Sně – ží!!

Můj umřelej kamarád Martin si dal tentokrát trošku na čas.  A přijel místo jedenáctýho, až devatenáctýho.

Vlastně kecám!! Už osmnáctýho! Čerstvě po našem přesunu. Šmrdlám večír doma cosi kdesi a najednou mě volá Brtnik. Ať se kouknu z vokna.

“Nyc nevidim.” hlásim

“Pořádně!”

Čučim teda pořádně  a co jako??? A pak……………………NOJO!! VONO SNĚŽÍ, SNĚĚŽÍÍÍÍÍ! DOVOPRAVDICKY A POŘÁDNĚ SNĚŽÍÍÍÍ!! To byla ale krása krásnová. Úplně jako na horách sem si připadala. A vono to u nás tak trochu jako v podhůří je /i když není, od hor jsme daleko/ a podnebně a počasně se to jako v podhůří i chová. Takže… takžeeee sníh vydržel až do rána.   A hlavně až do odpoledne. A tak 

Tak jsme mohli vyrazit na naši první sněhovou procházku. Ohařiska nadšený na max. I Bubrdlína, která nadšeně pádila vysokou stařinou a rejdila tam jako blásen. Nejlépe spolu s Taliprdem.

Pak se zas pro změnu musela honem řítit za Rumouškem,

kterej šel napřed do úvozu, aby se vzápětí vrátila zpátky nahoru na okraj loučky,protože tam byla Taliprdová

a fedrovala se jablíčkama. Vznikla tato velmi komická momentka, kterou jsem si dovolila zvětšit :D- prosim vás, nesmějte se jí moc 😀 😀 😀  :

Zamířili jsme pak na louky, abychom si mohli užít sněhovýho víření a Rumíček své první letošní výkopování – což mi konečně dochází, proč mě pak následující den bolely ty nohy.

Byla to opravdu nádhera, já vím, že se vopakuju jako ten kolovrátek, ale chápejte – znáte mě, ne? 😀 Já si nemožu pomoct, kouknite:

Bylo pravda pošmourno, ale mě to bylo fučik,hlavně, že byl ten sníh.  Spustilo to ve mě zpívání 😀 a tak jsem zahájila letošní nacvičování koled na koncert s divou zvěří 😀 😀 Hezky mi to šloo, hezky!

Ohaříci se pinožili  a já si pěla, jak ta Zpěvanka 😀 😀 

 

Jak se dá očekávat, došli jsme ke krmelci, abychom tam dali jablíčka a na střechu nějaký ty oříšky.

Bubina prasnice si  na louce našla poklad o kterýžto jsem ji musela připravit. Domů si zdechliny nosti nebudeme 😀 

 

Bylo nám skvěle. A já jsem s radostí čučela na tři nadšený ohaříky, kterak si stejně jako já užívají zimu. Bubinka působí poměrně otužile, tak uvidíme, zda bude nutné oblečkovat, nebo ne. Každopádně obleček už je z půdy dole. A zima opravdu může začít. Hurááááááá!

13 komentářů u „Sně – ží!!

  1. Taky těším, hurá 🙂
    Stačí trochen snížku a i u Koněva je vidět, jakou má z něj radost 🙂

  2. Dobry vecer , Petro, zdravim, abych aktualizovala nasi situaci. Theinka odesla v cervenci pres duhovy most, naprosto necekane, bohuzel v necelych 10 letech ( behem 5 dni, v patek jsem ji vzala koupat, odpoledne se mi nezdala, tak v sobotu veterina – nalezen “ utvar” v dutine brisni, dohodnuta operace u naseho vet ve stredu. Zhorsovala se kazdym dnem, vedela jsem, co bude… otervrel ji, nasel metastazy a neoperativni nador😢.
    Asi to kazdy nepochopi, ale ja jsem chtela hned stene. Dcera nasla malou flatku za Frydkem Mistkem, tzncca 350 km od nas, Takze ted me nici a a zamestnava mala Tara. Velmi kontaktni, uminena flatka, ktera jako jeji predchudkyne miluje kazdeho a kazdeho by ulizala k smrti. Dokonaly Theinky klon… na Theu myslim temer kazdy den, ale zivot jde dal a Tara si zaslouzi nasi nej nej lasku:-).Takze mame nove pometlo, momentalne 6 mesicni ❤️

      1. Korinka mi taky odešla v deseti a půl letech během pár dnů. Žádné potíže neměla, najednou začala zvracet krev, injekce od drveta nepomohly, musela jsem ji poslat za Duhu. Zůstal Goliášek – díkybohu. Takže okamžitou náhradu chápu, je to nejlepší lék na ztrátu.
        A nějaká fotečka Tarinky by nebyla? Ať se taky můžeme těšit.

    1. Ireno – to mě mrzí, že Theuška už přeběhla přes duhový most 🙁 . Je to hrozný, když je to takhle nečekaný – stejně jsem to měla s Ešátorem, ale nakonec je pak člověk rád, že ta milovaná bytost odešla rychle, bez trápení. To jen my se s tím pak tady musíme vyrovnat, ale je tady to vědomí, že byl pesan téměř do poslední chvíle aktivní.
      Je dobře, že jste si pořídili malinkou psí lékařku pro bolavou duši, Theinka určo poslala kvalitní zástupkyni a odbornici na bolavou duši, tím jsem si jistá.

      1. A přidávám se ke Kimi – ešivá by nějaká fotka zločinecký fletí duše nebyla? 🙂

        1. Fotky poslu rada, ale nejak jsem zapomnela, jak je pridat🤷‍♀️😀 -prosim, kde najdu manual?

      2. Presne – sice to byl sok, ale stacily ty posledni 3 dny, kdy se horsila a ja tak nejak vedela, jak to dopadne. Ja jsem ten typ, co nemoce jak deti, tak zvirat nesu hure, nez oni… a Thea mne usetrila toho dlouheho odchazeni a rozhodovani, jestli uz je cas. Kazdopadne Thea odesla ve stredu a ja uz v patek jela pro cernou kulicku – dik patri dceri, ktera nesnesla ubrecenou matku a stene nasla – sice az “na Aljasce”, ale to nevadilo.

        1. Zaplať psí Nadbůch, že existují dcery, který se nemožou dívat na plačící mámy 🙂 .
          Jo, taky jsem za ty roky došla k názoru, že i když je to rána, když je to nečekaný, je to pořád asi ta nejlepší varianta pro obě strany. Zvířecí parťák se netrápí a to je pro mě to nejlepší. Prostě odejte a vyhne se utrpení. I když mi to tehdy po Ešátorově odchodu tak nepřišlo a ta bolest byla ukrutná, byla jsem v duši ráda, že on odešel rychle.

          Ad ty fotky – sem pod články to systém neumožňuje, proto kdysi vzniklo tohle fórum:

          https://zrzavec.com.cz/forums/topic/volne-povidani/page/3/

          když nápíšeš nějaký krátký text – ten tam být musí, klidně i smajlík jenom, tak dole pod okýnkem pro text je tlačítko vybrat soubor – klikneš, najdeš si v okně složku, kde máš fotku, vybereš ji, potvrdíš a potvrdíš komentář.
          jééé to se těšiiiim, uvidíme prtku fletí, kterak domácností letí – třeba, nebo letí na pole…….. no týýý vol….. týýý vado se nerýmuje, no 😀

          1. Dekuju, fotky se podarily, ale video bylo moc velke a po zmenseni se odeslalo v nejakem mne zahadnem formatu – nejsem si jista, jestli pujde otevrit. Omlouvam se tedy za spamovani a asi zustanu u fotek😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..