Hádej, hádej hadači – díl 85.

Máme čas Vánoček, tak hádanka je taky vánoční. Čistě vánoční.

Dám sem nejdřív obrázek. Asi vám na něm přijde sem tam něco divnýho. Na tom Betlému.

A to je právě ta soutěžní otázka – kolik rozdílnosti oproti standardnímu betlému vynajdeme. Popisek jsem neumětelsky zamazala, aby nám germanistům něco nenapovídalo. Hádanka je až z dalekého zahraničí. Z Germánska totiž. A přivezla ji z výstavy Míla. Tož kolik kdo najdeme?

9 komentářů u „ Hádej, hádej hadači – díl 85.

  1. No nazdar. Hádanka měla znít jinak – tipněte si, co je na fotce. Myslím, že betlém by nikdo nehádal. Asi jediný co to má s betlémem společného je dítě v jesličkách.

  2. Už to s tou korektností fakt přehánějí. Černej má bejt vzadu!
    A ovečka ve svetru z ovčí vlny je doslova boží. 🙂

    1. A proč nevoblíkli i tu krávu, co supluje vola? 😮

      každopádně těch rozdílů jeee, těch rozdílů jeee. Fšécko krom mimina.
      Kuskusová má postřeha, jsem si neuvědomila, že krom vizáže králů změnili i pořadí. A zapomněli na vosla, ale to je možná ten pán za tou krávou? 😀

  3. Neco na stopro tam ma? Milo, at v krku nic neskrabe, at jste oba brzo fit. Betlemova nejsem, kazdopadne tenhle se musi libit mlady generaci. 🙂

  4. Tak tohle je tzv. hipsterský betlém z Drážďan. No, možná spíš konzumní. Zleva stojí pasáček s GPS v iPadu, který dovedl svá zvířata: kravku, která se krmní 100procentně bezlepkovým krmením, a ovečku v oblečku 🙂
    Svatá Marie dává jednou rukou mírové znamení, ve druhé má kávový kelímek ze Starbucksu, zatímco Josef pořizuje selfíčko svým novým smartphonem. Na střeše chléva jsou solární baterie.
    Zprava místo Tří králů přijíždějí tři dodavatelé (německy Liefer-Jungs, jako že něco lifrujou) na segvejích s dárky z Amazonu.
    Já sama bych tohle všechno neobjevila, autor betlému to popsal v popisku dole.

  5. Fifi,
    děkuju 🙂
    Včera jsem si nakonec koupila to Tantum verde ve spreji (mělo moc dobrý recenze na netu) a pomohlo to úplně skvěle., Mayo, díky!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..