- Toto téma obsahuje celkem 1,573 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 1 měsícem.
-
AutorPříspěvky
-
11.1.2024 v 17:14 #164361
cernej caj
Milena
V brne zdusili oba obchody, kam jsem chodila:(
Proste dokud to mel majitel jako kojicek tak to prosperovalo a kdyz to ma jako hlavni vrtich do kteryho se vrta tak to uz noc neprosperuje…V centru uz nemam kde ani vyjimecne koupit bzl rohliky nebo bagetky, nastesti kruti maso od zelenky z farmy sem objevila ted mezi praci a lamacem…
11.1.2024 v 18:28 #164362Thielli
černej čaj
ostříhat? jakože si zaskákánu do Brna tě ostříhat? když máma, sestra ani pudlice nikdy neměly přesnou představu, ale ve finále byly vždy všechny spokojené… s přesnou představou bych mohla dopadnout jako ta kadeřnická kopyta 😳
Milena z Prahy
já ti neporadím, jsem býložravec a kupuji maso jen občas pro rodinu, když je pozvu na oběd. A kupuji pouze bio maso od farmy Holovský, prodávají na trzích na Jiřáku a na Smíchově. Naposledy jsem koupila 4 kila vepře, udělala knedlíky a dvoje zelí, naservírovala to osmi lidem… hnědá doufala, že si alespoň vylíže pekáč, žel pekáč chodilo na tajňačku vylizovat po obědě těch osm lidí…
Petrs01… a ostatní, které zajímají cizí psi… 🙂
dnes mě hnědá převezla jak skořápkář!
Ve čtvrtky mám HO. Byla jsem s holkama venku kolem třetí, v pět přibíhá hnědá a že jako něco chce… no, co chceš, byly jsme před dvěma hodinami… hnědá ke dveřím a zase ke mně… ne né…vlastně ty jsi nekakala… tak hnědá znovu jak pro blbce běží ke dveřím a zpět… venku mráz, doma teplo… ok, ok… tak se tedy obléknu. na rychlovku, jo?
tak jsem na ně hodila ohlávky, na sebe bundu a čepici, bez rukavic, jen pytlíky do kapsy…
a hnědá uhnula ze vchodu DOLEVA… vždycky venčíme doprava, protože zeleň je doprava… doleva se chodí ve čtvrtek v podvečer… do … do barfu 🙈
táhla mě jak na vodních lyžích, nezájem, že máš plný mrazák mrtvol, prostě je čtvrtek…
zmrzlý ruce, pes, který netahá… TAHÁ… s sebou žádnou tašku, takže zpět jdu jako naložený bojový letadlo, z každé kapsy čučí obří kost, hnědá zase letí sto metrů přede mnou jak s průjmem, aby to už jako rychle bylo rozbalený…PetraK
za strýčka Festra ti uděluji stračenu! 😂
11.1.2024 v 18:37 #164364Fifi
Brypodvecir vespolek,
dneska se pan housenka zase pidalkoval s usmevem za lidma, psama, ohlodal prodavacku v zoo shopu. Jsem stale jen drzak voditka. 😀
Petrs
Pepíno má aspoň Růžici, které se snad bude držet, když už prdí na tebe. A časem to přijde… když se budeš hodně snažit. Jestli je povahově fakt podobný Barouškovi, nedá ti zadarmo NIC.
Ja ho umyslne beru ven a vsude mozne hlavne samotnyho. Na Ruzici je nacuclej total, spolecnou vychazku maji spis vyjimecne – a to pak na me nereaguje vubec. Snazim se, sec mi sily staci, zadara nedava nic. Budu se snazit videt svetlo na konci tunelu. 🙂Esusova
když čtu o Pepinovi, vzpomínám na Taliprtku.
Jop, vsak jsem ti to sem psala uz pred nakou dobou, ze to je mladsi vydani Taliprda.Thielli
A tě klidně vezmu na pasece. M
😀 ja se takhle nechavam kazdorocne pristrihavat od kamosky na nasi psi dovoleny, smika lip jak kadernice.
Já sama jaro nesnáším, protože čím větší radost kolem, tím je mi hůř (mně je dobře, když splynu s tlejícím listím
Pridavam se k jaronesnasecum, u me z duvodu jarni alergie. Lidi aachaji, jak kocicky krasne kvetou, vsechno se zelena a puci, mne tece z frnaku a oci a vypadam jak angorak.Mi delate chute, vepro-knedlo-zelo dlouho nebylo a dneska jsem sehnala svy milovany bily dobrovodsky. Zanorim se do mrazaku a vyndam kus cunika.
Cajdo
Udelej si patecek, kdyz se ti tam zitra nechce, zadara ani kure nehrabe.Silenost s pesanem od Brozovy, tyblaaho, by me jeblo. 🙁
Edit
naložený bojový letadlo, z každé kapsy čučí obří kost, hnědá zase letí sto metrů přede mnou jak s průjmem, aby to už jako rychle bylo rozbalený…
Ritualy jsou ritualy, je cas, pane profesore! 🙂 Dneska jsem si dovolila zapomenout nedat Ruzici mnamku, kdyz jsem obalovala pana housenku do oblecku. Ty oka jeji vycitavy!!! 😀- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 2 měsíci uživatelem Fifi.
11.1.2024 v 18:50 #164366cernej caj
Fifi
chuderka, jak si ji to mohla udelat? 😀Thielli
nejis maso? ja bych bez masa neprezila, ja su sedej vlk, kdyz nemam maso, mam neukojitelnej hlad… a na vandrech obzvlast mam podobnyho jidla hodne malo a vetsinou prijedu fakt silena hladem, kterj dokaze zahnat jen maso..takze se musim ptat… jsi typ, co ho proste moc nemusi, nebo ho nejis ze zdarvotnich nebo etickych duvodu?
a hneda me hrozne rozesmala, to je sikulka!
11.1.2024 v 18:57 #164367Fifi
Cernej caj
Vydala jsem pamlsek housence a na ni uz nezbylo, rychle jsem to napravila.
ja bych bez masa neprezila, ja su sedej vlk, kdyz nemam maso, mam neukojitelnej hlad…
Potvrzuju. Dotedka je z tebe v soku Ladik, jak nam v hrebcine griloval klobasy a neveril, ze spucnes ty dve obri bezlepkovy klobasiska. 😀11.1.2024 v 19:03 #164368Petrs01
mě hnědá převezla
Dyť ti to říkám od začátku, že je chytrá! A vůbec, to jsou ty stereotypy, aneb jak sis to naučila, tak to máš 😀
V tomhle směru u mně psi (ani lidi) stereotypy hledat nemůžou – a nehledají. Psi mají jedinou jistotu – když jsou u mě (a fungujou), maj se dobře. Netřeba řešiti, zda je to doma, ve stanu, v autě, v hotelu,… Prostě drž se u mně a neřeš. Piksle by teda to „drž se u mně“ nemusela tak přehánět, nemůžu jít sama ani do koupelny, ale tak v tomhle věku asi lepší než samostatnej útěkář, no… i když…11.1.2024 v 19:30 #164369Thielli
Stereotypy, stereotypy…😂 já to tam v jiný den nestihnu, dovolenou si na to brát nebudu a nenechám si vozit z obchodu, který mám patnáct minut pěšky…🤷♀️
Nejím maso, nejím jiná vejce než z volného výběhu, částečně nahrazuju i klasické mléko.
Důvod je týrání potravinových zvířat. Megalomanská výroba, aby se maso žralo každý den. NEBERTE SI TO ALE, MASOŽRAVCI, OSOBNĚ! Já mám kolem sebe masožravce a nejsem ekoteroristka, abych je kvůli tomu vyřadila z přízně.
Prostě to beru obecně jako obžerství západního světa, který si to může dovolit, tak rve prasečáky k prasknutí, převáží zvířata na jatka v kamionech X kilometrů, o dění na jatkách nemluvě. (Myslím, že Paul McCartney kdysi řekl, že kdyby jatka měla stěny ze skla, bylo by vegetariánů víc.)Nedokážu doma hladit a milovat zvíře, které jsem si vybrala jako přítele a vědět, že si pak dám to stejně citlivé prase, které někde ryčelo strachem a zoufalstvím. Kdyby lidé ubrali na konzumu, maso jedli tak jako dříve a potravinových zvířat si vážili tak jako dříve, tak možná maso jím. Ale současná průmyslová produkce masa je plná krutosti a já prostě nemůžu…
I čubám dávám nejvíc zvěřinu a pak hovězí…
Tak. A je to venku. 🤷♀️edit…
ono to není jen s tím masem. škrtám průběžně. třeba, když zjistím, že v parmezánu je syřidlo z žaludku telat, nebo že kokos v Thajsku sklízejí opičí otroci, které mají vytrhané zuby, aby nepokousaly vodiče. …takže sbohem kokosky… 🤷♀️- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 2 měsíci uživatelem Thielli.
11.1.2024 v 19:41 #164370cernej caj
Thielli
Jo to chapu, velkochovy jsou celkem zlo a silenost.Snazim se omezovat mleko/syry ale to maso, to nedam.
Ja su schopna snist 48 kousku sushi a rict, ze mam hlad… 😀
Coz vetsibou nesni ani 2x vetsi chlapi nebo tak tak:D
Petrs01 ferinka me hekzy hlida u veseji pradla, u sprchy, chystani jidla, u cteji, u pc… miluju to, ten jeji zajem o kontakt.
Fifi
No to se nedivim, ksyz si navic zouzel neosidila:DZejo, ani me doma nenakrmili, tak sem se musela poradne nadlabnout tam:) ale mrkvicku lamam sem neujidala:)
11.1.2024 v 20:11 #164372Fifi
Thielli
Megalomanská výroba, aby se maso žralo každý den. NEBERTE SI TO ALE, MASOŽRAVCI, OSOBNĚ!
Neberu a souhlasim, sama maso denne nejim. Dneska by mela milovana babicka narozky. Rocnik 1911, dozila se bez par dni 107 let. Prozila dve svetovy valky, maso pro ni byla doslova svatost, kterou mela ona i jeji 4 deti zcela vyjimecne, byla opravdu bida a nouze. Kdyz u nas na stary kolinka bydlela v mym pokojicku, vzdycky u masovyho jidla nechala kousek masa ze svy porce stranou na taliri, na „horsi casy“. Mamu to stvalo, babicka to mela vzity a neslo to zmenit.
Kolem jatek jsem chodila na gympl, ale to bylo jiny stoleti. Ten usek jsem casto probihala radsi, ale zaroven jsem tam pak chodila z druhy strany s kyblem pro vysekovy maso pro naseho psa.Edit
Stal se prvni pruhaty zazrak, smejdik se nechal odvolat ze hry s Ruzici a zacal se pretahovat se mnou o fufeň hnusackej. 🙂- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 2 měsíci uživatelem Fifi.
11.1.2024 v 20:24 #164374Milena z Prahy
Thielli
Jo jo, s tím souhlasím 😊. Ale ty asi nejíš ani maso z etickýho chovu?
A máš nějaký tip, kde koupit dobrou zeleninu a ovoce? Specializovaný obchody už v podstatě zmizely, já kombinuju zboží z různejch supermarketů.11.1.2024 v 20:50 #164375Milena z Prahy
Fifi
Babička mojí dobrý kamarádky přežila Terezín a až do smrti si schovávala kousky chleba 😢.11.1.2024 v 21:09 #164376Fifi
Milo,
jo, chleb je Bozi dar, to babicka rikala. Kdyz ho pekla, vzdycky na nem krizek a ani kurka neprisla nazmar. Vsechno se zpracovalo. Tyhle zazitky v sobe clovek nese, babicka byla „jen“ na nucenych pracich.11.1.2024 v 21:25 #164377MirkaD
tak dnes ranní-pečení a vyhazování dopeků do mražáku-představte si velký těžký bedny,jak o rvete ven z termáků a pak do mražáku,kde je málo místa,cpete to navrch,dolů,doleva,a jak se s tím blbě hejbe tak to skouzne z ruky a urve vám to kus nehtu na levé ruce,kterej visí na ždibcu a ustřihnout nejde a zavazí….
boží prostě*
takže do sedmi od 5 jsem lítala k peci,do mražáku a do obchodu vyhazovat napečený,pak jsem se navrstvila,a šla na hl.kasu,a bylo to výživný-většina lidí nahluchlá,takže jsem všechno opakovala tak 2-3krát-dost nahlas,a druhá část sice slyšela,ale nechápala,takže jsem několikrát vysvětlovala jednu věc-ten zbytek slyšících a chápajících to jako nevytrhl:-)
a jelikož máme xxl týden tak je jako špica tahat 20kilo substrátu-kterej je v akci-20kilo má teda normálně,grnule 13 kilo,a podobný srandy…..
no přežula jsem,šla jsem chvilku vybalovat,pak pro mě přijel Martin,kterj si vzal půl dne volno a jelo se dom
Martin udělal ze 4 kuřecích noh rizoto,s máti byl v lékárně a nakupit-to bylo taky výživný-napřed se mě zeptal,kdy pudu k holiči???takže Thielli-hlásím se§
pak mě tahal nezvážený banány z kasy-tak jsem mu odpálkovala ruku,a pak,když jsem jeho máti vracela na 2 000,tak do mě začal cosi hučet-to jsem jen zařvala TICHO,až sebou zákaznice trhla-ta co byla na řadě,tak jsem jí říkala,že doma furt říkám,at se na mě nemluví při vrácení peněz….
no dřina dnes+zima strašná na nohy….
doma jsem se naobědvala,chvílu si lehla a pak si vzala Martinův mobil,že pudu fotit ke křížku-západy slunka-fakt pěkný,ale z xxx fotek,jak mi Dafi nese klíč od vrat,a hračku,a Žeryk činku-tak z toho vzniklo hoodně rozmázlých fotek,a psi bez hlavy…..
tak nic seru na chytrý mobil:-D,
no pejsani se proběhli aspon…
doma sklidit prádlo,nádobí,umýt mikrovlnku a hodinu česat DAFČU-trim.hrabičky,krtáč drátěnej,hřebn,a furminátor,vystříhat srst z uší a kolem tlapek….
ted už to tady spinká…Fifi-tak paráda,že se Pepin nechal zavolat od Růženky!!!však jak říkají v jednom českým filmu-nemusí pršet,stačí,že kape…:-)
kaktusu je teda škoda:-(Thielli-no já jednu dobu zkoušela být vegetriánka-takhle bez masa bych se asi obešla,bez sýru,vajec,jogurtu ne…
a bez čeho bych se neobešla je ohodávání kostí:-)
su hroznej ohlodávač kostí…
a jo vidíš jak je hnědá chytrá!!!11.1.2024 v 21:30 #164378MirkaD
Čajíku-přeju ti,at ti pátek uteče!
co krčisko:-)?jo,psa od Brožové i jí je mě moc líto,
ono je blbý když se člověku ztratí jeho pes,nebo když mu jeho pes umře,nebo ho musí dát utratit…
ale tvl jako dát ho na kliniku a stát se mi tohle!!!tak bych byla ještě víc na práškách než su…,myslíš si že je v dobrejch profi rukách a prd velebnosti,chce se mi z toho úplně řvát-by je mohla dát k soudu ne??11.1.2024 v 23:46 #164379Fifi
Mno, tak jsem po delsi dobe neco fotnula svym mejdlickem. Asi nam to stekanatko drobek povyrostlo, jak ho vidim kazdej den, nevnimam to. 😀 Prvni je ze 14. 12. Druha ze vcerejska.
Este vas zkusim obohatit o zvuky pri domacich hrach a jedno video z dneska, to musim este cucnout na trubku.12.1.2024 v 0:35 #164382Fifi
Zdalipk to bude fungovat, nocni zvuky ze psiho pokoje? 🙂 Bez obrazu.
12.1.2024 v 0:52 #164383Fifi
A jedno dnesni kratky video. Oba byli takovi znavenejsi po ocko.
12.1.2024 v 4:36 #164384Zlata
Jsem přečetla vše,Mirko je to dřina,chápu tě.Občas třeba přivezli na paletě místo 8PE nad sebou 10,a v těch horních byly 4balíky brambor po 5kilech.Sundavat to bylo fakt výživný .
Fifi
To je roztomilouš.Krásný fotky i videjko.Dycky potěší.
Thieli
Prostě to mají zažitý,já Trixie házim z okna 3 piškoty,jednou jsem vzala 4,musela jsem ji na ten 4přivolat,páč po 3šla pryč🤣12.1.2024 v 5:58 #164385cernej caj
Mirkad
Takze te ceka toho tahani i dalsi dny?Ja si tuhle v lidlu vzala ten ovsanek a na pokladne zjistila ze je tam dira tak sem cestou pro novrj odchytila prodavacku na prodejne a dala ji ho sntim ze je tam dira at to neprekvapi dalsiho zakaznika. Ja vlastne neznam postup co s tema spatnyma vecma,ale podekovala a vrazila to do takovyho voziku co mela s sebou.
Spala sem ted 2 dny po sobe, hura! A dneska jdu na nornos rehabku do sitboric, takze to je u nas kdyz nejdu do prace kde budu muset pak cekat 40 min na bus venku, no ale jedu do brna tak se ni to moc vyplati jet pak do sitbo:D
Ale tak ta pani je fajn ale dela jen do 15h tak se k ji po 2 letech vydam, tesim se.
Fifi
Ted sem videla dokument kde z vyzkumu na dvojcatech veganstvi /vsezravci ale kontrolovana dieta u obou skupin nevyslo ani jedno nejak vyrazne lip, ale u veganu se zvysila vzrusivost ale hlavne prodlouzila se vyrazne delka ochrannych telomeru na sroubovici dna.Teda ten roste jako z vody! A super, prace se stenatkem nese vysledky!
Ja teda uzeniny jako klobasy, parky, spekacky nejim skoro vubec, opravdu parkrat za rok na akcich, kde je to skoro jedina moznost se pro me najist tepleho, salamy nejim vubec, ale na chleby na vylety si kupuju sunku a tak obden maso mam. Jenze ja slintam a sezeru syrovej platek, nez se mi rozpali panvicka.
Ja bych se vlastne klidne z etickych duvodu stala vegetarianem/veganem, staciky by mi domaci vejce, ale ja bez toho masa proste mam fakt nezastavitelnej hlad a nevim, jak ho jinak utisit. Nejhorsi to je na vandrech, 3 dny jeste OK, to mam prvni den sunku v chlebu a pak treba suseny na svacinu, ale po tydnu uz nejde muj hlad nicim utisit.
Naopak znam malo ldii, kteri to maji stejne a pak znam dost lidi, kterym naso od decka moc nechutna, vyhybaj se mu, vyjimecne si daj rizek od maminky na vanoce a kdyz v restauraci nemaj zadny bezmasy jidlo, tak frnfnaj. Ja treba nepiju alkohol, protoze nevidim duvod to delat a oni neji maso, protoze nevidi duvod to delat bez nejakych vnitrnich popudu a cilen3 snahy omezovat.
Takze si myslim, ze tohle ma co do cineni s temperamentem, genama, stavbou tela… proste s timhle se clovrk narodi a pokud nic neresi, tak je to jeho prirozeny nastaveni.
Vegany i vegetariany chapu, v okoli jich mam hodne (ale vegani se zamerujou hlavne na velkochovy dobytka, otazka mnoziren psu a kocek je total mimo ne a psa bez pp by si klidne za usetreny penize na benzince koupili), takze na jednu stranu etika hodne hraje roli, na druhou stranu je hodne selektivni.
Jinak treba strejda umrel na rakovinu kdyz bylo bratrancovi 18, tak se stal vegetarianem, ze „strejda umrel na maso“,zas nutno rict, ze uz se blizi strejdy veku v dobrym zdravi a teta po 65 skoro prestala jist maso taky a ted uz ho neji fakt vubec, ze ji uz ani nechutna.
A pak otazka masa ze supermarketu a z etickyho chovu… tam ma.proste hrozne vliv penezenka zakaznika a uprimne, kdyz mam 17 cisteho tak… jde hledani masa z volnyho vybehubdost stranou.
12.1.2024 v 6:25 #164386 -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.