No ty bláho!-pokračování

Tak co? Jak jste si tipli? Jsem zvědavá, jestli někdo odhadne, jak to dopadlo.

Já totiž nechala pána, ať mluví. Ať si řekne, co potřebuje a sbírala jsem myšlenky na odpověď. Klidnou, věcnou, která nepůjde do konfliktu. To je co???

Řekla jsem si totiž: “Koláče, ty vole, nesmíš eskalovat napětí, ty to potřebuješ úplně vobráceně. Dyž na něj nastoupíš, tak to celý poséřeš a on Tě nebude mít ani trošičku rád. A ty potřebuješ přesně pravej opak. On musí poznat, že funguješ jinak, než on si myslí a to nedocílíš tím, že ho  zabiješ! :D” . Kecám. Neřekla jsem si to- nebyl čas, místo toho jsem sbírala ty argumenty co mu řeknu – ale k mému údivu jsem přesně tohle udělala. Asi podvědomí mi to přesně takhle nadiktovalo.  Mně trotlovi vznětlivýmu, bojovnýmu.

Fakty jsem ani nepípla. Ohaře odložený vedle sebe, Tali jsem si pro jistotu, aby mi to nezkazila, cvakla na vodítko. Je pravda radostná, ale nevím, ešivá by přesně tenhle týpek tu radostnost uvítal a já prostě chtěla nepokazit to, co jsem doteď mohla ukázat – ukázněný  a poslušný ohaře. Který navíc můžu odložit u silnice, dojít si tu silnici zkontrolovat a pak je tiše povelem poslat vpřed. Páč minimálně tohle vidět musel, pokud přehlídnul tu naši poslušnostní produkci před tím.  Pán mluvil a i trošku vyhrožoval, že mě jako nahlásí a že je myslivecká stráž a…. a když domluvil, nadechla jsem se a začla mluvit zase já. Vypadalo to, že se mi to nepodaří, protože mi skočil do řeči. Zas někdo ve mě zatáhnul za ruční brzdu a já se ovládla. Poprosila jsem pána, jestli by mi, nemohl dát prostor teď zase on, že já jsem ho taky nechala mluvit a nepřerušovala ho. A on to opravdu udělal.

Dostala jsem tak možnost vysvětlit mu, jak to s náma chodí, že jestli mě opravdu pozorně pozoruje, musí vědět, že moji psi zvěř nehoní, že jsou pořád v mém dosahu, že s nimi cvičím, pracuji, že sama upozorním, když nějakou zvěř najdu, nosím v zimě do krmelce, mám támhle krmítka pro ptáky, že jsme teď třeba naprosto v klidu všichni tři pozorovali tři kusy srnčího támle a zajíce u lesa, že… že… že. Že jsem ta poslední, která by byla pražský hovado pro který je její pes nadevše.

Že přírodu ctím, že s nima ráda budu chodit před sečením………………., že třeba už teď psy nepouštím támhle do vojtěšky, protože tam můžou být malý zajíčci….., že jak vyroste tráva, psi tam nejdou….. mnoho jsem toho řekla. Mnoho. Měla jsem štěstí jednak na to, že jsem nezahájila ofenzivu, když pro to nebyl čas, měla jsem štěstí, že jsem opravdu pečlivě volila slova a taky jsem měla štěstí, že pán není žádný hovado, páč to bych si mohla argumentovat, jak bych chtěla a bylo by mi to prt platný, to víme fšicí.

A ani nevíme oba jak se to stalo a povídali jsme si o tom, kde tu choděj jaký divočáci, že tady máme jednoho obra, který v noci chodí právě tam, kde se pohybujeme my, že je tu bachyně ochranářka, která, když slovil třicetikilový sele, šla po něm na posed, kde seděl. Že srnčího je míň, proto ho nestřílí a že teď já tady registruju kusů srnčího oproti loňsku naopak o trošku víc – že když jsem jela domů, viděla jsem dokonce ve vojtěšce sedm kousků /doposud max. 5/ . On pak si stěžoval, že nedávno tady bydlela paní, co měla chovnou stanici a asi pět psů, který nějak vychovaný neměla a navíc je chodila vyčesávat zrovna pod ten posed…..takže se spolu dohadovali….. a tak jako podobně a přibližně. No, heh, zapovídali jsme se docela dlouho teda.

Rumíček se pak vydal nenápadně zapojit do družby, když viděl, že už si povídáme jen tak a pán ho i podrbal. Tali jsem na tom vodítku nechala, aby nepřišel o chrup, páč ona by stopro chtěla dohnat to, že si tam Rumíček užívá jeho pozornosti sám.

A tak na sebe můžu být hrdobec, že se mi snad podařilo ho přesvědčit, že my problémy neděláme a neškodíme. Snad. Byla bych za to ráda. Je to totiž myslivecká stráž a tu je dobrý mít na svý straně.

No a to koukáte, co? Jak já magor obecný, jsem to skoulela! Taky jsem koukala teda, jako kdybych to ani nebyla já. 🙂

 

25 komentářů u „No ty bláho!-pokračování

  1. Krásná práce Ešusová, dostaneš pičkůtka, no vidíš, taky se učíš, stejně jako Taliprdka 🙂

    1. No, kdybych se učila jako Taliprdka, tak se asi s pánem moc nedohodnem 😀 😀 😀 anebo nejdřív za šest let 😀 To nebyl nejlepší příklad 😀

  2. Koláče je nejlepčí, bo to nevím jestli bych dala. Takhle krásně určitě ne. Piškůta si dej!

    1. No já to právě taky nechápu, co zatáhlo za tu brzdu. Bylo to vědomý zatažení tý brzdy, ale neudělala jsem to fakt já. To je právě to divný 😀

    1. Tak to právě taky nevím, páč jako kam asi ? Na lampárnu? 😮 Nevím. Možná myslel, jako ostatním zelenejm? Hlavně, ale nemá za co. To by musel nahlásit i koňáky, chodce, protože ty plašej zvěř asi tak stejně jako moji psi. Ty srny, pokud na mě narazej, zmizej i když psa mít s sebou nebudu. Takže mi mu sice nerozumíme, ale to nevadí 😀

  3. Hezky, tak snad mu to vydrzi i dyl nez do nalezu prvniho zakousnutyho zajice.
    U nas se nejak namnozili zajici, leta jsem nevidela zajice a letos uz asi 5.

    1. No doufám, že mu to vydrží. Páč opravdu nevím, kde by jako u nás hledal problém.

  4. No to koukáte co? Fšicí! Jaká já sem čikovná cérenka. Ani nevím, co to způsobilo, co tak zapracovalo, že jsem jednala takhle. A jsem na sebe teda fakt hrdobec.
    Pičkůta si nedám, rozmnožil by se mi špek! 😀 Dám ho radši napůl ohaříkům. Oni to vyběhají.

    1. Elegantní a moudré řešení. Já, když jsem svědkem do nebe volající křivdy, se pokaždý hrozně rozčílím, zrudnu, začnu koktat, nenacházím rychle argumenty a úplně rozhozená se zmůžu akorát na sprostý nadávky. Maximálně bych na něj zavrčela, že mám psy neustále pod dohledem, jsou vycvičení, zvěř neplaší a jeho bych poslala do píče s dovětkem, že jestli se něco stane ohařům, do smrti už si panáček nevystřelí ani o pouti ze vzduchovky. Doma bych se pak mlátila do hlavy, jaká su kráva. 🙂
      Myslím, že důvodem proč si jednala tak moudře a diplomaticky byla i podvědomá obava z toho, že by mohl psům a kocourovi ublížit. Magora neznáš a nevíš čeho je schopnej. Pořešila jsi to excelentně.
      Nebo voe stárneš a páry ubývá. 🙂

      1. 😀
        Naštěstí to o tý páře myslím není, a je to ta druhá, lepší, varianta, že jsem se z podvědomý obavy o zvěřinu dokázala opanovat a jednala navýsost Diplomático

        1. Vyřešila jsi to parádně, 😁😁 za brzdu jsi nezatáhla vědomě? 🤷‍♀️🙄Tak to asi byla nějaká ABS.👏 A kamizolka zelená se ukázal být jako rozumný pán.👍

          1. Jojo, nebyl to echtgold vymytej mozek uřvance, to ne, to bych mohla tahat za brzdu, jak bych chtěla a nepomohlo by to. Tak hlavně doufám, že si prostě změnil na nás názor. Když jsem se tak snažila 🙂

  5. Kuskus
    “Nebo voe stárneš a páry ubývá”

    tak tohle mě pobavilo 🙂

    Ale pravdou je že já se snažím s místními vycházet taky pokud možno dobře,
    ikdyž se občas zasměju, když mi řeknou, že je vysoké málo, páč je žerou vlci
    a jak je mají na fotopastech a když jim řeknu jééé, tak mi pošlete jejich fotky,
    tak prt, nějak ehm zapomenou 😀

    U mně je to spíš naopak mi to připadá, že jak jsem starší, tím víc věcí řeším, hlavně takové nějaké podle mě “nepravosti”
    Často slýchám od Františka, ne*er se do toho 🙂
    Ale pak držkuje on jako všichni v tichosti doma a já mu na to zase říkám, tak když se ti to nelíbí, proč to tomu starostovi nenapíšeš? Prý já jen konstatuju..
    Já na to říkám, že takhle konstatují všichni a pak řeknou, hele Deni ty jseš taková no, nemohla bys mu to nějak napsat? Na to odpovídám nejsem vaše tisková mluvčí, telefon má veřejně a email taky. Navíc se pořádají besedy se starostou, kde s můžete vyjádřit….

    1. Jo, já bych si právě nerada rozházela sandál a navíc zbytečně, když můžou vidět, že psi opravdu fungujou a nelítají někde bůhvíkde po všech čertech. Plaší zvěř ve stejné intenzitě jako když půjdu tou loukou sama.

      Jooo, vlk, to je veliký téma, veliký. Vysoký je málo? Tak nevím, proč zrovna v Lužkách chodí na zahradu souseda mojí šéfky slušný stádečko……jelenů. Asi tam mají líný ty vlky nebo co 😀

      Jo já se taky ozývám víc a víc, ale ……. Brtnik říká, že jednou dostanu po tlamě, že bych se měla mírnit. ale copak člověk může mlčet?

      1. jednou dostanu po tlamě
        si hlavně nepořizu výtah :-DD

        Asi tam mají líný ty vlky nebo co
        A NEBO TI VLCI ŽEROU PSY

          1. Co máš jako furt s tim výtahem?
            MÁM ÚCHYLKU NA VÝTAHY 😀

  6. Denny a Péťa
    Nezasvěcený by so mohl při četbě vaší diskuze pomyslet, že jste si obě zapomněly ráno vzít prášky. 🙂 🙂 ty voe do výtahu 🙂 🙂

    1. To vona jen Dennyky naráží na to, jak mě cigán mrsknul do výtahu 😀 . Sem mu šla říct, že nemá v baráku hulit a nechávat v zimě otevřený vokno. Chytnul ho raptus cholerikus a mrsknul mnou do výtahu.

    1. No to vydýchávání trošku bolelo za krkem, páč jak mě tam mignul, debil, tak jsem si s ním hnula. Brtnik mu pak šel vysvětlit, jak se má chovat slušně vychovanej pán

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..