Návštěva přijela na návštěvu.

Neboli přijela z Chalupy do Domečku 🙂

Protože jasně, že ho taky museli vidět. Domečka jednoho šikovnýho. Nejdřív přišla na pořad dne vítačka, kdy jsem poprosila kvůli Mousesovi, aby Koněf byla na vodítku, protožeee, aby jako nedošlo k nějakým splašilostem. Mouses si myslí, že je Batman a Koněf ho nezná, mohla by ho chtít honit. To se ukázalo jako dobrý nápad, protože můj odhad se trefil. 

Usadily jsme s holkama Františka na zápraží s pitíčkem a mazaly venčit čoklidy. Bylo fajn, že všichni spolu vychází dobře. Vzala jsem holky po dohodě nahoru ke kostelíčku, kde mohli hned za silnicí u hřbitova pustit obě feňule z vodítek bez obav, že poběží za koníkama, či kravičkama.

Slíbily jsme Františkovi, že budeme za chvíli zpátky………………….. 😀 . Trochu to nevyšlo, uznávám. Ale nebyla to úplně moje vina!  Když holky přežily to děsný stoupání a chlubení se kostelíčkem, zanořily jsme se do mýho bukovýho chrámu. Na začátku cesty nám teda zahromovalo a to jsem chtěla utyyykat zpátky 😀 , ale opanovala jsem se a uvěřila holkám, že je to ještě daleko. 😀 A tak jsme šly. Resp. šli, protože šel s námi i Rumíček , že jo. Pesani si pěkně pobíhali. Na Tali bylo nutno občas houknout, jako vždy, když si myslí, že moje pozornost je totálně rozptýlena, ale jinak dobrý. Rumoušek pobíhal kolem, chodil se hlásit a jinak si zkoumal stejně jako ostatní. 

Sešli jsme k úvozový cestě, která tvoří můj nejkratší zdejší okruh. Svede vás dolů na cestu pod kopcem a vrátí do starýho sadu, kterým přijdete pod něj. Zeptala jsem se holek, jestli se vracíme, ale ne, ešče že půjdeme dál. Však není kam spěchat, ne? V lese člověk zapomene na všechno i na to, že nechal Františka na zápraží. Nevím jak holky, ale já zapomněla dočista. “Prooomiň Frantiiškůůů!” 

Takže z toho nakonec vylezl takovej trošku větší okruh a zde je z něj částečná dokumentace:

Ale žádná hrůza – jako třeba návrat po půlnoci se nekonala, to neee. 😀 😀 Při našem příchodu už dělal Františkovi společnost Brtnik, kterej vyfáral ze sklepa a stříhal si na zápraží svoje háro. 

Sedli jsme si pak na chvíli na zápraží a ochutnali společně náš dárek- Rrramštajní pívo.  Výýborný je, výýborný! Mouses chodil důležitě kolem a asi moc dobře věděl, že je Koněf na vodítku, protože tam chodil přesně tak, aby se na něj nemohla dostat 😀 . Pak jsem šla holkám vokázat útroby Domečku , provést je po našem pokladu a pak už bylo na čase se rozloučit. Páč druhej den už jsme museli do rachoty, takže konec zábavy a hup do reality 😀 .

 

EDIT PO VYDÁNÍ – já jsem kopyto a nevložila jsem do článků fotky, který mi Dennyky poslala. Takže:

tady vidíte Kerinku v celý její kráse:

 

Tady vidíte, jak krásně se holky staraly o naši kapličku:

A tady můžete slintat, protože tady vidíte báječnou pravou slovenskou kapustnicu se švestkama a houbama, kterou pro nás vytvořila sama Dennyky:

Je výborná. Jak kapustnica, tak Dennyky 🙂

 

18 komentářů u „Návštěva přijela na návštěvu.

  1. František byl odložen a zůstal, on je hodnej 🙂
    Jestlivá za něj mohu mluvit potažmo psát a já myslm že jo, tak si dovču taky užil, pohodička přesně podle jeho gusta 🙂
    Tak tos vyblejskla rychle, páč ta koza sedět moc nechtěla 🙂

    Hm chuť na kapustnicu by dnes byla, páč včera bylo pár pif 😀

    Kaplička je moje srdeční záležitost je úžasná 🙂

    A my děkujem za návštěvu 😀

    1. Pár pif , pak paf,
      kapustnica nejni hrách
      vytáhne tě z potíží
      voči zcela rozklíží
      probudíš se hned
      vidíš jako rys
      a hned může zpívat cis
      😀

      Jo já jsem si říkala, že pro Františka to bylo asi jak střižený. 🙂

  2. Ty vogo, kapustnica! A podle mastnýho vokraje nešizená!!
    Jinak psouni taky pěkný, zvlášť Rumíček “hovořící”.
    Opravená a rozsvícená kaplička úžasná :-).

    1. Mileno, jasně, že nešizená, cibulka na sádla, přes kilo plecka, uzená krkovice, klobáska 🙂
      Raději bych teda místo krkovice třeba uzená žebra, ale nebyly.
      Když jsem dělala x litrů na starých kamnech na hrnci, tak jsem tam dávala koleno 🙂
      Kaplička je nová, dílo Brtnikovo 🙂

    2. Jojo, byla velmi nešizená! Fakt lábuš. Kaplička prosím není opravená, tu zbudoval Brtnik úplně nově. Bude v ní bydlet jednou svatej Vojta, kterýho vyřezává z lipovýho dřeva od taky Vojty. Je taková něžná ta kaplička, já jí říkám kapličková víla.

  3. Kerinka – konečně pěkně osvalený psék se zásobama na zimu. Né, jako ty ostatní vižlí vyžlata. 🙂
    Kaplička úhledná, krásné linie. Není jako stavba funglovka?

    1. Kuskus Kerinka už je 11ti letá dáma a dostává pamlsek i za to, když spapá misku s jídlem 😀

    2. ano je to funglovka, která má zajistit vodu do kraje. Zatím se jí to v podstatě dost daří 🙂

        1. 🙂 a to by vůbec nebylo do věci, to by se mi líbilo. Až bude čas zase být na chalupě, mám v plánu podle pana Holzera zkusit na louce vybudovat tůňku. POzvu si malinkej bagřík a budem budovat ve stylu divočáků – vyhrabat zeminu, nasypat zpátky, utlouct, vyhrabat, nasypat, utlouct. až se udělá nepropustný dno, který udrží vodu delší dobu a tím pádem tam bude taková ta tůňka, co po deštích dloouho vydrží. Chodím jednu takovou divočákovskou pozorovat tady u nás na loukách u lesa. Mají tam dvě vedle sebe, voda tam pro letošek ani jednou nevyschla!! Jistě letos byl na vodu štědrý rok, nicméně když už nikde nic nebylo, tak tady ano. Funguje jim to! V přírodě všechno funguje, stačí se jen dívat a nebejt kretén, co všechno zničí. Mají tam prostě vodu celoročně.

          1. Přísahám, že jsem na to myslela při Čajdině hádance vedle. Že Ešuska vybuduje rybník i u Domečku, bo voda na zahradě muší bejt, a žáby to tam budou milovat a bude jich každý rok přibývat a nikdo v okruhu dvaceti kilometrů už se o námluvách nevyspí. 🙂 Ale když je to kuňkání tak romantické. 🙂
            Víte, že existuje žabka, myslím jde o druh ropuchy, která se v případě sucha a nedostatku potravy zavrtá do bahna a dokáže takhle hibernovat i několik let, než je vody opět dostatek? A u jiného druhu zase žabí fotr různě hloubí a spojuje a buduje kanály mezi vysychajícími kalužemi tak, aby voda mohla přitékat do té s jeho nakladenýma vajíčkama?

  4. Kerinka alias Bílý Tesák je nejen krasavica, ale na 11let má i výstavní zuby. Žádné obnažené krčky jako já. 🙂 🙂

    Naše vzdálená slovenská část famílie dává do kapustnice (krom všech dobrot které vyjmenovala Dennyky) také ještě houby a polévka se vařívá hlavně o Vánočních svátcích.
    Je to jako s brsalátem, každá rodina má ten svůj recept.

    1. Kerinka je hlavně vůdkyně veliká, furt byla vpředu nejvíc, víc než ohaři 🙂

      1. Páč jeden ohař lítal jak splašenej a chtěl si domů vzít všechny šišky z lesa 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..