Jak jsme skočili za barák :D

Tak jako obvykle, mi to zkrátka nevyšlo.

A to jsem fakt potřebovala, že abychom dneska šli jen nakrátko. Jojojo, tak leda prdlátko. Zas mě to přepralo. Plán hezkej – vytáhnu ohaříky na strniště za Domečkem, nechám je tam chvíli loncat, trochu aportu uděláme, zase budeme loncat a půjdem dom. Já budu natírat vokno a tak jako podobně. Natření vokna je důležitý. Protože musí bejt stejně hezký, jako šécky ostatní už zasazený profi okna a dveře. Je to ale okno vnitřní, takže není zapotřebí kupovat ho za nehoráznou cenu, když si ho můžeme vyrobit sami, zvlášť, když víme číslo barvy, kterou potřebujeme namíchat, aby tobylo stejný. Z obyč hoby okna. Tohle okýnko původně vedlo z bývalé toalety přímo už ven z domu. Teď je ta zeď už uvnitř domu, ale okno chceme zanechat. Jako zajímavý prvek a taky bude pouštět světlo do předsíně. Takže úkol na odpoledne byl jasnej – lakýrnický práce.

Enemže, řikám, se mi to vymklo, takže na lakýřinu došlo spíš tak jako už v podvečer. Protože se nám na strnisku zalíbilo a tak jsme se tam chvíli točili, jako holubi na báni a pak prostě jsme došli až na konec a mě napadlo, že si tady potřebujeme na zimu zase ve vegetaci vyšlapat stezičku, kterážto zarostla, neb tam nikdo nechodil, když se z louky udělalo políčko. Tak jooo, projdeme to tam, sejdeme kousek dolů a HNED!! pudeme domů, mám ty povinnostě.

Jooooo. Jasně. 😀

Šli jsme dolů a já zjistila, že krávy jsou dneska hooodně daleko. Aby ne, když na druhý straně cesty, v posekaný vojtěšce drandil velkostroj a balil ji do balíků. Tož to se musí využít, sejdeme dolů na louky, když nás dneska nebude nikdo honit.  A akorát, když jsme míjeli stroj, byl jeho  majitel venku a něco upravoval. 

Ohaři měli radost.

Tali měla radost, Rumíček měl radost, Bubrdle měla radost…….že můžou někoho přepadnout. No ty bláho! 😀 😀  Ešče, že statkáři mají taky psa. Vižlu. Na mý doporučení – před tím měli výmara. Paní je z vižlíka unešená, jak je to zcela jiná liga. Ano je. Mohu potvrdit. A tak tam ty tři jemeni kolem toho motorizovanýho žence skákali a byli rádi, že on je taky rád ………. Asi takhle, jsem taky ráda, že  mám novýho kámoše 😀 😀 😀 .

No jo, tak když už jsme to takhle natáhli, tak už asi není moc co řešit a rovnou teda půjdem dál 😀 😀 . Je fajn, když objevíte dobrou výmluvu 😀 A tak jsme to vzali fakt poctivě. Sešli jsme dolů, k remízku, kde mám zimní krmítka, a podél remízku jsme mašírovali směr nahoru k lesu, kde mám tu křemeňáčkovou pěstírnu. 

No ale! 

Tam u jednoho ze sloupů leželo něco. Velkýho, tmavýho a na dálku chlupatýho. Co když tam leží postřelený prase?? Ten velikej kňour. Třeba ho střelili a střelili ho blbě a tetkon von po nás pude 😀 . Ano, souhlasím a varuju každýho, kdo se mi bude smát. Stačil Brtnik.

No ale já mám zodpovědnost za tři čokle, z toho jednu důchodkyni. Prt vidim, takže jsem nebyla schopná rozeznat, co se to tam povaluje. Ale dřív nikdy to tam nebylo. A já neměla odvahu to jít zjišťovat. Zkusila jsem si to nahrát, že jako si přiblížim a uvidim. No tak jo 😀 Uvidíte, že uvidíte stejný prt jako já. Hlavně na konci videa, páč se mi zdálo, že se prase skutečně pohnulo 😀 .

Mazali jsme honemky do kšá, co nám stačily noženky. No nic, jsem zvědavá, ešivá to tam bude, až půjdeme příště. A když to tam bude, tak co tam bude.

Pro tentokrát jsme to fakt nezkoumali a rychle smažili směr pěstírna. A! No takovejdle krasavec tam na nás čekal:

Sám samotinkej, jak voják v poli, ale do políftky byl dobrej. Domů jsme se vraceli velikánským vobloukem, aby na nás to prase nemohlo zaútočit  😀 😀 a ohaři tím pádem byli nadšení z možnosti si více zapoletovat prostorem.

Oni pak doma padli a já šla dělat toho lakýrníka. Vypadá to, že se mi okénko dosti povedlo a těším se, až se nainstaluje.

9 komentářů u „Jak jsme skočili za barák :D

  1. Od čeho máš sebou tři!!! lovecký psy? Bys na nich snad poznala kdyby to bylo prase, obzvlášť kdyby to bylo postřelený a tudíž krví a stresem smrdící prase. Co říkali?
    Nicméně kdyby čuník mohl, nikdy by se tahle v louce neválel, i na tu smrt by pokud možno někam zatáhl. Takže buď to bylo prase co dál prostě nemohlo a tudíž byste měli akorát mrtvé prase (hlídat ohaře aby nic neolizovali!!!) nebo to bylo něco úplně jiného – kopka hnoje, pytel něčeho,…?

    1. A si myslíš, že když nebude mít sílu do toho lesa dojít, tak lehne kde? Tam, kde momentálně bude. Tak jako ta srna sražená autem, prostě už nebude mít sílu jít dál a pozdějš tam zdechne. Nicméně, klidně bude mít ještě sílu do těch psů jít, když se bude cítit ohrožený, tak se ještě klidně zvedne. Tohle fakt riskovat nebudu. Není to tak dlouho co leželo mrtvý prase v úvozu, kterým chodíme. Taky bychom tam mohli přijít v blbej moment. Asi ho vzalo auto a dál už prostě nedošlo. Další prase leželo vedle lesní cesty, ten lončák předtím taky nebyl v houští, ale vedle jiný lesní cesty…….
      Takže to byl velkooblouk, kterým jsme to vzali a psy jsem tam rozhodně nepouštěla, takže nemohli oni sami říkat nic. Nepouštěla jsem je tam pochopitelně právě i proto, aby s tím případným prasetem kvůli aujezkyho nemoci nepřišli do kontaktu.

      No a ano nakonec to prase nebylo 🙂 , kde se to tam vzalo to nevím, protože to nedává smysl, ale je to nějaká velká hrouda suchý trávy. Kdyby to bylo v době, kdy se odvážely suchý kotouče, tak by to dávalo logiku, nicméně ty už jsou dlouho pryč a mezi tím to tam nebylo. Kde se to vzalo nevím. Asi UFO to tam pustilo shora 😀

      1. Tak nějak předpokládám, že kdyby to bylo živý, tak z nějaké rozumné vzdálenosti by ti psi značili, že “NĚCO”. U těch co jsi našla dřív to nehlásili? Je fakt, že mrtvoly mi psi nijak významně neukazovali, ale živý značil i Vašek!
        Jasně, že když už jsou KO, tak prostě chcípnou kdekoliv, to si jaksi úplně nevybíráš. Ale když jen trochu můžou, zalezou. Pak, pokud jsou postřelený, jsou fakt nebezpečný. A blbý právě v tom, že to není viditelná hrouda na cestě, ale schovaná nas*aná hrouda v křoví. Ale to bych taky doufala, že označí ohaři.

        1. No a já nechci předpokládat, radši se tomu prostě vyhnu. Protože polomrtvý prase bude ešče nasranější, než nepolomrtvý a věřím, že v sobě ještě může nějaký zbytkový síly vydolovat. prostě se tomu radši vyhnu, ohaři neměli šanci to zjistit, protože jsem jim prostě nedovolila tím směrem ani zamířit.

  2. No tak muze to byt cokoliv i mrtva srnka treba, ale presne takhle nejak vypadalo polomrtvy postreleny prase na louce u nas za barakem. My to pak zjistili dalekohledem z okna. Takze ono to az tak k smichu zas neni.

    1. Mrtvá srnka by byla menší, tohle právě směřovalo vizuelně i tím tvarem těla k tomu velkýmu kanci, který tam žije.
      Došli pro to prase myslivci, mu ukončit to trápení?
      Nechci nikdy něco takovýho právě potkat. A radši preventivně ujdu pět kilometrů kvůli hroudě čehosi, než psy vystavit tomu, že pak budou v ohrožení, protože po něm půjde zraněný prase.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..