Já ji nepoznávám!!

A jsem za to vskutku ráda!

Nevím, ešivá se něco událo, nevím, ešivá je to trvalýho karaktéru, ale TO JE TAKOVEJ LÁBUŠ!! Vona je roztomilá, vnímavá a………….:o hodná. No, fakt že jo. Jasněě, že něco někde málo není úplně vyladěný, ale prostě to už u ní tak bude vždycky. Ale to gró (abych tak rádobycizojazyčněznalecky řekla 😀 ) je teď o tom, že je fakt výborná. A když už dojde na nějaký to – něco někde málo – stačí se na ni zaškaredit, aby si trochu to chování upravila.

Chodíváme  teď v současnosti vlastně pořád jen v lese. Ze dvou praktických důvodů. Jednak je tam chládeček a pak louky už jsou opravdu dost vzrostlý a můžou v sobě ukrývat zvířecí mateřskou školku. Takže je lepší se pohybovat po lesních cestičkách. Tali se teď sama od sebe hodně šmrdolí kolem mé maličkosti. A tak mě to poměrně často dovede k tomu, že zas vytáhnu ten klikr, který už tak nějak v ledvince zvostal  a udělám jim prochajdu radostnější. Což pochopitelně to šmrdolení kolem ještě více podpoří. Tali jak kdyby až teď pořádně vnímla princip klikru- ne ve smyslu, jak to funguje, ale na tý dobrovolný bázi, že to opravdu není žádný muss. 

Ne, že by předtím nevěděla, to ne, ale měla někdy dvě polohy. Buď takovou tu její oblíbenou “Noo jooo, když myslíš! Je to fajn, ale znám lepší zábavy :-)” a nebo naopak se tak vyjančila, že byla jako ten blásen. Je to prostě extrémistka. Prostě zase to nebrala jako něco, co je součástí spolupráce, něco proč to ostatní moje psy bavilo a baví.  No tak teď – jak kdyby se to změnilo a to víc do hloubky. Jak kdyby konečně fakt objevila smysl toho, co spolu děláme. 

A to je prima! Je moc prima uprostřed lesa se jí zeptat “Co  umíš Talinko, copak umíš?” (už jen to, že se máte koho zeptat, žejo 😀 / Aby se vám v odpověď ostalo “Hrrrrrrdudrydudryaaaahrrr!” 😀 😀 páč si myslí, že zrovna nejlepčí bude předvést reakci na povel  “Zavrč!” Je fučík co udělá, důležitý je, že něco předvede a má z toho radost a!! Co hlavně – čeká po kliknutí, odměně a pochvale, co bude dál, ešivá něco přijde z mojí strany. A je moc prima, že v lese, na louce vnímne jako pozitivní věc to, že ji pohladíte, dáte hudlana na šošoli. To jí bývalo značně fučík. Jasně, výjimky se našly, ale teď to jedem asi nejdelší dobu za tu dobu, co je u nás. A mě to mocinky moc hřeje na duši. 

Tak Taliprde, přeju nám voběma, aby nám to vydrželo. Bude toho zapotřebí.

10 komentářů u „Já ji nepoznávám!!

  1. no a myšlenka, nemůže celá tahle porměna souviset s kastrací? prostě ji přestaly obtěžovat hormony, třeba.
    jako já dovedu být hormonálně hodně náladová…

    1. no to jsem si taky říkala, že ano a libovala jsem si, že ešivá jí to zvostane, bude to paráda a pak prt a bum a zas kulový. Já už asi nebudu psát žádný oslavný články, páč pak se to fakt vzápětí potento. Po těchhle pár dnes se to zase celý protočilo a je tu stará známá Tazzimíra. A teď to teda rozbalila ve velkým stylu, to jako jo. 🙁 Přivolání nula, sežrala ze stolu komplet celej talíř s jídlem, přes noc převrhla vývar a dílem rozlila, dílem vypila….

      1. No jo, tak napořád se trochu odkládá, zatím platí občas a někdy. 😉
        Tak dnes jsem boj s kameny nevyhrála, tak max remíza.☹🤷‍♀️ Zpráva o vyšetření psána odbornou terminologií – nevím, zda urolithiasis recid a nově objemná lithiasa znamená informaci, co už bylo, nebo že se mi tam narodil nový kámen.🤢🤦‍♀️ A ještě se u mě zalíbilo nějakým potvorám bakteriovým, takže mě tam hned na hodinu uložili a dali infuzi. Přitom jak jsem tam ležela začátkem měsíce přes týden, byla jsem pořád na infuzích, mimo jiné i ATB. Takže aspoň stent už nemám, bolesti ustaly a budu čekat, co se zas vyvrbí – za šest týdnů další vyšetření. Doufám, že do té doby bude ledvina v klidu a já bez bolestí. 🙄🤷‍♀️

        1. Krucinál!!! Kimi, to mě děsně mrzí tohleto , jak je to sakra možný? proč se takhle rychle tvoří nový to kamení??
          Aspoň, aspoň, že ten stent nemusíš mít už, chudínku. DRŽÍM DĚSNĚ PALCE, DĚSNĚ MOC.

  2. Ach jo a já měla takovou radost jak je to všechno v pohodě.. je to koza.. Já zase musím Sindy pochválit – vzpomnela jsem si v sobotu, jak Tali sezrala tu panenku, co jsi dala rozmrazit tehdy do dřezu . Já jsem si totiž takhle dala rozmrazit v sobotu do dřezu vnitřnosti z kurete na polivku a pak jsem odjela na nakup a zapomněla je schovat do trouby. – vzpomnela jsem si až v obchodě 🙈. Byla jsem teda pryč jenom hodinu, ale bylo to netknute😅. Tak jsem měla radost – bála jsem se, aby to nespolykala i s tím mikrotenem, ve kterém to bylo..

    1. No jo, teď se zase protočila na můj vkus dost. A tak nějak všeobecně páchá průsery na všechny strany.
      Šššššíííkovná Sindibádkaaaa, šíííkovnáááá!! |Tohle velmi potěší, velmi. Mně už ne, teda, páč tohle u nás už šlo úplně do kopru, já musím fakt všechno, všechno schovávat -ten vývar, to mě překvapilo hodně, a nemám teď prostě kapacitu na to, s ní něco řešit – zvlášť, když člověk vidí, že to jako k ničemu není.

  3. Peti,to mě mrzí,že se to u Talinky zase vrátilo zpět:-(((
    já mám u Žeryka trochu výhodu v tom,že u něj to není navrch-dolů-u něj je to furt dokola stejný-zoufale stejný-leží na klíně,tutununu,tak já se ukolíbu,jakej je Žerda hodnej,čapnu ho,že ho sundám,a mám v ruce vzteklý vyceněný cosi,co se mi ožene po ruce…
    doted když mě vedle něj něco spadne-kapesník,hodím si blízko něj svetr-pro čtenáře-neházím svetr po zemi:D,ale když je Žeryk třeba na křesle-tak už vím,že se nemůžu pro tu věc natáhnout,že by vystartoval….takže Žeryku ustup,posun se….
    hodně věcí se s ním dá vyřešit přes povely-posun se,ustup,vypadni,otoč se…
    ale stejně……….
    stejně si často říkám-tolik práce,a tak malej výsledek……
    moc tě s Tali obdivuju,protože,já bych na ni byla asi často naštvaná……
    v tomhle neumím mít odstup jak zbytek rodiny-kterej řekne-no jo no,to už jiný nebude….
    ehm-šla bys ještě někdy do dospělýho psa?
    Kimi-tak přeju lepší doktorský výsledky,a at ledvina nebolí!!!!to hlavně!!!!
    užila sis už dost!-užila pochopitelně v úvozovkách!

    1. ehmmm, nebudu odpovídat za Ešusku, ona třeba odpoví sama 😉 … ale já bych se hodně rozmýšlela jestli jít ještě někdy do štěněte. Spíš ne, ten dospělej pes je prostě něco jiného. A ano, je to o tom, že mě toho psa neprasí pět dalších lidí, takže já si z něj udělám psa fungujícího a použitelnýho. Já bych neustála lidi co by mi do psa nevhodně zasahovali.

      1. Tak já zas ráda obojí – jak štěně, tak starýho psa. Obojí má svoje.
        Mirka má s Žerykem smůlu, velkou, že do toho neskutečně házej ostatní vidle. To by mě točilo tak příšerně, že to by byl velkej, hodně velkej problém. Stačilo to, jak jsme to neměli sesynchronizovaný s Tali a to se Brtnik celkem i snažil. I když ne teda úplně hned.

    2. Heh, tak to se neboj, že já naštvaná ba přímo…..aná nejsem. To teda jsem, protože ano – tolik práce a výsledek nííc, moc a furt dokola. Takže prostě někdy to v sobě člověk neutlumí, to si zase jako nemysli. Nejsem kytičkový dítě.
      Jo, šla bych zase do dospělýho psa – ovšem podle svého výběru 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..