Bylo to teď hrozně fofrózní

Až vám mě to dost jako zaskočilo. Nepříjemně.

Páč už se dostavila únava matryjála asi. A to jsem si to malovala v žůžovoučkejch barvičkách.

Jak se pěkně přesuneme ze starýho do novýho a budeme si užívati klídek, pohodičku, pohodlíčko a budeme to jen tak zlehýnka stavebně šolichat.

TAK LEDA PRT!

😀

Teď už se směju, ale popravdě mi v ten moment moc do smíchu nebylo. I proto to odmlka. Dřív bych se nějak snažila to zaonačit, psát třeba na telefénu (i když…. ten xindl, co mám místo teleféna teď, by stejně asi nespolupracoval), ale teď prostě nebyla energie, vůbec, ale vůbec. Byla jsem ráda, že jsem ráda a že přežívám. 

A to jsem se na ten přesun fakt hodně těšila. Sobotěnka ešče byla přesně v tom duchu, myla jsem, přenášela… a desinfikovala. Protože jak se ukázalo  – stará místnost, špatně odizolovaná – rovná se co? Plíseň. Takže to obnášelo o dost víc činností, než jsem si v těch žůžovejch barvičkách vymalovala. Ale ještě furt to bylo dobrý.

V neděli už to dobrý nebylo ani trochek. Jak se odendala část skříněk, ukázalo se v plný kráse, co je za nima a……….mě to dost rozbilo. Mám s tím fakt problém. Takže míra desinfikování se ještě zvýšila. Divím se, že mi neslezly kožní deriváty. Místo toho jsem si ovšem parádně podřízla – opět pravou ruku. Desinfikovala jsem naši starou lednici, kterou jsme bohužel, díky tomu, že nikde není ta nová, museli přesunou do nový kůchně. A jak jsem tak pod ní lezla, zatímco Brtnik ji držel nahnutou, abych to tam mohla šécko ošmrdlat, vzala jsem si malíček pravý ruky o nějakej plech tak dokonale, že ani teď po deseti dnech, či více, se ho nemůžu dotknout a velmi špatně se mi píše na počítadle. A to se mi ještě nezhojil pořádně ten palec, že jo. 

No nic, spát jsem šla  jednu hodinu v noci, usnula v půl druhý a vstávám v těch půl pátý. Fajn, tak jo, tak si prostě v pondělí odpočinu, říkala jsem si. 

Ne, neodpočinula jsem si, protože zcela logicky bylo zapotřebí dostat z tý místnosti všechno z podlahy a omítek, co půjde. Takže se objednal kontejner s tím, že pan zedník zahájí likvidační práce.  Než je ovšem zahájil, tak nám volal.

Protože.

Protože kontejnerista, který usazoval kontejner, s tím na mokrým povrchu uklouznul a…….rozmlátil nám paletu nový, složený střešní krytiny. A ani se neráčil nám to dát vědět. Takže kdyby nám pan Zednik nevolal, přijdeme domů a tam najdeme překvápko v podobě tý spouště. Takhle jsme aspoň tohodle byli ušetřený. Nicméně jsme nebyli ušetřený toho, že až se ovenčilo a já jsem po vytření zase zdatně vydesinfikovala celou předsíň, kterou se pan Zedník se sutí v kolečku pohyboval, čekalo na nás rozebrání a přebrání tý palety s rozbitýma taškama. Vytřídit, co je rozbitý, vyfotit to, abychom měli důkaz, že je to víc, než oněch zmiňovaných pouhých cca 20 tašek, jak posléze tvrdil kontejnerista Brtnikovi, když mu rozhořčeně volal, že nám něco rozbil a neráčil nám to dát vědět. No, takže jsme tam ještě v devět večer za hnusný mokrý mlhy, tmy a zimy, šaškovali s taškama. že se nešlo včas spát, je asi jasný. Byla jsem – a jsem – hodně unavená, v ten moment i krapítek sem se litovala. Ne, litovala jsem se dost 😀

Fakt masakr masakrózní. V podstatě nic tak hroznýho, ale už jsme prostě opotřebovaný. I na Brtnikovi bylo vidět, že toho má plný zuby. Takže atmosféra, že by se dala krájet, do toho Taliprdová se svými excelentními projevy………… V práci toho taky nebylo málo, takže zkrátka konečná. Počítač nic a na tom telefénu, to opravdu moc nejde. Tak já doufám, že máte pro mě pochopení. Já se hodně snažím, aby to běželo a co nejvíc články vycházely, ale teď to nevychází  úplně mně, páč nejni enérží! Asi sem se nějak celosvětově nakazila, nebo co, že když nejni enérží nikde, tak u nás taky ne 😀 . Ale – vidim světlo na konci tunelu. Jen doufám, že tomu vlaku stihnu uhnout 😀 😀 

20 komentářů u „Bylo to teď hrozně fofrózní

  1. Tak když to řeknu za sebe,většina určité bude souhlasit,důležitější než novější článek je určitě aby sis trochu odpočinula.I Brtník.

    1. Já moc děkuju za pochopení. Snažím se teď i chodit brzo spát, včera jsem byla v posteli v devět. A tvořit večer články v chodbě, kde se sice topí, ale jen tak zlehýnka, to už moc nedávám. Něco jsem připravila, ale velká sláva to není, rezervu nemám.

      1. Podle mě je skutečně důležitější abyste byli oba fit.Občas dát vědět že jste všichni(6)živí,zdraví,nepořezaní,nezmrzlí.🤓

    1. Díky Anonymní Zlato, díky.
      Zmrzlí snad už moc nebudeme, v to pondělí to bylo něco teda. Jak je člověk unavenej, vnímá to všechno o to víc. Mlela jsem z posledního. No tak teď budu chvíli za hodnou.

  2. Si uzivate vsechno do plnejch koukam, ono je to asi vsude stejny, znamy stavej barak, bracha stavi barak a ty historky jsou dost podobny a je to masakr vzdycky.
    Tak clanky ozelime, hlavne ze jste v klidu a nebo by mohl sepsat neco nekdo jinej?

    1. Ne tak ono by mohlo být daleko hůř, to já vím. Jen se to prostě sešlo, blbě . A svou roli v tom hrála i představa toho, že s tím mordováním se, končíme. Už jsem nás viděla na pohodu a ono se to ještě oddálilo. Pořád si člověk nemá na co stěžovat, to zas jako nemá. Jen kdyby bylo člověku dvacet, tak ho to nerozhodí, protože tý enerží bude mít víc, žejo. To si jako nemusíme nalhávat. Jenže ve dvaceti bychom neměli možnosti něco rekonstruovat 🙂
      Blbý je, že te´d díky počasí a provozu náklaďáků po zahradě je to celý komplet rozrytý jak od prasat a psi chodí domů plný bahna. Hledáme cestu, jak je nejlíp a co nejmíň namáhavě očistit. Voda nám totiž už venku neteče – jak mrzlo, tak to prdlo 🙁

      1. Jj, venkovni vodu chce tak v rijnu vypnout.
        Se psama je to na podzim blby normalne, natoz z bahnem na zahrade, asi nezbejva nez je otirat furt dokola.

        1. No jasně, to my víme, jen my ji tam teď prostě potřebovali a počítalo se s tím, že se to vypne, tak jak jsme zvyklý, ale ve víru událostí na to nedošlo 🙁 osudový zapomenutí.

          ty čokle neotřeš, máme tam fakt tankodrom. To je komplet na sprchu i když s nima projdu loukama, nachytají to na zahradě. Je tam pro lidi o držku se i pohybovat, xkrát jsem si málem namlela.

          1. A nemuzes je nekde nechat uschnout a opadat a podlozit je tam
            necim, cejchama nebo rucnikama a to pak vyklepat/hodit do pracky?

          2. Pokud už je ten trávník stejně totálně zrytej, co sehnat hromadu pilin či hoblin a holt to zasypat?

  3. Maya

    jo oni osychají v předsíni – koupila jsem jim tam supr koupelnový předložky v Lidlu, takže jsou v suchu, ale třebas ráno, nebo večer je tam prostě tak dlouho člověk nechat nemůže, když jde do práce. Ono se tam sice topí od podlahy, takže fajn, ale je ta předsíň jednak furt hodně syrová /špatný dveře, fuky různý od prokopanejch kabelů), takže by se tam muselo víc fajrovat, abych byla klidná, že tam bydlíkujou a ……navíc, jak to teď píšu – když přijde pan Zednik, vyvalili by se mu ven… a to zase nechceme. Takhle jsou v kůchni, on má klid, oni chrápou, on si tam jen dá čistý věci a převlíkne se a oni se mu tam nemotají.

  4. Petrs – piliny? Hobliny? Jak by to pak vypadalo po tom zasypání? netahal by člověk domů zase piliny? Dám to doma k úvaze.

    1. Nasákne to, tak trochu se to zbetonuje, trávník to zničí – pokud ovšem nějaký zbyl.
      Používali jsme na festivalech, když hodně lilo a v kritických místech byly bažiny (umělec po kotníky od bláta na pódiu nepůsobí tak dobře). Hobliny jsou o chlup lepší.

      1. Hmmmmm…….m. Úplně na krev to ještě asi není, vzpamatovat by se mohl, kdyby……. nicméně to doma nadhodím – navrhovala jsem fčéra, když nám zbyl ten suchej betón, rozprášit ho tam, že aby se to rovnou zabetónovalo. Neprošlo to 😀

        1. Tak když to jen lehce zapilinuješ, tak to nezničí (beton asi ano), ale taky neudělá zázraky. Další verze je modlit se za mráz, ale to zas jestli jste nebyli na chalupě, tak nechceš. To jako kdybych věděla, tak jsme to tam ošéfovali trochu víc 🙁
          Ono se spíš dá něco vymyslet aby přes to přešli lidi, než čokle. V nouzi holt vysypat štěrkem širokej průchod od brány ke dveřím a až skončí všechny šílenosti, tak ten pruh vykopat, zavézt hlínou a osadit. Stejně – myslíš že tam v budoucnu udržíte trávník?

          1. Nu ano, to máš pravdu, to nechci – to mražení, kvůlivá chalupě. Snad se tam dostaneme tento týden, já bych ráda o víkendu, Brtnik tam chce jet po práci 🙁
            Štěrk momentálně bohužel “došel” narvali jsme ho fšecken do tý místnosti pod beton. Já zatím nevím, jak to kde bude rozhozený, ta zahrada, trávní, jasně že nebude všade, budou tam cestičky a cesty. Musíme to buď nějak promyslet, jak to ošéfovat, jestli tam něco teda pohodit a nebo jestli budem trpět. Já bych radši pohazovala, uvidím, jak Brtnik.

  5. Podařilo – nepodařilo, tak trochu chytrá Horákyně. Dohodli jsme se, že to bude kompenzací za kontejnery a pán si to stopro teď natáhnul zpátky při dovozu betonu 🙁 . On je to totiž takovej klasickej kujón.

  6. Snad se neufofrujete a Taliprd dostane neuron zpet do kebule.
    Hele, k bahnu na zahrade mam jeden vynikajici tip. Jestli by to mela byt stala cesticka, zkuste objednat a nechat si privezt oblazky. Nebo jak se tomu rika, takovy ty obly sutriky, jsou ruzny velikosti. Pod to trochu pisku nebo rovnou na hlinu to prdnout, z fosen docasny obrubniky a mas neblativy psiska.
    Kdyz tu kopali kanalizaci, byla jsem tez zoufala, pulka zahrady pretvorena v bahenni srajdu, navic pak vyjimecne prselo. Tohle zabralo v nejexponovanejsich castech.
    A k absenci clanku, proc to resis? 🙂 Si pamatuju, jak si po koupi domecku psala, ze treba nebudes stihat. No, nebudes, tak co? Hlavne se fofrnici nekdy zastavte a odpocinte si. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..