- Toto téma obsahuje celkem 466 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel EvaC a poslední změna proběhla před 1 dnem a 17 hodinami.
-
AutorPříspěvky
-
28.1.2025 v 10:38 #183490
cernej caj
Thielli
Charkir uz asi sezral vse, na co dosahl a uz proste sme se naucili nenechavat a kdyz nechame…tak…to padne za vlast:D28.1.2025 v 10:42 #183492cernej caj
Tak sem si vzpomela ze sem cestou z kuchyne nevyhodila hadr, co sem hodila na podlahu… ehm no uz tam neni… tak sem dala charliemu do misky 2 lzice oleje, at to snadnejc projde… ten pes me jednou rivede fakt k zastave srdce…
28.1.2025 v 10:55 #183493PetraK
černej čaj
co sem hodila na podlahu… ehm no uz tam neni…
žiš to je idiot! To by mě trefilo. Tak držím palce, ať to je v pohodě.
28.1.2025 v 10:57 #183495Thielli
žiš to je idiot!
ano čajíku. to je opravdu o infarkt tohle… 😳
28.1.2025 v 11:03 #183497PetraK
Thielli, černej čaj
jo, protože prostě ošéfovat vždy a všechno s takovým elementálem nelze. Přemýšlím, co bych dělala v takovým případku já, jak takovou vášeň přeprat??? Asi bych číhala? Jak se štěnětem a když by něco někde, tak bych mu nabídla místo toho něco k žužlání? Třeba ty sušený hrtany, aby se tak nějak přeučil? POkud by to v tom věku ještě šlo?? No každopádně, tohle je fakt něco.
28.1.2025 v 12:35 #183503cernej caj
PetraK
Hlavne to nemas jak resit v okamziku, kdy sou dva psy doma sami a o zdroje by se servaly asi dost nehezkyTed samozrejme muzu doma nechavat veci k jidlu ale on nema hlad, jen proste 9 let zral cokoli z rusnych duvodu a porad zere cokoli z ruznych duvodu, ale uz to aspon nezere v noci, ze by ozral pul periny spacovi, ale to neznamena, ze ackoli svuj provej molismu velice zmirnil, tak porad proste zere vsechno co mol… akorat mu zapomela maminka rict, ze to neni prerojstlej molik ale pejsek:D
28.1.2025 v 12:45 #183508PetraK
černej čaj
nechavat veci k jidlu ale on nema hlad, j
nenene, to jsem nemyslela. myslela jsem si tu situaci připravit, číhat a jak půjde do akce, nabídnout mu místo žraní něčeho nepoživatelnýho žraní něčeho poživatelnýho, co si může taky žvýkat a kousat a trhat. Činnost za činnost.28.1.2025 v 13:03 #183509cernej caj
PetraK
On to dela hlavme kdyz u toho neni nikdo, to se blbe ciha, kdyz nejak sme doma nebo fungujem doma, tak jak uz hleda/ciha, nese neco v hube tak dostane nexo, co muze kousat a zvykat… taky se to hodne zlepsilo, ale kam oci nevidi…28.1.2025 v 20:30 #18353728.1.2025 v 21:00 #183539Kimi
Goliáš trpěl a Betynka trpí separační úzkostí. Goli mi přerovnával konferenční stolek, který mi slouží jako pracovní (NTB, ovladače, papíry). Stačilo mřížkou oddělit KK, kde měl pelíšek, od obýváku. Bety je větší škůdce, odnesly to žaluzie a omítka, tak jsem pořídila velikou klec, tam musí být, když je sama. Pořídila jsem si knihu z nakladatelství PLOT – Julie Naismith: Nechoď pryč. Základ je, že překonání úzkosti je dlouhý proces, takže když už jsem to vyřešila tou klecí, tak do knihy nahlédnu jen občas.
28.1.2025 v 22:55 #183540Odetta
Černý čaj
Tvl ten Charlie je pako, držím palčáky, ať to projde.Thielli
Jestli Cheval není moc kreativní s interaktivními hračkami, možná ji Kong bude frustrovat, obzvlášť třeba pokud do něj zamrazíš konzervu nebo nějaký tvaroh atd. Zkus se event. mrknout i na hračky od West Paw – obzvlášť Toppl je dobře přístupný. Mají ty hračky taky dost odolné. Ještě se můžeš podívat na SodaPup, mají extra odolnou černou řadu, podobně jako Kong. My těch hraček máme dost, já jedu velkovýrobu – všechno naplním, našvihám do mrazáku, a podle potřeby už to pak jen lítá Gremlinovi do huby jak pečení holubi.PS: Ještě mě hodně zaujalo K9 Connectables, je to systém hraček, které se dají různě propojovat – můžeš je kombinovat dle fantazie, takže je to pokaždé trochu jiné. Ale osobní zkušenost nemám.
29.1.2025 v 7:49 #183543Thielli
Odetto!
To mi napíšeš tři hodiny poté, co objednám Kongy?! 🤣
Ale vážně – já ještě nevím, jak moc je nebo není motivovaná u hlavolamů, hraček…Černá nemá motivaci vůbec. Buď to jde snadno (lízací podložka) nebo odchází. Jenže ty Kongy jsem z principu musela koupit dva 🙈 protože nemůžu dát něco jen jedné.
Ale já jsem už zvyklá, že mi peníze nad ovcemi sbírá neviditelné tornádo.
Takže tyhle soudečky asi ještě přikoupím. Vůbec jsem to neznala, u nás to nebylo potřeba. Jakmile zaklaply dveře, hnědá odešla na pozorovatelnu na lodžii a černá na gauč, hračku by stejně ignorovala záhy.
Moc děkuju za tipy. Třeba to také tak bude, že v Kongovi bude nasypáno a v soudku namatláno.Kimi
ty už alespoň neodcházíš na dlouho, tak to Betynka chvíli v „pokojíčku“ zvládne, podle mě je klec průšvih na celou pracovní dobu – a že ve svém okolí mám minimálně dva sousedy, jeden s vižlou dokonce, kde byl pes v kleci po celé dospívání. 😳29.1.2025 v 8:03 #183544Thielli
A my máme s Cheval konečně nějakou novou překážku. 😁 TMU.
Tma je bubák a za tmy jsou VŠUDE bubáci. To se ukázalo až včera, po měsíci, co ve tmě chodíme. Takže večer před půlnocí poklidné vyjití z domu, Cheval už začala hezky pobírat, že do dveří se necpe první, ale jde za mnou.
Uděláme pár kroků a přes chodník běží potkan.
Neřvala jsem já, za letu k němu řvaly (tentokrát) obě čuby. OK. Zklidnili jsme se, obešly večerní toaletní kolečko a kousek u domu za silnicí (tichou nefrekventovanou jednosměrkou), se mihl Chip, sousedův pidi pes.
Cheval skokem přeletěla tu silnici a zaštěkala na něj, Chip se schoval do křoví a začal řvát jako když na nože bere, i když u něj nebyla ani na dva metry.
NO ALE – Cheval ten psí řev, při kterém tuhne krev v žilách, evidentně nikdy neslyšela… protože… „Utíkej, Forreste, utíkej!“
🙈🙈🙈
Takže ona to vzala obloukem přes tu jednosměrku zase někde mezi zaparkovanými auty a když jsem se otočila, třásla se za mnou strachy a nechtěla k tomu děsu jít. 🙈Ok. Takže večer lehounká flexina. 🙂 Přitom chodíme už měsíc, za tmy, potkáváme jiný psy a vždy OK. A taky už víme, že raději i přes den zvýšená ostražitost, že strach je schopen ji vystřelit do silnice.
29.1.2025 v 8:41 #183549cernej caj
Thielli to sou ty necekanosti, kdy se prave hodi hned ze zacatku nemit na volno, protoze to vypada, ze to je ok.
Dobre, ze nic nejelo.
Jinak si taky nedovedu predstavit psa v eci na 12h (8,5h v kanclu +3h dojizdeni), jako v extra prostorne by to asi slo…
Feri sme meli v kleci 3 tydny a teda ac prostorna byla, stejne se tesila pak ze uz tam nemusela byt…
Kimi
Zajimavy tip na knizku. Ja bych si mela sehnat neco s klikr treningem na charlieho, feri proti nemu byla chytra a rychle se ucila, charlie proste… on vidi ze kdyz beru klikr zane vrtet ocaskem a jde za mnou do pokoje a vi, ze klikr = pamlsky ale kdyz nekde necekane kliknu, tak se neotoci tak porad nema ani po asi 4dnech klikani spojeno, ackoli k nejakymu spoji evidentne doslo:D29.1.2025 v 8:41 #183550Odetta
Thielli, ono taky uvidíš, jestli to po tvém odchodu vůbec bude žrát. Taky je možné, že si to nevezme a bude s konzumací čekat na tvůj příchod. Ale za zkoušku to stojí. 🙂 Kongy se neztratí, a kdyby byly jó na obtíž, některé útulky jsou za ně hodně vděčné.
Jinak já to dělám tak, že do Kongu nasypu cca do 3/4 různé druhy pamlsků a poslední 1/4 zaplácnu nejlépe plnotučným tvarohem (tolik neteče) a zamrazím. Dobrý hack je dát si to vzhůru nohama do hrnečku, ať se to nekácí. Toppl je spíš na ty patlaniny, tam dávám pár pamlsků dospodu, pak mletinu nebo konzervu, a navrchu do toho zase něco zapíchnu – pamlsky, králičí ucho atd. Ale samozřejmě těch možností plnění je nepřeberně.S tou tmou je to beruška. 🙂 Myslím, že ty věci teď začnou trochu vyplouvat – jak se u vás začíná cítit opravdu doma, tak se bude víc uvolňovat a ten projev bude autentičtější.
29.1.2025 v 8:50 #183554Thielli
hned ze zacatku nemit na volno
Tohle jsem si dovolila právě proto, že půlnoc a nikde nikdo a nic. Pokud mi jde na volno přes den, nenechám jí od sebe se vzdalovat a už daleko před silnicí jistíme.
29.1.2025 v 8:54 #183556PetraK
Thielli
Ok. Takže večer lehounká flexina.
jo, to bude bezpečnější . Odetta má pravdu – s tím vyplouváním, a taky je ale možná jedna věc, že přišla dodatečně taková ta fáze strachu, co má pes kolem jednoho roku a že to po patřičném opracování zase odezní.?????
29.1.2025 v 9:04 #183558Petrs01
Stačí jenom blbá konstelace tma + dál od paničky + neobvyklá reakce druhého psa + vydrážděná od toho potkana předtím…
29.1.2025 v 9:32 #183561Thielli
Petrs
Jj. Ale jsem za tu situaci rada. Bez hroziciho nebezpeci zvenku mi ukazala, kde je jeji slabe misto.
Hneda mi to ukazala pekne za dne u frekventovane silnice v zatacce. V ZIVOTE JSEM NEZAZILA VETSI STRACH.29.1.2025 v 17:39 #183636MirkaD
Thielli-uf tak ještě,že to dobře dopadlo!!!
já na svý psy používám mimo jiný řetězáky-Žeryk ho má pořád..
a Dafi na vycházky do města,kdyby to vypadalo,že bude trojčit….
protožeee
obojky,i když veleutáhnu-asi by se vysmekla,i tak dávám na pevno,s postroje se jednou málm vyslíkla-couváním..
no a jednou,před lety stála u kaje silnice,u kruháču,na vodítku,rušno,auta,centrum města a Killynina majitelka zatleskala a jásavým hlasem-no pode seem-a Dafi couvačka na volno u obrubníku…
já nervy v prdeli…..
no nic,došla,byla uvázaná,-ale….
od té doby má řetězák,a když něco dám na stahovák…
vím,že se neoběsí,ale nyvyvlíkne..
pro útlocitný-používám minimálně-skoro vůbec…. -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.