Strýc Pepin aneb Pruhatá samotka

Fóra Ostatní Strýc Pepin aneb Pruhatá samotka

• Toto téma obsahuje celkem 263 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 2 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 101. až 120. (celkem z 264)
  • Autor
    Fifi

Dyk je takovej drobouckej! Zadnej mastodont. Na veterine byl jednim clovekem vyhodnocen jako holandak se spatnyma usiskama.

Kimi

Dnes je prý světový den štěňat, tak to Pepin má během jednoho týdne už druhý svátek. 😁🦴🍰

Thielli

Fifi!
          teď mě napadlo…. koupila jsem loni hnědé biothanovou stopovačku, tuhle:
          vodítko

rozdělila jsem jí na 4 a 6 metrů, obě mají dobré karabiny, nechám si jen jednu, protože jsem pak vzala ještě jednu dlooouhou placatou, lehčí, protže přeci jen hnědá nemá až takový tah. Z těch dvou určitě jednu mohu postrádat. Chodilo se mi s ní skvěle, jak je kulatá a hlavně omyvatelná a udrží i splašeného koně…
          Nesešla by se ti pro Pepina? Tobě bych jí nechala zadara, jinak jí nabídnu na bazaru…

Fifi

Thielli
            Diky, ses moc hodna, ze na nas myslis. A ano, jestli se chces zbavit 4 nebo 6m kvalitni snury, jiste se pro pruhaty torpedo bude hodit. Mam trosku spalenou ruku od klasicky stopovacky, uvitam neco pohodlnejsiho, jen neumim moc prijimat darky. Se domluvime po tlf (sms treba), ja na tebe asi ani nemam emila?

A jinak k otazkam od tebe a Mirky:
            Jak ho vlastně vedeš takového psa? Máš zkušenosti od starých cvičáků až po dnešní „soft“ metody nebo jak to nazvat…
            ano taky by mě dopodrobna zajímalo jak s pruhatcem pracuješ-když ho nezajímají hračky,pamlsky,ani ty….
            Jak s Pepinem pracuju? Jak s divokym tvorem, kosatka v bazenku… Aspon tu pripisu neco malo do jeho samotky, kdyz se ptate.
            Ten pes nemel cloveka vubec vtisklyho, tudiz ho nepotrebuje. Plus je to vzruchove zvire litajici nahoru a dolu, plus naky zvlastni zkusenosti z minulosti. V necem je jak agresivni buldozer, v necem se vyjimecne prijde „poradit“, ale celkove, co se nejaky spoluprace tyka, je to silenost, zdravim Talinku. Coby zdroj mazleni a potravy jsem pro nej obcas cenny jedinec. Jinak si muzu zadek polibit.
            Jak na takovy zvire? Nevim, step by step, krok za krokem, ritualy, nadhled, vira a nadeje. Uceni sebekontrole mu u zradla jde docela dobre, u jeceni na cokle za plotem nebo na vychazce je to dost tragicky. Klicem u takovych zvirat byva motivace. Ale tu u nej zatim nepohledas, jeho opravdu nezajimaji pamlsky/hracky/odmeny, kdyz mu v hlave blikne, mas mustanga. Kterej se vzpina a nevnima, nakej trojuhelnik stresu u nej neplati. Jak kdyby se premistil nekam za mrize nebo dvorek v mysli, cvakne mu spoj spatnej a co bylo nauceny, nemas.
            A to mel uz jako prtavec, den co den jsem s nim vlastne zacinala od zacatku. Vymaz softwaru.
            Jak s nim? Helejte, ja doufam, ze se mu neurony postupne pospojujou. Ze tvrde vydreny detaily se protnou, mozkova kapacita doroste a zapne. On za to nemuze, on je to milej pruh, jen je s nim fakt tezky porizeni.
            Pozitivno a smerovani k zadouci cinnosti, nedavani povelu, kdyz vim, ze splnen nebude. Vyhybani se krizovym situacim, zaroven i nácvik podobnych situaci v klidovym prostredi. Spoluprace s Ruzenkou svatou, ktera mu ukazuje, co je fajne – Pepin ma psi chovani skvely a napodobovaci metodou se uci nejlip.
            No, aspon kratky souhrn, jinak budu moc rada, az mu prestanu rikat kretene, debile, ono to cloveka vysiluje a unavuje.
            Ale opakuju se, coby partak pro Ruzici je to splnenej sen. 😀

Thielli

Fifi,

díky za zprávy. Tak snad ho Růženka dovede, kam potřebuješ. Nápodoba je mocná čarodějka, hnědé se podařilo zkazit černou obstojně pokaždé, když jsou ve vysílačkovém dosahu. Jakmile černá nemá hnědou na frekvenci, je bez rozkazů zubaté tlamy, tedy úplně milionová 😆

No a vodítko ti ráda pošlu! Kam jinam bych ho poslala raději! Fakt!
              Pošlu ti těch 6 metrů, zkracovat se dá vždycky. Pro mě luxus, že to není pořád nacucané nějakou tekutinou ze země. A neuzluje se. Doma to jeden projede čistým klůckem a vodítko je „vyprané“.

Tak mi, prosím, pošli do sms adresu, možná by bylo nejlepší nějakou tvou nejbližší zásilkovnu, do České pošty se mi vůbec nechce.
              No a když zvládáš rozjíveného Pepina, jistě zvládneš přijmout darované vodítko ☺️

EvaC

Fifi
                Tož ať se to všechno přízně a podporuje co možná nejdříve ..
                Pepin, Tali a Sindibadka budou mít hodně společného .. Některý věci cos tam výše popsala, jsou přesně takhle i u nás..

Fifi

Ale tys zlata pudlovita pani, ono to nespecha. Zasilkovnu ne-e, nemam chytryho mobila. Ale Balikovnu zvladam. 😀 Diky predem, se domluvime nejak.
                  Jakmile černá nemá hnědou na frekvenci, je bez rozkazů zubaté tlamy, tedy úplně milionová
                  A i hneda funga sama lepe, hujerka seminarova, zeano. 🙂

Poznamenam si tu prvni kill od Pepina, zakousnul vzrostly kose, kosatko, jak se tomu pipi od kosa rika? Opet vsechny nauceny povely v domacim prostredi sly do ksa. Privolani s ptakem v hube na zahrade? Ni omylem, radsi si to pujdu nekam schovat a nacnout… Achjo.

Fifi

EvaC
                    Některý věci cos tam výše popsala, jsou přesně takhle i u nás..
                    Vsichni jedne krve jsme? 🙂 Je to narocny, kdyz clovek narazi na takhle „pokazeny“ zvire. A to ja mam tohle pruhaty stesti od stenatka, vy s odrostlyma zviratama musite prochazet vubec ocistcem.
                    Tak aspon podrbej Sindibadku, jiste spinka a je libezna v dany moment. 🙂

Maya

Fifi
                      hele nema on prikrizenyho nejaky pastevce nebo primitiva? protoze dost toho podobneho jsem si vyslechla od majitelu kavkazaka, caua, siby, sarpeje a nebo thajce
                      zvlast tedy ty siby jak meli ten boom, to meli ti lidi nemlich to samy
                      s tou motivaci to je u spicounu bezny, kdyz nechteji, nevezmou si ani kus masa, jakoze styl Jestlize myslis, ze za kus zvance udelam co chces, tak to se pletes 😀
                      Loki to ma doted na zacatku vychazky a kdyz vidi zver, to proste ma jiny zajmy a na nejaky mlsky kasle z vejsky
                      zkouselas treba susenky a tak neco? me v puberte Loki jakztakz fungoval jen na horalky, maso a spol jsem si mohla strcit nekam 😀
                      ted zase dost jede na vareny vejce, buhvi co bude priste 😀
                      ale drzim palce at se Pepinovi neurony pospojujou a funguje alespon jakztakz

• Odpověď byla upravena před 10 měsíci a 1 týdnem uživatelem Maya.
                      PetraK

Je to narocny, kdyz clovek narazi na takhle “pokazeny” zvire.

ano, mohu teď opět po delší době potvrdit

Od pátku jedu takovou blbou lajnu a zatímco vižla člověku chce pomáhat, když vidí, že ho něco trápí, tak germán uvítá, že je vedení v oslabení a jede si to svoje. A musím říct, že tohle mě mrzí víc než to, že na mě háže bobek a já musím zupákovat, což v takovým momentě je přesně to, co člověk chce.

Každopádně Fifi – hodně sil přeju. poslala bych něco, ale sám mám málo 😀

• Odpověď byla upravena před 10 měsíci a 1 týdnem uživatelem PetraK.
                        Fifi

Trosku oprasim pruhatou samotku, zkopiruju jsem svy hlaseni vedle z diskuze.
                          22. 5.
                          Jsem akorat dosekala zahradu, podruhy teprve letos, nechala jsem to rust az ke kolenum kvuli hmyzum a suchu a vubec. I tak je porost ridky jak muj vlas a sekacka to krasne brala. Pepin mel tedy podruhe v zivote prilezitost si uzit sekacku a dobry, pamatoval si, ze NEEE = drz se o kus dal, nekousej to/me, nervi na to. Za odmenu byl pak prvne procisnut furmikem, to jsem zase musela rvat NEKOUSEJ DO ME!, ale taky dobry, koncetinu mi neodkousnul. By me fakt zajimalo, kde ty jeho problemy vyvstaly…

23. 5.
                          Jsem po nocni prochajde a vynaseni jezka ze zahrady premyslela, jak shrnout Pepina a jeho vychovu. Cukr a bic, velkej, dlouhej bic a zaroven hledani cukriku.
                          Co ON chce, v tom ho musis usmernit/ pripadne rovnou cinnost zakazat a pak pod jistyma pravidlama mu zpet davkovat jeho chtenou aktivitu s prepsanyma pravidlama. A velesaskovat, aby spolupracoval, kdyz ma cloveka total u zadnice.
                          Priklad nejzhavejsi – jezek na zahrade. Toho uz zna, meli jsme u pichlaka s Pepinem pohovor este s lahvi a vodou asi pred mesicem ci vic. Ja musela pouzit hrubou silu na psa (nemam to rada), aby jezka nerozerval tenkrat, lital kolem po zahrade (cokl) a nevnimal. Od ty doby na jezky jen jeci, hlasi je. (Podotykam, ze Ruzice driv jezky nesnasela, s mym soucasnym pristupem radsi drsna fena zajede do baraku a neplete se mezi F a P.)
                          Pripad dalsi – jeceni vorecha u plotu. Jak ja tohle nenavidim, nesnasim ujeceny cokle, a ze on je takovej ten magor, co bude stek-stek-stek-stek treba na kosa za plotem, nebo kdyz jde nekdo se psem kolem, bude pak pistet a cihat, az se lidi budou vracet. Tadaa, mam tu epesniho jecaka a hlasice a ustekance. Co s tim? Zase hruba sila, flaska s vodou (magnoska 1,5litrova s dirkou ve vicku), vytlaceni kretena jeciciho z jeho zaplotniho prostoru, ze to neni jeho. Ale moje.
                          Chces jit hlidat? Cekej a koukni se na me. Odmenou je beeez, hlideeej. 😀 Nema ten blazen vubec cas na nic jinyho, hracka, pamlsek, nic.
                          Toz zvysime levl, po tomhle uvolneni blazna privolam? Zase jen hruba sila (mentalni a intonacni), pako pruhaty prijde! Velepodrbani, mazleni, pri kterym mi malem ukousne ruku, nos, nohu, ale zacina chapat princip.
                          Doma na linku lezt? To uz dlouho nezkusil, ale dostala jsem dneska jeden balicek od pani nakladatelky a to se mu rozsirily zornice. Chytnul facaka a plynule odplul do svy klicky, dobrovolne. Megi, dikec, to jsou strasne smradlavy nejvic nejlepsi psi hnusaky, teda po tech od Thielli. 😀
                          Toz tak, to je pro Mirku, kdyz se ptala, jak s Pepinem pracuju. I na blby zahrade je i vubec nejzakladnejsi poslusnost prekerka, ale pomalinku se to lepsi. Venku holt jedu snuru (este jednou diky, Thielli, je to bezva kabel), on jede tupo a jebe se mnou. Vcera jsem byla na rehabce porovnat si hrba, tyran se ptal, co jsem to vyvadela, ze jsem cela uhnuta. 😀
                          PEPIN! 😀

Fifi

Mno a tady nejay ty videjicka. S tetkou Ruzou na zahrade, protoze venku s tim pruhem nestiham nic, jen cumim, at se nenaflaknu a neurve mi rameno.
                            To si sprintili oba kolem baraku pred i po nataceni. 😀

Fifi

Drsna tetka je hodne vokalni, on pisti spis jen u plotu.

Fifi

Mno a tady recyklace, už mě nebavilo šlapat krabice. Tak ma kravicka zabicka cerna radost a Pepin nezaostava. Tadaaa, z buclatyho skorostaforda vyrostnul skoromalinak, ujecenej a sibnutej. To chces. 😀
                                A este jeden krabicak, skubaci. 😀

Kimi

Nebavilo šlapat, ale po krabičkování černopruhatém se i tak dost nauklízíš, ne?🤭😁

Fifi

Vubec, smetu kostetem natrhaniny na jednu hromadu, smetackem s lopatkou to nejmensi presypu do igelitky, vetsi kusy necham na dalsi recyklaci. Otazka par minut. A nadrobeniny jdou krasne nacpat do paper kontaku, kdyz jsou tam velky seslapany krabice, tohle rozdrobim po krajich.

Zlata

Fifi
                                      Moc děkuju za videa.🫶

PetraK

Tvl! Fifino – ty ho přes noc natahuješ, nebo co? Kam si zašatročila to malý štěkanátko? 😮 Je to velkej pán! Líbí se mi, jak jde v tom jednom záběru za Tebou.

Fifi

Jo, to von sel. Me hlodnout. 😀 Vytahuje se pekne, fraja, jsem hlavne rada, ze se mi dari krotit jeho krivy haksny tak nejak slusne, ze se proslapy srovnaly a tak.

Fifi

A tak pojdme si nastavit zrcadlo, pojdme si rict uprimne, jak to s Pruhem je. Pojdme si rozebrat elektronickou tuzkou, co dela panicka spatne.
                                            Na tomhle videu to udelala cely uplne blbe, byla pohrkana kvuli fotaku v ruce.
                                            Vlevo vidime vychovanou a uzasnou cernou zabu, ktera ma presmerovane hlidani u plotu na drrrz a nepust, hlodej si a hraj si se zbytky figuranta. Vpravo se nam dvema krucky priblizi pruhate cosi jen kvuli vysoke tonine a intonaci hlasu jiste osoby (znim fakt strasne). Mame tam „NE, Pojd zpatky, tady, supr, čeká!“ Aniz se na osobu Pruh koukne, tato vyda uvolnovaci povel, zcela bezduvodne. I to zvire samo nevi, co ma delat a proc to rekla. 😀

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 101. až 120. (celkem z 264)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.