Dvě pudle II

Fóra Ostatní Dvě pudle II

• Toto téma obsahuje celkem 410 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Maya a poslední změna proběhla před 11 hodinami a 10 minutami.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 281. až 300. (celkem z 411)
  • Autor
    Petrs01

Ty zapichovací chlupy jsou životní styl.

Potvrzuji. Ještě pořád je máme všude, jen barva koberců už je rozeznatelná 😆

Thielli

Tyto dvě polohy se střídají vcelku náhodně

Zlatý pudle!
        Zlatá předvídatelná jedna něžná černá mozková bunčička…
        Zlatý nudný psi, Petrs… 😂

Jinak, já už si k Zrzavcům beru na návštěvu příště ponožky, který pak sundám a rovnou je vyhodím. 🙄 A to jim tam furt jezdí ten velkej puk.

PetraK

Thielli
          Když přijedeš ráno, sotva doluxuje, tak pět minut je to v pohodě 😀

Odetta
          úzká příbuzenská? 😮

Odetta

PetraK
            Ona není úzká, to samozřejmě kecám a přeháním, ale je příbuzenská na jednoho konkrétního psa. A třeba není jebnutej kvůli tomu, ale je to mým vedením, to je klidně možný.

EvaC

Thielli
              “.. máme fotku na Facebook“
              Ona je nádherná – obě jsou moc krásné a elegantní a takové vznešené (Cheval třeba na té fotce z té “ staré” pohovky.🥰🥰 Pudl, když se upraví normálně, a ne jako ti chudáci s vyholenýma zadkama a bambulema v lepším případě jenom na nohou, je moc krásné zvířátko. Měla jsem na černého králováka políčeno, než k nám přišla Sindy.. ale asi bych se nebyla schopna naučit srst správně upravovat – a taky mě fakt nenapadlo, ze je to tak náročné 🤔.

EvaC

Odetta
                Jekyll a Hyde..
                V tom případě by mohl být taky nějak záhadně příbuznej se Sindibádkou 😂🙈

cernej caj

Odetta
                  to je akoratni velikost, takovy byly i nase selmicky, ale co ma segra ted andromedu, tak ten ma tak 5kg snad, mozna 6, je hrozne malinkata a porad je tak nejak velka jak stene…

Petrs01
                  v tomhle sou kratkosrstaci masakr, zlaty dlouhosrstky 😀

PetraK

Odetta – dík, možu se pak ozvat do emila? Zajímá mě to – i kvůli Petě.

cernej caj

EvaC
                      Ja myslim, ze jak bys pronikla do pudli komunity tak bys to s tim cesanim zjistila driv, nez bys mela ruce vycesany az za roh:D

Odetta

EvaC, i na Sindibádku, i na Tali si často vzpomenu. 🙈🤣 Mimochodem, Thielli dělá bezva osvětu – taky jsem si ty pudly malovala celkem narůžovo (co do srsti) – než jsem pořizovala Gremlina, i ten pudl byl ve hře, ale i s těma omezenýma představama mi ta péče o srst přišla jako příliš náročná.

Černej čaji, jojo, někdy si říkám, že kolem těch 10 kg je to ideál. 5 kg je maličko, to už pod tou srstí musí být fakt minipejsek.

PetraK, jasně, klidně napiš. Ale jestli si správně pamatuju vrh, tak Peťa tam má COI na 8. generaci 2,46 % a Gremlin 6,02 %. Ale kus rodokmenu mají kluci společný, to asi tušíš.

cernej caj

na to, jak je to tu mala komunita je to tu „samej“ pribuznej 😀 ono vubec… 3 vizly, 2 lapinky… driv sme meli 3 spice… na to, ze nas tu je fakt malinko, tak je tu hodne vysoka plemenna podobnost 😀

Thielli

Dnes měla paní koníčková socializaci s velkým S.
                            Byla další pudlí procházka. Celou dobu byla na volno, všichni obdivovali její poslušnost, ona si tak plula mezi tou pohybující se skupinou, nebyla ještě úplně uvolněná, aby se honila, jako když jsou holky samy, ale na první takové setkání v jejím životě to bylo na jedničku s několika hvězdičkami…

Attachments:
                            Petrs01

No jo, nudnej půůůdl. k té žádnej návod nepotřebuješ, ta ti totiž bude prostě fungovat. Sama. Takhle mrháš vším, co tě hnědá naučila! Pořiď si třetího! 🤣🤣🤣

cernej caj

Thielli
                                jeee, to je super ze pekne zapadla, tak na smecku byla zvykla, tak si byla nejista a priste uz se treba bude honit 🙂

Petrs01
                                😀

MirkaD

veliká závist!!!!!!
                                  šikovná pudlička!!

Thielli

Tuhle louku Thierry milovala.

Attachments:
                                    PetraK

Dnes měla paní koníčková socializaci s velkým S.

🙂 🙂 to je moc nezká socializace, moc hezky se mi na to dívá, sedim tady a mám hubu kolem celý hlavy. Hezky to holky vedete.

A co ten stofárd, převlečenej za půdle tam? 😀 😀

A na to foto z louky se mi kouká taky moc hezky, obě mají hezký výraz. Chtěla bych vidět ten Tvůj.

Thielli

Petro,

stafroad patří paní pudlařové, vzala jej od svého bratra, který si pořídil psa podle svého „uvážení“ a časem na něj nějak nebyl čas. Je to stařičká hluchá fenka, která capká poslušně na vodítku mezi smečkou rozjívených pudlů.

Tahle třetí procházka pro mě úplně komfortní nebyla, protože tam už byli lidé, kteří prostě svého psa pustili a „lítej si“. Že pes už byl příliš drsný na jiného, ignorovali, že pes v letu zakopl o vodítko protijdoucího cizího pejsakře a strhl tak za krk psa na jeho konci madam snad ani nezaregistrovala. Zrovna já osobně nebo holky jsme problém neměly vůbec, ale já se na tohle nemůžu ani dívat… 🙄

Ale bylo to důležitě pro Cheval i Eliette, za dva týdny je další, ještě to zkusíme. Stejně co nevidět začneme trávit víkendy na chatě.

Na louce… na louce se usmívaly holky, mě bolelo u srdce. Byla to louka paní hnědáčkové. Milovala ji tak, že už od auta půlku cesty lesem k ní letěla jak na vlak, pořád se nám ztrácela vpředu na cestě a zase se vracela s výrazem, zda už jdeme a proč jdeme tak neskutečně pomalu.

V lese ale Cheval naběhala asi dvacet kilometrů na pěti kilometrech délky, Eliette deset. I spolu si daly nějaké kolo. To bylo moc hezké. Doma pak strakatý pes upadl do tuha na celé hodiny, černý pes se nažral, zdříml si a přinesl mi plyšáka, že házet…

Thielli

…byla to její louka. Za každého počasí.

Attachments:
                                          PetraK

Hmmm, tak mi to zmizlo Thielli,

psala jsem, že tohle přesně nesnáším:

la, protože tam už byli lidé, kteří prostě svého psa pustili a „lítej si“. Že pes už byl příliš drsný na jiného, ignorovali,

a že mi to zkazilo poslední velkou akci kdysi – od tý doby jsem nikde takhle nebyla, protože nehodlám řešit cizího psího puberťáka v chatce, kde Ešátor poslušně leží a on ho tam chodí s prominutím „vysírat“ a majitelé netuší, kde psa mají a jako jediný svýho boxerskýho miláčka nechávají volně loženýho lítat areálem. Že se mi nechce dívat, jak majitel basenžiho nechává tohoto volně lítat na flexině jak draka, až tento vlítne do nejhodnějšího psa v celé sestavě, mírnýho kavalírka naší vetku, že… že…. no a protože jsem pak už nemilosrdně prudná, tak si tyhle velkoakce už nechávám ujít – resp. mě nemrzí, že nemám čas a příležitost, protože to prostě pro mě osobně není. Já jsem si už kdysi dávno došla k vzorci, který teď propagujou – socializace s výhradou – tak si tomu říkám já. Nesnáším ty plácky, kde to lítá bez dozoru, psi se valchujou a je to jen o křísnutí, kdy z toho je rvačka nebo nepříjemnost pro toho, kdo je měkkčí v povaze.

Psala jsem, že:

svého bratra, který si pořídil psa podle svého „uvážení“ a časem na něj nějak nebyl čas. Je to stařičká hluchá fenka,

bratra máčet 14 dní každý den v ledové vodě a sestře udělit řád za vlídné kynologické srdce.

A už jsem nenapsala, než to zmizelo, že jsem pevně doufala, že i Tobě ten pohled na ty dvě tam, udělá trochu dobře na duši. Asi jsem moc rychlá, jako vždycky.

P-.s. si to radši zkopíruju před odesláním, abych to nemusela psát potřetí 😀

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 281. až 300. (celkem z 411)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.