- Toto téma obsahuje celkem 1,304 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Maya a poslední změna proběhla před 1 rokem a 1 měsícem.
-
AutorPříspěvky
-
21.10.2023 v 23:58 #160224Fifi
Tohle je fakt zvlastni podzim. Dneska tu bylo pres +20, litaly muchy, motyle, kobylky cvrkaly?! Na 21. října je to pozdni leto nejaky divny, priroda zmatena. Jezci nespi, smejdi a ladujou se nepremrzlyma slimakama. Stromy maji porad listi. Kvetou pampelisky, sedmikrasky. Komari stale sajou krev.
A Troldik chodi o dost lip. 🙂22.10.2023 v 7:28 #160226cernej cajByvaly teply dny u v rijnu a listopadu, ale to bylo vyjimecnr 2-3dmy teplo do uz nadchazejiciho predzimniho pocasi, zatim mame 2-3 dny chladna do tepla…
Maya
Dobre tak si taky nos klacky:DKimi
Dobre ze mas prezuto, pak aspon az budou tlacenice na servis, budes mit vyreseno.V praze je hezkejpodzim podle stormu:)
22.10.2023 v 7:31 #160227cernej cajMoje njelepsi fotka:)
Prodala sem 2 stary objektivy a ludrenku 1 z roku 2013, a koupila si ludrenku 3, stejnej model ale 3.ti posledni hw upgrade z roku 2020. Vcera mi ji kamarad predal a teda zas ten fotak neumim ovladat, nez si na to zvyknu a prenastavim. Ostri se jinde nez su zvykla takze mi pulka uletela nez sem zjistila ze mackajim toho tlacitka „jako poslednich 20 let“ se fakt neostri:D
22.10.2023 v 10:59 #160229KimiTaky si neodpustím hodnocení počasí – včera azuro (tuninko títilo), dnes pravá podzimní plískanice, na čtení novin bych si potřebovala rozsvítit. K ránu jsem slyšela deštíček, když jsem před venčením vykoukla na terasu, nepršelo, takže jsem Golimu nenasadila pláštěnku, ale samozřejmě, cestou zapršelo, nazpátek zas přestalo, naštěstí jsme moc nepromokli.🌧😏
22.10.2023 v 20:18 #160243kachnaRumštajn
Zjistila jsem, že jsem stará. Že jsem dokonce tak stará, že pamatuju nejstarší českou krávu, když byla ještě telátko 😀Jitka – česká červenka v celé své kráse.
23.10.2023 v 4:35 #160245cernej cajKachna
Tak to je mladicka krava:) a jak ma zajimave rohy.23.10.2023 v 6:35 #160246Mayakoukam novy pokec, me to na starym teda vyjimecne neblblo
ze existuje nejaka nejstarsi krava, to jsem ani netusila 😀
pocasi teda fakt jak v lete, v sobotu jsem si vzala na prochazku lehkou bundicku a dosla jsem domu uplne opocena, Loki funel
uz ani zase netopime
ale porad teda rikaj, ze leden unor budou velky kosy, tak uvidime23.10.2023 v 8:06 #160247Mayano tak sehnat ocare, ktery mi udela nejaky kompletni vysetreni, nebude tak jednoduchy, uz mam Nove pacienty neprijimame, Bez operace kompletni vysetreni nedelame, ted jsem nasla kliniku kde meli kontaktni formular na webu, tak jsem tam ani nevolala, ale vyplnila formular a pockam az zavolaji
23.10.2023 v 9:51 #160250PetraKRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
jsem trošku v řiti, tak si zalezu a vylezu až někdy budu zase normální.
23.10.2023 v 12:16 #160251cernej cajMaya
Co znamena ze bez operace nedelaji vysetreni?PetraK
Taknsetri sily na nejnutnejsi!Dneska smazeny jatra – sem prave zjistila ze to znamena v torjobalu a ne jen pophoneny po panvi na prirodno – takze sem to ani cely nesnedla a je mi z toho hodne tezko nejsu zvykla na takovy jidla, tak sem si to ani neuzila ze mam.zmenu
23.10.2023 v 12:50 #160252PetraKčernej čaj.
e mi z toho hodne tezko nejsu zvykla na takovy jidla, tak sem si to ani neuzila ze mam.zmenu
No právě proto jsem se divila, že zrovna ty jásáš při představě smažených jater 😮 to mi přišlo dost jinčí, než co jíš obvykle. Já Ti přávě doporučovala v tom receptu v podstatě to, co píšeš: jen pophoneny po panvi na prirodno
23.10.2023 v 16:15 #160253cernej cajPetraK
A jak mam vedet ze smazeny jsou jsou zrivna ted v trojobalu kdyz jindy to znamena smazeny na prirodno?23.10.2023 v 16:16 #160254cernej cajJinak dnes pisu o objednanym objedu z restaurace ne domaci vyrbu:D
23.10.2023 v 17:13 #160255FifiCernej caj
Aaa, lov se vydaril, lednacek polapen. 🙂 Krasa.
Jak drubezi jatra miluju (na jablkach a cibuli), tak obalovany a smazeny jsou pro me ble.Maya
Oci te nejak vic trapi? Obvodak te nemuze nekam poslat?Esusova
Hele, zalezlino, vzdyt mate listky na Rrrumstajny, toz ostatni se taky nejak zvladne. 🙂23.10.2023 v 18:56 #160256AsterisTen ledňáček je krásný, já ho vždycky viděla jen jak přeletěl jen se mihnul.
23.10.2023 v 20:19 #160262MirkaDtak -ve čtvrtek-ranní-v psím oblečení a s baleným batohem dojet do práce,Dafi s belenou tašku,kde měla -kytky na hřbitov-umělý,léky,pláštěnku,granule,bundičku-takže lehká taška…..
v práci napéct,kasa a za dest půl druhé vypadnout-utahaná,nevyspaná,bolavá,protože spát jsem šla o půl 11 a vstávala před 4 ráno-jít z odpolední na ranní je debilovina….
no po půl druhé jsem došla na vlak,koupila lístky,před druhou dojel Martin s Dafi-s taškou,Dafi ráno na sobě kšíry,který neumí nikdo nandat,ale všichni sundat…tak jí je máti sundala….,
Dafi se klepala mezi sedadlama protože Martinovi spadla ze sedadla+ na ni spadla taška….:-(,
nakšírovala jsem ji a letěla si cvkanout lístky…ten vůz už tu stál a málem jel bez nás…:-(,
no stihly jsme to,ale Dafi 20 minut psycho….
jindy je v pohodě,cestu si užívá,uvolněná,ted ztuhlá jak štolverk…
dojely jsme po půlhodině do Brna,přestoupily na vlak do BK,dojely před půl 4 dom k tatkovi,chvíli jsem poseděla-zádadeth,a šly jsme s tatkem s Dafi ven,kolem mlýna,trati,přes město koupit věneček na hrobeček a dom,
doma jsem se najedla,poležela si,mrkla na Vyprávěj,tatka vyvenčil Dafču a šly jsme spát-já jí v půl desáté večer říkám-vzbud mě až se ti bude chtít ven!!!
v pátek…
v pátek jsem se vzbudila v sedm ráno-vzala Dafču do postele,kde ona si blaženě protahovala nožičky,hlavičku tulila a vycházka??? venčit??? a proooččč???-no vylezly jsme…
vzaly jsme to kolem řeky,lázní,kousek směr ke splavu a kolem řeky dom-snídaně,léky,a v dest dopoledne s Dafi ven-na sraz s kama rádkou ze čtyřlístku-vzaly jsme to z města kolem řeky k lázním,tam měla kamarádka autí,odtud jsme šly ke splavu,podél řeky mezi polama dozadu,pak ryhlým krokem zpět k autí,a pak ještě trasu podél kurtů,lázní,řeky k tatkovi dom-delší hodinová vycházka ve svižném tempu za náma-ráno skro 40 minut-Dafča šla chrnět,2 vycházky za sebou a my šly s druhou kamarádkou ze čtyřlístku na oběd-po obědě,jsme doprovodily jednu kamarádku do práce-šla s náma v rámci přestávky,a -po rozloučení s kamarádkou,ze kterou jsme před obědem obešly splav a přilehlý sportoviště jsem šla do města za další kamarádkou tzv.druhou mou mamkou,šly jsme z města opět!!!překvapení roku!!! k lázním na kafe-tam už nikdy-nová kavárna,kde řvalo rádio,a kde jsem měla skoro studený kafe….děs…:-(
no odtud jsme šly-ano moje kamarádky mají rády vycházky-boží,když se takhle sejdou 2 v jeden den :-)))
odtud jsme šy-ke splavu-podruhý ten den,už teda bez Dafi-jítr pro ni po 2 hodinách ven,na vycházku,tak si skočí ze 4 patra od tatky 😀 😀
no,obešly jsme to u řky,zpět do města-do Pepca,kde jsem si koupila rukavice bez prstů,tatkovi předložku k vaně,Dafině protihltací misku a ptáčkům tyčinky*v drogiš tohle teda už…
ve městě jsme se rozlouičily a já volala tatkovi-kde je???šel ven s Dafi…tak jsme se sešly u kruháče,kousíček kolem řeky a válet se dom
večer Dafi pila jak duha,tak 2 krát šla čůrat s tatkem,se mnou jednou kadit a pak jsme šly konečně všichni spát….pátek za náma….uf…23.10.2023 v 20:29 #160264MirkaDv sobotu…
v sobotu jsme šly ráno s Dafi podél řeky-kolem supermarketů,přes město,kde v 8 začínaly farmářský trhy-takže tam-koupit si koláčky,koupit si jabka,koupit si minipidi peněženku do vesty,bundy…at ze mě po předklonu nepadají prachy jak s oslíčka otřes se-peněženka pidi kožená za stovku…,pak koupi tětě dárek k narozkám-má je teda v prosinci,ale co už,pak dom-hodinmu jsme bykly venku,
doma snídaně a do města koupit sobě v sekáči svetro šaty s kr. rukávem na doma-už mám jedny,potřebuje druhý,když se jedny perou,dárek tetě k Vánocům,a kolegyni k narozkám a dom…
doma tátovi vyddrhnout koupelku,wc a prach,a po letch umýt pořádně!! xxx let se neumejvaly,nebo jen letecky-dveře zasunovcí od sprcháče…jenže vrstva kamene,špína a vůbec..ocet,cilit,2 prachovky s tím vyhodit,ručníček vyhodit já strhaná jak hodiny, a bud tatkovi koupíme nový dveře do sprcháče?nebo budu pokaždý drhnout dveře-vodní kámen to je prevít,,,,,
no nic,učesat Dafču,vyvenčit Dafču a v půl 3 pro nás dojel Martin a jely jsme tour de hřbitovy/BK,a Kateřina-babičky,dědečky,brácha,máti…
no,pak už jen dom…
doma vybalit,vyprat,jít na vycházku s Betty a Žerykem,pocvičit s Žerykem a odpednout…byly u nás švagrová s vašvgrem a dětma,ti šly na lampionový prrůvod a táta šel k hasičce na pivo a pokec….23.10.2023 v 20:33 #160265MirkaDv neděli jsme vyjely ze psama směr Vyškov-vycházka mezi polama v děsným větru a mokru-v BK bylo zase vedro…
pak se projít po Vyškově,Martin nakoupil a dom,
Martin dělal karbanátky a kši,a kuře na kari na pondělí,já šla po obědě hají,a číst si-došli mi ty knížky za body tak čtu tu knížku od Adély Elbel a Michala Rožka do Santiaga,k večeru jsem šla hvilku ze psama,uklízet prádlo,puklidit barák,pocvičit záda….
a čučet na talent….23.10.2023 v 20:42 #160266MirkaDdnes-dnes to byl krásný den…
tak vzít všechny 4 psy a jít za lípu do lesa-k lípě se Dafi táhla,pak běhalamskákala po pařezech,táhl se pak Žeryk za náma,dobáhal nás furt,mezi tím furt někde stály a čmuchaly psi rodičů-ty jsem furt od něčeho odtahovala,Žeryka popoháněla,Dafinu zastavovala-pakárna,když mají každej jiný tempo*Žeryk čmuchá dobíhá,Dafí předbíhá,psi rodičů furt čmuchají a stojí….
pak po okruj¨hu v lese a dojíti zase k lípě,jsme šly podél velkýho pole směr Uhřice-to se táhla zase Dafi…
došli jsme k lavce,kde si pejsci poseděly a šlo se zpět-k lípě a dom,od lípy valily všichni zpět-učesat mí psy-v lese nálož klošů-nálety…,umýt kuchyn,nakrmit zvěř,uvařit rýžu,brambory,nakrmit nás,vyprat,
jít ležet-tatka je čím dál víc hluchej-tv mu veleřve,naslouchátko nechce a mě to deptáááááááá,tvl deptáááááá,je to mazec…
pořídil si trochu rýmu…
no nic
k večeru vycházka pidi,nakrmit zvěřmpocvičit na záda,
jít na chvílu k rodičům na kafe…
kde rodiče sesumírovaly,kdy a kde budem mít svatbu…božíííno a ted musím zašít Martinovi gatě-den dovči za mnou
v pátek to byla taky dovča..
keště zítra…23.10.2023 v 20:43 #160267FifiMirko, to mel bejt nejakej jako volnej vikend a odpocinek? Proc tam tatkovi dycky surujes, uklizis, on to tak chce? Teda je fajn, ze se takhle vidite, jezdis za nim, ale uz me to xkrat napadlo. Jedes za nim si uzit jeho a ne mu tam uklizet, resit sprchovy dvere, kdyz jemu to nevadi, co to nechat na nem?
Podrbani Dafce, priste bude v aute urco lip zajistena.
edit
kde rodiče sesumírovaly,kdy a kde budem mít svatbu…božííí
Ckej, tys byla pozadana o ruku (gratuluju)? Nebo to je jejich aktivita?- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 3 měsíci uživatelem Fifi.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.