Hádej, hádej hadači-díl 105.

A protože se nápad s ukrýváním názvů do textů evidentně líbil,…….

A protože Fifijová je nejen tvořivá, ale i pohotová, tak tu máme zase názvohlavolámání. Text je boží a já jsem zvědavá, jak to dáme. Jestli se nepletu, jsou v textu i tzv. hovorový názvy. Tak s chutí do toho, já se u toho dost bavila. až tak, že jsem rovnou namalovala čokla 😀 :

EDIT – JSEM KOPYTO, NENAPSALA JSEM, ŽE SE HÁDAJÍ PLEMENA PSŮ. A prozatím zase napiště, kolik jste jich našli, autorka pak nasází názvy plemen. Prdon, zase jsem moc pospíchala.

Pepa se trápil jako nikdy předtím, celé dopoledne měl náladu pod psa. Po dvoře chodil sem a tam celý zamračený a gestikuloval výbušně jak Ital. Aby dal průchod emocím, vzteky nakopnul hrot víka od žumpy. Zařval ihned jako chlapi na pivu, když fandí hokeji, protože si řádně narazil palec u nohy. Smutně dopajdal do stáje a dal se do práce – pověsil otěže s ohlávkou na háček a naplnil kravám a koňovi žlab. Nakrmil i vychrtlého stařičkého kocoura, pak si znaveně sedl na schod.

Co se to vlastně včera stalo? Odmala mu teta říkala, ať se před mysliveckým plesem hodí do gala. Tak si ze zvyku vyleštil knír a čelo, levou i pravou klopu dle poslední módy vyžehlil, sojčí pírko za klobouk, navoněl se a vyrazil do Brmanova. Šel pěšky, však je to do vedlejší vesničky jen kousek. Poslední vzpomínkou je bar. Zoja, se kterou se po panácích cítil jako král. Ještě si mlhavě pamatuje, jak se laškovně dohadovali, komu divan u něj doma připadne, kdo bude jako první nahoře. Pak už má v hlavě jen prázdno. A nejen tam. Pepa doteď netuší, jestli Zoje svůj PIN či číslo karty prozradil dobrovolně, každopádně ta žena byla velká šiperka. 😀

 

 

40 komentářů u „Hádej, hádej hadači-díl 105.

      1. Ano prosím, jsem kopyto, nenapsala jsem to tam :-). A prozatím hodit jen počet, dopíšu to radši do textu.

  1. Fifi jsi génius. Nádherně jsi skloubila povídání a utajené pséky. Obě jste dobré i minulá hádanka byla výborná, já bych něco podobného za tak krátký čas nesesmolila.

    Našla jsem 17 a pudla mám ve výčtu taky. 🙂

    1. že jo, že jo, že je to boží?

      helejte fakt se na to zkuste ostatní vrhnout , je to zábava. Nemusí to být předlouhý, můžete tam schovat klidně jen dva kousky. S chutí do toho a……honem vod toho 😀 , ne ba ne, je to fakt – ne protože to napadlo mě- je to fakt zábava ze všech směrů. U výroby i u luštění.

  2. Kimi, také si nejsem u jednoho psohlavce jistá a ten se v textu nachází dokonce 2x
    ale započítala jsem jednou. 🙂
    A našla také jednoho pséka mimo pořadí a toho snad můžu prozradit. Je to zdejší konik.

  3. Hadejte, hadejte, necham to tu pres vikend, ju? 🙂 Jinak nektera plemena v textu jsou napsany hovorove, vsechna by ale mela byt v 1. padu j.c.
    Kuskus – tyjo, tam mam neco dvakrat? Ani o tom nevim, to je bezva, ze zase objevite neco navic.
    Mayo – vsak z pudle mas pudl, kdyz to oseknes. 🙂

  4. Kuskus taky mě konik napadl.
    Mám jich 16,jenže jsem si je nevypisovala,tak nevím jestli jsem započítala tu venkovskou směs🤔🙄

  5. Tak já jich asi 17 mít nebudu, bo si nejsem jistá esli platí chod. Myšleno jako chodský pes.
    Takže bez něj 16.

  6. Kuskusova, vidis, ten chod by se klidne mohl pocitat, i kdyz jsem s nim nepocitala, nenapadlo me to, sikula ses.
    Konik neni zahrnut. 🙂 Naopak posledni slovo tedy pocitam, i kdyz neni schovany, vy taky?

  7. Jasně, já čiperka jsem si pro sichr prohlídla to poslední slovo v gůglu. Nebyla jsem si jistá. 🙂 a s konikem to byl fór.

  8. Zaludna a zla budu, zatim nereknu, to by nebylo fer k ostatnim, kteri teprve budou cist. 🙂 Kdyz nikdo zitra nic neprida, prozradim pocet.
    Bezesnou noc nee, naopak se ti bude o vsech tech plemenech zdat. 🙂

  9. Venkovskou směs jsem našla a započítala, konika jsem našla, ale nezapočítala, stejně jako choda. 😃😛
    Taky sem našla kozu, ta asi vopraudu započítat nejde, žejo? 😜🤭🐐

    1. To je zajímavý, můj zrzavej se dneska ráno taky pásl. 🥬☘Nejdřív to vypadalo, že se pustí do pokojovky juky, tak jsem ho vyhnala ven, obcházel trávník a spásal.🙄

  10. Ale at se snazim, jak chci tak 15, 16 ani 17 jich najit nemuzu jak tady radite 😀 a jestli ste se ani jedna jeste netrefili tak 18 jich nenajdu nikdy:D ale fakt to bylo hezky napsany se super vyustenim necekamym.

  11. Kdo se chce jeste potrapit, at tenhle koment necte. V takhle zvyraznenym textu uz vemena najdete? 🙂 (snad to sem proleze)
    Chtela jsem zahrnout vsechna plemena , ktera maji zdejsi zrzavcove damy doma (omluva Trixie, na tu jsem nic nevymyslela). Tak co, ktery plemeno bylo nejmaskovanejsi? 🙂

    Pepa SE TRÁPIL jako nikdy předtím, celé dopoledne měl náladu pod psa. Po DVOŘE CHODIL sem a tam celý zamračený a gestikuloval výbušně JAK ITAL. Aby dal průchod emocím, vzteky nakopnul HROT VÍKA od žumpy. Zařval ihned jako CHLAPI NA pivu, když fandí hokeji, protože si řádně narazil palec u nohy. Smutně dopajdal do stáje a dal se do práce – pověsil otěže s ohlávkou NA HÁČEK a naplnil kravám a KOŇOVI ŽLAB. Nakrmil i VYCHRTLÉHO stařičkého kocoura, pak si znaveně sedl na schod.
    Co se to vlastně včera stalo? ODMALA MU TETA říkala, ať se před mysliveckým plesem hodí DO GALA. Tak si ze zvyku vyleštil KNÍR A ČELO, levou i pravou KLOPU DLE poslední módy vyžehlil, sojčí pírko za klobouk, navoněl se a vyrazil DO BRMANOVA. Šel pěšky, však je to do vedlejší vesničky jen kousek. Poslední vzpomínkou je BAR. ZOJA, se kterou se po panácích cítil JAKO KRÁL. Ještě si mlhavě pamatuje, jak se laškovně dohadovali, KOMU DIVAN u něj doma připadne, kdo bude jako první nahoře. Pak už má v hlavě jen prázdno. A nejen tam. Pepa doteď netuší, jestli Zoje svůj PIN ČI číslo karty prozradil dobrovolně, každopádně ta žena byla velká ŠIPERKA. 😀

  12. S siperkou 18, kdyz pripoctu choda, kteryho si vsimla Kuskusova, celkem 19. 🙂 Potrapte si neurony, mile kolegyne, taky neco vymyslete. .)

    1. Tak toho naháče jsem neměla.Trixu jsem hledala,když tam byli,vižla,rotvík,lapina.To určo vymyslíš příště,bylo to perfektní.

  13. U toho divanu sem premyslela ze to je takovy zastaraly slovo zes ho musela pouzit cilene ale aninkdyz si sem tu napovedu dala tak co je to za plemeno sem fakt nedesifrovala ani s napovedou:D

  14. VYSTAVUJU ZDE FIFIJOVÝ POCHVALU PŘED NASTOUPENOU JEDNOTKOU!!!
    Páč jako dostat vosumnáct – resp. devatenáct, ano – čoklů do tak krátkýho textu, to je jako majstrštyk! Tímto zahazuju svůj koncept, kdy jsem nic netušíc, po dokončení kytičkový skrejvačky, začla rovnou tvořit čoklohádanku, tohle totiž nepřebiju 😀 😀 . Fakt supr.
    A víte co?? JÁ SEM NENAŠLA VIŽLU??????????? 😮 😀 , prostě jako krajinu sem jí přehlídla! A taky setra a dogu 🙁 To sem pěkný kopyto. Ale choda jsem taky našla. Říkala jsem si, ešivá ten vořech vás trápit nebude, ale koukám, že vůbec. Dostala mě Zoja a Brmanov 😀 😀 . Supr to bylo, Fifajz, supr.

    1. Já jsem našla mudi i vižlu, ale teda i s nápovědou nejskovanější byla akita, na to jsem zírala nejmíń minutu i na ty velký písmena. 😀

      1. Mudi byla u mě kupodivu v pohodě, ale vižlu jsem musela fakt luštit 🙂

        dobrý to uďála,Fifijová jedna.

    1. A víš, že vůbec nevím, jak jsem na to přišla???? Byla to vlastně nouzovka /jo, když jsem v nouzi, dokážu vymyslet nejvíc, to je fakt/. A je to supr hádání. Líbí se mi to -hlavně teda – nechci pochlebovat! – to, jaks to seskládala Ty. Na tak malý ploše tolik slov!! Výborná seš.

  15. Tak ja se tesim na naky foto zahady, kdyz mas od petrs naky ty ptaci. 🙂 A od Cajdy taky neco v archivu este. At to tu nezahltime temahle nouzovkama, bo uz mam papirovou pripravu na dalsi tema. 😀

    1. No vidíš – Petrs, jsem se ešče nedostala k tomu se jí ozvat. Ta od čajdy božužel nejde použít, protože to byste uhádnuli hnedlejs, takže nemám od čajdy foto, ale… novinku.
      Šikovná s přípravou témata! šikovná!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..