Prej sem úpablb

Neboli prej úplně blbá. Řikala tudlenc pánčička.

Nechápu proč. Otevřela dvéře, když se vrátili s pánikem domů, jako každej den. A my se vyřítili ven je uvítat. Já vykopla vnitřní dvéře, jako dycky a procpala se ven jako první. Rumouš se prodral vzápětí a šli jsme rotovat a skákat a radovat se. 

Když se radujeme, neslyšíme, to se ucpou zvukovody a nemáte zkrátka šanci slyšet, že “Dolů!” a “Klid!” tlapky tak tlapou hlasitě, že nejni nic slyšet. Ani ten kapitulující povzdech pánčičky : “Chjo, sou jak debilové.” a pak stojí a už nic ani neřiká. Páč prej šécko marný. A jen kouká. 

A dneska teda koukala ale! Já věděla, že koukat bude. Stejně jako sem koukala ráno já, když voni vodešli. 

“Jé, ta je hodná ta pánčička, Rumouši! Podivej, jak na nás dneska pamatovala!” hodila jsem svou ušlechtilou hlavou směrem ke kuchyňský lince, abych mu vokázala na to, co nám tu pánčička nechala. Koukal jak zjara.

“Celá piskla piškůtkůch!! Ty to nevidíš?” 

“Vidim, ale ta PIKSLA je NA LINCE. Tam my přece nemůžeme.” pravil ten rezatej mudrlant. “To tam určitě zapomněla jenom. Však odpustky jsme už dostali při odchodu.”

” Ne, hele, určitě nám to chtěla dát úpa celou tu pisklu, jen to nestihla, víš, jak ráno kvaltuje dycky, ne?” 

“Taliprde, ty pako, už nám snad někdy dala celou pikslu něčeho? Nedala, vždycky po kouskách.”

“Rumouši, přemejšlej! Tak někdy se začít prostě musí. Já sem přesvědčená, že nám to určo chtěla dát, jen zkrátka nestíhala, no. Takže co. Vlastně, to jí jen ušetříme práci, když si to vezeme sami.”

“No já to rozhodně brát nebudu!”

“A to já klidně zasejc jo! Koukej, jde to snadno!”

“Plesk” a ty pidimidimalinkatý pičkůtky se rozkutálely fšade.  Byl to hotovej koberec z piškůtůch. O jejda! To bylo krásný ráno. A co myslíte, že si Rumouš taky dal. To je jasný, jak facka. Jen sem za něj vodvedla špinavou práci.

No a protože jsme měli tak radostný to ráno, tak já, když přijeli právě domů, jsem chtěla pánčičce taky udělat radost, aby viděla, jak jsme její nápad vocenili a tak jsem drapla tu pisklu (Nevíte někdo, proč von Rumouš celou dobu řiká piksla? Šak je to piskla, ne? Podle toho jak píská a skřípe, když ji drtíte zubama přes ten plech.) a letěla jsem s ní ven. Aby viděla pánčička, jak sem vděčná, jak to voceňuju, že na nás myslí. Ponejprv si toho vůbec nevšimla. To mi přišlo trošinku líto, tak jsem jí pisklou třískla do holení kostě. 

“Ty idiote!” ocenila to. A pak jí došel dech. Koukala úpa přesně jako já na tu pisklu ráno. “Tályje? Ty vole…………. co to máš??” 

“To koukáš viď? Já taky koukala, měli jsme ti takovou radost ale! Seš fakt hodná!”

Furt jen koukala – asi překvapená tím přívalem mýho vděku. 

“Jako chápeš to?” zahovořila směrem k pánikovi trochu zdecimovaně /to víte, převálcoval ji můj příval emocí/…….”Vona……….. vona snad sebrala tu plnou pikslu……. no nenené? A ešče se tim přijde pochlubit, že to sebrala a sežrala?”

“No, sem dobrá, co?” hopsala sem jí na hlavu. 

“Ty seš fakt úpablb, Taliprde, to už prostě lepší nebude.”

Měla sem radost, že se taklenc raduje se mnou a překousla sem pisklu vejpůl. 

“Vidiš, Rumouši, já Ti řikala, že to tam nechala sválně. Dyk mi ani nevynadala!”

 

21 komentářů u „Prej sem úpablb

  1. 👌😂

    Zrovna jsem minulý týden, když jsme hlídali pejska, vzpomínala na tu Talinčinu akcičku s panenkou. Málem mě kleplo, a to se mu nakonec nepodařilo nic nám sežrat. Zlatá vižla, co? 😅

    1. Přééésně, zlatá vižla, jsou věci, co jsou pod její úroveň……”Viiiď Bubi!” 😀 😀 musím se smát při vzpomínce, tak ta rezatá, špatně chodící bábrdle v počátcích soužití profi kradařila. Žádný jídlo nebylo v bezpečí, nechápu, jak ji ty její slabý pastelky, co měla tehdy místo nožiček a který nesly klůůstý tělíčko, mohly udržet 😀

    1. Jooo anooo, fšímavá to vona je velice. Žádnou příležitost k průseru nepřehlídne 😀

  2. Ja byla zvedava kdyz si slibovala neco vtipnyho a zvedavost se vyplatila, je to super:D fakt sem se nasmala:D

  3. Už jsem myslím psala tady nebo na Zvíř, jak mi jezevka Dulinka za necelý kilometr cesty autem vybalila a sežrala maminkou pečlivě zabalený řízek a jindy zas vytáhla návštěvě z kabelky čokoládu, vybalila, sežrala (bez následků) a obal zasunula pod gauč. Když jsem jí nařídila, že nesmí, mohla jsem na konferenčním stolku nechat talíř jednohubek a dortů, když jsem zapomněla nařídit, posloužila si. Před Goliáškem raději uklízím, stačí na linku, tam nedosáhne.

    1. Tak to byla Dulinka zodpovědný zvíře 🙂
      Naše králice samozřejmě taky krade. I přes hadrovou nákupní tašku cejtí zeleninu a nemilosrdně se zakusuje. A umí si vyskočit na kuchyňskou židli a z ní na malej stoleček v kuchyni. Jednou tam našla talíř s jabkama, dvě si shodila na zem, do půlky je vokousala a přitom z nich vypresovala takový množství šťávy, že jsem asi třikrát vytírala, než to přestalo lepit.

    2. Jojoojoooo to si pamatuju, jak jsi vyprávěla s Dulinkou a řízkem 😀 😀 Nu, taky si myslela, že když je to volně ložený, tak to nikdo nechce 😀

    3. Kterak Kremylek rotvajleri onehda sezral anglicky navsteve stangli salamu Vysociny, to je uz legendarni. Vytahla ji z krosny, zatimco jsem cubky chvalila, jaky jsou sikovny a hodnoucky a nekradou… 😀

    1. No, blbý je, že Talinka ničehož nechápajícího 24/24 je …………. řekněme dost náročná 😀 😀 😀 😀
      Dneska jsem na ni koukala při cvičení, ona za to fakt nemůže, nemůže, teď bez legrace ten průvan v hlavě je obrovskej, jak je navíc přetáčivá, tak to je vražedná kombinace někdy.

  4. Talinka nemela snadnej start, holt ji ty prohresky musis odpoustet a sebe vic hlidat. 🙂 Navic ted ma asi hormonalni bouri po kastraci, jen pockej, zajici, ona se zklidni, zmoudri. Casem. Mozna. 😀

    1. Fšak jo, mi to přišlo i ftipný. Jen mě mrzí, že to člověk nevidí, jak to probíhalo. A tak jsem si to domyslela. A myslim, že se ale moc nepletu 😀

      1. Jojo, to bych taky ráda viděla. Jestli to všechno vdechla naráz, nebo ke konci začala i přežvykovat 🙂 A nejlepší je překousnutá piskla 😀 A mimochodem, jestli vona nebude po paničce, ta si taky chvíli stála na vedení, než jí to docvaklo 😀😀😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..