Dvě pudle II

Fóra Ostatní Dvě pudle II

• Toto téma obsahuje celkem 410 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Maya a poslední změna proběhla před 1 dnem a 1 hodinou.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 261. až 280. (celkem z 411)
  • Autor
    Kimi

Čají, dobré jsou taky knížky od Františka Šusty:
      Neznám druhé takové zvíře, jako je pes,
      Trénink je rozhovor.
      V té první jsou i takové vědecké statě, kterým jsem já moc nerozuměla, ta druhá je praktická a fajn.

Odetta

Černý čaji, kdybys nechtěla knížky, koukni na Psichologii, mají tam videokurzy. Kupovala jsem si nějaké za FKSP. A pěkná videa má i Psí škola Koira.

cernej caj

Dekuju obema za rady, ja asi mela kdysi neco s klikrem pujceny, ale s ferinkou se proste cvicilo fakt snadno… takze sem to pak ani moc nehrotila.

odetta
          ty video kurzy vypadaji teda taky zajimave:)

Maya

cernejcaj
            ale je to divny, nemuze treba uz hur slyset?
            co zkusit jinej klikr? ruzny maji ruzny zvuky
            Lokiho sem naklikala behem dvou dnu
            ale chce to fakt neco mega dobryho, ja mela tenkrat grilovany kure

cernej caj

Maya
              No je videt ze kdyz vidi klikr ze zacne celej vrtet a jde ochotne do pokoje:D

Ja mam takovej co neni koc hlasitej, ty nesnesu, tak mozna to mu vadi.. a taky proste 12 let je 12 let na neorany pude:D

I kdyz ocni kontakt navazuje dost, takze uplne marny by to byt nemelo:D

Thielli

Holky, já klikr teď „zneužila“ v lese k otestování vnímání holek. Lítaly si kolem v porostu tak 15-20 metrů ode mě. A já jsem jen tak bez povelu klikla.
                Obě se OKAMŽITĚ dostavily.

Odetta
                Čekám, až mi naskladní ty kyblíky na vylizování, ale napadlo mě – poté, co Eliette dostala na veterině pochvalu, že je vidět, že si okusem čistí zuby. Dávám jim kosti syrové. A říkala jsem si, že taková nařezaná morková kost by mohla posloužit stejně. Poté, co psíček vylíže morek, dala by se pak ještě plnit nějakou směskou na zabavení.

Thielli

Pul hodinky cesani a mame fotku na fejsbuk.

Attachments:
                  PetraK

No ale ta je krásná!!!!!! Jako že, opravdu. to by si člověk zabořil hubu do těch kudrdlinek!

cernej caj

Thielli
                      Ona je vycesana, ja si rikala jaka je kras a a heboucka:)

Tak ono obcas ho otestovat je asi sikovny:D

PetraK

Thielli
                        A já jsem jen tak bez povelu klikla.
                        Obě se OKAMŽITĚ dostavily.

to jsem přehlídla a vrátila se k tomu díky černýmu čajovi – a to je supr, supr a nejlíp!

Odetta

Thielli, bože černá je nádherná! Já chci taky pudla! Pudlici Alici. 😀 Akorát z té údržby by mě kleplo… Už jsem měla namále, když jsme hlídali šeltičku. 🙂

Morková kost takto použít jde, ale já ji nepoužívám. Gremlin je schopný ji rozporcovat a sežrat, a tím, že jsou ty kosti holé a lámou se na relativně velké a ostré kusy, tak se mi to nezdá úplně vhodné. U vařené bych se bála z podstaty ještě víc. Z těch větších kostí dávám primárně hovězí harfy, tam je masa dost, jsou levné a má je i náš vesnický řezník.
                          Ale zkoušela jsem takhle plnit kopýtka, a to fungovalo dobře. Takže záleží – zvaž, jestli je to pro tvoje holky bezpečné.

Jo a ještě mě napadla – z těch trvanlivějších okusů – himalájská tyčinka – nevím, jestli znáš. Občas se dá chytit v nějaké akci, jinak to bývá dost drahé.

Super byly sušené klouby a lopatky od paní Matouškové z Kondraci, ale asi už to nedělají – když jsem jí posledně psala, tak nikdo neodepsal.

Thielli

Odetta
                            No, je fakt, že když se to učeše a upraví a neupraví se to přehnaně v salonu, je pudl fakt krásný pes. A když do něj zaboříš hubu, nemáš na pak tváři přilepené chlupy. (já mám pořád ještě jehličky od Zrzavců v mikině… 😁)

Ale tady to bylo půl hodiny vyholování srsti na tlapkách a tlamce a půl hodiny česání (vlastně jen nohou a ocasu, jinak je nakrátko).
                            A jednou proletí mokrou trávou a na noze máš ze srsti prameny a můžeš jet s kartáčem znovu.
                            Ale já ten čas mám a když si člověk pustí film a vezme si psa do klína a pomalu hladí a češe, nespěchá a netahá ho, pak je to zase další interakce s ním, kontakt a důvěra. A když je ten film ještě v cizím jazyce, tak máš pak dobrý pocit, že občas reaguje i mozek.

Žebra na ohryz asi budu kupovat pro Cheval, po těch by se nemusela posrat. Jí jinak prožene cokoli mastnějšího. A syrovou morkovou mi holky nikdy nerozkousaly, ale ten kůň je teď urputnější. 🙄

Thielli

Odetta
                              …jen pro srovnani. I toto je Eliette 😂

Attachments:
                              cernej caj

Thielli
                                Ja bych teda u titulku asi nemohla se soustredit na cesani:D ale ty asi myskis filmy, kterym rozumis a jen trenukes?

Odetta
                                Jako ze si chtela selmicku? 🙂

Selmicky sou super ale vadi mi, ze zacinaj byt desne mrnavy, ja chci tak 10kg psa a ne 5…

Thielli

teda u titulku asi nemohla se soustredit na cesani:D

Ano. U filmu v němčině bych jí taky asi česala oko, nebo prsty na noze… 😄
                                  Ale britská angličtina nebo francouzský film, kde nemluví jeden přes druhého, to je právě na procvičení mozku dobrý.

Odetta

Thielli, asi bych ten čas taky měla, ale když si vezmeš psa do klína a jenom ho tak čochníš, bezcílně, taky to má něco do sebe. Ty zapichovací chlupy jsou životní styl. 😅 Proti dalmatinovi furt dobrý.

Černej čaji, máme šelmičku v rodině, má 8-9 kg, tak je spíš větší. Mě na nich hodně baví, že je to ovčáček – o ničem nediskutuje. 🙈🤣 Ohař má na všechno názor a už mi z toho občas trochu tiká oko.

Thielli

Ohař má na všechno názor a už mi z toho občas trochu tiká oko.

Jo tak proto si Petra sedla tolik s tím plemenem… 🤣🤣
                                      „Tak tím se to vysvětluje.“ (…by řekl Colombo)

Odetta

Hehe 🤣 U nich bude na názory určitě odbornice Talinka. 😇😅 Gremlin je úzká příbuzenská, takže to v některých ohledech teda stojí za to.

Thielli

Takže Gremlin bude něco jako Koněv od Dennyky?
                                          Jeden Koněv od Dennyky taky vydá za celou mateřskou školu na procházce. 😁

Odetta

Gremlin je Jekyll a Hyde. Buď je pohodový a naprosto napojený, kultivovaný, nebo se chová jak chovanec ústavu s lehkým případem vážného poškození mozku. Tyto dvě polohy se střídají vcelku náhodně. ❤️🤯🤣

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 261. až 280. (celkem z 411)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.