Tady Šipka

Jen jsem chtěla dát vědět, jak se mi vede.

Dobře, tetkonc dobře. Jsem přece ta šipka. To víte, ale co nevíte, že………… jsem objevila novou hru s pánčičkou. Honim ji kolem sporáku v kůchni. Venku vona útočí na mě a já utikam – trošku. Ale doma vona prchá přede mnou a volá: “Pomoooooooooc! Honí mě péf!” Měla by teda spíš volat, že jí honí Šipka, ale já jí to vodpustim. Hlavně když utiká a já ji můžu dopadnout. A taky vymyslela další prima věc.

Když přijdou domů s pánikem a ty dva pomatenci lítaj kolem s plyšákama v kušně, tak já, abych nebyla škodná, dostanu ruličku od papíru, co maj na záchodě. A to já mám ráda a začnu lítat taky. Teda já lítám i předtim, ale my vižly máme rády, když můžeme lítat s něčim. Tak taky mám s čím lítat. A pánčička pobíhá mezi náma  a vykřikuje různý nesmysle a přetahuje se s těma dvěma a mě plácá po zadnici, jak to mám ráda. A já mydlim ocáskem, co mu říkaj páreček – nevim proč, lepší by bylo, kdyby páreček navalili. Ale to voni ne, to ne. A ešče lepčí je, když pánčička na mě hodí kouli z papírový utěrky. To je výýborný! Můžu ji totiž cupovat. Tu kouli, ne pánčičku. A vona se směje a je ráda, že já jsem ráda. 

Pánik se zpravidla taky zapojí a já musim říct, že se nejvíc dycinky věnuje mě. Za což je pánčička ráda, protože prej ty dva pometláci – to jako Rumouš s Taliprdnicí – jsou schopný mě těma jejich šavlema, co maj místo ocásků – umlátit. Je pravda, že při vítání vypadám, jako čínská vižla – pobíhám s přimhouřenejma očima, abych jednu nekoupila do oka. To už se párkrát stalo a pěkně to teda bolí.

Že umim pěkně poslouchat, to víte dávno. A že se trochu vyučuju na cirkusopsa to víte taky. Momentálně svůj repertoár rozšiřuju o obíhání stromů – někdy se mi chce, tak dobrý a někdy ne a tak dělám, že nevim. 

To je vůbec dobrá strategie. Taky se vyučuju na tu bombařku a už mi nemusej dávat bombu doprostřed místnosti, jak se mi posmívala Taliprdnice. 

Co je trošku blbý, že mi slábnou nožičky. Ne na běhání, to vůbec, ale když si potřebuju čupnout, tak mě někdy nechaj ve štychu – to záleží hlavně na terénu. Ale hlavně, že zatim můžu furt pádit, to jako je výborný, zvládám už zase dálky. A včéra pánik čučel teda. Prej Bubi deme, tak sem vypálila a byla sem úplně nejprvnější.  Vono co taky s nim, že jo. V kapse to nic nemá, takže nedává smysl se tam zdržovat. Je lepší, dělat vůdce výpravy.

Takže za mě dobrý, co myslíte?

16 komentářů u „Tady Šipka

  1. Tak až se budou dělat trička se Zrzavcema, tak já chci tohle. Tohle s Bubi a s otazníkem a s párečkem.

    1. Je otomiloučká, co? A takhle přesně vona to dělá ale, to je celá Bubrdle. A fčéra sem myslela, že ji přetrhnu, Šipku jednu.
      Páč prej, že nutně musí ven, po večeři. Pak že Tali musí teda taky ven, tak jsem je pustila. A furt špehovala, ešivá už dou domů. Slušně totiž i mrzlo. Nešly. Taliprdnice si zalezla pod vořech a hledala si tam vořechy – to nechci. A co vůbec nechci, aby tam stahovala ešče Bubrdli a nejvíc nechci, aby si pak po večeři seskočily dolů do díry a pak z ní zase nahoru – že jako torze. Musela sem je tam lovit jak dvě zlatý zrnka v Lužnici, doroty jedny ohaří!

    2. a já se taky hlásím o tričko, protože mám tady od dobré nálady pusu od ucha k uchu 🙂 Bubiška jede! 🙂

        1. nakresli něco, zkusíme to nechat natisknout a uvidí se…že by byl merch ke knížce 🙂 potřeba je, aby to bylo dost velký a dost zřetelný i při poslání jako obrázek, aby to vypadalo natisknuté dobře. takhle mám udělanou Punkovou nutrii ( to je z Radčina Hotelu u devíti koček). takhle to vypadá: https://kutnohorsky.denik.cz/galerie/kutna-hora-blues-cafe-koncert-akustik-trio-honza-krizek-20230506.html?back=243469789-1090-24&photo=7

  2. Já se torze víc bojím, když si jdou po jídle vytřít huby do koberce a při tom si rovnou drbou záda s kopytama nahoru. Na rehabilitacích jí totiž vždy přetáčeli hřbetem nahoru i když nebyla najezená. A pak jsem někde četla, že nejvíc torzí je v noci při tom jejich vyvalování na zádech.
    Takže jediná obrana je dávat je na noc v zimě spát ven a v létě do ledničky, aby spaly pěkně v klubíčku břichem dolu. 🙄

    1. Takže jediná obrana je dávat je na noc v zimě spát ven….

      takže voni si ty hajtry ohaří šly možná ustlat nakonec ven, jako prevenci před torzí a já jim to překazila!! 😀

      Torze se bojím moc a právě přesně, když se po žrádle začnou vyvalovat.

  3. “Je pravda, že při vítání vypadám, jako čínská vižla – pobíhám s přimhouřenejma očima, abych jednu nekoupila do oka.”
    Je to pusinka čínská 🙂 🙂

    1. Ano pusinka to je, fčéra jsem jí to zrovna říkala. Pak mi i pusinku dala , což byl vzhledem k její tlamce trošku úder 😀 , pardon, odér 😀

    1. shora Ti to píšu… to nebude až takový problém, lidi na to jsou. kreslíš ovšem TY 🙂

      1. No jo, ale…………. jsem v tomhle matla, jak by sis to představovala? Zeptat se, co kdo chce a hromadně to objednat? To by se ale musely peníze nějak vybrat předem? Ty máš ověřený místo, kde to dělají? Já třeba vůbec nevím, jak velký a v jaký kvalitě ty obrázky jsou, páč nevím, jak to zjistit, je to malovaný v tom programu malování.

        1. a)nejdřív ze všeho zkus udělat obrázek a vytiskni ho na barevné tiskárně, ať vidíš, jak barvy. klidně bych dala několik menších obrázků vedle sebe, ať zůstane ostrost. zatím píšu jako totální laik, na zbytek máme lidi 🙂
          b) nebo udělej obrázek a pošli mi ho do mailu. já ho přepošlu švagrovi Igorovi ( je grafik) a on mi řekne, jestli by takto šel nebo nešel vytisknout na tričko, případně jak by měl obrázek vypadat, aby natisknout šel.
          AŽ budeme mít pořešenou grafiku, vymyslíme obchodní stránku věci 🙂

          1. No já ty obrázky mám ,ale nemám tu tiskárnu . Tak já Ti to pak doma pošlu do emila

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..