2 roky

Dneska je to přesně dva roky, kdy jsme si jeli pro Bubinku.

A já se tehdy moc bála, jak to celý dopadne. Jak k nám zapadne, jak se budou holky snášet, jak to bude s kocourem. 

A dopadlo to výborně, to víte.

A z holky co lítá se stopkou , s kterou umí vzít kramle za srnama a vlítnout mi s ní do lesa!! čůza jedna neposlušná :-), se moje milovaná Bubinka dopracovala na vynikající ohařku, která může chodit nahatá. Neboli bez vodítka.

Zapadla neskutečně a doplnila krásně mozaiku našich životů, který myslím, značně všem obohatila. Myslím, že nejvíc asi Brtníkovi, kterýho ona miluje a který si ji, nezvykle na něj, vzal docela pod svoje křídla. Dokonce jí zpívá 🙂 : “Bubiška, Bubiškááá, sežrala vajičkááá!” a hlavně teď ji nikdy neopomene pohladit, pomazlit, když jde kolem ní. Za což jsem moc ráda, starej pejsek potřebuje mudlání nejvíc. 

Už to víte z diskuze, že Bubinka nám “zničehož nic” zestárla, tak jak se to u strarých pejsků stává. Já jsem moc šťastná, že ty dva roky byly pro ni do teď plný zábavy a že si je mohla užívat. A taky jsem neskutečně šťastná, že máme zahradu, kam si může kdykoliv jít lehnout, být venku a nemusí se nijak moc namáhat. Když chce – jdeme někdy i ven – neboli za branku. Jako včera – vyjde ven, rozhlíží se, kousek se projde a pak jdeme domů. Buchne s sebou zadýchaně do trávy a tam si odpočine. 

Jsou dny, kdy jsem si jistá, že nemusím nic řešit a pak jsou momenty, kdy začnu váhat. A ona udělá něco, co mi ukáže, že zbytečně koukám za roh. Jako když se jde zvědavě podívat, co u auta provozujou Rumoušek s Mousesem, nebo jako dneska ráno, kdy – jak je jejím zvykem, přepálila start při ranním venčení a mastila domů tak rychle, že to pak hodně dlouho vydýchávala. Stála jsem tam, bušilo mi srdce a mozek jel na milijoun obrátek. A ona pak šla a s lehkostí si vyhupla na gauč, kde si  to sice zase trošku musela vydejchat a pak s chutí dojedla snídani. 

Měla období konzerv, kdy jsem od Falca kupovala suprdupr hovězí, opravdu kousky masa a to jí moc šmakovalo. Tak jsem nakoupila celý chovatelský balení, abych měla zásobu. Mám a budu mít. Protože přesně v ten moment už jí konzerva nechutnala :-). Teď jedeme slepici! Viděla jsem v Lidlu slepice, nakoupila několik mnoho balení slepic, neb slepice a její vývar jsou pro pacoše vyloženě léčivej zdroj. Větší radost jsem jí nemohla udělat. A sobě taky, protože když vidíte jak s chutí – opravdu s chutí  -se láduje kousky slepičího masa s brkaší, tak víte, víte, že ještě nějaký čas máte. A já si toho vážím, moc. Jdeme den po dni a já si vážím každého toho jednotlivého dne, který pro ni zatím stojí za to ho žít.

A třeba čekat ve frontě na snídani, jako v neděli ráno, když si s ostatníma lehla na zápraží do stínu:

Jsem ščastná za to, jakou máme smečku, za to, že mohla přijít – což bylo i velký rozhodnutí Brtnika a za to, že ji prostě máme.

 

7 komentářů u „2 roky

  1. Vím, o čem píšeš. Po operaci nemáme moc dobrou prognozu, ale ještě máme čas. A ten bude plný radosti a lásky. Zdravím Bubinku

    1. Ach ne Dalmi, co proběhlo, co říká doktor? Myslím na vás a držím palce. Tohle je období, kdy prostě člověk vrací to všechno, co dostal. Podrbej ji, poňuchej ji.

      1. Špatně umístěný myom. Kastrovali ji ještě v útulku a zůstal jí kousek vaječníku v těle. A ten zlobí. Myomy rostou v pochvě a časem ucpou močovou trubici. Něco odstranili, něco nejde. Poňuchám, vyřídím

        1. Ach jo, Dalmi, moc mě to mrzí! Já prostě nikdy nepochopím, proč tohle se musí zvířatům a všem hodným bytostem stávat. Pomudlej jí hodně, hodně moc.

  2. Pejsci dokážou ocenit, když se jim život změní k lepšímu.
    A ty nemoce? Lidi i pejsci se obecně dožívají vyššího věku než kdysi, a to přináší i sbírku neduhů. Držím pěsti všem marodům, ať je líp nebo ať aspoň není hůř.

  3. Bubinka babulka spokojena, usmevava. Diky za ni, krasne si to sedlo. At ji slepice chutnaji jeste dlouho a co nejmin zadejchavani! :* Pac a blemcos!
    Dalsim pacosum drzim palce, achjo, je toho ted nejak hodne v okoli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..