Kecací Vánoce 2023

Fóra Ostatní Kecací Vánoce 2023

• Toto téma obsahuje celkem 1,573 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 81. až 100. (celkem z 1,574)
  • Autor
    Thielli

KIMI
      Přeji nejen, ať se ruka zhojí, ale hlavně, ať ti pak pokaždé neoznamuje změnu počasí. Goliášovi posílám uvítací pohlazení. Tou zdravou rukou, nebo nohou, to je jedno 🤷‍♀️

Milena z Prahy.
      I králice může být milována jako pes. Měla jsem králíka Vendelína, dostal příjmení Koniáš, protože zničil půlku knihovny… a půlku bytu vůbec. Dožil se požehnaných 7 let a stál mě hromadu peněz za zubaře.

MirkaD-D / Dafi
      Dafi už znám z Chovu, jsem ráda, že jsi i tu v pokojíčku. Podle uvítacího popisu to máš podobně. Jíš, spíš a staráš se o psy. To tady máme všichni tak nějak podobně… 🙃

Odetta:
      Ahoj Odetto, po tobě někdo naříkal na Chovu, že prý tě znal z ifauny (tam já jsem ještě nechodila) a že mu chybíš… no, telefon tam u toho nebyl.. diskuze je časožrout, to chápu a vidím teď u sebe… výhoda je, že člověk z dialogu prostě může na čas odejít, hladinu zatím uzavřou ostatní a když je čas a chuť, lze zase šplouchnout… no a životní styl maďarský ohař to vysvětluje o to více. Trochu podezírám PetruK, že jsou dvě nebo tři PetryK, protože mi jinak její časová rovnice prostě nevychází.

Zlata
      Jsem sice psí, ale nebýt silné alergie jsem i kočičí. Sestra má kartouzáka, to je takový pes, co jen tiše našlapuje a švihá ocasem. I Čertíkovi posílám uvítací pohlazení, provedení nechám na tobě.

černej čaj
      Konečně jsem se zastavila a přečetla si članek 21 dní s Charliem, moc hezký. Myslím, že právě TAKOVÉ články by měly být v médiích místo těch pitomin typu – pes podle horoskopu pro vás a podobně… 😀
      ps. – pokaždé, když čtu tvé jménu, dostanu chuť na Earl Grey.

Assil
      Ahoj Assil, my se známe, ale vlastně se moc neznáme, protože tvojí příspěvkovou smršť na Chovu jsem přestala stíhat tak po týdnu 🤪 Já jsem prostě stará a pomalá. Ale tady to třeba zvládnu lépe. Posílám rovněž pohlazení uvítací všem tvým tvorům a je mi jedno, zda začneš na krunýři nebo na křídlech slepice…🤷‍♀️

Kuskus
      Milá Kuskusi, konečně také někdo, kdo není rozmazaný v pohybu, když se na něj podívám. Jak stárnu, mám ráda vše ještě pomaleji než dříve. Z dovolené v Provence si nepamatuji zhola nic, protože se všechno muselo stihnout objet, až na to odpoledne, kdy jsem sabotovala, odešla do nejbližší vesnice, kde jsem se celé odpoledne dívala, jak starci hrají petanque.
      Přeji hodně sil v boji za dobré zdraví.

EvaC
      Ahoj Evo, nejdříve posílám pohlazení Sindy, která to nakonec evidentně vyhrála. Těším se na vyprávění o NIKDY, ať stále nečtu jen Zrzavce…😂
      Miluju slovo NIKDY 😂 Je často tak vratké…

Tak a teď už mávám a jdu si číst další řádky ešuse!

Fifi

Esusova, takze nakej ksindl sis poridila? At je lip! A nezdrahej se pouzit i nejakou lekarskou vedu, at to zase neodskaces v dlouhodobym horizontu. :*

Thielli
        Ja ctu ten vas problem uz po xty. Nechci tu davat rady nevyzadany. Vim, ze to je pro tebe tezky a na palici, delas prvni posledni a vim, ze problem mate prave jen ve svym rajonu. Tezky vysledovat, kdyz jde po pachu, kdy se vypne. Idealni by bylo totok podchytit este pred jejim vypnutim a pekne tady k noze pudes a nebudes nic resit. Ale kdyz se zacne zmitat a nevnimat, ses v cudu. Co ji treba (to jen fakt kratkej brainstoming) v tu chvili dat haltinu, resp. mit haltinu na ni a v dany chvili ji jen pres haltinu upozornit, vyvest ze situace? Neco, co ji prinuti, aby „jejda, co to jeee?“ v dobrym slova smyslu, aby te na chvili vnimnula, zadny skudani, jen proste ne zmitani se v ksandach. A ze vnimne urcite, pretrhne to zazitej retezec chovani. Parada, sikovna. Otocime se a jdeme jinam. Napada me este fura dalsich kravin, ty radsi ani psat nebudu.

Cernej caj
        Ja si kvuli Pruhum zrusila vcerejsi rehabku. Hrb mirne protestuje, to je tak vse, co muze rikat. Fajny, ze se ti ulevilo! Kamosovi preju, at operace dopadne co nejlip.

Mirko
        Vam posilam jen pohlazeni vsem a dobrej napad sepsat neco o Zerykovi! 🙂

S jodlovanim a nevnimanim budu mit hodne prace u pana Pepina (bacha, hlaseni!). Je skvelej, zlatej, zitra to bude teprve tyden, co je doma, nene, zda se to dyl. S Ruzici jsou fakt uz jedna smecka, Zabicka se cela usmiva, rozkvetla, az ted vidim, jak moc empaticky priskrtila svou energii ohledne Trolitka, kterej ji vychoval. Ted je „zruda cerna“ back, chodi dulezite prudit omladinu, usmernuje, sakra mu mantinely nastavuje, krasa pohledet.

Na me drobecek tak trochu prdi, total samostatna jednotka venku, jde se smrdolit ve znamym prostredi za svym a serunate. V rusnym prostredi mesta, vesnice, serunate, sel bych s cizima radsi, tohle dite vypada zajimave. 😀 Samoze vse kontrolovane na voditku, ale chova se jak fraja nejvetsi zatim. Tak nejak zajimave se na me nacucava. Vi, ze me ma za zadkem = prdi na me.

Ma zajimavou povahu, bude tam primichano asi vicero plemen. Ale doma (i pres mrize ve dverich, kdy me vidi, slysi, jen za mnou nemuze, panika), v aute (v prostornym psovozu, kazdej den jezdime, jekot a panika, ze je omezen se mnou v kontaktu). TOHLE je pro me naprosta novinka, nikdy jsem to u stenat nemela. Total hysterie. Snazim se s nim pracovat pomalinku, sak je to jen par dni, co je doma.
        Bude to este zajimavy, ma dle myho fakt takovou jako separacku uzkostnou, kdyz se do ni pretoci, klidne svyma jehlickama rve za mriz spaci klece, jeci, jak kdyz ho vrazdi, pocura se. K tomuhle uz teda nedochazi, snazim se podobnych situaci vyvarovat, navic ted po boku s Ruzici je klidnejsi. Vlastne mu hodne pomohl i muj oblibenej Alavis Calming, co mi zbyl po Trolitkovi, prvni dny jsem mu kousek bobule dycky navecir soupla, zafungovalo to. Tak. Hlasani ukonceno, zkusim pres vikend nahrat kratky videa. A preju vlastne bezva vikend vsem, chorobam zmar!

Fifi

Thielli
          Z dovolené v Provence si nepamatuji zhola nic, protože se všechno muselo stihnout objet, až na to odpoledne, kdy jsem sabotovala, odešla do nejbližší vesnice, kde jsem se celé odpoledne dívala, jak starci hrají petanque.
          😀 😀 Ale to je vybornej napad! My obcas poradame Zrzavci prochazky, kdyz se nas domluvi vic, at nektery nejedou zbytecne daleko. Na duchod si budeme poradat petanque srazy! 🙂

Kimi

Od dosažení důchodového věku jsem neustále prdůch, už skoro deset let a dnes na valné hromadě svazku obcí, pro který poslední léta pracuju, jsem oficiálně oznámila konec, šéf svazku zároveň přivítal mou nástupkyni. Doufám, že se bez práce nebudu nudit. Mám přichystanou spoustu knížek, štos křížovek a až se ruka spraví, snad si i s Goliáškem užijeme venčení, snad vydrží i on.😃🐕

Thielli

Fifi
              Jo? A vy už jste někdy zkoušeli hrát petanque v přítomnosti psu? 🤪🤣
              OK. Posilam předběžnou přihlášku. Mám koule s monogramem z Francie, heč. Přines mi je Jéžišek.

A k Thierry – klidne piš do SZ na chov cokoli te napadne. Ale halti ne. To fakt ne u ni. To je jako bych dala autistu do klecovýho lůžka. Ona se nechá v těch ksandách odvést. Ona je fakt pytlik neštěstí. Na veterině vibruje i podlaha, jak se klepe…

• Odpověď byla upravena před 1 rokem a 4 měsíci uživatelem Thielli.
              Thielli

Kimi – ale prdůch je zastaralé, dnes už se říká přece prase! 😀

MirkaD

napíšu sem jedno-ZASRANÁ ZKURVENÁ RAKOVINA-DOPRDELE,DO HAJZLU!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  OTCE ODVEZLI::::::::::::::::::::::::,Z VYŠJOVA DO BRNA….

Fifi

Thielli
                    Ale halti ne. To fakt ne u ni. To je jako bych dala autistu do klecovýho lůžka. Ona se nechá v těch ksandách odvést.
                    Proč? Haltina je fajn pomucka, kdyz se umi pouzivat a je spravne nasazena. Ok, jako bych nic nerekla, nechces, chnapu.
                    Vibrujici pytlik nestesti potrebuje silnou toporu vedle sebe. 🙂 Trolditko byl stresar a labil, musis halt asi bejt silna, klidna sila.

Jako ja s Pepinem, kdyz me ted pri prenasieni zdanlive tuhyho stenatka jebnul spicakem do frnaku, slinc jak krava, krvaceni zastaveno a zabetadinovano. S laskou jsem ho postavila na travicku a pochvalila za curani. Az pak sla fuck fuck do koupelny. 🙂

Mirko
                    🙁 🙁 Achjo, achjo, slinivka je bohuzel potvora. Myslim na vas.

Zlata

Mirko
                      Držím taťkovi palce.Pozdravuj mamku,že na ní myslím.
                      Tak já tu knížku snad nepřečtu.Vcera jsem lehla s učiteli po Lorinčině výkonu,pak jsem vzpomínala jak náš bernardýn Bobík vážil 96kg. .., nemůžu se smát tak brzo ráno nahlas abych všechny nebudila.

cernej caj

Zlatka
                        musis se smat potouchle

Thielli
                        dekuji za pochvalu. Kdybys mela cas, mam tady jeste jeden 😀

Klady a zápory života s dospělým útulkáčem, aneb sžíváme se s Charliem

a vubec, casem zjistis, ze su hroznej gramofam :D:D

jinak tyhle zajezdy taky nesnasim a to su rekla bych ne tryskomys jak esuska, ale kdyz dovoli stav psychiky tak toho taky stiham hodne.. ale tyhle zajezdy nemam rada ani ja, porad se nekdo nekam honi, tady ne nejznamejsi cokoladovna v budapesti, ne nemate cas si koupit cokoladu, tady sou uzasny lazne, ne nemuzeme do nich na hodinu, tady jsou trhy od navhrhare aifelovky, ano muzeme rychle probhenout prvni ulickou ale beda, jak se zacnete zastavovat a neco si kupovat :D:D

jinak sem ani netusila, ze pulka mistniho osazenska chodi na ten chov zvirat asi v takove mire, vim, ze na ifaune nekdo byval, ale ja tam vzivote nebyla. mam radsi maly komunity a tuhle jsem nasla v roce 2008 jeste na cz psovi a bohate mi stacila 😀 ale zas je hezky, ze pak vidite, ze odetta treba nekomu chybi a tak, ze na ni vzpomina, nebo i pripadne dalsi uzivatele, je to hezke. prece jen ta komunita tam nebude tak obri, jak si predstavuju.

Fifi
                        pritom z utulku bych cekala, ze nebude zvyklej na cloveka nejak moc, ale je mozny, ze tam kdyz clovek odesel, byl pryc „dlouho“…

MirkaD
                        achjo:( kolik je vubec rodicovi? ale zas v brne je specialni pracoviste a odbornici, podle me dava smysl, ze bude v brne… jestli je na onko na zlutaku?

Jinak kamarad je po operaci, uz mi rano psal, zkusim se za nim v pondeli stavit.

A ted me ceka baleni darecku na vanocni odpoledne s moji „rodinou“. Ostatni uz znaji, ale pro Thielli mozna jeste shrnu – moje nejlepsi kamaradka je pro me mnohem vic moje rodina, nez moje biologicka rodina – tatinek, sestra s manzelem a dve prvostupnove deti, samozrejme s nimi mam dobre vztahy a mam je rada, ale neni tam to ono. S kes sme „pokrevni sestry“ a tak je dnesni vanocni vecirek vzdycky alfa a omega mych vanoc.

Byva tam jeji sestra s manzelem, muj manzel pokud nepracuje (pracuje vetsinou o vikendech – ted to ma divoky, vcera jaromerice nad rokytnou, dneska As a zitra Kolin a v pondeli prijede domu, prespava v aute ve spacaku nekde na cestach) a par spolecnych kamaradu. Vzdycky je to moc fajn.

Thielli

MirkaD
                          Mirko, na takové zprávy se nedá mnoho říci. Touto nemocí je naše rodina protkaná, poslední zpráva o dalším členovi přišla před třemi dny. Od té chvíle ji neseme všichni v myšlenkách. A vždy se tak děje v čase kolem těchto svátků. I přesto, že vyslovení diagnózy neslyšíme u našeho blízkého poprvé, stejně nejsme o nic silnější, jako když to u jiného člověka před lety poprvé bylo. Bolí a pálí to stejně a v hlavě se točí černobílý film.
                          Přeji ti tak sílu, sílu, sílu a ještě jednou sílu a pak pospolitost celé vaší rodiny.

Thielli

Fifi
                            Fifi, věz, že všechny vaše dosud přednesené podněty na naší hnědou jsem prověřila s námi dosud praktikovaným, a kde byly odchylky, tam přišla korekce. Všichni jste tu zkušenější než já. Bez reptání jsem poslechla a také se mnohé skokem posunulo. U halti nemám žádný racionální důvod se stavět do opozice, nikoho, kdo ji používá, neznám, prostě mi to tam emocionálně naskočilo, že „ne“. Možná proto, že její stav není permanentní, za týden je to třeba buď nula pnutí nebo celkem 50 vteřin pnutí… a kvůli nim by vlastně měla mít ohlávku po celou dobu nasazenou. Věřím, že u těch nezkrocených psích mladých koní je to užitečná pomůcka, ale v jejím případě… 🙄 halti také může na lidi neznalé působit jako náhubek. A hnědá miluje kontakt s lidmi. A lidé – když vidí psa s košíkem nebo provazem kolem huby, začnou uhýbat, děti berou do náruče nebo je schovávají za zády…a než bych každému vysvětlila, co a proč to je, už dávno by byl pryč. Hnědá si chodí pro pohlazení ke všem dětem, co potkáme, i k lidem, kteří dají najevo zájem…
                            tak to jen na dokreslení mého prvního odmítnutí.

a teď od hnědé hvězdy k pruhované hvězdě – moc s těším na videa. Jak dlouho vlastně můžeš být doma s štěkanátkem? Co se dělá pak, když už člověk prostě musí někam a proces stabilizace ještě není završen? Nestane se pak, že třeba u té separačky se to spadne zase na začátek? Tohle všechno nás naštěstí minulo…

čajík
                            ale tak určitě si přečtu další článek, ráda… čas nemám vůbec, ale stačí vyhodit něco z programu, třeba nákup a čas hned je.
                            A když jsem psala o Provence, tak to nebyl kupovaný zájezd. K cestě mě přemluvil táta, že do Francie moc chce, ale že jazyková bariéra. Moje franština je tedy slabá, ale na cestování nám postačila. Pronajali jsme si domek a tam první večer táta vytáhl itinerář a bylo vymalováno. 🙄

cernej caj

Thielli
                              tak tam je vyhoda, ze se da lepe domluvit, nebo rozdelit 🙂

jsi dobra, ze umis francouzsky, i kdyz treba jen tak na cestovani, pro me je francouzstina silene tezka, ale ja nemam hudebni sluch, cit pro rytmus a to u francouzstiny vadi vyrazne vic, nez u anglictiny…

tak mam dobaleno, byla to fuska a mam tasku obri velkou celou naditou, do batuzku pridjou dobroty z lednicky a ve 13h na autobus.

Kimi

Thielli, váhala jsem mezi prdůch a prase, nakonec jsem zvolila klasiku, přišlo mi to jaksi srozumitelnější – z denní praxe vím, že pro některé lidi je ten pojem prase naprosto neznámý a musela jsem vysvětlovat. 😜🤷‍♀️
                                Fifi, tak to vypadá, že s Pepinem se daří, Růžice se pěkně zapojuje, fandím.👍

Petrs01

Hlásím druhý moribundus, padnul mi muž.

Thielli, přijde mi, že hodně řešíš aby něco náhodou pejsánkovi nevadilo. Ale je to jenom můj pocit na dálku. S největší pravděpodobností by u mne vyfasovala normální pevný obojek (proč probůh kšíry, na kterých je pes podstatně hůř ovladatelný?) a při pokusu o hysterák dostala klidné sedni. A pak by se asi chvilku nestačila divit, protože to sedni by udělala a fofrem. A udělala by ho kdykoliv když by to zas zkusila. A je mi úplně jedno, že prvních pár lekcí by bylo krocení divokého koně. Prostě dáma se pro něco rozhodla a prochází jí to. Ale neznám vás, soudím jen podle popisu.

Mirko, u slinivky upřímně přeju co nejrychlejší konec. Protože tohle je snad ta nejblbější verze.

cernej caj

kimi
                                    ja pojem prase neznam vubec

Thielli

Petrs01
                                      Ona začínala na obojku a v 80 % chodí na obojku. Naše „minové pole“ je pouze v naší domácí lokalitě, v místě, kde byla opakovaně napadená. Jakmile překročíme do Miroslavovy země, stává se z ní normální, jen trochu nekontaktní pes. Kšandy dostala před pár měsíci až po desítkách rozborů na Chovu a dostala je jen na ty kratší vycházky, kdy jdeme jen v okolí domu. Protože na nich tahá biothanovou couračku, když si věříme a mohu jí pustit z ruky. A neškrtí se na nich do mrtva, když to přijde. Chytím jí případně nahoře za madlo, otočím o 180 % a JDEME!. A nazdar. Neřešíš.
                                      Klidný povel sedni a trvání na něm byla první rada všech a koneckonců nebyla nová. Dělali jsme to s ní, když to začínalo. Jednou vysloveno, pak ruka na zadek, nebavili jsme se s ní o tom, zda ano nebo ne.
                                      Skáču kolem ní, miluju jí, ale zároveň trváme na povelech a třeba také nesmí do postele. A když dostává povel, není to žádné upejpavé „prosím, poslechni“. Umíme důrazně houknout. Jakékoli běžné „zazlobení“ zpracujeme. Ale těch několik pachů spojených s hysterií se prostě vymyká úplně všemu. Z nich prostě zatím zvládáme jen odejít.

MirkaD

tak včera odpo-já na trojce kase-takže vybalování,kasa,kartonovvání,šéf,ze zástupkyní,cco do sebe ze srandy furt šijou,tak jsme se nasmáli,ale i tak jsem teda v půl 10 v noci byla sedřená jak kůn
                                        ruce,záda,nohy…
                                        kolega mě a šéfa vezl dom
                                        doma jsem se dzvěděla co říkal Martin-že pro otce přijela odpo rychlámhned mu dávali injekce…
                                        jako,jelikož su z práce vždy vyřízená-fyzicky,tím i psychicky…
                                        tak i když směna byla fajn-fungovala mezi náma spolupráce,nikdo ze zákazníků mě neseřval,prachy nechyvěly,tak fakt dřina,honka….
                                        tak mě večer stačí málo a brečím-no tak jsem to Martinovi neulehčila…
                                        v noci mě šííííleně bolely nohy,záda,tak jsem o půl 3 v noci šla práát,2 hodiny jsme byly vzhůru,Žeryk málem dorafal Martina-Žeryka jsem poslala několikrát do pr…
                                        Dafina vypsychařená,protože vrčel i na nu-mě z toho čokla mrskne….
                                        od půl 6 vzhůru,tak jsem šla do vany,
                                        pak jsem si ošmikala vlasy-fakt špica nápad!!!
                                        šla jsem ven chvilku s mýma psama-po dědině,záházet každýmu 2 krát hračku a jely jsme bez psů do Vyškova na nákupy-zverimex-Norince-kočenka rodičů,a venkovním ptáčkům-700v prachu….
                                        pak masna,potraviny,elektro,kde Martin koupil rodičům varnou konvici dražší,
                                        kniha-Martin dostal k jéžiškovi kuchařku od Vanka,no a do Bučovic do lékarny-tam fronta až do prčic,nebo kam,tak jsme to vzdaly,Dafině léky vezmu v pondělí…
                                        Martin slíbil máti uvařit oběd,než pojede za otcem do Brna
                                        poveze ju tam brácha Martina-ten druhej pro změnu…
                                        jo-došla máti-má rýmu jak trám,a kšel ždibec,
                                        že otec k tomu všemu má zánět žlučníku..
                                        tak tam bude týden až 10dní a má antb…

Ešusovic paní-knížka už je domááááááá
                                        at je ti brzy líp!!

Petrs01-stejně tak tvému muži
                                        jo-u otce je to diagnoza naprd…
                                        Thielli-obdivuji francouštinu,
                                        obdivuji péči u hnědé!!

Petrs01

prase neznam

Pracující senior 😉

Ta naše Krabice pije čaj! Černý i ovocný! Pomóóóc!

Zlata

Petrs
                                            Aymee mi pila všechno co jsem si dala na noční stolek.Čaj,všechny druhy,kafe s mlíkem, cappuccino,meltu, jasně že všechno sladký.Taky měla ráda pivo,zvlášť to černý .🤣🤣
                                            Já jsem ráno pekla vanilkový rohlíčky, jenom z 1dávky,páč snacha toho má moře,a budu je muset udělat znova,jsou skoro snědený.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 81. až 100. (celkem z 1,574)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.