.
14.9.2020 v 13:12 #89757PetraK
Tak teď už se asi nebudu divit ničemu. Pravidla karantény se změní – pokud byl člověk s rouškou, do karantény nejde…………… bezva a jak to kdo dokáže?? 😮
14.9.2020 v 13:15 #89758PetraK
a tohle je přesně psí pán, kterýho bych brala domů, ten by se mi líbil. Enemže ešče to nende.
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=6225514.9.2020 v 13:21 #89759Maya
PetraK
ty budes mit jednou labrouse?
s rouskama si to holt vzajemne dosvědčíte 😀jsem se po 3 letech prihlasila v praci zas na anglinu, první hodinu jsem byla nemocna, druhou hodinu jsem tedy poprvé byla a taky naposledy, dneska nam kurzy zrusili 😀
asi se mi to snazi něco naznacit nebo co _D
ale nastesti rusej všechno, takze i celodeni komunikacni kurzy, doufam ze po druhem zruseni uz to odpiskaj navzdy14.9.2020 v 13:22 #89760Maya
hlavne teda ze u rousky obvykle uvadej účinnost 20% a ted najednou ma 100% když se kvůli ni nemusi do karanteny
jako tyhle veletoce a snaha vlády vojebat i ten virus je fakt spis k placi nez k smichu
a pak se divime, ze lidi taky vojebavaj vsechno14.9.2020 v 13:26 #89761PetraK
Maya
ty budes mit jednou labrouse?čokl,jako čokl, ne? 😀 A tenhle je navíc vižloidní takovej a povahou by mi vyhovoval, jenže teď to ještě nejde a pak – spíš budu asi brát nějaký staříky, co je nikdo nechce, ale zatím času opravdu ještě víc, než dost, dokud to nebude tak nějak v dobrým provozu. A taky budu muset vymyslet, co se staříkem, když se pojede na dovču – takže hlídače nějakýho, kterýho bude znát a kterej si ho na tu chvíli vezme do pelíšku.
s rouskama si to holt vzajemne dosvědčíte ?
takže je nám jasný, že v karanténě nebude vůbec nikdo, jo? Tvl, co to zase štrikujou? Já chápu, že nejde zavřít tolik lidí, že se musí chodit do práce, ale mělo by to mít nějakou úroveň, ne? Nejsme jaksi ve Švýcarsku, ale v Čechách. A tohle bude asi rarita, to ostatní země mít nebudou. A my se pak budeme co? divit.jsem se po 3 letech prihlasila v praci zas na anglinu, první hodinu jsem byla nemocna, druhou hodinu jsem tedy poprvé byla a taky naposledy, dneska nam kurzy zrusili
tos psala vlastně, ale tak stejně byl diunej pan lechtor, ne? U nás zatím jede všechno, tak uvidíme.14.9.2020 v 13:37 #89762Petrs01
nějaký staříky, co je nikdo nechce
BACHA!!!
Ale když nebudou naši čumáci, tak pohlídat můžem. Pokud mi teda vydrží to přesvědčení, že dalšího nechci. Nicméně i dědoušci jezděj na dovolené rádi!
14.9.2020 v 14:10 #89764PetraK
Petrs01
BACHA!!!
😀 : D nemám vůbec nic proti aktivním staříkům na dožití 😀 . Ale nejsem si jistá, jestli se znovu zadaří mít takový štěstí na aktivistu jako byla Bubi, která toho s námi v jejím věku stihla dost. Spíš právě budu brát ty opravdový dědoušky, kteří potřebují jen se vybatolit na zahrádku a nikdo je proto taky nechce.
To by bylo ideální teď, když nikam stejně jezdit nebudem, páč budem furt na Maltě, ale na to zatím právě zase nejsou podmínky. Tak musím vydržet. A díky za nabídku.
14.9.2020 v 14:25 #89765PetraK
aha – tak u nás se taky zrušily jazyky a veškerý školení a služebky.
14.9.2020 v 14:59 #89766Maya
PetraK
no nas bylo v tom kurzu 5 a minulej tejden rekli, ze jen 3, takze me a kolegu dali jinam a mela nas mit tento tyden prvne nejaka Americanka
byl by to kurz ve dvou, takze super
no tak nejni nic
a koukam u vas uz taky, ono to budou rusit takovyhle akce asi všude
ja jsem rada ze zrusili ten kurz komunikace, to mělo bejt cely dny a puldny, bych tam chcipla
hele a co potrebujes za specialni podmínky u psa, kterymu staci jen vylejzt na zahradu? jakoze furt pendlujete mezi trema domacnostma a to by pro nej nebylo idealni? nebo ze byt je blbej a bude az se definitivne prestehujete?14.9.2020 v 17:22 #89767Fifi
Houbstaaajn! 🙂
Jen magori chodi na houby v hicu, takze kdo byl dneska v lese? 😀 Tralala, pul kosiku, konecne prvni letosni houby. Takovy krasavci jak u Dennyky tu nejsou, jsem vdecna za klouzky, babky a naky hribky, bramboracka uz se prevaluje v hrnci. Sezrany jsme teda malem byli za ziva, straslivacky utoky komaru a klosu (ble, jeste v aute jsem si je tahala z vlasuu). Sucho v lese desny, divim se, ze jsme neco nasli. Jo a smutnej pohled, skoro kazda treti borovice kaput… 🙁 🙁Esusova
Ajoo, vy ste meli veselici, to je fajn, ze vsechno klaplo. 🙂14.9.2020 v 17:48 #89768MirkaD
no my taky ráno v lese-jedna bedla…
na dotazy-kde máš kamarády,přiznej,kde máš kamarády nereagovala
ale šli jsme za lípu dozadu,velký okruh takže serpentinama dolů,ksus k Nevojické vyhlídce a pak zas hrrrr navrch a za hájenkou dolů
tak psi se proběhli,Dafča hopala na pařezy,Žeryk lítal s klackem-my je teda neházíme,může je jen nosit a to do doby,než začně vyštěkávat,že je chce házet,to jde na chvílu na vodítko a smolíček pacholíček
pak vydrhnout rejžákem terasu,vyčesat pséky,Dafině zastřihnout nohy,ofinu,vystříhat uši-má bolák na hubě chudák,nevím ani od čeho
+domácnost
ale po obědě hají a pak čtenářský kroužek
no volno za mnou
PetraK-no já ze psem na zahradu bych měla prpblém,že pokud by to nebyl můj jediný pes,tak bych řešila-jedu na výlet a bez něj,větší vychízka a bez něj,a vůbec vycházka a bez něj–jako,že bych ho ochuzovala o ten čas co bych trávila s tím druhým psem…
starý psi jsem měla až do konce chodící,až třeba poslední měsíc byl o pidi vycházkách
ale jinak ve 14-Gro-ještě měsíc před smrtí před napadením v Blansku zvládal normoš vycházky+si hrál,pak přila křižévatka 10minut od domu,něco jako pitbul
veterina,pak zas veterina,pak rakovina…
u Kima-v jedenácti jsem ho přestala brát na cvičák,že cvičák býval tenkrát celý dopo+cesta tam +zpět pěšky,ale vycházky chodil normálně i delší,pak třeba ještě ve 14 byl na obraně….a vycházky pak kratší,ale je fakt,že už sem ho brávala bez Killy a bez Duxe-a už to bylo-napřed 45 minut s Kimem,pak 20minut rychlé chůze do kopce pro Killy s tou ven,pocvičit,učesat,uklidit kotec a dom zas 20minu rychlé chůze a do toho dest hodin v práci i s dojížděním
Killy mě viděla 4 krát týdně…
Kima sem obírala o svůj čas tím,že už nemohl chodit s náma,takže přijet dom,ze svým psem a pak hrrr za půjčovaným i když mým…
no,uf,je mi z toho blbě ještě ted-uštvaná jak lan…
a kdybych neměla půjčovanou Killy,tak by Kim vždycky smutně nečučel kam zas ve psím jdu pryč bez něj
prostě ten čas mimo práci bych už byla jen ze starým psem…
takže leda ,že by to byl pes jak Maxík,kterej,když jdem ven,tak prchá aby nemusel jít na vycházku a ještě ho nebaví cvičení
všichni mí psi se mohli zbláznit,když sem cvičila s ddruhým psem,i když jdu ze všema 3,a cvičím,tak Betty se cpe,že chce cvičit taky,když jdu i s Mxem,tak ten sedí s výrazem-hlavně at po mě nic necchce,není aportovací,není hrací
aport by se asi naučil přes klikr…
i když jsem s Mxem od mala x let cvičila,tak aporty a přetahování to ho nikdy nebralo,takže jdem ze psama,Max mizí
a když jde s náma tak vím,že mu stačí kousek a cvičím s ním užejen proto aby to nezapoměl,a aby viděl,co je sedni,lehi,čekej a chůze u nohy,protože ze čtyřma psama zas poslušnost vyžaduju…Max je takový celoživotní důchodce…14.9.2020 v 21:03 #89769PetraK
Tak jsme dovalili z Domečku. Zasloužená odměna – zmrzlinka s jahodama…. prasárna, uznávám. Ale vzhledem k tomu, že z Tali je zas kráva největší /přeháním, ale prostě je to zas tady a je to otrava/, tak je to spíš odměna na nerf, aby z ní člověkovi nešvihlo. Páč dneska jsem nic těžkýho nedělala, jen jsem opravovala dveře – protimuší dveře, celý pěkně rozebrat, natáhnout pořádně tu síť, zasponkovat a sestavit – to ešče nemám teda, páč mi to dneska šlo jako lačnýmu vyměšování 😀
Vařim uzený žebra, udělám z nich pomatlánku na chlébik. A páč je mezičas, tak sem ešče uďála Brtnikoj sváču z ovesnejch vloček, kokosu, oříšků, skořice a jogurta. Mńam je to.Maya
byl by to kurz ve dvou, takze supera jaj, tak to byla naopak velmi výborná kombinace, to víc než zamrzí. U nás jsou teď ty jazykovky tak na prt, že nechodím. což je škoda. ale stejně bych tam asi usnula 😀
akoze furt pendlujete mezi trema domacnostma a to by pro nej nebylo idealni? nebo ze byt je blbej a bude az se definitivne prestehujete?
tak nějak tyhle dvě věci dohromady. V bytě tři psy a ještě ten provoz co máme, to by bylo náročný minimálně pro nás. Do toho, co máme přivést ještě neukotvenýho třetího psa – nebyl by prostor a čas, to nedává smysl. Až tam budem a sedne si to, tak pokud najdu řešení, jak to zařídit, kdyby to nebyl úplně aktivní důchodce, tak pak jo.
Mirka D.
-no já ze psem na zahradu bych měla prpblém,že pokud by to nebyl můj jediný pes,tak bych řešila-jedu na výlet a bez něj,větší vychízka a bez nějpokud to bude staříček, co se rád vypinoží na zahrádku a je to to jediný, co potřebuje k životu, tak člověk to řešit nemusí, protože se mu může plně věnovat po návratu, pochování, podrbáníčko, dobrůtky a tak. POkud to bude stařík aktivista, tak se to dá zařídit – s Bubi to tak taky bylo. To se všechno uvidí. Já bych právě ráda dala domov tomu pesanovi, co je spokojenej na sluníčku na zápraží. Ne pro vlastní lenost, ale pro to, že ne každej může tohle staříkovi dopřát – vyjít si ven, kdy chci a potřebuju – to v bytě nejde a pro starýho psa je to ideální, žádný schody, pěkně travička, počuchá si, vyvenčí se, vyvalí pupík a seřve sousedku co jde na hřbitov a ešče bude mít k dispozici ruce, co ho podlachněj a někoho, kdo mu bude špitat do uší, jak úžasnej dědoušek, nebo bábrdle je 🙂
14-Gro-ještě měsíc před smrtí před napadením v Blansku zvládal normoš vycházky+si hrál,pak přila křižévatka 10minut od domu,něco jako pitbul
tohle je hrozný!! Za to bych majitele takových psů zavírala, fakt. Chudínek malej.Nemá Max štítnou žlázu nějak blbou? Že je takovej lemrovitej?
14.9.2020 v 21:05 #89770PetraK
Fifi
ralala, pul kosiku, konecne prvni letosni houby.
tak a další! Vona nestačí Dennyky Knedliky, ešče Fifijová si přisadí!! Mluvim s Tebou jenom kvůlivá tomu, že abys vyřídila Trodlíkovi nebohýmu, že je chudera velikej teda, páč aby mu příšera přistávala přímo na zahradě skorem! To už je vrchol.Musel to pro něj bejt teda nářez, pro chudínka malýho.14.9.2020 v 21:18 #89771Fifi
Paninko, co po mne rves, ja tu nedavam drasavy fotky krasnej hub! Ja jsem rada, ze mam par predem predsusenych hub a cerstvou poblifku z nich, vy si taky muzete dat pauzu od domeckovani a nekam vyrazit, ne? Teda, az zaprsi. Ale i tak bylo v lese krasne, prekrasne, az na suchy stromy a hmyze. Se tesim na druhou vlnu, houbovou jako, protoze je videt, ze neco vyrasi.
Troldikovi vyridim, dneska byl udata, zase to letelo kolem a nemel paniku total. Jen jeci, dokud to nezmizi…
Coz mi pripomina, tyjo, mit ho venku ve vybehu, kdyz jsem pryc a tohle se udat, tak se bud zcvokne nebo me sousedi proklejou.14.9.2020 v 21:25 #89772MirkaD
PetraK-jak jsem to psala-tak mě braly výčitky aby to nebylo braný jak kritika-což sem tak nemyslela!!!!
já to mám nastavený k-že všecko moc řeším
když mám volno-tak větší vycházka,musím jim vynahradit ty vycházky,co chodím do práce
pak víc vyčesat šmiknout a tak-takže Dafů je asi radši když chodím do práce:D-kvůli česání
pak zas večer,že
k tomu pokecat s andulkama-k tomu něco doma,k tomu ještě být s Martinem
no,já to mylela tak,že by mi bylo líto jít s těma psama -mýma,a za brankou smutnej pes co nejde-to jsem měla s Kimem,když už nemohl na cvičák,protože x hodin v zimě…a tak,jasně před cvičákem jsem s ním šla,po cvičáku jsem byla s ním,před vycházkou s Killy jsem s ním šla,ale…..x let všude se mnou-xhodinový vycházky a pak chvílu a ve psím jinam….-no a mě to vadilo…
ale kdyby to tomu pejskovi nevadilo,jak když je Maxíkovi fuk,když jdem s Betty-ale tak zase s ním si jdou rodiče,že
ale prstě,kdyby mu to nevadilo-ehm já pro svůj blbej pocit bych ho stejně vzala jen třeba 5 minut kolem baráku nebo tak-se znám-su blbá….
tak jo
jinak,jak su blbá-nemám to tak jen ze psama…
když su u taky tak řeším-abych byla i s ním-né dojet,přespat a oblítat kámošky a zdar-takže třeba jít sním na vycházku+kafe,večer na telku
když je tu tatka tak řeším,abych byla s ním…
no ted je tu od čtrtka-já do včera 5 dní v práci,tak jsem s ním byla po práci+večer s Martinem,psama…
ale on stejně-já dojela a on šel makat za otcem…
v sobotu s nimi na ten výlet
jinak zase dělal s otcem,a večer s nima na terase
a dnes-hurá volno
ráno jsme posnídaly,pak já Martin na velkou vycházku ze psama
přišli jsme -tatkové už makali spolu
takjá se vrhla na terasu,česání psů+domácnost,Martin vysál,uvařil
tatka došel v poledne,šli jsme si lehnout
já vylezla ve čvrt na 4-to jsme nějak byly spolu
no a večer už šel za rodičema,my pak chvílu ze psama a já s Martinem na terasu,pak s tatkem tv
a pak řeším-nejsu s tatkem málo?
nenudí se tu?
no,zas nejsu s Martinem málo,
no nemám to tak jen ze psama…14.9.2020 v 21:35 #89773MirkaD
jo ten Max-no on je fakt mega línej…
ale rodiče a 95procent obyč lidí by takovýho psa bralo všemi desti-
nehraje si-nevyžaduje nic házet,přetahovat,nosit
já ho odmala učila na hračky,aporty a marnýýýýýýýýý
jedíně přes klikr…
ke štěstí mu stačí vycházka občas-rodiče nechodí denně
a zahrada
rodiče,když nejdou dýl,tak se Betty k nám přidává,když vidí,že češu psi-Betty,tak-psi odsune,nebo si mezi ně sedne,někdy i naně,nebo mě drápe do nohy-že ona chce taky!když s něma cvičím-popocházímcpe packy a je vidět,že s ní šijí četi,že ona taky…
když cvičím s Maxem,tak jasně za odměnu,to mí psi taky i Betty,ale-nemá to tu štávu-já chcu)jako,že on chce) taky,když bych s ním nic nedělala,bylo by mu to fuk,necpal by se,neknučel nic
jako odcvičí,mává u toho ocáskem,není otrávenej a tak,ale necpe se k tomu
je teda závislej na máti-je Gerův syn a to byl závislák fest…
a štítná žláza?
no rodiče by mě s tím poslali někam,když máti neva,že s jejího léčení/neléčení
přece mu nedá límec,že,a k doktorce nepude,protože by jí nadala,tak,že s toho má na noze už 3 měsíce nezahojenou dírku s černým okrajem… -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.