Tak už jsme přesunutýýýýý!!

Konečně, konečně!!

Konečně mi dokapal v klidu ten fakt, že se to fakt stalo. Jak jsem se na to tak těšila a pak se to celý zkomplikovalo, tak ta radost a těšení se z toho všeho, nějako vzaly kramle.  Ale nevybodly se na mě úplně, vrátily se. A já si tak můžu užívat ten pocit z toho, že už bydlíme jako u lidí, že mám krásnou kůchňu, že mám krásnou jídelnu, že ohaříci mají krásný pelíšky, že máme normální stůl, že je všude kolem čisto, že topíme v Pomněnce, že v ní nejen topíme, ale taky na ní vaříme

a………….že došlo i na zkoušku ohněm, neboli zkusila jsem upéct to kupované kuře , který bylo výborný.   Že mi v kůchni teče teplá voda………. že…. že………

Je toho spousta, co je jinak. Úplně nejvíc jinak je prostor a vzdušnostm, což mi jako svobodomyslný duši ke konci chybělo už hodně, hodně moc. Jasně, nejni šécko dodělaný, protože stále jsou k dispozici jen ty jedny ruce, ale i tak, je to sasrak. A  z tohodle, za což jsem pochopitelně byla téměř až do konce vděčná, že nám dává zázemí:

Likvidace starý kůchně
Likvidace starý kůchně

 

Jsme se přesunuli sem:

První večer v novém!
První večer v novém!

Tahle fotka je ještě z momentu, kdy jsme se to měli přichystaný a ohaříci prvně šli spinkat do nového.

Ráno pak byla naše první sníďaně v novým:

Postupně to zabydluju a raduju se z toho, tahle fotka je taky  hnedle poté, co jsme se přesunuli. Je tam na ní sova od Dennyky /druhou půli – tedy bidýlko se srdíčky odkousla Taliprdová a tak dělá dekoraci opodál 😀 /  a kořenky do Fifijový. Jako připomínka toho, že člověk nejni nikdy sám. Dřevěné parapety zatím u oken nejsou, potřebují ruce, které je do prostoru dopasují a natřou. Ale dojde na ně, to se bát nemusí. Hlavní je, že jsme v čistým a krásným a to mě těší velice. A až si to pořádně Vánočně nazdobím, to teprvá budete koukat. Pokud teda vyrobím nějakou fotku, protože jak teď koukám, tak jsem vám toho ve svým svatým nadšení z přesunu vlastně v článku z nových prostor moc neukázala. Jen kus jídelny. Tož se pokusím polepčit.

 

33 komentářů u „Tak už jsme přesunutýýýýý!!

  1. Ty okna jsou fakt krásný.O kamnech ani ne mluvím.Jestli pak Mouses zkouší spát nahoře.A jak všichni pejsci leží ve vlastním.Určili si sami nebo jim bylo určeno?

    1. Kamna miluju. I jen dívat se na ně. Netopíme v nich pořád každý den, nejvíc o víkendu. A teda to je vjédro, co to vyrobí. Jsem za ně moc ráda, je to nejen splněný sen, ale taky takový pocit klidu, kdyby něco, tak že nejsme v háji úplně.
      Pelíšky si ohaříci rozebrali podle svýho, teď je tam navíc jeden kožíškovej pro Mousese a ten je teda, ač nejmenší, nejvíc oblíbenej, jinak si to prohazujou, jak chtějí, do toho jim nekecáme.

  2. Moc krasny to mate, okna samo, stul a zidle jsou moc pekny a ta bedna pod telkou je bozi, neni ji tam skoda? Vzdyt takhle do ni ani nemuzes nic dat. 🙂

    1. No stůl a židle jsou ještě Pražácí – později, až bude čas, bude stůl větší bytelnější, u něj lavice a tři židle. Bedna je moje další zachráněný jedinec 😀 . Byla v práci dole v garážích plná bordelu, zmasakrovaná, ale krásná, zeptala jsem se, zdaliž bych ji nemohla zachránit a bylo mi vyhověno, nikoho nezajímala. Poctivě musím říct, že jsem ráda, že se toho zachraňování pak ujal Brtnik na chalupě a neskutečně si s tím pohrál. Takhle krásně bych já to nedokázala nikdy. Udělal z toho smetišťáka Princeznu, plně funkční. Teď dělá dočasně podstavec na tydlevízi, ale neboj, neboj, je to jen dočasně, místnost ještě není celkově uspořádaná, je to provizorium, takže pak pochopitelně bude stát samostatně. V Prahé jsem v ní měla vždy Vánoční dárky a povlečení po mámě.

      1. Takova bedna je poklad, na aukru se prodavaji podobny, a v mnohem horsim stavu a za strasny prachy. Az vam dojdou prachy, prodate bednu. 😀

  3. Krása, krása, krása. Kamna jsou úžasný, užívejte si to, však jste se na tom pořádně namakali.

    1. Děkujeme za pochvalu, to užívání momentálně sice klopýtá, jak jsme nějak vyřízený, ale ono to přijde.

  4. moco,moc,moc pěkný!!!
    ale prosím tě-já fakt chápu,že seš unavená-a tak-protože,práce,ohaříci,stavba,vaření….
    ale hlavně- TY VYLEŠTĚNÝ NABLEJSKANÝ KACHLIČKY U PECE!!!!!!!!!
    TAK TO JE BOMBA-TO MÁŠ JAK ZRCADLO:D:D:D
    ono-než to jeden vyleští….-to mě fakt trklo do očí hned!
    a pak to kuře-oooo mám já hned hladeček!

    1. Ty kachlíčky jsou tak dokonalý, že je stačí prostě otřít, nemusím to leštit, jen to otřu a už se blejskají. Kuře bylo lůkcůsní, hrozně jsem se na to těšila. a taky na bochté, až na ně bude čas. Je supr, že člověk topí a vaří při tom zadarmo.

    1. Ne fakt, prostě jsem to přejela hadrem, když jsme se stěhovali – před tím pochopitelně uklizeno od stavebního bordelu, ale jinak nic.

      Kuře fakt mńamózní, pamatuju si, jak jsme ho takhle dělávali u kamaráda na chalupě a říkal jsem si, jeslti to tak bude i tady. A jo, bylo. Až bude čas, chci si dělat takovou tu sušenou zeleninu , to bylo taky moc dobrý, řepa, mrkev, celer, brambory na kolečka a šup s tím do tróby.

  5. huráááá Peťa a Brtník a šelmy v novém! gratuluju a obdivuju, jak jste to zvládli. ať jste v domečku všichni zdraví a šťastní a máte pohodu, jakou sis vysnila…:-)

    1. Ešče nezvládli Evi, ešče toho na nás hodně moc čeká. Jen se zadařilo připojit jeden důležitej prostor, dokončení je ještě daleko před námi.

  6. Ahoj a jupí, krásné to máte a pohodlné a vůbec. A taky máš naprosto skvělého muže a smečku. A moc vám to přeju. A až budeš mít pocit, že něco nejde a trvá a tak, tak se seber, přijeď ke mě a budeš radostně odjíždět s pocitem, že žiješ jako carevna… 🙂
    Jsem ráda, že budete mít útulné vánoce.

    1. Ano, už teď je to moc hezký a až budou okna oblečený do velkých dřevěných parapetů a budou domontovaný šécky lustry a nebude pak tam ta OSB deska ve vchodu do budoucího obýváku, ale bude to průchozí, tak… tak to teprvá bude !

      Já ani tak nemám pocit, že něco nejde, něco trvá… já si umím počkat i když jsem netrpělivá, ale padlo toho na nás teď nějako mocinky moc.

  7. Ach, aach, aaach, nad cim driv achat? Pec, pelisky, bedna, kujatko, okynka (teda korenky tam fakt sednou jak prdel na hrnec), prekrasny to tam uz ted mate! Verim, ze az se oklepete z posledniho letosniho (snad) stavebniho prachu, nastartujes ty vanocky, rozhlidnete se, vydechnete ulevne, poplacate se po ramenech, jaky jste borci. A ze si aspon na chvili vychutnate to mnozstvi prace, ktery jste za rok odvedli. 🙂 Aaaaaach!

    1. Jo, ty kořenky tam patří odjakživa a ladí pěkně i s pecí, tak je někdy šupnu i tam. Oklepat se potřebujeme, naplánovala jsem nám ještě ten týdne před Vánočkama volný pátek, snad to klapne – hlavně Brtnikovi, já už to mám v práci schválený.
      Moc mi chybí takový to moje vnitřní zklidnění, jsem převálcovaná.

  8. Krása, moc, moc hezký to máte. Bezva, že vánoční čas už strávíte v novém a snad si také trochu odpočinete.

    1. Budu se poctivě snažit, abychom opravdu odpočívali. Brtnik se těší, jak si bude dělat pořádek v dílně a jen si tak šolichat to, co ho bude bavit, když ho nebudou bavit pohádky.

    1. Díky – je to děsně úlevný, když se nějaký kus udělá, co? Já se teda ještě úplně neprobrala, sedí toho na nás moc, ale postupně to odpadává. Teď to opravdu bude o tom, že se nebude dělat nějakou dobu nic- resp. nic moc. Má to v plánu i pan stavitel a to je pro mě důležitý.
      Já furt koukám na tu Pomněnku a jsem ščastlivá, že jsme si ji dopřáli. Když se v ní zatopí, to je taková krása. Prdnu si tam pískací puntikatou konef s vodou a je furt voda na čaj, vaří se mi tam ten vývar a těším se, že konečně bude čas a zkusím tam to sušení zeleninových lupínků.

      I odsud pošlu pomudlání pro Šakalínu, myslím na ní dneska furt. Jak to vidí vet? Má nějakou prognózu?

      1. Já si právě přesně pamatuju, jak se na to člověk celý ty roky těší a nemůže se dočkat, ale ta euforie se vlastně vůbec nedostaví v důsledku únavy a vyčerpání nebo já nevím čeho. A nedostavila se ani po půl roce. Radost jo, ale člověk si myslel, že se rozteče blahem a to se nekonalo. Ale jo, tuhle jsem si ráno sedla s kafíčkem a obdivovala svojí venkovskou kuchňu, mnou navrženou, s třímetrovým pultem 😀 a vzpomínala na uplynulých 20 let v pidikuchyňce s pracovní plochou 40*60 cm a jo, nějaký šimrání v břichu se ozvalo 😀

        Šaky se ještě ráno stále motala, ale vypadala o chloupek líp. Teď musíme počkat, až zas zabere zvýšená dávka fenobarbitalu nu…

        1. Tak nejsem nenormální???? ani já ani Brtnik?? Bože to se mi ulevilo, já si říkala, že jsem nevděčnej parchant. Celou dobu, co se to blížilo jsem se neskuteeně těšila, až…. až … to přijde. Pak to přišlo a……. sem dutá nádoba a gejzír radosti nikde 😮 . Spíš tak jako na člověku sedí nějakej pytel blbej.

          A je nějaká představa, kdy by se to mohlo projevit? Co zbytek smečky, jak reagujou?

          1. Jste ouplně normální a počítejte s tím, že ten gejzír radosti prostě nebude. Ono je to fakt hrozně potlačený tím vyčerpáním a ještě je potřeba doladit tudle todle, tamdle tamto a tak…. dyť víte…

            A máte doufam modrou kuchňu?!

            Hele snad během pár dnů, nevím, jak je to při navyšování dávky, ale když jsme úplně začínali s lékem, tak byl efekt znát za cca 1-2 dny.

        2. Efe- díky za ujištění, uklidnění. Je to ale škoda, že ten gejzír jako prt. Vyčerpání je značný, tak je to asi logický. ale i tak budu pracovat na tom, abych to ze sebe vykutala. I kvůli Brtnikovi, protože můj pocit, dokáže pak nakopnout ten jeho a on si to sakra zaslouží.

          Kůchňa je taková skorem bílá, jak to říct – vanilková nebo tak nějak.

          Tak snad to zabere co nejdřív, aby se v tom už nemusela plácat a hlavně, aby to už kurnik bylo stabilní a nebylo zapotřebí navyšovat. Pupišek malej. Nemohlo tomu přispět i to ochlazení? že třeba kdyby měla čepici nějakou?? pamatuju si na jednu známou, která svý feňuli po mrtvici čepici vyrobila, aby měla kebuli v teple. tady by to taky mohlo mít nějakej vliv?? Jako, ne že by to vyřešilo, ale že prostě ta makovice neprochladne a tím pádem není mozek, tělo ve štrézu…… páč člověk, když je mu zima, tak je takovej scuknutej, že jo, tak to určitě taky nepřispívá – mě tak teď napadlo.

          1. Mám spíš podezření na něco jinýho – od neděle hlídáme mopsli (takže jich teď máme doma pět!!) a mopsli přivezli s čerstvě vypraným pelechem, kterej se Šakalíně děsně zalíbil a od tý neděle v něm ležela. To by až tak nevadilo, jenže ten prací prášek z toho pelechu byla fakt intenzivně cítit, přes dvoje zavřený dveře. Takže si myslim, že to klidně tu epi mohlo vyvolat prostě. Pelech jsme uklidili, prášky nasadili, víc udělat nemůžem :/

  9. No ty jo, nereálný to asi není, já teda nejsem v tomhle oboru vůbec ani trošku vzdělaná, ale pokud to dráždí mozek – což beru-li podle sebe pachy tak na mě některý působí, tak …….. chjo, taky už. Teď už přesně – hlavně aby se to srovnalo.

  10. efe-znám vás z Fauny
    moc,moc,moc držím Šakalkovi palce-at už je jenom líp,nebo stejně!!!!!
    máte můj velký obdiv!!!!!!
    a taky mi teda vlhly oči při popisu,jak bylo z nemazlivýho Šakala chvilku tulidlo
    píšu to sem,protože psát na faunu je nad moje pisatelský možnost 🙂

  11. Petro,
    Pomněnka by mohla z fleku hrát v reklamě na teplo domova 😀
    A pesové na pelechách jsou boží 🙂
    Tak už se teď snad budete několik týdnů jen kochat a užívat si bydlení a procházky!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..