Strýc Pepin aneb Pruhatá samotka

Fóra Ostatní Strýc Pepin aneb Pruhatá samotka

• Toto téma obsahuje celkem 281 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 týdny a 1 dnem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 221. až 240. (celkem z 282)
  • Autor
    Fifi

A prostorna klecova luzka, v tropech naprosto idealni misto pro relax. Pro Pepina nezbytnost, aby se vypnul, slouzil nam jako stolek pod altanem.

Attachments:
      Fifi

Outlon altan je bozi, snad vydrzi leta letouci.
        Je pod nim skvele – pokec s kamoskama, gril, louce, co nam chybi. 🙂

Attachments:
        Fifi

Segra, este segra chybi do reportu! 😀
          Na prvni foto je jasna hekticka podoba s panem P.
          Stavbou tela jsou si taky podobni, byla chudak navic cela vykulena z tolika psu.

Attachments:
          Fifi

Maji hodne podobnou lebku, hlavinku zubatou. 🙂
            Ale ona je celkove takova jemnejsi, milejsi verze netvora.
            Thielli, na zaver uhlodany kus kablu. Co chybelo z oranz obalu, kadil vorech druhej den. 😀

Tak, tolik report a fotos.

Attachments:
            Thielli

Fifi

měla jsem rozepsaní udání na tebe, pro Martu Kubišovou, jako že psi uvázaný na řetězu ke klacku, ale se mi to smazalo a nechce se mi to celé psát znova. Takže pro tentokrát ti to prošlo.

Jinak jsem se na tebe přestala těšit, jak jsi mi přikázala, takže doufám, že to setkání vyjde.

Pak jsem z tvých fotek usoudila, že se mám stydět, když mě otravuje při odjezdu z chaty provést závěrečné kroky… zamést, příp. vytřít, naházet pár věcí do tašek, vynést jídlo ze sklepa, zavřít okenice a zamknout.
              Protože zabalit TEN VÁŠ CIRKUS 🤡🎪 na louce a ještě to na dvakrát odvozit dom… no, to chce jiný nasazení.
              A psiska boží. Ti by se mi hodili jako odpuzovač lidí. Když vidí babu se dvěma pudly, spíš je to ke mně stahuje… ale kdybych šla tady po Praze s TAKOVÝMI PSY 😍, věřím, že by se mi minimálně majitelé uštěkaných amrdolů na flexinách vyhýbali obloukem.

A co zranění z boje? Už je všechno po placákovi zahojené?

A takhle jezdíte každý rok? A je to OK, když je tam víc psů a tím pádem víc majitelů a tím pádem víc názorů na to, „kam až sahá svoboda“ jejich psů… já mít hnědou na kabelu a přilítávat tam opakovaně nějaký lezdozadku od sousedů, nejdřív bych vyletěla na psa, pak na majitele a měla zkaženou dovolenou… nebo tam platí nějaká pravidla a lidé je respektují?
              se možná ptám jak blbá, ale já takhle nikde nebyla a beru to podle chování na ulici. Máme za sebou jen ten tábor u Franty Šusty, kde byli samí labilové, takže všichni striktně dodržovali daná pravidla…

Fifi

Thielli,
                jeste vloni jsem cirkus nacpala do auta celej najednou, letos to kvuli 2 klecim a obrimu altanu neslo. Ale samotny baleni jde celkem rychle.
                Zraneni z boje az na tu bederni pater cajk. Ano, prosim, jezdim kazdy rok, letos to byl, jestli dobre pocitam, 31.? rocnik. 🙂
                nebo tam platí nějaká pravidla a lidé je respektují?
                On je to poslednich x let ofiko tabor sportovni kynologie, kam se sjizdi repre a spicka z republiky, pilne tam cvici. 🙂 Takze pravidla jsou tak nejak jasna, nepsana, bo jinak by se to tam semlelo a porvalo – drajvovy maliny, ovcouni, rtw… Zadny pes nelita k jinym, vsichni maji ty sve zajistene u stanu (vozik, klec, uvaz), na vychazky se nechodi hromadne, do Labicka se taky chodi indivindi, proste jde o ukazneny a vychovany lidi a psy (az na netvora). 😀

Thielli

Prima. Tak jestli budou ty dvě moje zlobit, řeknu jim, že místo penzionu v lesích, jedeme k Labíčku.
                  To by čučely, nádhery. Nikdy nebyly v kleci, nikdy nečekaly déle jak dvě minuty někde uvázané… jinými slovy, mají mě omotanou kolem ocasů, všechno se točí kolem nich.
                  Takže to by byla dovolená taky pro mě. Pěkně bych si seděla pod altánem a poslouchala u grilu vopravdový kynology…
                  A ty dvě by koukaly, že na dovču se dá taky jezdit víc po skautsku a ne jen do svých obřích pelechů na pokoji.
                  Já jsem vlastně hnědou učila jen odložení na chvilku, třeba než přejdu silnici vyhodit bobek. Ale z panické hrůzy, aby mi někdo neukradl štěňátky výjimečné barvy za 40 tis. (a že vzbuzovala zájem), nespustila jsem ji z očí. No někdy v pubertě pak jsem klela, a rouhala se, že si jí někdo měl odtáhnout od krámu… ale to jsem ještě neznala podstatu její nešťastné povahy.

cernej caj

segra je takova svetlunka a super altan i loze v kleci, to tam maji dobrou schovavacku zatemnenou 🙂

a louka je fakt paradne velika 🙂

a krasne to netvorovi s ruzenkou slusi, z fotek fakt pusobi hodne podobne velikosti, jen ma ruzennka sirsi usmev 🙂

Fifi

Thielli
                      Nikdy nebyly v kleci,
                      A jak si resila klidovej rezim s hnedou po ortopedicky operaci? Klec je dobra vec, kdyz na to psa naucis a nezaviras ho tam na xy hodin.Na uvaz psy ucim jen kvuli taboru – kdyz potrebujes mokry psiska ususit, vycesat, hladovy nakrmit a tak, kde jinde to tam delat? Psiska jsou privazany jen pod dohledem, kdyz jsem u nich ja nebo kamoska, prece jen nechces psa zamotanyho do retezu. Joo, by pudle asi byly cely vykuleny z naseho rezimu. 🙂

Cajiku
                      loze v kleci, to tam maji dobrou schovavacku zatemnenou
                      Presne, zatemneno a nevidi na ostatni cokle, tak se placnou a chrapou i pres den, kdyz jsou tam pretazeny.

Thielli

Fifi

hnědá byla po operaci pod neustálým dohledem. Nebyla doma sama. A sama se šetřila. Nebylo moc potřeba ji mírnit…
                        Já už dnes vím, že pro cestování, vystavování, tábory… je klec jako jejich boudička, ale při pořizování psa bylo pro mě slovo klec sprostý slovo.
                        Dodnes je teda pro mě klec pořád nestravitelná například pro ptáky. Buď velká voliéra nebo klec jen jako domeček… s otevřenými dvířky.
                        I morčata jsem chovala ve veliké dvoupatrové morčatárně a ještě byli chlapečkové pouštěni se proběhnout.
                        A maso nejím proto, že nemůžu jíst něco, co bylo celý svůj život zavřené na nějakém malém prostoru.
                        No, jsem prostě taková městská přecitlivělá bába… 🙄

Fifi

Tak to byla slecna Hneda dobra, ja Dorotku rotvajleri musela mit v kleci nebo na voditku i doma po kolennich operacich, jinak by kravnula (nebo udelala prilis rychlej skok, krok). Chnapu, ze pro spoustu lidi je klec pro psa sprosty slovo, ale kdyz to pes ma opravdu jako noru, budku, je to prostorny, proc ne na kratkou dobu. Zrovna ted si do ty svy Pepin zalez, pohrdnul kreslem a matraci, v nore je dobre. Navic je urazenej, ze jsem mu musela zavazat hnatek, strup ze skoby si nekde strhnul a zacal se tomu moc venovat, blemcat. Svete div se, betadina, obvaz a fuska, zadnej protest, uz vedel, do ceho jde. 🙂
                          S ptakama v klecich jsem na tom podobne jako ty, coby dite jsme s nasima sli do liberecky zoo a pamatuju si tam naky obr pipiny (orel? sup?) ve vysokych, ale uzkych volierach. Aby si protahli kridla, museli si stoupnout na dylku, o litani ani nemluve… 🙁 Takze nejsi sama precitlivela.
                          Edit – mrklo na me novy video Marka z Australie, a hle, jeho slepicky se maji jak v raji, kam se prdi jakakoliv zoo, i pudlice se tam mihne. 🙂 Slepice jsem kdysi mela, vajicka lukcusni, prostoru mely pomerne dost, ale totok je sen kazdyho slepicare (Esusova musi zasadit vic stromu 😀 ).

• Odpověď byla upravena před 9 měsíci a 1 týdnem uživatelem Fifi.
                          PetraK

Akorat te to v danou chvili hned netrkne, kdyz musis neco akutne resit.

jo, tohle je to, že člověk by musel být furt ve střehu. I ve středu…. pak ve čtvrtek, pátek, neděli do úterý……..prostě furt. Ale zase si říkám,že když už cestu máte, že třeba se to díky ní povede uklidnit, že on pak přijde na to, že nemusí být furt v obraně, že… že… co myslíš? Moc bych si to přála.
                            a dobře jste se na táboře měli, a dobře si to tam furt pamatuju. Nový vybavení, nová doba! 🙂

Attachments:
                            PetraK

Eh, tak takhle velkej výběh a stromy mít holky nebudou, to jako nemáme ani my 😀
                              Ale ten kruh na dobroty, to je velmi dobrej nápad. to se mi líbí.

Maya

Fifi
                                takhle na fotkach on vypada jako milacek a pritom je to takova pirana 😀
                                segra je jak pres vysisovanej kopirak
                                PetraK
                                no ten kruh na dobroty u slepic mozna zabrani trochu odhrabani zradla, ale slepice taky z jidlem zdrhaj pred hejnem a pak to ztracej cestou a tak, takze tipouju, ze kdyby to natocil za 5 minut, tak by v kruhu nebylo nic a vsechno buď bylo kolem a nebo sežraný 😀
                                proste pokud clovek nema takovy velkorysy prostor jako on, tak to podle me akorat zbytecne zabira misto

PetraK

Maya
                                  dík za tip, to máš asi pravdu, ale přišlo mi to, že by to právě mohlo z nejhoršího zabránit tomu vyhrabávání a tak?

MirkaD

ke klecím-klecím ptačím-
                                    u nás jsiu holky taky na volno…
                                    jenže pak se může stát co Nikynce Žakynce,když nechcou chodit do klce,jakože třeba Sofina i žere z venku své obří klece a pít jsem ji nikdy neviděla….
                                    aktuálně ochočuju Polínko,a Safina je furt na volno a Polínko je naštvaný,že je zavřenýmale narvat tam ADHD Sofinu tak ty dvířka vykope,klec překouše,mě vypichne voči a poltí doprčic…ím jak po pár minutách unás prorazila stříšky u misek z jídlem a vylítla….u té menší klece…

MirkaD

jinak mí psi byly zvyklá na kotce a uvazování na cvičáku-jak jinak cvičit na střídačku s 2 psy?+i na psím víkendu na uvázání xxx hodin….

Fifi

Ale ten kruh na dobroty, to je velmi dobrej nápad. to se mi líbí.
                                        Ucelem kruhu na dobroty je vytvoreni kompostu, kterej obcas Mark vybere a sup s nim na zahradu. Jsem nasla i starsi video, kde to vyrabel, ma tam obcas bezva tipy, protinozec jeden. 🙂 Jeste jsem nasla jedno video, tam o tom „kruhu na dobroty“ mluvi vic. 🙂 Tyjo, ja bych si ty slepice snad zase taky poridila nemit vajicka od sousedky.

Edit – jeste si tu poznamenam, ze Pepin dneska sezral kus kozenyho peska, tak uvidime, jak to projde. Kdyz coby malej vysral strep, s prirodni kuzi asi trabl mit nebude. 🙂

• Odpověď byla upravena před 9 měsíci a 1 týdnem uživatelem Fifi.
                                        Zlata

Fifi
                                          Růžence dodatečně blemcoš a něco dobrého k narozkám.
                                          Pepinovi už se trochu rozsvítilo?

Fifi

Zlatko, trosku ano, ale jen primerene. Je to blazen, to jako doslova. Dneska byl zvazenej na veterine, na necelym roce veku ma 25 kg. A zrovna jsem se s pani doktorkou bavila o jeho kastraci, shodly jsme se, ze nejdriv na dvou letech do toho pujdeme. Potrebuje dospet, dorust, taky pak treba nebude tak nebezpecnej na osetrovani pro doktory… Pry Pepin vypada jako zlej pef, vzhledove. Ale v ordinaci byl hodnej, nechal se od ni podrbat, nechal si zatoulany varle nahmatat, na „cekej“ s prokrmovanim to pekne zvladnul.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 221. až 240. (celkem z 282)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.