- Toto téma obsahuje celkem 898 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Thielli a poslední změna proběhla před 2 týdny a 1 dnem.
-
AutorPříspěvky
-
20.8.2024 v 16:56 #176189
Thielli
Psi rozumí slovům, tak co se divím…
Ale teď… sedí tak dvě feny na zemi přede mnou, usmívají se a vrtí ocasy. A já povídám „musíme ostříhat pejska“. Hnědá fena se okamžitě přestane usmívat, bez prodlení se zvedá a mizí v boudě na lodžii. Černá fena sedí dál, usmívá se, vrtí ocáskem…
20.8.2024 v 18:00 #176193Thielli
Vím, že ještě není doba karnevalu, ale proč nebýt připraven, že?
Takže návod na kostým:
Svlékněte se co nejvíc, ideálně do naha, nebo alespoň do spoďárů.
Zpoťte se. Jedno jak. Cvičte, žehlete v zavřené koupelně, jezte léky na deprese (po těch jsou to hotové splavy…). Pokud se vám nedaří zpotit se, tak se alepoň osprchujte.Sežeňte si velkého pudla (nebo dva).
Začněte stříhat. Stříhejte, češte, otáčejte, naklánějte se, holte a stříhejte. Po cca jedné hodině už byste měli mít základ kostýmu na sobě.
Odežeňte pudla/pudly.
Dotvořte na sobě kostým podle toho, zda chcete jít za vypelichanou medvědici nebo za lamu.
20.8.2024 v 19:23 #176197Petrs01
za lamu
Tak vidíš, že jsme měly pravdu! Máš lamy s tlapkama!
20.8.2024 v 20:00 #176201Fifi
Začněte stříhat. Stříhejte, češte, otáčejte, naklánějte se, holte a stříhejte. Po cca jedné hodině už byste měli mít základ kostýmu na sobě.
Brr a hepcik, hepca, uplne se mi vynorily vzpominky na perdeli trimovacku. Ta teda trvala mnohem dyl, navic se ulomky hrubosrst chlupu rady zapichovaly do nohou, rukou – takze nahata jsem u teto procedury nikdy nebyla. 😀 Jak dlouho ti trvalo takhle prubezne sjet obe kudrnky do tvaru?20.8.2024 v 20:45 #176205Thielli
Ja to delam na etapy a jako u Forda. Jeden den obe rozces a nohy. Pak hlava a ocas. Dalsi den strojkem telo. Dohromady za obe uz jen ctyri hodiny na krovistni strih. Kazdy mesic.
Driv to bylo spis sest hodin.20.8.2024 v 20:59 #176207Fifi
Slusny. Kazdy mesic – by me slehlo, takze soucitim a vazim si te o mnoho vice nez driv. 🙂
21.8.2024 v 6:07 #176214Thielli
Váha není na místě.
Prostě jsem jen před pořízením ledabyle četla návod k použití. Konkrétně větu: „srst pudla je náročná na údržbu“.21.8.2024 v 6:33 #176218PetraK
Thielli
ledabyle četla návod k použití. Konkrétně větu: “srst pudla je náročná na údržbu”.dopadla bych stejně, tohle je věc, kterou bych vůbec neřešila. O to víc, že jsem prakticky s pudlikama vyrůstala – i když nebyli úplně doma, ale u „babičky“ Bobušky. Ale díky tomu, že nebyli doma, tak vlastně tohle nikdy neviděla, že by se s nima řešilo. Takže bych byla nepřipravena, zaskočena.
24.8.2024 v 12:16 #176439Thielli
26.8.2024 v 7:29 #176489PetraK
😀 😀 😀 Já vedu, já sem pohybově nadaná! 😀 😀
29.8.2024 v 12:37 #176692Thielli
Záznam ze dne 29.8. 12:00
Teplota má odpoledne opět přelézt třicítku, takže není na co čekat. Jde se čurat a čuchat raději hned. Pak až zase až zapadne slunce trochu.
Hnědý pes s každým dalším krokem zpomaluje, černý pes se už počtvrté válí v trávě, jako by čekal, že ta snad teď bude chladit. Cca 1 km od domova s sebou černý pes opět flákne do vysoké trávy, kde to tentokrát ovšem hlasitě mlaskne a zároveň se vznese nad černým psem hejno much. Majitelka se ani nesnaží hádat, zda to byl psí nebo lidský průjem, pouze řve. Černý pes vyskočí, na jeho boku se skví polotekoucí skvrna barvy kávy s mlékem velikosti dezertního talířku. Zbytek se drží na mávajícím ocase. Hnědý pes se olízne libostí a následuje druhý výkřik a pevné sevření vodítka.
Majitelka žene oba psy svinským krokem k domovu. Nicméně průvod jde zhruba v tomto pořadí: černý pes, hejno much, několik vos, mezera, majitelčin žaludek, majitelčin jícen, majitelka, mezera, mezera, mezera, velmi pomalu jdoucí hnědý pes na konci stopovačky.
Po umístění černého psa do rohu sprchového koutu a spuštění vody sice odlétá hejno much, ale zároveň předkloněná majitelka má tak tak co dělat, aby černému psovi nevytvořila druhou skvrnu na druhém boku.
Po použití cca 1/2 litru šamponu a 1 cbm tekoucí vody je dovoleno černému psovi opustit prostor sprchy a majitelka se vrací k práci na HO.29.8.2024 v 12:53 #176697PetraK
Thielli, chudero malá…….promiň
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
říkám si, že se zeptám paní nakladatelky, zda tuhle krátkou kudrnatou fsufku nemrsknout mezi ohaří kecání 😀
fotos vynikající 😀
29.8.2024 v 18:21 #176704Fifi
Thielli, chuderko, to je tyrani psici! Ja bych se poblila. Doslova, jako kdysi s perdelkou Agatkou na vylete. Ta se nevalela, pozirala. Podel Labe smer Podebrady neco hned kousek od auta papala, jsem myslela, ze se pase na trave a neni ji dobre, mlaskala, jak kdyz se ji stvol travy dostal mezi zuby. „Ukaaz, ja ti to vyndam!“ a sahla jsem ji do toho chlupatyho brcka. Twe, asi ranni opilcova sracka tam byla, omatlanou ruku od fousu, teklo to – predklon a snidane sla ven. 😀
29.8.2024 v 20:20 #176716PetraK
Fifi
ble-e3.9.2024 v 12:26 #1768643.9.2024 v 12:55 #176868Asteris
To bys jim nemohla udělat!!
3.9.2024 v 13:03 #176870PetraK
Thielli
:D:D:D po-o-o-o-pomoc, pomoc! Strašný. ale v malým náhledu fakt lama tlama.
14.9.2024 v 8:49 #177339Thielli
Dnes, jak vím, že je spousta lidí v napětí, zda jim neublíží velká voda, nějak ani nemám chuť psát bubliny.
Tak přikládám jen pět obrázků psů, kteří mají takový podivný mozek, že když prší a nemají kabát, stojí jak osli a nehnou se… případně se vlečou a dřou bokem o patu domu.
A pak jim dáte tu pláštěnku…17.9.2024 v 12:23 #177394PetraK
🙂 škoda, ty bubliny to chtělo, aby to zvedalo náladu když se zvedala i hladina.
17.9.2024 v 13:08 #177420Thielli
Zvednout náladu?
Tak jo. Tak já napíšu, jak jsem se dnes předvedla jako dement. To je úplně na bublinu vedoucí od blondýny. (Blondýny prominou.) Evidentně se mi při tom točení hlavy mozek odstředil někam za ucho asi.Po hodinovém vyšetření na neurologii, že se motám, i když nepiju a následném vyšetření na ORL, zda mi funguje v uchu čidlo na rovnováhu, jsem dnes nakráčela do lékárny pro tablety na závrať. Zároveň jsem tak brala i Smectu.
Lékárnice: Tu smectu ale nesmíte dávat k jiným lékům, to víte?
Já: Aha, to jsem nevěděla, já jí mám celý roky v krabici s ostatními léky. -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.