- Toto téma obsahuje celkem 1,971 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 6 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
15.7.2024 v 4:30 #174542
cernej caj
Milena
Jedu se znamyma – on je to spis kamarad myho kamarada a jeho kamarad, obcas se mnou jedou, ale vzdyckyje tam ten muj/nas spolecny kamarad, nebo jinej muj kamarad, ze to nejsou oni 2 a ja navic… tak z toho mam trochu obavu, oni sou kluci fajn ale proste nemaji tolernaci k mym zvlastnuskam moc:( ktery me udrzujou nejak v pohode… treba jidlo, kdyz ho chcu ja a ne az vecer… ale snad to bude dobry.Jedeme z visaje (to jizne od mosty u jablunokoba) po hrebenu na jih az k zitkove a z bojkovic domu.
Posledni narocny tyden v praci a pak hura, volno.
Nad ranem me vzbudil dest, ale chodniky sou suchy a nijak se neochladilo….
15.7.2024 v 6:32 #174543PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Tyyy vogo! Dámy koukám a taky smekám – Petrs a Thielli. A věřím, že paroplavba byla pro obě strany dobrá zábavička.
A jsem ráda, že se Krušky Thielli líbily. Je to zasej krásnej kus naší země a když člověk nenarazí na hovada u snídaně, velmi si to tam užije. A koukám, koukám, že vás tam bylo povícero, že jo Mílo? Dobrý to bylo, že jo?
Byl jste někdo u mojí oblíbený kapličky Sv. Jana Nepomuckýho v lesích?Já jsem dřela jako kůň. či spíše jako koněspřežka. 😀 , mám spálený zádíčka trošku, ale! prací se mi podařilo rozhýbat to rozmlácený koleno a tělo, to je pozitivní zpráva. A mám ještě jednu a z tý mám radost, ale!! udělám z ní článek. Nebojte, zatím žádnej novej péf doma nejni.
15.7.2024 v 8:07 #174558MirkaD
v sobotu odpoledníhl.kasa,úklid a po deváté odchod a posezení na terase z máti..
v neděli vycházka mezi pole směr ke křížku,nošení hraček,
odpolední-kasa 2,vybalování-ano házení kastlů z pivama je božíííííí:-(
pak hl.kasa,a večer úklid a ve třičtvrtě na 9 dom,
Martin vařil guláš,já vydeptaná z docházkyasi takhle,až budu psát zase dovolenou na celej rok,tak tam namaluju jabka,hrušky..a nevím co a napíšu….že je to fuk co napíšu….
dnes kousek k lípě,Dafi se furt táhne,vím,že je teplo,dusno,ale potřebuju,aby se aspon kousek prošla..když už nic jinýho,tak aby se líp vykadila….
pochopitelně chodím brzo ráno a chvilku
a když píšu,že pejsci aportovaly,hráli si a tak-tak je to kousek a chvilku a mezitím přestávky….
nevíte někdo,kde mám přepínací černomodrý vodítko?já ne…15.7.2024 v 9:06 #174565cernej caj
MirkaD
V kapse vesty? V aute?PetraK
Tak to je super s kolenem. U vas tak smazilo, jo? Ti su teda zvedava co mas z aprekvapko:D15.7.2024 v 10:02 #174568PetraK
Černej čaj
smažilo hodně, navíc prostě makáš na přímým slunci, házíš lopatou, házíš lopatou, házíš lopatou……..vozíš kolečko, vozíš kolečko, smaží, smaží….. 😀
Mirka D.
my včera byli ráno koupat, lehce v lese a odpoledne už nikdo nechtěl nic, natož se táhnout :_)15.7.2024 v 10:27 #174569Petrs01
mazat, mazat, mazat.
Předtím, klidně v průběhu přimáznout, rozhodně namazat potom (dle stavu buď něco hydratačního nebo rovnou panthenol, doporučuji panthenol s aloe), pokud jsi spálená tak mazat i nadále. Jsi-li spálená hodně, tak klidně několikrát denně. Já se hodně spálila na těch prvních dvou jezerech, teď jsem to celkem ustála, ale taky jsem musela fofrem z toho slunce pryč, přímo jsem cítila jak se do mne zakusuje.
Zakrývat hlavu – po dvou krásných věcech na Ú úž jsem se to naučila. Nepodceňovat pití mne naučila jedna noc v nemocnici – jsou věci, které mi opravdu stačí zažít jednou (byť tam tehdy byly i další příčiny).My včera NEDĚLALI NIC. To bych si měla zapsat do kalendáře, to se nám stává odhadem tak 2x do roka.
15.7.2024 v 10:36 #174570PetraK
Petrs01
mazat, mazat, mazat.však jo, pili jsme při tom furt pívo! 😀 jenže člověk to vypotil a tak se ani nenamazal 😀
Nejni to tak hrozný, už nějaký základ byl,jen to prostě pálí. Brtnik taky špačkoval, že si mám vzít něco na hlavu, ale házej kamení v klobouku :D, bych se navíc upekla úplně.
15.7.2024 v 10:42 #174571Petrs01
Brtnik taky špačkoval
Že by měl projednou víc rozumu? Až budeš dva dny blít i to, co jsi nikdy nesnědla, tak potom hodně dlouho kamením házet nebudeš. Věř, že to jsou opravdu zážitky, které nepotřebuješ.
Jestli to pálí ještě teď, chtělo to ten panthenol. Maž to nouzově tím co máš po ruce, ať se ti to víc nevysušuje.15.7.2024 v 10:46 #174572PetraK
Petrs01
já se chodila schovávat – počítat ve stínus Rumíčkem šišály v hlíně, nebo ho kropit v bazénku. Namazat se tady můžu tak leda lepidlem na papíry a to by mi ešče ty záda musel namazat pan náměstek 😀 , si tam nedosáhnu.15.7.2024 v 11:08 #174573Petrs01
tvl tys to házela nahoře bez? Jako já mám taky spálený záda, ale to je proto, že v tričku se blbě plave. Mám je skvěle flekatý. Verze „vyšpulím nenamazaný záda na celej den na sluníčko“ je opravdu síla. Máš velké štěstí že jsi dost jiný fototyp.
A panu náměstkovi by se to třeba líbilo 😀
15.7.2024 v 11:17 #174574PetraK
No nahoře bez to by teprvá bylo, ne mám tílko s velkým vykrojením, kam si prostě nedosáhnu. A včera jsem byla tak urvaná, že mě nějaký mazání bylo šumák.
Myslím, že to bych panu náměstkovi neudělala :D, je to hodnej pán.15.7.2024 v 11:54 #174575Kimi
Babský recepis na spálený záda – silnej černej čaj (samozřejmě tím nemyslím zapojení cestovatelky Čajíka)😉😁. Za mého dětství ani snad panthenol nebyl, babička používala dávné domácí recepty – kromě čaje vepřové sádlo, domácí tvaroh, líh (Čistou výčepní).👍🤭
15.7.2024 v 12:05 #174576PetraK
Kimmi – i já mám ve svém repertoáru černý čaj – neslazený 😀 ten se mi osvědčil vždy, nikdy jsem nenašla odvahu naplácat si na spálený třeba doporučený a jinými lidmi odzkoušený bílý jogurt.
15.7.2024 v 12:08 #174577cernej caj
Kimi
A cajem jen polevat nebo jeste to ma jine pouziti? Prikladani pytliku a tak?PetraK
Ja se prave preventivnr docela mazu, uz roky pouzivam dokonce 50 a nic mensiho ani nekupuju a to se nespalim snadno, ale byt nekolik hodin na tom ostrym slunku muze byt fakt masakero a dobry mazat cinkoli mastjym po ruce, treba indulonou od kolegynePetrs01
Taky se snazim mnohem vic pit, tak uz taky nenosim 2l ale 3,5l vody radsi:D a snazim se to vypit denne15.7.2024 v 12:52 #174578PetraK
černej čaj
já uvařím kýbl čaje, nechám vychladit a pak v tom máčím třeba kapesník, nebo nějaký plátýnko a přikládám.15.7.2024 v 13:02 #174579Thielli
Čajíku
přeji hezkou a pohodovou dovolenou, díky za výlet na Králický Sněžník, opět moc hezké, nevím, kam na ty vstavače pořád vy všichni chodíte… 🙄
Mirko
tobě už nebudu psát nic na ty tvoje náklady, co za sebou táhneš, ty prostě táhneš a nedáš si říct, protože ty sama ze stereotypu nevykolejíš, tebe musí vykolejit až nějaká havárie… tak ti nevím, zda ti ji mám přát nebo ne.
Rozhodně ti přeji, ať máte alespoň tu dovolenou hezkou, klidnou, odpočinkovou, no prostě – dobíjecí stanici.
A díky za hezký slova k lidem tady kolem.Milena
jako opravdu jsem se u tvého reportu nasmála, včetně komentů k fotkám… takže zase díky.PetraK
na práci na slunci jsem mívala starý sepraný pánský bavlněný košile s uříznutými manžetami rukávů. Plápolá to přiměřeně, větrá to a chrání to před melanomem… v sekáči se snad pořád ještě dají za babku sehnat… zvlášť na velikost čivavy.Jinak prosím VŠECHNY, aby svůj obdiv za výkon na Miladě adresovaly výhradně Petrs. Já jsem seděla rozvalená na polopotopené nafouknuté desce, jen občas zlehka pádlem hrábla do vody, kochala se okolní krajinou, třídila si myšlenky… a rozhodně nevydávala žádnou energii. Jen kafe mi na palubě chybělo, jinak to žádnou chybu nemělo… Petrs tam vysekla asi tak sedm kilometrů kraulem. 🏊♀️💪
15.7.2024 v 13:09 #174580Petrs01
Jen kafe mi na palubě chybělo
No ale tos měla říct! Čekalo by tě aspoň v cíli!
Příště ti pořídím brzdící padák. Dlouho jsem to nevěděla, ale lodě, co dělají doprovod plavcům při LaManche a podobných ptákovinách, používají brzdící závěs, aby mohly jet alespoň na minimální výkon a přitom držely rychlost plavce.
15.7.2024 v 13:19 #174581cernej caj
Thielli
priste termosku s sebou 🙂ja s ATB na hory mela taky starou muze kosili, takova dostatecne lehka a pritom rukav… jako byla tepla vic nez dost, ale… 😀 diky za pripomenuti, v techto vedrech se hodi vytahnout na rano zase tuto zminovanou kosili. ale proc strihat manzety? to sou ty konce rukavu se tak jmenuji>
no letos sem mela orchidejovej rok, nechapu, ale v zivote sem mozna videla orchidej 1x ve volne prirode a letos mozna 8x …
15.7.2024 v 13:20 #174582Thielli
Petrs
jasně, to bys nebyla ty, abys nevymyslela nějakou VÝZVU. 🙄😁
Dnes frčí říkat, že „mám rád výzvy“…. tak já tedy žádné výzvy k životu nepotřebuju. 😆Na to září si budu muset koupit nové neoprenové ponožky. Ty moje staré už zteřely.. a kafe si vezmu, jo. Jsem nevěděla prostě předem že to bude taková kavárnička na plováku, no…
15.7.2024 v 13:23 #174583Thielli
čajíku
většinou má pánská košile rukávy moc dlouhé, manžety jsou tuhé, při rozepnutých to překáží a plandá do dlaně, při zapnutých to zase tak neluftuje. Mně se osvědčilo je ustříhnout a nechat rukávy volné a otevřené.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.