O příslovích

By mohl Mouses teď poslední dny i vyprávět  :D.

Třeba že…. “Jak se do lesa volá………tak se z něj i ozve.” Neboli pokud se chová neurvale a jako spratek, je s ním jako s neurvalým spratkem i naloženo. Neboli…….. když ty do mě drápem, já do tebe rozhodně ne chlebem, ale takovou ti ji ale fláknu…….. 😀 Nejsem mlátička, to ne, snažím se pozitivně, ale………..jedno z dalších českých pořekadel praví… že… Vodcama, pocama. Takže pokud to přežene, dostane se mu i rázný odpovědi, páč mu nehodlám dělat škrabadlo pro jeho blbý nálady. (Pochopitelně ale respektuju, že nemá třeba náladu se mazlit, nenutím ho.)

Nebo třebas – “Nechceš? Nech bejt! Které se později – tedy večer – překlopí do “Lepčí brabec v hrsti, nežli holub na střeše!” To byly pořekadla třebas zrovna pro dnešní den. Koupila jsem mu nějaký supr trupr masíčkový krmení. Pro dny, kdy mají ohaříci zelený držky, který on, logicky, moc nemusí. Otevřela jsem večer, dal si. Uschovala jsem do lednice.  Dala jsem mu to ráno a………. “Eee? Si děláš srandu?” dloubnul do toho, strčil do toho čumes, aby vzápětí hodil tou svou megaklustou zadelí a odkráčel ven dvířkama. “No tak prt, chlapče, si trhni a ulov si myšu.” odvětila jsem mu v duchu a nechala ho bejt. Stejně jako tu  netknutou misku. Páč jsem svině svinutá a nemám ráda pletjvání, dostal večer tutéž porcičku znova. A! Hle. Změnil názor. Pravděpodobně pod argumentem toho, že si nejspíš nenalovil a byl hladovej jak vlčák. Takovej malinkatej vlčáček s velkým hladem 😀 a tak usoudil, že lepčí ten brabec v hrsti, nežli holub na tej střeše. Ládoval se tím, jak kdybych mu naservírovala stejk.

Mousesova Poznámka pod čarou: “Jen bych tak rád upozornil na drobnej detail – že nemám povolenýho holuba na střeše, natož teda brabce v hrsti. Co tak čítám, hnala by mě svinským krokem. Abych tam zůstal v okruhu zvířectva a přísloví. Myše zrovna nebyly, tak prostě jsem se musel taklenc ponížit a dožrat to z rána.

Nejsem ovšem nelida, ani nepsida, ba ani nekočida, takže když dofutroval, co měl v misce, šla jsem mu dát ještě přídavek.

Moje poznámka pod čarou: Nikdy nebuďte idiot jako já a nestrkejte tetrapackový balení s čímkoliv do mikrovlnky. Když budete inteligentní, dojde vám- dřív než to tam dáte, že tetrapack v sobě má co? Copak tam má? No  jo, hliník či co kovovýho-ve fólii. A to se teda s mikrovlnkou fakt nekamarádí 😀 😀 . Naštěstí jsem byla rychlá, rychlejší než kulka a nedošlo k úplný katastrofě. Jen to trochek smrdělo 😀 😀 

Mouses byl fakt vyhládlej a sežral takovou nálož žrádla, že se pak jen odkulil do svý bedýnky (na to aby si vyskočil na židli jako jindy,

 

ho při zemi držel narvanej pupek) a tak tam chrněl až do večerního venčení.

 

 

jak si kdo ustele….

4 komentáře u „O příslovích

  1. Tak ted dostal Micak pres hubu,protože chytil sykorku.Naštěstí nezabil,pár pericek ji to stálo,ale odletěla.
    Včera v muškatech to byl Čertik,ano on i jeho bracha byli podmerrečny,když je přinesli vešli se mi do dlaně.A ze mám ruku opravdu malou.Ale je to svalovec,vypracovanej.🤓💪

    1. Jeee chudera sýkořice, ešče, žes ju zachránila. jsem ráda, že nejsem sama, kdo takhle zakročí, páč já vím, že to tak kočka asi nechápe, ale …… nemůžu to nechat jen tak být, nechci to.

      A jak je starej Čertisko Luciferský?

      1. Čertikovi je 7,na pohled je skutečně malej,ale je docela těžkej a skutečně svalnatej.Jeho bracha byl na váhu poloviční.

        1. Sedum?? No to už je velikej pán ale. A fakt vypadá jako kůtě. Bude to asi gymnasta a vzpěrač, když má tak vymakaný tělo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..