- Toto téma obsahuje celkem 898 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Thielli a poslední změna proběhla před 2 týdny a 1 dnem.
-
AutorPříspěvky
-
6.6.2024 v 12:32 #173194
MirkaD
Thielli-tak fajn,že je líp!!
mě drží fest rýma,smrkám ve dne,v noci…
potřebuju ošmikat,upravit Dafču a Mxe,Žeryka jsem zmákla v sobotu a 15 minut-náš rekord životní!6.6.2024 v 12:33 #1731956.6.2024 v 12:35 #173197Thielli
15 minut
patnáct minut?! …to dělám jednu nohu…. možná dvě… 🙈
Každá je celkově tak na dvě hodiny.6.6.2024 v 12:41 #173198Petrs01
dvě hodiny
zlatý normální línající pes!
6.6.2024 v 12:59 #173199Thielli
No… když jsem jela od Rumíčka převlečená za orangutana domů a pak hladila ty kudrnky, říkala jsem si „zlatý nelínající pes“.
A dnes stojím ty hodiny u stolu (a to fakt jedu střih „na křováka“), říkala jsem si ZLATÝ NORMÁLNÍ LÍNAJÍCÍ PES…
někde ta rovnice prostě nevychází… 😳6.6.2024 v 13:15 #173200Maya
Thielli
to chce totiz linajiciho psa dlouhosrsteho a ne holoprtku Rumicka 😀
ale jako fakt ty dlouhy chlupy se sbiraji mnohem lip ze vseho6.6.2024 v 16:50 #173207Fifi
Ale to jsou modeliny. 🙂 Co mas za strojek? Jinak souhlas s ostatnima, navic po zkusenosti s perdelkama, nahlas rikam „zaplatbuh za linajici psiska“. Rtw lina dvakrat za rok, furmik to jisti, Pepin je zatim uplne holochlupej. Nejhorsi srst mel Troldik, atyp kryci srsti a husty podsady, des a bes. Pri holeni briska na veterine na nem ztupili snad tri strojky. Nasla jsem fotku, kdyz si Trolitko „snezilo“ – snad se pudli madames neurazi, ze jim sem cpu vorecha.
6.6.2024 v 17:03 #173209Thielli
Jůůůůůů.
Děkujůůůů. Taková krásná fotka. A visí u nás v kotci. HEČ! 😍(strojek mám Moser, stál kolem pěti tis. K němu střídám čtyři hlavice. Musím zaklepat, už s ním stříhám sedm let.)
6.6.2024 v 17:27 #173210Fifi
Moser je dobra znacka, ja mam este v supliku strojek po perdelicich, dvourychlostni Thrive 900N a dve hlavy + nastavce, taky tenkrat stal furu penez, doted je plne funkcni. At ti ten tvuj slouzi hodne dlouho, sedm let neni tak moc. 🙂
7.6.2024 v 13:04 #173236Thielli
7.6.2024 v 13:18 #173239MirkaD
děvčata koupila jsem v LIDLU 2 chladící podložky pro psy,máte s tím někdo zkušenosti?
7.6.2024 v 13:29 #173240Milena z Prahy
Thielli
No, my hlavně VOLIT JDEM 😎. Eště si furt užíváme, že můžem 😃.7.6.2024 v 13:36 #173241Thielli
My taky jdem! 🙂
A hnědá taky jde. Aby se prošla.7.6.2024 v 13:55 #173242PetraK
Ano Zrcadlo má pravdu! Hnědá je nejkrásnější! 🙂 a stejně jako ona, volím klid na lůžku. Až se vrátim z voleb
17.6.2024 v 18:45 #173561cernej caj
To sem nejak prehlidpa jak si hneda odklada hlavu 😀
MirkaD
Charlie to nechce, vyjimecne tam lezi, feri nikdy3.7.2024 v 9:37 #174162Thielli
Tak. Nejdřív sem ještě pošlu odkaz na bubliny, které jsou tentokrát ve vedlejším pokojíčku, třeba pro ty, kdo nedočtou všechny ty slohy (Zrzavcová promine 😆, ale stručné bubliny zvládnou… 🙂
Kudrnatý bublinyA teď tu položím dotaz, zda i zvíře velmi mdlého rozumu, jako je naše černá, může začít s fungováním vracení za dveře…
Od úrazu hnědé je její osobní štěkna, jak jsem psala.
Takže vyjdeme. Vyjdeme v klidu, už v domě se vzorně řadí za mnou, ujdeme dva metry od dveří, hnědá jen nátáhne do nozder nebo se zlehka napne, někdy ani to ne… a černá vyletí to rozštěkat. Ze zvyku. I když tam nikdo není. Takže střídáme vyjití na vodítku obě, vyjití s černou na volno s povelem „pomalu“… často se zadaří jít spořádaně, ale občas se nepovede. To občas chci odmazat. Může jít po chodníku člověk, dítě… a černá poletí bez ohledu na to, že tam není pes a jen ty lidi vyděsí. Jen si nejsem jistá, zda jí dojde, proč byla strčená zpět do domu… 🙄3.7.2024 v 9:53 #174163Petrs01
Za mne zbytečně moc práce a času a výsledek nevalný. Kdy ji vrazíš za dveře – až se laskavě vyštěká a vrátí? To už se dávno sama odměnila.
Hnědá se nadechne a v tu chvíli se nadechni taky. A vyleť ve stejném okamžiku jako černá. NENECH JI TO UDĚLAT. Jo, jednou zahraješ divadlo pro celou ulici. Ale postarala bych se o to, aby si černá nepřála jeho zopakování.
Pokud si netroufáš na velké divadlo, dej černé vodítko a lehoučkou couračku, nebo prostě dvě vodítka. Jedno za dveřma odepni a jděte „navolno“ 😉. Dále viz předchozí – postarej se, aby si zapamatovala, že je to blbej nápad.
Opět problém toho, žes to neřešila HNED. Má to zafixováno, vyžívá se v tom, prochází jí to. Cokoliv nechtěného, co psa nechám udělat dvakrát, stává se problémem. Zbytečně.
Jo, ještě jedno řešení, pro silné povahy – černá vyletí a v tu chvíli zmizíte za dveřma vy2. Ideálně v liduprostý čas a s možností ji nějak sledovat, tak aby vás neviděla. A nechat vykysat co nejdýl.3.7.2024 v 10:17 #174164Thielli
Petrs01
Díky. Jo, to s těmi dvěma vodítky je dobrý nápad, to by šlo, máme lehoučkou šňůrku, to by snad nemusela poznat… 😊
To vyletění mě ve stejný okamžik – což o to, já „vyletím řevem“ a ona do vteřiny točí, ale ona za tu vteřinu uběhne 10 metrů a chytit ji byť jen za ocas prostě nestíhám… takže to by nám asi nešlo.
Zmizet do domu a nechat vykysat… úplně jí vidím, jak sedí na chodníku a čeká… a kouká na dveře a čeká… ale také nevím, zda bych to stihla… ona v pohodě dohonila Tali… ona když to zmerčí, je ve vteřině zase zpět, to nestihnu ani odemknout barák.Takže vodítko a couračka!
…njn. HNED – kdybych já tenkrát věděla, co mi teď píšeš, že když něco pes udělá dvakrát, je to vytesaný zlozvyk… chjo 🙈
člověk si myslel, že jednou je to výjimka, podruhé byl překvapený z opakování, potřetí si řekl, že to přece není možný, po čtvrté se mu fakt nechce věřit a po páté, že to vypadá, že to asi nepřejde samo…
🙈🙈3.7.2024 v 10:53 #174166Petrs01
…potřetí bych na ni vlítla a uslyšela by takové věci, že by se jí o tom pak i zdálo. A ano, v tu chvíli mělo smysl ji chytnout za flígr, strčit ji domů a jít na čtvrthodinku s hnědou. Jenomže člověk svoje chyby většinou vidí až zpětně. Já taky věděla, že nemám Bardovi házet aport víckrát, věděla jsem to. Jenže když ho dvakrát krásně přinesl, tak z radosti hodíš i potřetí… a pes vzorně vyběhne, mine aport a zmizí v lese. A kdo za to může? No pes ne.
3.7.2024 v 10:56 #174168Thielli
No vidíš, ty alespoň vidíš, ale já ani neviděla zpětně… ale naštěstí tady mám vaše oči, ty mi teda hodně otevřely oči…
a náááhodou, u Zrzavců byly na přivolání pudlice vzornější než ohaři. Vofous. 💪 -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.