Strýc Pepin aneb Pruhatá samotka

Fóra Ostatní Strýc Pepin aneb Pruhatá samotka

• Toto téma obsahuje celkem 263 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 2 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 141. až 160. (celkem z 264)
  • Autor
    PetraK

ale neumím si představit psa, který ignoruje pečínku… 😂

Pokud neležela na zemi a mělas ji v ruce, nezájem. Strašně dlouho nezájem o cokoliv, tak jsem skončila s obří kostí v ruce, s játrovou zavářkou v kapse. A i to ještě mělo mizivé úspěchy, vše v okolí byla lepší odměna, než cokoliv, co jsem měla já.

edit – nicméně ano, je nutný u takovýho elementála zkoušet – cokoliv, chodila jsem třeba s takovou tou cucací dětskou výživou jablíčka byly nejvíc v kurzu, suchej chleba, taky skelety jsem nosila v tašce na venčení – aby si ho mohla ulovit…….. jojojooooo, to se člověk sakra zapotí.

• Odpověď byla upravena před 8 měsíci a 2 týdny uživatelem PetraK.
      Maya

Thielli
        jo i takoví psi jsou
        Loki taky prvni pulhodku prochazky a nebo kdyz potkame zver, to si nevezme ani kus masa, alespon na te prochazce bez zvere na zavolani prijde sedne a nic si nevezme, protoze prece to bych pak po nem mohla chtit i neco jineho 😀

Maya

PetraK
          jj, Loki v mladi fungoval na horalky, takze ja pred vychazkou krajela horalky 😀

Kimi

Pepin mi připadá jako talentovaný stopař a pátrač, takže jak již bylo výše řečeno, zkusit nastražit nějaké voňavé pamlsky nebo schovat a nechat hledat oblíbenou hračku, má-li nějakou, nebo schovat sama, tam, kde to jde, a nechat ho objevit pánčičku.

Fifi

Díky za odezvy. 😀 To vezmu letem svetem ty svoje replies dneska.
              Pepin ma rad zradlo, ale jen doma. Ani na zahrade si pamlsek nevezme, kdyz je v rausi. Na prochazce si muzu nacpat kapsu treba zelenejma drstkama, syrovym jatrem, pecenou panenkou, pikantnim utopencem – je mu to sumak. Treba to i spolkne, kdyz mu to hodim, ale nevnima to a vetsinou to vychrchle nebo flusne o kus dal.
              Hracky a aportovani? 😀 To je pro me sebetryzneni, Ruzice je rozenej aporter. Pepin se netaha o nic ani doma, max se od Zaby naucil nosit hracky, jakoze „koukej“ – koukam, potahame se a po par vterinach hlod do ruky, on radsi do zivyho. Ani jako stene se o nic nechtel tahat, pretahovat, a ze ja tyhle hry se psama umim.
              Hra na schovku? 😀 😀 Tu si troufnu jen, kdyz ho vezmu i s Ruzici, to se pak prepne na psi mod a drzi se u ni. Pak me najde on driv nez ona. Kdyz bych to zkusila s nim separe, sebere se a odejde do dalav delat si svy veci.

Nechci znit jako pani „ale“, presne jak pise esusova, tohle se musi zazit, jinak clovek neuveri. Novy videa jsem dneska nepridala, nicmene pruhatej tajrdlik si uz dneska chodil v tom nebezpecnym vodopadu jak profik, cely to probrouzdal. 🙂 Jemu dycky vsechno dyl trva, kdyz ho do toho clovek po dobrym „natlaci“, zapamatuje si to.
              Jinak diky za pochvaly, ja fakt nevim, jestli to s nim delam dobre, jestli na nej nejsem az moc mekka. Dohraju postupne dalsi videa a muzeme dale diskutovat. 🙂 Jo a Cajiku, Pepina mam od pulky prosince, ted mu teoreticky za par dni bude 9 mesicu.

Thielli

Fifi

zjevně jste se Zrzavcovou prozřetelností byly vyhodnoceny jako způsobilé vychovat zvíře ve verzi 2.0, když máte tvory, kteří před pudovým tahem za potravou volí poznání. 😁
                Ale vážně. Kéž by každý pejskař měl alespoň dvě procenta tvá, protože ty po letech zkušeností se psy stále ještě vyslovíš pochyby, zda to děláš správně, zatímco drtivá většina majitelů prostě VÍ, že to dělá správně. 🙄

No a jak jsi psala, že chlapec bude mít devět měsíců,
                posílám tichou motlitbu, kterou když za tebe budeme mumlat všichni každý večer před spaním, třeba ji molekuly na nebesích vyslyší:

Stůj při této dvojici,
                prosí zde zástup se modlící:

Již žádné vodítka napínání,
                radostné návraty ke své paní,
                žádný malér v dospívání,
                z klacka ať psík je k zulíbání.
                Amen

PetraK

Fifi
                  Nechci znit jako pani “ale”
                  🙂 znám.

Každopádně ještě mě napadá, co můžu hodit k případnému využití

1) myslím zpětně, že u nás taky udělalo svou práci to, že jsem na procházkách vždycky dělala to, že jeden odložený = Tali u stromu na vodítku 😀 krátkém a druhý cvičí, hraje si. Pak šla na řadu Tali, postupem času začala chtít taky, taky, s tím, že to pak v reálu bylo sice chci taky, taky, ale tak dvě vteřiny 😀 , ale pak se to prodlužovalo.

2) hodně mi u ní pomohl k té spolupráci ten aport lišky, s tím, že jsem začínala na zahradě na chalupě, pak venku na louce, takže taky ve známým, nicméně pro ni i tak zajímavým prostědí. Byl to děsnej „zlom“ ona se rozsvítila, dodnes si to pamatuju. Takže, kdyby se podařilo najít něco takovýho, činnost, co ho uchvátí, i kdyby to měl být nějaký naprostý nesmysl, třeba by to pomohlo

3) on je čichač – zkoumač – nebyl by pro něj odhozenej výraznej pamlsek zajímavější odměnou, než z ruky podaný

4)tu hru jsem nemyslela právě vůbec schovku, ale na babu, kdy tě může „zakousnout“ teda zakousne se do malýho pešíčka. Zas jsem to dělala úplně jak s doňou debilitou. Vodítko, pes sedí, já odpočítávám – to je nevím proč hodně baví, u Tali odpočítávání dělá hodně, pak než vyrazím psa rukou odstrčím a „prchám a pištím, jódluju, volám pomooc 😀 “ a nechám se hned dopadnout, případně zahlodnout, ucloumat a v závěru, gejzír pamlsků do vzduchu, nebo ten obušek do vzduchu, aby si to ulovila a vítězně vlála prostorem.

5) na to aby jí zajímal ten pešek jsem přidala to, že sedí, čeká, já jdu s tím peškem na provaze, pomalu ho před ní táhnu po zemi, abych ji napnula, odpočítám a při teeeď vyrážím dopředu, dělám vlastně coursingovej naviják na dvou nohouch 😀

6) Nebaví ho dobývat věci z papírových krabiček? Dalo by se to třebas použít venku v terénu taky zapojit to nějak- utíkám s krabičkou s dobrůtkama a když mě chytí, hodím mu to jako odměnu, ať si to uloví, zabije, rozbije, sežere.

Nic z toho neber jako rady, na to jsem malý pán, jen nápady k použití, či zahození.
                  U Tali jedna věc – vždy zabralo u všeho udělat od toho nějakou pauzu , pak s tím přijít znovu, to jí to zajímalo víc.

PetraK

Thielli

Stůj při této dvojici,
                    😀
                    výborný 😀

Petrs01

odstrčím a “prchám a pištím, jódluju

Vidím to v živých barvách – Fifi odstrčí, prchá… Pepin si poťuká packou na čelo a jde si po svým. On má na hraní Růženku, Fifi ho tak jako úplně nezajímá.

Thielli

Tak …?

Petrs01

Thielli – boží! Jen aby to Pepin nevzal jako ringovej oblek… 🤣
                          Ale rozhodně bych chtěla vidět jeho výraz kdyby takhle přišla Fifi domů. Určitě by jej zaujmula.

PetraK

Petrs01
                            Fifi ho tak jako úplně nezajímá.
                            vím , taky to tak bylo 🙂 a to Tali nepotřebovala ani toho Rumouška, vše bylo zajímavější než my.Vybojovat jsem si to musela.

ad to zmíněné vybojování – to jsem chtěla ještě Fifi napsat, že ano, že určitá měkkost bohužel je u některých kontraproduktivní. U nás to bylo násobeno tím, že ruky, kterýma si před tím Tali prošla, nebyly v rukavičkách, stejně tak jako hlas, tudíž ona nic, co bylo pod touhle hladinou, úrovní, nebrala jako něco, co má brát v potaz, respektovat. Ani Brtnik mi tohle neulehčoval. Dokud jsem jela to, co jsem jela vždy. Měla jsem smůlu, hlubokou smůlu, až když jsem sestoupila bohužel níž, začla mě brát v potaz. Bohužel je to tak, nic lehkého pro mě, ale je to tak. Heh, jak často musel chvd škytat, neb on mi hned na začátku psal, že u tohodle psa, si s tím, co používám rozhodně nevystačím. No, nevystačila. nevystačila, ale dneska už ano, jen jsem to musela do těch kolejí natlačit.

PetraK

další věc – píšu, jak mi běhaj myšlenky při úklidu a vaření

Určitě u TAli něco udělalo i to, že jsem si ji vzala a šly jsme spolu běhat, nic velkýho, ale prostě se běželo, byla to nenáročná společná práce, na vodítku, v úzkým prostoru-vlelo pole, vpravo pole, tempotempotempodemedemedeme. a pak trochu poslušnosti a zase běžíme, demedemedemetempotempo.

tak, nic dalšího te´d nemám, jdu vytřít

Zlata

Fifi
                                Na Fb jsem viděla v pátrači podobně zbarvenou fenku, už je teda doma.Nebyla to Pepinovo ségra ?

Fifi

Thielli
                                  rozřetelností byly vyhodnoceny jako způsobilé vychovat zvíře ve verzi 2.0, když máte tvory, kteří před pudovým tahem za potravou volí poznání.
                                  😀 Tak dik, mila prozretelnosti.
                                  Stůj při této dvojici,

Již žádné vodítka napínání,
                                  radostné návraty ke své paní,
                                  žádný malér v dospívání,
                                  z klacka ať psík je k zulíbání.
                                  Amen

😀 To je krasny, to se ti povedlo. V jeho pripadu je nejaky dospivani uplne sumak cumak, kdyz mas nevnimace, ani to nepostrehnes. Spis jen dumam, kdy ho budu nechavat kuchat, protoze ma slezlou jen jednu kouli. U tohodle elementala potrebuju, aby fakt fyzicky i psychicky dospel, porad roste a nechci nic uspechat.

Esusova
                                  Diky za tipy, ALE! 😀 On se fakt nepretahuje, on venku i na zahrade prdi total na hracky a hratky se mnou, i na ty nejvic vysoky pamlsky. Pro nej je nejvetsi odmenou opravdu zatim, snad jen zatim, prostredi a to, co on si delat chce. Pochvalove si naprosto vystaci s mou hlasovou a intonacne jasavou pochvalou, to se celej mrcasi a je spoko. Presne jak psala Petrs, na hrani ma Pepin Ruzici. S clovekem v tomhle spolupracovat vubec nechce zase napisu, ze snad jen zatim. Bezet s tim hovadkem? Na to se mam prilis rada. 🙂
                                  A k ty „mekkosti“ – v necem jsem porad drsna, v necem bych mohla pritvrdit, ale kazdopadne alfou a omegou je u nas duslednost. Co se jednou reklo, to furt plati a platit bude.
                                  tu hru jsem nemyslela právě vůbec schovku, ale na babu, kdy tě může “zakousnout” teda zakousne se do malýho pešíčka.
                                  Na „babu“ u nej nejde uz vubec. Protoze bych pak potrebovala ten uzasnej oblecek od Thielli. On hloda bez rozmyslu do cloveka, ani nemusi bejt rozpumprdlikovanej, na hracku ho neprevedes. Nema v ty hube cit, nemysli to zle, proste se mnou jedna jak se psem. Odpocitavani u nej zacinam delat pri „cekej“, to se mu libi. 🙂

Zlatko
                                  Netusim, odkud fenka byla? Nebo nemas odkaz?

Edit – jeste k tomu, ze je patrac a cmuchac, to on je, takze s nim zacinam se stopama, proste klidova cinnost, kde se bude soustredit a ne excitovat. Zaciname samoze na zahrade.

• Odpověď byla upravena před 8 měsíci a 1 týdnem uživatelem Fifi.
                                  Kuskus

Dyť je to trdlo Pepíno už skoro vychovaný péf. 🙂
                                    Fajne videjka.
                                    Radu jak pokračovat dál nemám. Při „výchově“ mojí Besinky jsem vršila jednu chybu za druhou. Internet jsem neměla, literatury poskrovnu, spřátelení sídlištní venčiči radili každý něco jiného….. Beska byla můj první pes a ještě k tomu jezevčík. Ach jo.
                                    Kéž bych tenkrát znala aspoň část vašich nápadů rad postupů a postřehů.
                                    Fifi, ty máš veliký dar a skláním se před tvým talentem, trpělivostí a znalostmi.
                                    Držím pěsti přeju štěstí. 🙂

Zlata

Fifi
                                      Já to asi už nenajdu.Ale myslím že to bylo někde tam u vás a štěně bylo celej Pepin.Tak jsem si vzpomněla na Pepinovo sestru. .

cernej caj

Fifi
                                        Tak 9 mesicu bude mit prdelka, na to je takybdocela velikej vlastne:D

Treba z hrackama to je upkna feri, ale ta chce aspon pamlsky, ale kdyby nebyla na zradlo tak teda taky nevim:D

Charlie je zase na balonek, ale na nas prdi zvysoka a maso si vezme ale musim ho volat ze krajim maso, feri to vi jeste nez zacnu krajet a radsi ho hlida:D cherlie si venkubtreba ani nevezme, doma jeste jo, ale aspon mame ten balonek:D

Takze uplne chapu jaky to je byt pani ale, proste nekdy ty situace proste sou slozity a nic moc pouzitelnyho z toho nevyleze. Snad na neco prijdete aspon omylem:D

Treba chrarliemu doma staci zatrepat kusem hadru co by moh sezrat a de po nem jak slepice po flusu:D

Fifi

Inu, tak mam s Pepinem za sebou prvni dovolenou, tabor psi. Az tam mi doslo, jak to s nim opravdu je. Videla ho fura lidi, kamaradka presikovna, psum rozumici… Nebudu predbihat, budu vam to posilat po par dnech, psala jsem si ruco fuco poznamky, ktery ted zpetne rozvinu. Fotky az na zaver reportu.

LÉTO S MAGOREM (2024)
                                          Po osmi letech bez Trolítka 🙁 . Se skoro 7letou rotvicí Růženkou a novýma Pruhama, 10měsíčním magorem Pepinem.

DEN 0.
                                          Letos jsem se rozhodla odvézt věci na tábor den před vlastním pobytem. Můj cirkus by se letos do auta totiž najednou nevešel – nový altán (nůžkový typ s extra odolnou plachtou váží přes 25 kg, není to skladná věc), dvě klece (Pepin v autě nemůže být na volno), epesní lehátko z Decathlonu, židle, stan, gril a další věci, zkrátka nešlo to pobrat při jedné cestě. Takže jsem nechala psiska doma a vyrazila (mám to kousek). V klidu jsem si postavila stan, altán, jednu klec a úvazy pro psy. Vlastně v klidu to moc nebylo, hodně foukalo a nový Jurek stan neměl navázané šňůry, takže jsem stan chvílemi honila podél Labíčka.

DEN 1.
                                          Odpoledne jsem naložila natěšenou Růžici, poblázněnýho Pepina zacvakla do auta do druhé klece a vyrazili jsme. Po příjezdu se Růžice rozhlédla a celá se tetelila, jóóó, jsme tady, hurááá, louky, voda, paráda! 🙂 Pepin se vykulil z klece a rovnou zatuhnul stresem. Kempovací louka je obrovská, na jedné půlce měli tábor agiliťáci, na druhé půlce nás bylo zatím jen pár, já a tři stany s kamarádkami. Pepin totál nestíhal, agi psiska se hlasitě hemžili na svých parkurech, jejich páníčkové a paničky hulákali divný povely, v ohradě kus před naším ubytkem se páslo stádečko koní… Pruhy si při venčení kolem louky mohly vykroutit hlavu, nestíhal a ječel preventivně hned na vše.
                                          Růženka vysílala všechny možné signály, že voda, voda, chci do řeky, tak jsme šli. Happy žabička se brodila, lovila klacíčky a Pepin váhal a pištěl, že chce taky. Trvalo mu nějakou dobu, než se odhodlal udělat krok do vody, ale pak se celej rozesmál a šmejdil na mělčině s Růžicí. Po koupačce proběhlo důkladné usušení obou psů, krmení a příjemný pokvok s kámoškou při grilování. Pepin si na úvazu pobyl jen chviličku, byť byl z domova naučen být někde uvázán, tohle okolí na něj bylo příliš. Takže šupajdil do klece, kde sebou buchnul a chrněl. Na noc a spaní jsem ho, jako všechny předešlé psy, vzala z auta do stanu. Ouou, blázen. Půl hodiny rotoval po ložničce stanu jak rybička v kulatým akvárku. Sondoval, kde je škvírka, kudy by se dalo uniknout. Zipy nového stanu jsou naštěstí pevné, no pasaran! Když jsem už zařvala, ať si lehne, usnul. Ve vestě, oba měli vestu, protože první noc byla hodně chladná, nějakých 8 či 9 stupenců, k ránu jsem měla studený nos.

Fifi

Ještě k první noci vlastně musím dopsat, že jsem měla problém si do stanu vzít blbou ledvinku, kde jsem měla kapesníky, telefon. Schovala jsem si ji pod polštář, aby ji pošuk nepoškodil. A kabl od Thielli jsem zahrabala pod psí peřinky, abych mohla ráno blázna hned cvaknout na obojek a bezpečně vylézt z ložnice. Do rána ledvinka přežila, biothan káblík už tak ne. Pepin ho našel a pracoval, naštěstí na druhým konci než byla karabinka. 🙂

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 141. až 160. (celkem z 264)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.