- Toto téma obsahuje celkem 1,573 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem.
-
AutorPříspěvky
-
15.12.2023 v 14:08 #162451PetraK
Thielli
od volantu v peřině se klidně přemístíme k popelnicím, a od popelnic třeba k prádlu na šňůrách – to je hrozný tady 😀Jaký hejblata?? Jo už vidim!
Tlustý béčko používám za ztluštění jména autora příspěvku
to vedle používám na označení toho, co autor napsal a na co odpovídám /když spěchám ani to nestihnu zkopírovat a píšu rovnou odpověď :D/Co je podtrženej lin, B-quote – nevim, jsem prastará pani.
Img – to je moje oblíbený tlačítko, do toho dávám zkopírovano adresu njakýho obrázku, který se tady pak vokážea zbytek – lautr nevim . vůbec. Ale žiju bez toho v pohodě 😀
15.12.2023 v 14:10 #162452EvaCčernej čaj
No ovšem ten úvodní obrázek – ten se Ti VEEEELMI povedl.. krása
Kamarádovi hodně síly a co možná nejlepší řešení…🍀15.12.2023 v 14:11 #162453EvaCFifi
Ale to je krásnej pupíček pruhatej… jak Růžence zdatně sekunduje.. myslím, že budou dobří parťáci..
Jinak sdílím názor Odetty – atletického rtw jsem už dlouuuho neviděla, jsou to všechno valibuci – Růženka je velká krasavice..15.12.2023 v 14:13 #162454Petrs01Ty hejblata většinou nepotřebuješ. Chceš-li z někoho citovat, označ si myší citovaný text a vpravo nad příspěvkem zmáčkni to QUOTE – do příspěvkového rámečku dole to samo vloží citovaný text ve formě citace. Takhle:
slušně odpovím
Hejblátka zleva: tučný, kurzíva, odkaz, citace, nevím, obrázek z webu, 3x nevím, CODE by měl být kód, ale nefunguje to, a záchranný čudlík když něco v těch kódech umažeš.
Jo a když jsi přihlášená, tak vždycky můžeš svůj příspěvek upravit, třeba když se něco nepovede. Jako teď já 😉- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 1 měsícem uživatelem Petrs01.
15.12.2023 v 14:16 #162456Petrs01pokus – DEL
další pokusy mi zbouraly stránku, takže je mažu15.12.2023 v 14:17 #162457EvaCMirkaD
Tak i tady můžu jenom popřát Martinovu tatínkovi hodně štěstí a síly a i Vám všem – ať to dopadne co nejlépe..🍀
A Ty se nestrhni v práci – dávej na sebe pozor..😉- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 1 měsícem uživatelem EvaC.
15.12.2023 v 14:23 #162459MayaThielli
tady se nekdy nakrafe za chvili x stranek a nekdy je tu mrtvo
mas holt stesti 😀treba se nekomu bude hodit varovani, prej se to tyka i cernych krytu na mobil
https://www.ekonews.cz/pozor-na-hracky-z-recyklovanych-cernych-plastu-byvaji-toxicke/15.12.2023 v 14:27 #162460cernej cajUl, ol, li jsou veci k seznamu – odrazky a polozky do seznamu ale funguje to fakt divne:D
Petrs
Su zvedava, co to zboura me:DThailli
Tady to nekdy vali jako tsunami, takze to nema ani smysl docitat, nebo se optat na vycuc – nekdo vypichne nejdulezitejsi aktuality, vetsinou ohledne zdravi a tak, a jindy je to tu jako stojata voda v bazine, prijdes a nic se tu nehne:DA tu horni radku ani pouzivat nemusis, odkaz vlozis proste tim, ze ho odjinud zkopirujes a vlozis.
Fotky muzes davat z pc/teledonu rovnou, ale nejaky cca do 10mb, radsi bych videla kin:D ale nikdo to stejne neumi zmensit a kdo umi to stejne nedela:D (a vetsina fotek z tlf se do toho limitu vejde, jen z fotaku s tim mam nekdy problem), akorat videa to chce spis na YT a sem davat jen odkazy
- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 1 měsícem uživatelem cernej caj.
- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 1 měsícem uživatelem cernej caj.
15.12.2023 v 14:32 #162463EvaCThielli
Tak já taky zdravím.. pohybuju se tu o dost kratší dobu než “místní skalní”, ale velmi ráda. Zdejší společnost je velmi příjemná a kynologicy vzdělaná – takže zároveň i takové záchranné lano v situacích, kdy člověku není třeba úplně do zpěvu..dělám společnost německé drátosrsté ohařce Sindy, která prvních 2,5 roku svého života strávila na krátkém řetězu u boudy, aby posléze byla zachráněna před utracením..no a pak se řízením osudu dostala k nám.. Vsichni kdo mě trochu lépe znají, znají totiž i moji památnou větu: “OHAŘE NIKDY”. No a tak už s námi ohař(ka) par let žije 😂.- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 1 měsícem uživatelem EvaC.
15.12.2023 v 14:36 #162466ThielliTak já začnu tím nejjednodušším psím, aby zde bylo jasněji, pokud někdy začnu psát „naše hnědá“…
obecné informace: 7 let stará, s PP, cena 40.tis
charakter: nevyrovnaná fena, po pokousání reaktivní, rozvinutá strachová agrese, inteligentní, vypočítavá, LAXNÍ, zištná, nenažraná.
exteriér: vadné držení páteře, přetočený ocas, povolená kůže, degenerativní onemocnění (plastika očních víček, prasklý kolenní vaz – TPLO)
jiné: žere hovna…“naše černá“
obecné informace 6 let stará, s PP, cena 20.tis
charakter: velmi slabá inteligence, hravá
exteriér: osvalení zadních stehen dle modelu „sablikova“, hustota srsti ve zvukovodu dosud odborníky nevídaná.
jiné: neusne bez dudlíkua konečně…
„majitelka“
obecné informace: stará.
charakter: unavená, odměřená.
exteriér: tlustá
jiné: v běžném fyzickém kontaktu asociální, usne bez dudlíku, nejí maso (ANI RYBY…. ANI KUŘE.. ANI TO LIBOVÝ)15.12.2023 v 14:39 #162468EvaCTak dámy, já myslím, že Thielli sem výborně zapadne 😁👍
15.12.2023 v 14:44 #162469MayaThielli
pekny vycuc 😀15.12.2023 v 14:45 #162470Mayakoukam na ty kurzy na dotace a spoluucast prej je snad nejvic 18%
maji pekny, kosiky a tkani by se mi libilo, ale nedostupny
https://www.uradprace.cz/web/cz/vyhledani-rekvalifikacniho-kurzu?typKurzu=1.315.12.2023 v 14:58 #162471Petrs01Thielli sem výborně zapadne
JO! 😀
Hnědá je dobrej kousek, to se vyplatí! Nicméně aspoň na té strachovce se dá zapracovat, minimálně do fáze „nestojím o kontakt, ale neútočím“. Takového psa striktně učím aby naklusal ke mně s tím, že cizího psa pak budu řešit já. A na dálku hlásím, že můj pes o kontakt nestojí. Nechápavým případně s dodatkem „ale jestli z něj chcete mít trhací kalendář…“. Ve skutečnosti tohle stačí k tomu, aby pes časem přestal být reaktivní, prostě zjistí, že od toho jsem tam já a neřeší. Občas, opatrně s vhodnými psy seznámím, ideálně třeba společnou procházkou, kdy mají psi primární úkol šlapat a problémový pes tak má možnost to rozdýchat a zjistit, že se nic neděje.
To spaní s dudlíkem prosím vyfotit!
15.12.2023 v 15:11 #162472ThielliPeters01
Holky z Chovu už naši situaci znají. U nás narazil i F. Šusta. Protože naše hnědá nejede na vizuál, ale jede na pach. Takže natáhne do nozder, nikde nikdo, jen evidentně NĚKDO prošel a začne se zmítat. Ale to jen opravdu ve zkratce, naši situaci rozebral na Chovu nejeden zkušený pejskař (vč. Fifi i PetryK), prostě v určité lokalitě jen na provaze, jinak to nejde. Když takto přepne, nefunguje z naučeného vůbec, ale vůbec nic…Na fotce je s dudlíkem ještě bdělá. Následně začne padat do strany… Prostě si to nacpe do huby, chytí si to rukama, dumlá to a pak se skácí.
- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 1 měsícem uživatelem Thielli.
15.12.2023 v 15:12 #162474ZlataTak já to nějak blbě přečetla a představila jsem si Thiel jak spí s dudlíkem.
15.12.2023 v 18:12 #162477Petrs01jede na pach
No a?
V tomhle jsem přesvědčená, že vždycky řešení je. Akorát asi nebudete lehký učebnicový případ. Téhle bíglové taky zrovna zapomněli říct, že je nekonfliktní smečkové plemeno.
Jaká je její reakce, jde to zabít?15.12.2023 v 18:55 #162478cernej cajThielli
Luxusni vypis:DA ten dudlik je teda maxi dudel, no alespon to dohani pudlici peknym vzhledem, ne?
Ja kdybych mela neco rict onferi, tak je nejkrasnejsi pes na svete, chytra je ale panicka je koc lina a labilkoira charlie nezere jen hovna, ten zere uplne vsechno. Jako vsechno. Obcas taky taky kali a cura do predsine. Ale prestal na vse vrcet a je ochotnej manzela pustit domu:D
15.12.2023 v 19:24 #162479ThielliPetrs01
Jaká je její reakce, jde to zabít?
Až někdo vymyslí, jak to eliminovat, zaplatím ho zlatem. Takže „No a?“ je výzva 😀
třeba: Vyjdeme z domu, ona udělá dva kroky, nadechne se a začne se zmítat v kšandách. V domě naučená pěkně na povel „za mnou“. Já otevřu dveře domu, obě se automaticky staví za mě, vteřinu počkám, takto v útvaru v klidu vyjdeme ven, já se rozhlédnu, nikde nikdo, uděláme pár kroků, kdy ona už je na šňůře, ale bez povelu, nadechne se, zacítí někoho ze seznamu nenáviděných a vypne. (Začne se zmítat v kšandách)
třeba: Jdeme si klidně vycházku, ona si čuchá, značkuje, hledá, co by kde sežrala, takhle si klidně vykračujeme, nikde nikdo, ona se najednou nadechne, napne se – a vypne. (začne se zmítat v kšandách).
Vypne = nereaguje na NIC, můžu na ní mluvit, sahat, směřovat ji opačným směrem, můžu si dělat, co chci, ona ignoruje povel, slova, rozhlíží se, někdy jódluje, prostě mi celou svou bytostí říká: pusť mě, ať je zabiju. Já tedy zrovna nevím koho, takže jí jen vždycky odpovím: „hele, jdeme dál, vykašli se na to, už stejně všichni odešli“ a odvedu jí pryč. (takže ve stručnosti – jediné řešení je „JDEME“ a odchod. Přestane, jakmile se molekuly rozptýlí, pak v klidu skloní hlavu, čuchá si, hledí si svého, míjí psy bez povšimnutí a hledá, co by kde sežrala…
My z té situace umíme odejít (s vodítkem tedy), ale neumíme tu situaci nemít.
Seznam „nenáviděných“ tvoří naprosto nesourodá malá skupinka, všechny spojuje jen to, že jde o bázlivější zvířata, která svůj strach řeší také buď útěkem nebo útokem. Vše se děje jen v našem domácím teritoriu, mimo něj si nikoho nevšímá, pokud jí neleze do zadku. A to neleze, o to se starám já.
Tak asi tak.Edit: teď ještě čtu zpátky:
Samoposlouchací psi jsou nuda 😉 Jak já bych se ráda nudila! Jsem psí začátečník, pořídila jsem si psa pro začátečníka a osud mě pošle rovnou na psí vysokou.😫- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 1 měsícem uživatelem Thielli.
15.12.2023 v 19:39 #162482PetraKDobrej večír, jdu do peří v průduškách začíná peklo
Thielli
napne se – a vypne. (začne se zmítat v kšandách).
jódlujePřesně Tali hysteráčky. Je mi Tě moc líto, my to s tou zvěří měli vydatně jednodušší.
Dudlikózní slečna Černá je dokonalá. Já bysem ji chtěla vidět překlápět.Majitelka usne bez dudlíku 😀 😀 😀 😀 jehehéé. Škoda, představila jsem si, jak se překlápíš! 😀
Vzpomínejte na mě v dobrém, dopiju Pullmoran a končim
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.