Strýc Pepin aneb Pruhatá samotka

Fóra Ostatní Strýc Pepin aneb Pruhatá samotka

• Toto téma obsahuje celkem 270 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 2 dny a 9 hodinami.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 201. až 220. (celkem z 271)
  • Autor
    Fifi

Mno, tak to byla dovca, ted back to reality.
      Si zkopiruju dnesni hlaseni, tedy z 20. 8. odvedle z diskuze:
      Akorat mam ted prekerku s Pepinem, sousedovi zdrhla ovcanda a nez jsem vylitla ven, tak se bud ona sestekala na primo s myma pres plot a hlodla nebooo se Ruzice i na dalku nasrala a kousla Pepina do nohy nebooo nekam hnatu strcil a o neco si ji rozfiknul. Kazdopadne ma skubu v kuzi nad prstama predni pravy nohy, skobicku takovou. Mno, osetrete neco blaznovi, kterej jde po vsem, co mate v ruce. Kdyz byl v rausi hned po akci, vyplach Betadinou, si toho nevsim, jak ho to zaclo palit???, tak jekot a do ceho bych kousnul. Ted jsem mu to silou vule ovazala zlehka obvazem, aby si to nerozblemcal – tohle bude este zajimavy.

Bylo to zajimavy pozdeji vecir, kdy jsem mu chtela ten obvaz sundat. Zubama do me sel dost tvrde. Az jsem si pomyslela na svou maticku, ktera dycky rika, ze me jednou cokle sezerou a cajti najdou ohlodanou kostru. Nejak jsem mu obvaz (dvakrat jen nohu obtoceny) sundala, nandala malou fusku. Nazral se a zacal blemcat, vrsek fusky si stahnul. Nechceme rozblemcanou ranu. Twe, jak s divokym zviretem bylo mu pak sundat i tu malou fusku, to me uz vnitrne nasral, ze se nenecham dohlodat a jsem chytrejsi nez on.
      Klikr a antiklikr. Klikrem ukaz nozicku, sikovnej, manipulace i s ostatnima koncetinama – to zna kvuli suseni. A pak ta jeho zranena haksna spesl NOZICKA, no tak tu pry neda a nepujci. Jsem na nej musela pouzit vodu ve flasce, kdyz zacal hystercit a zubama do me. Jeden cakanec a NEDELEJ TO. Vymeknul okamzite, sice piskal, ale nechal si navliknout vetsi fusku a obtocit ji naplasti, megavykon.
      To popisuju jak boj s drakem, ale ono to tak fakt je. Sileny s nim. Neprehanim, opravdu mi z nej uz tika oko. Ale zase si rikam, ze vsechno spatny pro neco dobry, jednou bude muset na kastraci – a predat tam psa, kterej jde natvrdo po lidech, to asi nepujde. Kdyz bych se neozvala, pri dalsi vymene ponozky se mi opravdu trefil tesakem do tepny. 🙂

Thielli

Fifi –

dočetla jsem. Přemýšlím, co napsat, napadá mě jen, že bych opsala od tebe tu větu s vážením.
        Moc děkuji za průvodce dovolenou.

Teď si tady bude pořizovat štěně jedna kolegyně. Flat coated retrívr. Ptá se mě hodně – tak na ní valím všechny ty odkazy a rady, které než jsem mohla dát, zaplatila jsem za ně časem, penězi, nervama, prohrami… pak taky rady, které mám od vás… a říkám si – kdyby tak někdo mně tohle všechno tenkrát podstrčil připravené na talíři…
        říká, jak je moc ráda, že jí to všechno předávám – inu odpověděla jsem, že ona jako člověk je mi naprosto ukradená, ale že to dělám pro toho jejího psa 😁

Já se na vás moc těším. Na tebe, na Růžu i na poblijóna.

PetraK

Fifi
          tak jsem na tom stejně jako Thielli – sedím a přemýšlím, co napsat. Ale asi nejlíp to ondynoj napsala Kuskus – utopit ho smrada! 😀 . Ne dělám si legraci, ale prostě je mi fakt mimo jiný líto, to že tenhle malej-velkej problém přišel v době, kdys potřebovala hojit duši a ne rány na rukou. A jo, ano, on má štěstí, že ho osud zavál zrovna k Tobě. Ty už tak velký ne, to je ten paradox. Jak mi tehdy říkala Peťa s Tali. Nemáš nějaký Pepinovídejo, kde je hodnej? Že aby si tady u nás napravil reputaci trošku

Thielli

PetraK

ale má, má, dyk už tady je, jak pěkně běhá na kabelu k paničce… tam je hodnej.

PetraK

Sem myslela novinku nějakou, ešivá nemá.

Petrs01

Nauč si ten náhubek. U branky se sedne, vyfasuje náhubek, bez náhubku se nejde na procházku. Vydrž to co nejdýl jen na ty procházky, třeba vždycky jen na začátek, jen než projdete nějakou ulicí nebo tak něco. Jenom aby si to zautomatizoval jako pozitivní spojení.
                Ale… u kousavýho a vůbec problematickýho psa je to základ. I ty seš pak víc v klidu. Furt lepší modřina od náhubku než ta prokouslá tepna. A náhubky jsou i měkké, aby ty modřiny nebyly tak zlé 😉

Maya

A hlavne na psa s nahubkem se nevrhaji lidi a deti.

Fifi

Thielli
                    Já se na vás moc těším.
                    To nedelej, vetsinou to pak nevyjde. 🙂

Esusova
                    Nemáš nějaký Pepinovídejo, kde je hodnej? Že aby si tady u nás napravil reputaci trošku
                    Nemam, ja este ani nestahla fotky a videa z tabora.

Petrs
                    u kousavýho a vůbec problematickýho psa je to základ. I ty seš pak víc v klidu. Furt lepší modřina od náhubku než ta prokouslá tepna. A náhubky jsou i měkké, aby ty modřiny nebyly tak zlé
                    ALE? 🙂 Vim, ze nahubek ho budu muset naucit, ani ne kvuli sobe, ale kvuli osetreni na veterine a dalsimu rocniku tabora, nez se tam zklidni.

Po vcerejsi sprse a badabum probehlo dnesni osetrovani jak s jinym psem – mily a mazlivy, blemcajici a spolupracujici. 🙂 Jeho to vcera bolelo, mel tam peknou skubu a on proste reaguje, nepremysli, zuby, zuby, neco me boli = utok je nejlepsi obranou v jakykoliv situaci. To nemyslim jako omluvu pro jeho chovani, to jen popisuju, jak to ma nastaveny. A me to prekvapilo, necekala jsem to. Noc prezil ve fusekli, rano este prevazano, ma to trochu zpuchly, ale nic nehnije. Tak mu to ted nechavam dychat, ani si to uz neblemca, dostal pulku Rimadylu a na noc nafasuje zase fusku.

Co se vychazek tyka, je hodnej. A Mayo, na nej se nikdo nevrhal a nevrha, lidi se ho spis od pohledu boji. 🙂

Petrs01

neco me boli = utok je nejlepsi obranou

No právě. Vašek naštěstí náhubek naučenej měl. Jinak si nedovedu představit veterinu, ty stehy na břiše bych mu rozhodně nestříhala v takovým klidu,… prostě pojistka. Vono se to z 95% obešlo všechno vždycky bez vylítnutí, ale pro těch 5% a pro tu jistotu, že bude maximálně modřina. Stejně jedeš na pohodu, nechceš vystresovanou piraňu v kleci, ale když to nevydejchá, tak to není průšvih. Si vem kdyby tě včera fakt rafnul. Já vím že bolestí, že by vlastně nechtěl… akorát to je ti pak na prokouslé ruce prd platný. Jo – a prokouslou rukou se prokouslá noha ošetřuje pěkně blbě.

Fifi

Petrs
                        Vsak jo, ja vim a chapu vsechno, co pises, vnimam to. Reflexy mam zatim rychly, takze vcera nerafnul. Vidis, Vasik, to byl taky expert. Taky se pretocil lusknutim prstu do nestvury, jo? Chnapal, drapal, hlodal? Pritom tak libezne vypadal, Vasssssssi…
                        Jop, budu na vorechovi pracovat, kosik, manipulace vic. U nej je to strachova agrese snad vic nez ucebnicova ve vsem. Litaji mu extra rychle vzruchy hore, utlum se nekona, na to potrebuje tu (bububu nepochopitelne pro nej desivy par kapek z lahve) sprchu, secvakne se mu to spravny v hlave a jde to najednou. On to musi mit ten pejsek sam se sebou fakt tezky, kdyz o tom tak premyslim.

PetraK

On to musi mit ten pejsek sam se sebou fakt tezky, kdyz o tom tak premyslim.

jo přesně 🙁 to jsem si u Tali vždycky říkala taky. I proto mi byl nepříjemnej ten tlak, blbej, hnusnej, bez kterýho bychom se nikam nedostaly/i. Ale líto mi to bylo hodně, protože ona strašně dlouho vlastně nežila život psa, jak ho člověk zná, furt to byla buzerace /jako jasně, ne 24 hodin denně, ale bylo to tam. Tak ho podrbej, hošíka neščastnýho a sobě kup něco, co Ti udělá dobře na duši.

My jsme tohle naščestí řešit nemuseli, košík sice neuměla, ale naučila se rychle /a taky ho rychle sundavat 😀 /, ale manipulaci a všechny ty věci, který řešíš Ty to v našem menu nebylo.

Petrs01

se pretocil lusknutim prstu

jo, hlavně dokud neuměl komunikaci, tak ve zlomku vteřiny. Pes, pes, pes, prokouslá ruka a v ní piraňa. Spouštěče předem nezachytitelný (takže jsem byla několikrát pokousaná , bo by musel mít náhubek 24/7). Až zjistil že může vrčet a že je to cesta, tak už nevylítával tak často, ale stejně když vyhodnotil že velkej problém, tak na vrčení neměl čas.
                            A bylo to stylem „vykousat si kolem sebe prostor“, ne jedno rafnutí.
                            Ale u něj jsem naprosto přesvědčená, že za to mohli lidi.

Maya

Fifi
                              tak to je jeste stesti, ze se na nej nikdo nevrha
                              ja s tim mela vzdycky problem, holt proste chlupati psi asi vic pritahujou tyhle debily
                              Loki, kdyz ho neco fakt boli, tak kolem sebe chnapa taky a je videt, ze to dela proto, ze je uplne mimo, jeste obvykle u toho knuci a jeci
                              tak na veterinu chodi taky s nahubkem neb i ockovani byl problem, to bylo vzdycky divadlo pro cele prilehle okoli, ale ted uz posledni tak 2 nebo 3 roky je to v pohode, nejak se v tomhle zlepsil, tak treba Pepin casem se taky vylepsi

Thielli

Musím se smát a stydět sobě zároveň, když si vzpomenu na to, jak jsem reagovala na první „hnědé“ zavrčení…
                                No, reagovala jsem jako KRÁVA. Co si to ten pes dovoluje na mě vrčet?!

🙈 OMG OMG OMG
                                Ještě, že jsem byla tak neschopná, abych hnědou odnaučovala vrčet.
                                Díky za její zavrčení! Díky, že se mnou „mluví“…
                                …naštěstí se mnou už takto nemluví, už víme… ale „mluví“ takhle k ostatním psům a já to slyším, takže mám prostor jí se situací pomoci..

FIFI
                                Ty jsi vlastně psala/nepsala ?? zda Pepin alespoň někdy varuje? Vrčí? Dává ti nějakou šanci signálu předem?

Thielli

A ještě odbočka – paralela k lidem. O tom, jak balancovat mezi důsledností a laskavostí.
                                  Kdysi jsem dělala praxi jako asistent v zařízeních pro děti/lidi s mentálním postižením. No a klasický nováček – neschopný rozlišit, kde k postiženému přistoupit s tou laskavostí…
                                  🙄 bo je vám (hlavě těch dětí) fakt líto,
                                  ale zároveň i s důsledností,
                                  🙄 bo ony/oni mají schopnosti kalkulovat, vynucovat si nebo se jinak vztekat.. byl to tanec na tenkém ledě to opatrování, musela jsem se držet rad zkušených, jinak bych úplně pohořela.

Připomnělo mi to tu debatu tady. Ten balanc, který se mi s hnědou nedařil, protože ona je labil a strašpytel a potřebuje chránit, zároveň je schopna kalkulu..

Fifi

Ty jsi vlastně psala/nepsala ?? zda Pepin alespoň někdy varuje? Vrčí? Dává ti nějakou šanci signálu předem?
                                    Da se rict, ze varuje? Ti ani nevim, on je hrozne ukecanej, hemzivej, hypersonickej, takze nejde hned poznat, jak to mysli. URcite ale nevaruje ve stylu zavrceni, to ne. Kdyz neco vyhodnoti jako nebezpeci, jde hned zubama v pikosekunde. Ale kdyz o tom uvazuju, da se to trosku precist v jeho chovani, zacne se jinak hemzit, celej jakoby zatuhne, zatvrdnou mu stresem svaly.
                                    No kazdopadne po tom vystupu hned po zraneni se uz necha osetrovat jedna basen, blemca mi u toho vdecnosti ucho. Je to podobny, kdyz jsem mu na tabore dala najevo, ze tohle NEBUDE delat, ulevilo se mu, ze jsem to za nej vyresila. Cernobilej svet ma, u nej musi byt ve vsech situacich asi jen ANO/NE, nic mezi, bo to neumi resit jako normalni zvire…

PetraK

A to se mi ulevilo, když to takhle čtu

hned po zraneni se uz necha osetrovat jedna basen, blemca mi u toho vdecnosti ucho. Je to podobny, kdyz jsem mu na tabore dala najevo, ze tohle NEBUDE delat, ulevilo se mu, ze jsem to za nej vyresila. Cernobilej svet ma, u nej musi byt ve vsech situacich asi jen ANO/NE, nic mez

znamená to, žes objevila a máš cestu, kudy jít. Nebo já to teda tak z toho, co píšeš čtu? Že to teda jako nejni úplně hyper duper řešení, protože člověk na to musí furt myslet, neb mu to není úplně vlastní, ale cesta to je? A on se třeba časem přesvědčí, že když to funguje, tady a támdle a tůdle v tom , tak se vlastně můžu uklidnit a přestat řešit, protože to za mě řeší vrchní velení, kterýmu konečně důvěřuju – jak se právě u toho ošetření mohl přesvědčit.

Fifi

Asi jo, asi to je ta cesta, smer. Akorat te to v danou chvili hned netrkne, kdyz musis neco akutne resit.
                                        Abych o nem nepsala jen samy osklivy veci. On je to jinak milej pes, ted uz se rad chodi mazlit, tulit, v noci je na mne furt nalipnutej, rad mi blemca koncetiny. Umi udelat roztomilaka. 🙂
                                        Jsem konecne stahnula fotos, tak vas trosku zatapetuju.
                                        Dnesni netvor v cely krase ve stylu „dobry den“ a pak s Ruzenkou (tam sedi celej nasisato, ale proslapy nema). Edit – kdyz si tu prvni fotku hoodne zvetsite, je na levy predni videt trosku ta hojici se skoba nad prstickama.

• Odpověď byla upravena před 8 měsíci uživatelem Fifi.
                                        Attachments:
                                        Fifi

Kemping louka do L s Bazinou – bylo celkem narvano.
                                          Ale podel Labicka se to stanuje jedna radost.
                                          Muj flek. 🙂 Upgrade stanu a altanu, psa nepocitam, to neni vylepsena verze.

Attachments:
                                          Fifi

Drsnaci na uvazu.

Attachments:
                                          Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 201. až 220. (celkem z 271)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.