O robotu

Nebojte, nejde o AI , UI, IÁ, nebo jak se těmdle potvorám říká.

Zůstáváme v kůchni.

V kůchni, kde já mám své dva praktické malé robůtky. Jeden svůj – ETU – pořizovaný létá páně asi dva roky po narození Jéžíše Krista a druhý po mámě, který je asi o dvě století mladší, ale stále stejně dobře funkční. Nejsem vyloženě sysel věcí, ale na druhou stranu mám v sobě zakódován refrén písničky : “Nevyměňuj staré věci za nové, mají paměť jako slonové”, nebo jak to pan Svěrák zpívá. A proto jsem ten robot po mámě nevyhodila. protože jsem si říkala, až doslouží ten můj o něco starší, budu mít jednou náhradu. A dobrou, funkční, lehkou,náhradu, kterou lehce strčíte pod linku do šuplíku a stejně lehce – protože oba roboti jsou lehcí- ho z toho šuplíku vyndáte. Oba mají všechno, co já osobně v kůchni potřebuju. Udělají mi těsto, nakrájí plátky, nastrouhají zeleninu, ušlehají bílek, šlehačku, nakrájí hranolky, nasekají, namelou oříšky. 

Nemají ovšem tedy sílu zpracovat těsto na kváskový chléb. To nemají, to uznávám.  Ale ten já nedělám. Jenže ho dělá Brtnik, že jo. A on se nám zamiloval.

Do takový tý obří velký hajtry, která umí v kůchni kde co.  A kterou jsem já nechtěla. Protože je to velkej krám, nedá se s tím manipulovat a z mýho pohledu je to prostě zbytečný, když mám ty dva, který mi postačujou. Ale……..nepeču chleba, že jo. A taky ……….člověk rád dělá radost tomu druhýmu, takže jsem vyměkla.  Výběr nechala na něm, jen jsem tedy po počátečních ofucích dospěla k tomu, že když už teda to pořizovat, tak s nějakou větší výbavou (která bude dávat smysl), aby se to pak nemuselo dokupovat. 

Pak to přišlo! Doslova, protože to doručili.

No ty bláho!!! Krabice s tím zabírala CELEJ KUFR????????????? Protočily se mi panenky. Kam tu obludu proboha ubytujeme? No a co obludu, ale to šécko, co k ní patří! A že toho teda není málo. Popravdě se bez mučení přiznám, že mě příchod obludy do domácnosti nepotěšil. Vůbec. Jednak to bude zabírat místo na lince a druhak – musím vymyslet, kam šécky ty serepetičky uklidím. Dost to ve mě doutnalo. Protože moje plány pro ten den, byly zcela jinýho karaktéru, chtěla jsem si uklidit psí  skříňky, trošku to tam pročistit, vytřídit, srovnat a taky a to hlavně – chtěla jsem si udělat konečně jarní zdobení! 

A místo toho? Místo toho jsem stála bezradně v kůchni a vymýšlela, kam co přestěhovat, abych někde udělala místo. Spoustu místa! Ale kde sakra? Ještě pořád jsou věci, které jsou provizorní, protože sklep není dodělaný a tak spousta toho, co bude jednou bydlet tam, bydlí teď s námi nahoře. A zabírá místo ve špajzu a v mé obří lince. Kam se ale už teda obluda- resp. její střeva asi nevejde. A tak jsem měla o zábavu postaráno. A hrála jsem tetris. Přemísťovala, stěhovala, přenášela, odnášela. Až mi to klaplo. 

Vyklidila jsem spodní část rohové skříňky. A mohlo začít vybalování. 

A dostavila se ……………frustrace. Vybalíte to a máte před sebou neskutečný množství věcí, které nějakým způsobem do toho robota máte později zastrčit a máte s nima něco provozovat. A poctivě se přiznám, že jsem velmi rychle narazila do zdi. Přišlo mi, že nikdy nemůžu zjistit – z toho cáru papíru – co k čemu a jak pasuje a co se s tím má dělat a jak se to tam má zastrčit a …………..

KRUCINÁL KRÁM JEDEN BLBEJ. Byla jsem fakt naštvaná. Místo abych se radovala, že mi domů doputoval nějakej pomocník. Což bych asi měla být, ale prostě nebyla. Před sebou jsem měla obří krávu a její střeva a …………… hele, Brtnikovi jsem to nezáviděla, fakt ne. Až mi ho bylo i líto. Ale na druhou stranu, sakra já tu hajtru domů nechtěla. A co s ní tetkonc budu dělat, jediný co je jednoduchý, je matlání toho těsta. A proč tam jsou dva druhy od každý tý metly,  a proč je tam jedna metla taková  a druhá stejná ale jiná. A ty  a proč………….. krám jeden blbej, debilitní, já to tady nechci. 

Nebožák Brtnik začal střeva nešťastně balit zpátky do krabice, že to uloží ve sklepě. A to jsem zase já začala vykřikovat, že je hovadina ten krám blbej, drahej dávat do sklepa, že jo……..že jsme to neměli kupovat. No ….. asi to nebudu dál komentovat, zkrátim to – prostě frustrace a nespokojenost jsou sviň 😀

No takže Brtnik si na tom vytvořil těsto na kváskový chléb a já na to furt zahlížela zcela nepřátelsky. Zase to zkrátím.

Následně došlo k určitému smíření se s obludou. (Asi mu tak budu říkat). Páč jsem si šla vyzkoušet, ešivá na tom budu schopná vyrobit ty domácí nudle do políftky. Miluju domácí nudle, vyráběla jsem je za svůj život ovšem jen sporadicky, páč je to hroznýho crcání. Tady se ovšem naskýtá možnost vyrobit si nudle hezky začerstva a pěkně a jednoduše a……….jestli to teda pude. Mně. Mně osobně jako, protože to vono to nejni jen tak.  Nasadit tam ten forichtung, který docílí těch nudlí. Těsto vyrobit byla brnkačka. S nasazením forichtungu na nudličky se trošku bojovalo. Ale podařilo se. Aby se zjistilo, že nejdřív ale ! se musí dát ten druhej nástavec, kterej to těsto vyválí. Grrrrrrrrgr! Takže celý dolu, nasadit druhej a těsto si vyválcovat. Pěkně to válcuje. Vyválcovalo mi to nějakou takovou jako šálu. 4x. Pak jsem teda prohodila ty nástavce a JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO NŮŮŮDLE JEDOU! TO JE KRÁSA!! MÁM NŮDLE! ČERSTVÝ, SVOJE! HA! 

Rázem došlo k usmíření s Obludou. Byla vzata částečně na milost. A úplně na milost jsem ji vzala pak večer, když jsem zjistila na jůtůbúúú, kde čék najde teda šécko, že spolu s Obludou můžem vyrobit klobásky na gril!!! Považte!! No………… pak jsem se víc zahloubala do internetu a informací, které ETA má na svých stránkách a začínám se pomalu orientýrovat v těch střevech. 

Takže! Už jsem Obludě a Brtnikovi odpustila, že jsem kvůli nim musela odsunout svoje jarní zdobení a pevně doufám, že se spolu s Obludou v tý kůchni nějak sžijeme. 

P.S. Nebojte – moji dva malí kámoši, rozhodně do šrotu nepůjdou. Jsou mi totiž k ruce. Obluda má tu nevýhodu, že není tak jednoduchá.

 

10 komentářů u „O robotu

  1. Já mám ETA ,teda už zbytek z roku 1979.Zbylo mi strouhání.Furt používám.Bohužel zbytek odešel do věčných lovišť.

  2. Ja na zpracovani testa koupila malou pekarnu, ale vyvalet to teda neumi. Jsem ani netusila, ze jsou na to stroje. 😀 Nudle dela mama, testo v pekarne a pak normalne tim rucnim strojkem.

    1. Jo, o pekárně jsem taky hovořila, ale prostě zamiloval se do Gratusa, tak máme doma Obludu 😀 . Ale nůdle to dělá krásný a já se těšim na ty klobásky, to bude prima, už vím, kde si koupím střívka! A taky to má mj. výkonej mixér, což se pravda hodí. A nějakej spešl sekáček s nádobkou, takový udělátko…. to taky asi může bejt dobrý…No zkrátka si na něj musím zvyknout. a…pořádně ho prozkoumat. ale když se to vybalilo, tak mě to zabilo 😀

      1. No jo, vsak se s tim szijes. 🙂 Ja na takovyhle verky nemam misto a jak to nestoji v kuchyni, tak to clovek ani nevytahuje a jsou to vyhozeny penize.

        1. No právě!! No právě! Ono to teda na lince stát musí, takže jako při ruce to je, ale………… no musím se s tím sžít, třeba to i odš´tavuje, ale já mám svůj malej, malinkatej odšťavovač, stál nula prd, vytáhnu ho nasázím tam jablko, pomoranče, udělám bžžžž, rozeberu v cuku letu, umeju, základnu schovám a mám to. Tady mi to zatím přijde hrozně komlikovaný to nasazovat… ale třeba přehodnotím.

          1. Zase asi spousta veci z toho pujde do mycky, ne?
            Ja tohle taky nesnasim, ze kazdej novej verk je jak kosmicka veda a nez se s tim clovek nauci a zvykne, tak to trva, dneska je to tak se vsim, i s telefonem nebo blbym vysavacem nebo prackou.

          2. Mě to hrozně frustruje, fakt. Poměrně brzo na to kolik mi je 😀 musím s tím něco udělat. Asi si koupím raketu na díly a sestavím ji, abych si narovnala ego 😀

          3. njn Gratus je vehikl velký jak Trabi…ale zase je to mezi jinými fakt Mercedes – má ho sousedka kamarádka, má ho Davidova mamka a obě s ním účinkují fest a jsou z něj nadšené 🙂 měla jsem i většího – z důvodu malého využití mi ho bylo líto a putoval k další kamarádce, co má ještě větší kuchyňskou linku než já a vaří denně ( plus vede depozitko pro kočky, takže každý pomocník vítán). škoda, že Brtníka nenapadlo vzít Tě do obchodu s sebou, abyste se zamilovali do stejného robota Emila 🙂

          4. Je to hajtra velká a včéra jsem se zas vytáčela, protože mi prostě nešlo nasadit ten nástavec na nudle, fakt hrozilo, že to rozmlátím. Jediná věc, pro kterou jsem byla ochotná se kamarádit a dělá to problémy. Jako já jsem si vědoma, že je to mnou! Fšicí jsou z toho nadšený. No….. třeba taky jednou budu 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..