Jak jsem se socializovala

Tahle sobota byla extrémně naditá.

Na zážitky.

V pátek se makalo, protože se betonovaly ty odvodňovací žlaby. Já jsem dělala kuchařku- to aby bylo co jíst, animátorku- to aby se měli ti dva komu smát a nakladačku betonu- to aby se tím ti dva nemuseli zdržovat. Večer jsme toho měli fšicí dost, hlavně kluci, protože ty žlaby jsou těžký – 76 kilíček jeden a tahali to tam celej den. Ne, jen to někam donést, ale když to máte usadit, vezmete to do ruky několikrát, aby to bylo tvz. ve vodě. Takže žádný ponocování,  po návratu z voleb jsme lehce zagrilovali a pak hup do peří.

No ale v sobotu jsme si to vynahradili. Byl u nás po roce zase Street food festival, tak jako loni a my si na něj vyrazili. Ať si taky trochu užijeme. A to přesně jsme dělali. Byl to zas báječně strávenej čas, kdy hlavně pan stavitel nic nemusel. Teda musel, že jo. Vymyslet si, co si dá dobrýho k jídlu a k pití. I když pití bylo jasný. Stejně jako loni báječný německý nealkopívo.

A k jídlu, že prej si dají s Ričrdem tu tortilu, co jsme měli my loni. Páč Brtnik je tak trochu nosorožec. Taky změny moc nemusí 😀 . To já jo, takže jsem se motala chvíli mezi stánkama a pokukovala třeba po vietnamských jarních závitcích, ale pak v první inštanci vyhrály belgický hranolky. S výbornou belgickou majonézou. Prasárna největší. Ano, souhlasím. Ale moc dobrá prasárna. 

Pak přišla na řadu kávička a to pivíčko. A druhá runda. Copak si dáme teď. Na závitky nedošlo ani tentokrát, ty si nechám na příští rok, teď to byl obří hotdog s brátwurstem a spoustou dalších věcí. Opět – prasárna největší. A ano, opět souhlasím. Ale taky moc dobrá prasárna. 

Seděli jsme si na sluníčku, cpali jsme se dobrotama a nemuselo se nic. Lábuš hlavně pro pana stavitele, který aspoň na chvíli vypadl ze stavebního šrumce. A pro mě taky, nemusela jsem nejen vařit, ale ani vymýšlet co vařit, což je to nejhorší vždycky.

A pak jsem zblejskla poklad. Poklad největší!  Frgály!!! Oni tady mají frgály. Mi-lu-ju frgály.  A hned mě napadlo, že jeden koupím a skočím za babičkou na kafe. Až k večeru, protože po obědě mám dojednanou tu návštěvičku. Výběr byl rychlý a bleskový. “Prosím jeden borůfkovej!”

Ještě chvíli jsme se tam ometali a pak už zamířili domů. I proto, že já měla na odpoledne ten program opravdu nadupanej a kluci za chvíli vyráželi do Prahé, neb Ričrd se musel v sobotu vracet dom, aby ráno v neděli mazal do prasé. 

Tak první část socializace jsem měla za sebou – pobyt ve větší společnosti hlučných lidí, to nám šlo. Zbývaly ještě dva socializační segmenty. A to si nechám na zítra.

6 komentářů u „Jak jsem se socializovala

  1. Dostala som knižkuúúúúú aj kalendááááár. Ďakujem, v chaotickom čase, keď mačky nechodia domov, lebo na poli majú milión myší sa mám čím zabaviť a zabudnúť na strach o ne. A to jednej tej mačke musím dávať ATB, bo má zranený chvost. Takže kažDý deň večer chodím po poli s výkrikmi Škvrnááá, Chvost, Leooo, Vickyyyy ako taký blázon.

    To prekvapenie , ktoré sme mali hľadať v kalendári sa objavuje v každom “mesiaci”?

    1. Není vůbec zač. Mám radost, že knížka i kalendář dělají radost.
      A jo, paní nakladatelka tam vložila ten pravidelně se každý měsíc opakující detail a taky jeden který je jen v jednom měsíci v roce.
      Takhle nějak je to u Vás teď? 😀

          1. Na obrázku áno, na poli som mala len 50% úspešnosť. Ale Chvost prišiel, tak dostane ATB na ten chvost. Nomen omen.

  2. Že mě nenapadlo dát tomu jednomu smetákovi jméno Ocas🤣🤣 Teď přibývají sousedi,co by si asi mysleli kdybych volala Ocas domu 🤣🤣🤣

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..