- Toto téma obsahuje celkem 1,971 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 5 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
21.5.2024 v 9:39 #172278Thielli
PetraK
jsi jen němčinář nebo vícejazyčná? … to jen mi tak vypadlo z paměti, jak sem Denny hodila tu autobusovou ceduli… že ještě když jsem dojížděla do Prahy z Kladna, kde jsem nějaký rok bydlela, nosila jsem na kabátu placku s nápisem:
THE BOOK MEANS I DON´T WANT TO TALK.
Už jí nemám, abych si jí mohla vzít do vlaku, tak si budeme muset povídat21.5.2024 v 9:43 #172279DennyThielli
THE BOOK MEANS I DON´T WANT TO TALK.
muheheee, já neumím, ale překladač ano21.5.2024 v 9:46 #172280PetraKThielli
tak si budeme muset povídat
nemusíme, stačí, když si vezmeš Ohař kam se podíváš -budeš tím dělat zároveň reklamu a já budu jako pyšná autorka v tichosti nadšeně pozorovat, jak čteš mou knihuNeboj, ráda koukám z vokýnka. A že myslím, u Dennyky min. pak bude na co koukat. Ty jo řízky!! Budeme brát …….kurnik, co to melu????? Teď se tady o tom bavíme, tak nic, koupim tous´ták udělám sejrový – když to teda stihnu a nezapomenu hlavně.
- Odpověď byla upravena před 8 měsíci uživatelem PetraK.
21.5.2024 v 9:51 #172282MayaPetraK
jenze on je problem, ze ten stres je dneska skoro v kazdy praci a kdo se udela pro sebe, zas ma stres jestli se uzivi
obecne spolecnost orientovana na vykon produkuje vystresovany jedince, je to logicky
musela by nastat nejaka celkova zmena
a nepochybuju, ze ti prachaci jsou ve stresu taky, zas aby o ten svuj zpusob zivota neprisli, akorat diky tem penezum maji lepsi moznost s tim neco delat
ted opakovli porad s Harapesem a rikal tam, boli me kycel, chodim ke Kolarovi a potkamvam tam s kycli nebo zadama toho a toho a toho
jo, tem lidem fakt pak takovy Kolar pomuze a plebs se holt musi spokojit s doktorem z Horni dolni, ktery jim nevyresi nic21.5.2024 v 9:55 #172283ThielliPetraK
nešil a klidně si nasmaž řízky. Tvoje řízky, tvůj bachůrek.
A to mám jako číst tu knihu znovu jo?
Já teď čtu Prašinu, zajímá mě, co baví současnou mládež… Leda, že si udělám obal ze Zrzavců… jak se vlastně čte s Rumem na klíně?21.5.2024 v 10:03 #172284MayaThielli
jaka je Prasina? jsem nemala zatim odvahu
ja ted ctu Folleta, dil z vikingske Anglie, akorat by to nemusel psat tak napreskacku, dalsi dil bude 17.stoleti co jsem cetla21.5.2024 v 10:04 #172285MirkaDDenyky-vím,že 4 dohody nejsou Duškovi,jen že to předtsavení je dobře udělaný…
tu prší,
mám za sebou vycházku s Dafčou a Žerykem-plahočily jsme se k lípě-at učiním za dost předtsavě-volný den,větší vycházka,ale plahočily jsme se ne-ná-pad-ně,velmi ne-ná-pad-ně….aby s Dafča nevšimla,že se de do kopca-což obě nesnášíme:-D
takže k plácku,kde je schovaná lavička,a kde cvičíváme a kde končí všechny Martinovi vycházka-prostě k motorkové trati zarostlé,kde je plac se stromama a ta lavička,co ju tam jako hledáme,a pak jsme nenápedně postupovaly k lípě..
po cestě jsme se vždycky zastavily a bud s Žerykem kroky,sedni-vstan přede mnou,sedni-lehni u nohy a pozdrav+hraní s velkým pěnovým kruhem-oběma se líbí-velký,lehký,tahací,
a mezitím s Dafi kroky,přinášení klíče,přinášení kruhu-několikrát 5 metrů od ní-stráááášně daleko:-)a zase pozdrav,a mazlení a litování,že musí být cxhudera na vycházce a chování,mezitím jsme vždy nenápadně došly skro k lípě za prohlížení polí,kde už je vysoký obilí,červený vlčí mák,nad náma šedé mraky,za náma les,Žeryk skoro u lípy válel sudy,Dafi furt čekala co ze mě vypadne…a padalo málokdy,protože to úplně zas nebyl účel vycházky nakrmit čokle joo,ale přežrat né..
kochala jsem se kytičkama žlutejma,šípkvejma keřama-tvl a princ co by se ke mě přesekával nikde?!?
ptáčkama nad hlavou,bezem kvetoucím,pejskama spokojenejma,
kochala jsem se tím,že nemusím spěchat-takže ted trošku nestíhám,že…
kochala jsem se pohledem na pole,lesík….
a pak jsem cupitala dolů za občasného procvičení povelu mezi,a kousek od zahrady jsem pséky pichla na vodítko,aby viděly,že už žádný hraní,cvičení-to je nevýhoda,když něco dělají v průběhu vycházky,tak Žeryk vyhlíží akci-a jelikož jsem ho nenaučila konec
tak bud cvičím na konci vycházek,a nebo jdou na vodítko…
tak jsme se doplahočily dom,
pejsci prošlí.proběhlí a vyběhaní,i Dafča si radostně hrála a tahala-jako BACHA ONA SE I TAHALA!se mnou o kruh,
doma učesat,ostříhat Dafči hlavu+náprsenku,Žerykovi hlavu a u očí,rozdat léky…
a ted už zase nestíííhám…
a pršet začalo až po vycházce-juchůůůůůů21.5.2024 v 10:05 #172286MirkaDMaya-pravdu máš…
-Prašina je o čem?21.5.2024 v 10:08 #172287PetraKThielli
Zrzavců… jak se vlastně čte s Rumem na klíně?
jako s Rumem za krkem
Ne on nahoru nepůjde, neboj.
A řízek taky nebude, taky neboj, je to moc práce, a ani mě to prve vůbec nenapadlo, až teď, vzít si sváču jako když jsme byly malý . ale když to stihnu – nestíhám nic , tak bych ty tousty udělat mohla,co?Maya
jo, tem lidem fakt pak takovy Kolar pomuze a plebs se holt musi spokojit s doktorem z Horni dolni, ktery jim nevyresi nicjo, hlavně, že člověk platí jako mourovatej, a pokud nemá štěstí na soudnýho doktora – je jedno odkud je, tak pak poslouchat takovýhle kecy, musí být vyloženě radost.
Mirka |D.
a ted už zase nestíííhám
v klidu, já tak žiju už asi deset let. a poslední čtyři roky 6x zrychleně :d21.5.2024 v 10:12 #172288ThielliJá vyrostla na Foglarovi, takže pro mě je Prašina fajn čtivá knížka pro mládež. Není mi škoda času si přečíst i to, co je pro děti. Harryho Pottera jsem přečetla ve 37 letech za dva týdny všech 3500 stran. Jsem teda nedělala nic jinýho než se obracela z boku na bok…
21.5.2024 v 10:31 #172289Denny21.5.2024 v 10:37 #172292MirkaDono ještě k té práce-
já si kdysi říkala-dobrý nestíhám ve fabrice u pásu,musím dělat ve fabrice kde je to placený úkolem
tak jsem dělala v KPB,+ pak v TOOLS-v jednom trafa-měly se idělat 6 za den-já udělala 3 takže pápá-musel jsem jít..
v TOOLS-na bruskách-norma třeba 3000 já udělala 1500 a oni potřebovaly tu normu-takže jsem musela jít,,,
a to jsem fakt hrozně obrečela-protože v Bučovicích jen ranní směna,fajn kolektiv,vše dobrý,ale neměla jsem tu normu….fakt jsem to tenkrát ořvala děsně….
ve studené kuchyni taky normy..
v pekárně vás honí těsto-jste pomalý tak to překyne-nychystaný na rohlíky a tak…
v teplé kuchyni vás honí to,že prostě je toho moc-udělat nádobí/cibuli-z okýnka padají talíře…
takže tak no-všude se ta prýce musí udělat za nějakou dobu..
bohužel to nefungjuje tak-udělám mín práce,dejte mi mín peněz-ne oni chcou plinit normy….21.5.2024 v 10:49 #172293MayaThielli
me taky knizky pro deti nevadi, ale Foglara nemusim, tak to si asi Prasinu odpustim
ja vyrostla na mayovkach
Harryho Pottera jsem necetla a videla film jen prvni dil a nijak me to nezaujalo, ja pravda na fantasy moc nejsem a mam radsi space operu a klasickou scifi
ted ten novy Nesbo podle popisu je taky spis pro mladez, ale asi si to koupim a nebo spis necham koupit k narozkam21.5.2024 v 11:16 #172294ThielliMayo,
film, první díl Pottera je hodně pohádka ještě… s každým dalším dílem je to méně pohádka a více ukázka lidského světa se vším všudy. Hlavně s tím, že nic není černobílé… Já v tom vidím tu genialitu, proč to je tak úspěšné. Trefuje to lidský svět se vší jeho nespravedlností, ale zároveň s nadějí…
21.5.2024 v 11:20 #172295Petrs01tu genialitu
Kdysi jsem na nějaké návštěvě byla přinucena vytrpět asi 10 minut HP. Pak jsem prostě zdrhla.
21.5.2024 v 11:22 #172296MirkaDPetrs01-jo,HP nedávám vůbec,a kdysi jsem na návštěvě viděla Matrix-už nikdy víc..
21.5.2024 v 11:25 #172297MayaThielli
nevim, ale porad je tam hlavni slozka to fantasy ne?
me nenadchnul ani Hobit a spol., tohle asi fakt neni tema pro me
ale ty krimosky od Rowlingovy jsou pekny
ja mam rada vypravecsky knihy, jako je prave ten Follet, to kdyz clovek cte o Anglii 9. stoleti, tak ma pocit, ze tam uplne je jak umi popsat zivot a je jedno, ze treba neco z toho je vymysleny, pusobi to jako real popis a ty zapletky jsou uz jen takova nadstavba21.5.2024 v 11:50 #172298ThielliPetrs01/Maya a další příznivci či nepříznivci HP
já mluvím primárně o knížkách a to o knížkách pro děti.Kolik knih, vydaných za posledních 50 let pro děti, zhltlo tolik dětí?
Nevím o žádné další.
Je to kouzelný svět zamíchaný do reálného současného. Kdo se tam ukazoval jako bídák se nakonec ukáže jako statečný člověk, který to jen nedává na odiv… naopak uctívaný a milovaný ředitel kouzelné školy má škraloup, který vyplave až ke konci. Je tam popsané elitářství i obyčejné lidství…Myslím, že jako formovací text pro dospívající generaci prostě ty knihy geniální jsou. Protože děti mají tendenci vidět černobíle. A čím dřív pochopí, že život je škála a navíc někdy pěkně nespravedlivá, tím lépe.
Je to od Hobita diametrálně odlišné, Hobit mě také dost minul…
a chápu, že když někdo dospělý vidí jen kousek jednoho ze sedmi filmů, že ho to absolutně nezaujme.
21.5.2024 v 11:57 #172299PetraKLE-JE! KRÁSNĚ LEJE!
21.5.2024 v 11:59 #172300PetraKThielli
no – díky za takový dobrý náhled na HP – já jak nemám ráda davový šílenství a kampaně kolem, tak mě to neoslovilo rovnou, ale takhle jak to píšeš – hm… číst to nebudu, ale opravuju si názor, děkuju. -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.