RONY…….

Nepochopený, jak o něm v útulku říkají. A říkají to přesně. Protože vižla je pes s něžnou duší, člověk v psím kožíšku a když s ním není dobře nakládáno, zanechá to šrámy na jeho duši. A ta duše se pak hodně špatně hojí.Ronymu před dvěma lety umřel jeho páníček. A manželka jeho páníčka ho pak dva roky měla zavřeného v kotci. Nejednala s ním dobře a proto spolu nevycházeli. A protože s ním i špatně manipulovala, tak tam vznikly jeho obavy a strach o sebe. Vižla je opravdu citlivý stvoření a pokud s ním jednáte hrubě, ty šrámy jsou pak taky hodně hluboké a opravdu hodně špatně se hojí. Ronyho pak následně darovali a poté se dostal do Jičínského útulku. Odtud si ho vzala paní se synem, ale bohužel se to nepovedlo, protože paní sice věděla o tom, že Rony se o sebe víc, než bojí, ale neuměla se podle toho zařídit. A tak je Rony zase zpátky.

Přišel do sebe uzavřený, nešťastný, nevěřil nikomu a možná ani ničemu. Neměl v sobě vižlí radost ze života. Ale! Už se na tom pracuje a Rony začíná malinko roztávat a dělá pokroky a to hlavně právě při té manipulaci. V útulku pracují samé ženy, kterým právě Rony nedůvěřuje a tak ho neustále ho otlapkávají, osahávají a manipulují s ním. Rony ve své uzavřenosti a neštěstí, a proto, že byl držený v kotci a odříznutý od světa ztratil také schopnost komunikovat s psími parťáky. Nejradši si jich vůbec nevšímá, straní se. S fenkama je to pochopitelně lepší, je to přeci jen chlapínek. Ale zase jako u lidí-prostě nemá v psí parťáky nějakou velkou důvěru a bojí se o sebe. To je ostatně jeho hlavní téma – bojí se o sebe, bojí se, protože neví co bude a co má čekat.


Hrozně moc prosím nahoru k psí hvězdě Sirius , která bdí nad psími životy, aby se brzo našel pro Ronyho někdo, kdo mu konečně po tý dlouhý době bude rozumět. Kdo bude opravdu rozumět jeho vižlí duši, která je křehká a citlivá. Kdo bude počítat s tím, že jeho duše je rozbitá, bolavá, smutná a že on nevěří nikomu a bojí se o sebe hrozně hrozně moc. Někdo, kdo s tím vším bude skuteně počítat a dá si tu nimravou práci a ukáže mu, že věřit zase může. A pak se odloupne ta poslední slupka a z Ronyho bude zase správnej vižlík, veselej, něžnej a šťastnej. Takovej, jaká vižla má být.


A moc si přeju, aby se to stalo co nejdřív, protože vižla pobyt v kotci v týhle zimě moc nedává, není na to úplně dobře vybavená a taky – a to hlavně, vižla potřebuje být blízko svýho člověka, cítit jeho teplo, podporu a lásku.

Rony se nachází v útulku v Jičíně a více informací dostane případný zájemce na tel. čísle
737 269 889, 739 045 931

Edit: po upozornění doplňují jednu důležitou informaci. Ronymu je osm let a zasloužil by si ty další, už vlastně seniorský prožít s někým kdo ho pochopí a bude mít zase rád.

6 komentářů u „RONY…….

  1. Ach, ten jeho kukuc na prvni fotce… Prehlidla jsem info o veku nebo si to nepsala? Pomoct s domovem nemuzu, tak mu aspon drzim palce, at se na zimu setka konecne se svou pravou a spravnou rodinou, kde se jeho dusicka srovna.

    1. Ach jo jsem kuba, ten věk jsem tam neuvedla. jdu zapnout počítadlo a napravit to Moc díky. Brtnik když ho viděl řekl “ježíš to je Ešus.” Nu a ano, je.

    2. Jo a měla jsi mė plesknout za ty dvě totožný hrubice hnusný, co jsem tam vyrobila. fuj ble opraveno.

  2. Jen 8? tak to je Jura, kolousek, fura let pred nim.
    Za hrubajzny nepleskam, jen nespokojene pomlasknu (opravila sis sama, bez upozorneni, tak neres). 🙂 Ale ve zdejsim kontextu jsou nejaky hrubice to nejmensi. Podstatnej je Ronny, at najde svy doma…

    1. Jojo, jen osm, a já doufám, že ta fůra let před ním začne co nejdřív v tom nejlepším domově, tak jako se to povedlo u Archieho, která má moc hezký bydleníčko.

      Já jsem ráda, když mě někdo pleskne za hrubice, protože v tý rychlosti v jaký to píšu, člověk i když to pak po sobě čte dvakrát, tak prostě nevidí a nevidí i to, co ho jinak nenapadne, že by napsal a plesklo by ho to přes oči hned z první. (už jen i /y , když přebíhám z psaní čistě Rumíčkovýho, do psaní čistě Talimůrovýho, nebo pak společnýho – to je hlídáníčko 🙂 a i tak uteče 🙁 )

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..