Kratičké ranní intermezzo

Aneb, jak jsme potěšili Danušku.

Asi si nebudete pamatovat, jak jsem tu před časem zmiňovala jednoho místního psa. Je to klasickej sídlištní skorojackuslík. Tak trochu nezvládnutej. Vylítává jak jojo na flexině, ječí a onehdá mi vystartoval s vytasenejma zoubínkama po Tali. Jeho jekot je tak trochu jako zvuk cirkule. Jeho majitelka z toho byla původně i docela nešťastná. Myslím z toho vyjíždění po psech a jekotu. Při jednom nákupu, kde jsme se potkaly, jsme se na tohle téma spolu bavily, ale pak asi radši rezignovala, neb nějakou snahu o řešení problému jsem nikdy neviděla. Jen jednoduché škubnutí vodítkem v momentě, kdy se pes zmítá na napnutý šňůře, plus nějaký ten proslov k němu. Nic co by to změnilo.

A zrovinka když jsme si minulou sobotu ráno vyšli s ohaříkama na první venčení, pobíhal si tenhle pes venku na louce. A proti všem zvyklostem byl na volno. Mezi naším zadním vchodem a loukou je široký pás křoví a široký rigól.

My si v pohodičce sešli schody a v tom se ozvala cirkule. A spolu s cirkulí volání Ke mně. Jak správně všichni předpokládáme, nemělo volání žádného účinku. A zatímco ohařiska šli ulevit svým útrobám, přijížděla cirkulárka blíž a blíž. Doprovázel ji dusot. Cirkule přelítla louku, oběhla křoví i rigól a dojela na naši úroveň. Přidala na intenzitě a vybrala si Tali, ke který zamířila. Já si v duchu říkala, že to není asi nejlepší nápad , nicméně jen jsem si tak cukla ramínkama. A šla si dál s rukama v kapse. Protože jsem se rozhodla, že to nebudu řešit já. Nebudu řešit problémy jiných. Svoje psy znám a vím, že konflikt z jejich strany nehrozí. Jen jsem si říkala, že se milá cirkule bude divit. Řítil se k Tali, která zrovna svědomitě vyráběla hovnoty. Ani bobek ji nenechá v klidu udělat, říkala jsem si. Tancoval kolem ní, ale zbaběle udržoval určitý odstup.

No a pak …………. jsem se, tak jak jsem předpokládala, začala bavit. Protože Tali dotlačila a …… dala se do pohybu. Řekla bych, že s tím milá cirkule asi nepočítala (nebude moc chytrej pan jack russel asi? ) . Pak se skutečně nestačil divit. Jak je všeobecně známo, Tali se rozpohybuje z nuly na sto během pikosekundy. A to se taky stalo 😀 😀 😀 Nevěděla jsem, že cirkule může jódlovat 😀 😀 a taky pištět jako propíchnutý podsvinče. Ale… rozhodně neumí utíkat tak rychle, jak Tali umí běhat 😀 😀 😀 . Rumíček disciplinovaně poslechl na “Neřeš to” a šel se věnovat třem fenám, který zrovna přicházely (mimochodem jedna z nich – ratlička – dělá úplně to stejný, co milej jack russel. A lítat na volno bude a bude, dokud ji některej ne tak tolerantní pes nepřekousne vejpůl. No nic, tohle taky řešit nebudu. )

Radši se budu dívat na ten komiks, co rozjela cirkule. Jeho panička se marně snažila o odchyt a cirkule se marně snažila zbavit se Tali. Jenže…víte…. Tali se jen tak nezbavíte. My jsme už vyzkoušeli úplně všechno a vona je furt s náma 😀 😀 😀 . Cirkule zkoušela jediný – útěk ,a protože to nevycházelo, a ani vyjít pochopitelně nikdy nemohlo, přidala na jódlování a ječení. Přísahám na svůj holej pupek, že Tali se královsky bavila a tlemila se na celý kolo (možná pomsta za to, jak na ní minule vytasil chrup) . Probíhala kolem mě s výrazem “Se dost diví, co? Panáček.” Když mě minula, otočila to a bez mýho popudu přiběhla zpátky ke mně a nechala cirkuli, aby si odjela ječet někam do dálav.

Hopíkala vedle mě a řehtala se na celý kolo. Byla jsem moc ráda, že jsem na to venčení vzala naši odměňovací kapsičku. Ona si myslela, že ji odměňuju za to, že sama od sebe přiběhla a neodběhla s jódlující cirkulí, a taky jsem ji za to primárně odměnila. Ale…………. ta spousta dobrot, kterou jsem do ní fedrovala byla v tichosti i za tu malou lekci, kterou milé cirkuli ve svý nevinnosti uštědřila.

A nebyla jsem jediná, kdo to ocenil. Když jsme se vraceli domů a ohaříci posedali u dveří do bytu, vyšla ven Danuška. Když nás uviděla začala se smát a mnout si ručičky. Nechápala jsem proč. Vteřinku. Páč v tý následující mi to Danuška osvětlila. Viděla totiž celou tu etudu z okna. A vzhledem k tomu, že má toho uječence taky plný zuby (nevýhoda toho, když bydlíte v nižších patrech), radovala se stejně jako Taliprtka, když mu proháněla faldy. Tak uvidíme, jestli si z toho milá cirkule vzala poučení a příště nás radši mine a bude dělat, že nás nevidí.

Mimochodem, další kdo celou tu etudu viděl, byl shodou okolností Brtnik. Kterej prohlásil: “Viděl sem toho magora, jak letí, viděl jsem Taliprtku jak vyběhla a taky sem viděl Tebe, jak si jdeš v klidu dál s rukama v kapsách. A říkal si – “Aaaa Koláče trestá, Koláče trestá!” No měl pravdu, to se bez mučení přiznám. Ale nemám ráda s prominutím vy*írky – to se bohužel jinak popsat nedá, tahle povaha psa. V podstatě jsem celej průběh toho, co se bude dít odhadla na sto procent, věděla jsem, že se nemůže nic stát. Ani ohaříkům- to proto, že psi tohodle ražení, když nemají podporu svýho majitele, tak za určitou hranici nejdou a tady se milej zlatej prostě silně přepočítal s tím, jak se bude situace vyvíjet dál. A nemohlo se pochopitelně nic stát ani onomu magorovi – to už vůbec ne, protože z naší strany konflikt nehrozí vůbec. Teď je otázka, zda si to milej zlatej srovná v makovičce. Už i pro jeho dobro, páč jak víme, tak ne všichni psi si tohle jeho chování nechají líbit, navíc opakovaně. Nicméně doufám, že nám dá příště pokoj.

2 komentáře u „Kratičké ranní intermezzo

    1. Hele – musela bys jí vidět. Já mám takovou teorii, že si to celý stihla naplánovat,než dotvořila tu hovnotu. Páč tlačila usilovně, on kolem jezdil a ječel a vona čučela. Ledva dotlačila, vypálila z nuly na sto a rozjela kabaret 😀 😀 😀
      Ani jsem netušila, jak dobře mě Brtnik zná, že mi dokáže číst záda 😀 páč jsem k našemu domu stála zády. Jsem ráda, že Rumíček fakt dal na moje Neřeš to a šel si po svým, protože tím pádem byly karty jasně a čistě rozdaný a já do toho fakt nemusela sáhnout.
      Vzhledem k tomu, že už i ona hezky reaguje na “neřeš to” když šňafe nějaký to drobení na šňůrce, tak už pro ni rozlišuju takovýhle situace, kdy si ten pes navolno o to prostě říká a vys*rá . To stejný je s Dášenkama a těma třema pomatenejma pseudopudlama. Proč to budu řešit za ně, když ječej a jedou proti nám? Vím, že ona neublíží a proč si to má nechat neustále líbit. Já si to taky líbit nenechávám a pokud ten pudlodement /nic proti pudlům, já je mám naopak velmi ráda, ale tohle je………. no prostě něco jinýho/ vylítne s baráku a žene se s jekotem proti mě, udělám totéž, páč si nenechám rafnout kotník.
      Ftipný to bylo, ftipný 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..