Co tak může dělat ohař?

Když je doba kovidí?

No, pokud je to ohař v Domečku a pánčička už je tak trochu na nohou, páník úplně na nohouch a navíc k tomu je i krásný počasí………..tak to docela jde. Co jde! Někdy přímo i běží! 

Venku se udělalo nádherný počasí, sluníčko rozdávalo Déčko plnými hrstmi zdarma a já se rozhodla, že si půjdu nabrat. Ohaříci nadšený, metali kozelce a očekávali nějakou velkoakcičku. Tak s tím rozhodně zatím počítat nemohli, ale maloakcičku jsem jim zařídit mohla.

Já se přece hýbat nemusím, aby se hýbali oni. Takže přišel ke slovu běh kolem včelína. Já jsem byla dirigent, co stál a pouze určoval směr obíhání. A ti dva lítali nadšeně jako pitomci seeeem a tááám. Hlavně, že se něco dělo! Cokoliv, ale aspoň něco. Za odměnu, že tak pěkně obíhali si navrch mohli zacvičit sedni-lehni-vstaň a k noze. Jako odměna výborný 😀 .

Pak jsem se už musela “zapojit” trochu i já.  Páč jsem vymyslela, že budem hrát na bombaře. Bombou je v tomto případku velká dóza od vitaminů, do kteréžto napěchujeme něco pochutin, čokle usadíme u vchodu a vydáme se bombu uschovat někam, kam oni nevidí. A vyšleme prvního bombaře, aby hledal. Když splní svůj úkol – vy prozatím sedíte na zápraží a sbíráte si tedy vitamin D zdarma rozdávaný tím sluníčkem – odměníte úspěšnýho bombaře pamlskem z bomby a jdete ji schovat tomu druhýmu. A takhle strávíte nějakou dobu.

Fyzická a psychická námaha unaví ohaře natolik, že v době, kdy se pánik vrací domů, jdou tito dobrovolně na pelíšky a hodlají zaslouženě odpočívat. Jééénže. Jéénže. Pánik je tvor činorodý, takže se převlíkne do pracovního a vydá se ……………….. k obřímu výkopu. Ten nám, zčásti na pozemku, zčásti za pozemkem, vyrobil bagr, kterýžto byl pozván, aby vyhloubil příkop pro připojení se k místnímu vodovodu. Máme sice vodu ze studně, ale ……… sichr, je sichr. Takže momentálně máme k dispozici obří rigól s hloubkou tak asi metr třicet a šířkou taky asi metr, dýlku netuším, je to prostě dlouhý. A ten rigól je nutno zasypat. 

A to se stane právě další domácí zábavou a postará se o ni právě pánik. Hlavně Rumoušovi. Ten, stejně jako kdysi Ešátor, je fascinovám jakýmkoliv hloubením a zemními pracemi. A vypěstoval si časem z jakýhosi, nám neznámýho, důvodu averzi na lopatu. Lopata v zemině se prostě nesmí pohybovat. Pokud tak činí, je nutný se na ni vrhnout a zkousnout ji. Což vzhledem k jejímu kovovýmu skupenství nejni úplně dobrý nápad. Je překvapující, jakým retardérem se může stát tvor tak inteligentní jako je Rumíček. Bojuje s velkým zaujetím. Tak velkým, že vám prostě znemožní pořádně pracovat, takže za chvíli se z okolí rigólu ozývají nejdřív napomenutí, posléze nadávky a poté už hrubé nadávky. Nic ho ovšem neodradí a jde po lopatě furt. Navíc k tomu přidá kvokání. To prostě nemáte šanci pochopit. Ale ftipný to je. Tedy pro vás, co to pozorujete, ne pro toho, kdo drží lopatu.  Bohužel to nejftipnější pochopitelně natočený nemám, jen dva nudný fragmenty:

Vzhledem k rozměrům rigólu je jasný, že k jeho zaházení ještě dlouho nedojde, zatím jsme ve fázi: roura zasypaná vrstvou písku, tak jak vyžaduje nařízení. A tím pádem nám následující den poskytne další možnosti zábavy.

Stačí mít balonek a vhodně se trefit. Do rigolu.  Nejlépe tak, aby ohař neviděl, kam balonek zmizel. Takže nejdřív ho necháte hledat – a ono najít balonek zapadlý v rigolu není úplně jen tak – a poté přijde na řadu tělocvik, páč ohař musí hupnout dolů do hlubiny a posléze se zase vyštrachat nahoru. Když to takhle uděláte několikrát, máte za sebou pěknou dávku tělocviku. Ohařího tělocviku, vy si v pohodě jen stojíte a zase sbíráte ten vitamin D. A taky se smějete. Když třeba Taliprtka hópne dolů a protože je to retard křížený s buldozerem, tak lešenářská podlážka, která kryje průchod rigolem ven ze zahrady, pro ni není žádnou překážkou a projde jí bez zaváhání, jak kdyby tam ten těžkej kus dřeva vůbec nebyl. Asi ani nevnímala tu ránu do hlavy, kterou podlážku odhodila. Pak nemá být tak blbá, že jo 😀 . Nejvtipnější na tom bylo, že vůbec nepostřehla, že balonek sice do rigolu mířil, ale v něm se odrazil právě od tý podlážky, a vyletěl zase ven. Měla tedy na značně dlouhou dobu o zábavu postaráno, protože najít balonek někde, kde vůbec není, to je fakt těžký 😀 

Nu, takže i takhle se lze zabavit, když nemůžete opustit domov. Ještě, že tu zahradu máme. 🙂

 

2 komentáře u „Co tak může dělat ohař?

  1. Moc dobre delate s pripojenim k vodovodu, sichr je sichr.
    “A vypěstoval si časem z jakýhosi, nám neznámýho, důvodu averzi na lopatu.”
    Fakt je to averze? Nemuze to bejt jeho laska k vykopum snehu, cutani balonku – ze ocekava neco podobnyho?
    “Tak velkým, že vám prostě znemožní pořádně pracovat, ”
    Je to jasny, proste chce delat Zákopčaníka sám! 😀

    1. NO jde po tý lopatě jako magor, hystericky jí zakusuje a řve jak prokopnutej, úplně normální chování jeho to tedy nejni 😀 . Škoda, že se mi to nepodařilo natočit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..